Kremalı Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 7-8 adet çeri domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 200ml krema
- Taze Biberiye
- 250g burgu makarna
- 2,5 su bardağı su
Kremalı Demleme Makarna Tarifi Yapılışı
- lk olarak tenceremizi ocağa alalım ve içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
- Sarımsaklarımızı doğrayarak yağımıza ekleyelim ve hafifçe kavuralım.
- Daha sonra üzerine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
- Biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştıralım.
- Üzerine ortadan kestiğimiz çeri domatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Krema ve taze biberiyeyi de ilave edelim, karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak makarnamızı sosa ilave edelim. Suyumuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve makarnamızı pişmeye bırakalım.
- Sosunu güzelce çeken kremalı demleme makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.