7 Mart 2021 Pazar

Kremalı Demleme Makarna Tarifi

 

Kremalı Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 adet çeri domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 200ml krema
  • Taze Biberiye
  • 250g burgu makarna
  • 2,5 su bardağı su

    Kremalı Demleme Makarna Tarifi Yapılışı

  • lk olarak tenceremizi ocağa alalım ve içerisine zeytinyağımızı ekleyelim.
  • Sarımsaklarımızı doğrayarak yağımıza ekleyelim ve hafifçe kavuralım.
  • Daha sonra üzerine tereyağını ekleyelim ve eritelim.
  • Biber salçası ile domates salçasını ilave ederek karıştıralım.
  • Üzerine ortadan kestiğimiz çeri domatesleri, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Krema ve taze biberiyeyi de ilave edelim, karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak makarnamızı sosa ilave edelim. Suyumuzu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım ve makarnamızı pişmeye bırakalım.
  • Sosunu güzelce çeken kremalı demleme makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Fırında Izgara Tadında Tavuk Kanat Tarifi

 

Fırında Izgara Tadında Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • 1/2çay bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı köri, karabiber, pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Fırında Izgara Tadında Tavuk Kanat Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları yıkıyoruz sütü yoğurdu sıvı yağ ve diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • Tavukları hazırladığımız sosa alıyoruz ve her yerine değecek şekilde harmalıyoruz.
  • Sosta iki saat dolapta dinlendiriyoruz.
  • Bir fırın kabına diziyoruz yapışmaz tepsi kullanacaksak olduğu haliyle tepsiye diziyoruz.
  • Farklı bir tepsi kullanacaksak bir yağlı kağıt üzerine diziyoruz.
  • 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
    (not )bu sosu piknik için mangalda hazırlayacağımız tavuklar içinde kullanabiliriz.

Babagannuş Tarifi

 

Babagannuş Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patlican
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yesil biber
  • 1 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Yarım limon
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Babagannuş Tarifi Yapılışı

  • Patlıcan domates soğan ve biberlere çizikler atarak ister fırında ister ocakta közleyelim.
  • Közlenen sebzeleri poşete alarak 10 dakika terlemesini sağlayalım.
  • Bu işlem kolay soymamızı sağlayacak.
  • Kabukları soyulan sebzeleri doğrayalım.
  • Tavaya zeytinyağı alarak sarımsak ve salçayı kavuralım.
  • Kavrulunca doğranan malzemeleri limonun suyunu ve baharatları ekleyelim.
  • 5 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. En son ince kıyılmış maydanozu ekleyerek ocağı kapatalım.
  • Servise hazır, afiyet olsun.

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 5,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet büyük domates (kabuğu soyulur rendelenir yada rondodan çekilir)
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yeterince tuz

    Domatesli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye tereyağ koyup eritelim salçayı ekleyelim ve biraz kavrulur.
  • Rondodan çekilmiş domates eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • 5, 5 su bardağı sıcak su koyulur ve 2-3 dakika kaynatılır.
  • Kaynayan çorba suyuna arpa şehriye ve tuz eklenir ve karıştırılarak kaynamaya bırakılır.
  • Yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Nane eklenir ve bir taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
  • Sıcak olarak ve üzerine birkaç damla 🍋 suyu ile servis yapmanızı öneririm.
  • Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

 

Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İçi için:

  • Peynir (ben 2-3 çeşit peynir karıştırıp kullanıyorum, çok lezzetli oluyor)
  • Maydanoz

Böreğin sosu için;

  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta

    Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • İlk olarak böreğin sosuu hazırlanır. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve yumurta alınarak karıştırılır.
  • Daha sonra fırın tepsisi üzerine 1 tane yufka açılır.
  • Hazırlanan sostan yufkanın üzerine sürülür. Bir yufka parçalara ayrılarak tepsiye serilir.
  • Üzerine birkaç çeşit peynir ve maydanozdan oluşan iç harçtan konur. Peynirli katlara sos dökmüyoruz.
  • Üzerine parçalara ayrılmış yufka serilerek hazırlanan sostan tekrar bolca sürülür. Bir kat daha 3 parçaya ayrılmış yufka serilir.
  • Peynirli harçtan serpilir. Üzerine bir kat daha yufka serilir. Hazırlanan sostan sürülür.
  • Üzerine bir kat yufka serilir, sostan sürülür. Son peynirli katımız için yufka serilir peynirler serpilir ve üzerine kalan yufka serilir.
  • Tepsinin kenarlarından sarkan yufkalar üzerine kapatılarak börek dilimlenir.
  • Yapımını her kat için yazdığımdan karışık gelebilir. Özetle bir kat peynirli bir kat soslu olacak şekilde yufkalar diziliyor.
  • Börek dilimlenir ve kalan sosun tamamı böreğin üzerine gezdirilir, her yerinin ıslanması sağlanır.
  • Üzerine susam serpilerek sonrasında 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Hazırlanan sosu ile yüzeyi çıtır çıtır içerisindeki harcı ile damak lezzetimizi zenginleştiren peynirli tepsi böreği nasıl yapılır diyorsanız börek tariflerinize eklemeyi unutmayın.
  • Leziz sunumu ve iştah açan görünümü ile peynirli tepsi böreği tarifini sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.
  • Kat kat hazırlanan yufkaları ve kabarması ile harika gözüken peynirli tepsi böreğini misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. :)

10 Dakikada Hazır Kolay Tiramisu Tarifi

 

10 Dakikada Hazır Kolay Tiramisu (Videolu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedi dili

Kreması için

  • 1 litre süt (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet şekerli vanilin
  • 200 gram labne peyniri (Krema soğuduktan sonra)

Islatmak için

  • 1 buçuk su bardağı soğuk süt
  • 3 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için

  • Kakao
  • Çikolata

    10 Dakikada Hazır Kolay Tiramisu Tarifi Yapılışı

  • Krema için bütün malzemeleri tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Süt, nescafe ve şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Kedi dillerini batırıp kuplara diziyoruz.
  • Soğuyan kremaya labne peynirini döküp 5dakika çırpıyoruz.
  • Kuplara döküyoruz.
  • Üzerine kakao eleyip çikolata batırıyoruz.Afiyet olsun 🌹

Kahvaltılık Peynirli Pişi Tarifi

 

Kahvaltılık Peynirli Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 bardak un 400 gr
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gram beyaz peynir 100 gram kaşar peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta

    Kahvaltılık Peynirli Pişi Tarifi Yapılışı

  • Kaşar peynirini rendeliyoruz beyaz peyniri ister ezin ister doğrayın.
  • Maydanozu ince küçük doğrayalım.
  • Derin bir kap alalım doğradığımız malzemeleri ekleyelim, sütü yumurta tuzu ekleyip iyice karıştırıp unu dikkatli ekleyelim.
  • Undan una fark oluyor biliyorsunuz, kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.İstediğiniz modelden yapabilirsiniz.
  • Yağda kızartıp kahvaltıda servis edelim ve gerçekten yağ çekmeyen bir tarif. Afiyet olsun. 😋🥟

Kumkuat Reçeli Tarifi

 

Kumkuat Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kumkuat
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 karanfil

    Kumkuat Reçeli Tarifi Yapılışı

  • Kumkuatları iyice yıkadıktan sonra ocakta 10 dk kaynatıyoruz.
  • Sıcak suyu süzüp soğuk suda 2 saat bekletiyoruz.
  • 2 saat sonra suyu süzüp yeniden su ekleyip 2 saat daha suda bekletiyoruz. Bu işlemi 3 kere yapıyoruz.
  • Yani toplamda 1 kere kaynatıyoruz, 3 kerede suyunu değiştirerek bekletiyoruz. Her suyun içinde en az 2 saat kalmalı.
  • 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu ocağa alıyoruz.
  • Kaynamaya başladığı anda kumkuatları içine atıyoruz.
  • Şerbetle beraber kıvam alana kadar 10 dk kaynatıyoruz.
  • İyice kaynayıp kıvam alan kumkuat reçelimizi kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirerek soğumasını bekliyoruz.
  • Kumkuat kabuğu ile bile yenen turunçgillerin en küçüğü. O yüzden acılık olmuyor.

2 Malzemeyle Dünyanın En Kolay Ve En Lezzetli Tatlı Tarifi

 

2 Malzemeyle Dünyanın En Kolay Ve En Lezzetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı vişne reçeli
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 4.5 su bardağı su

    2 Malzemeyle Dünyanın En Kolay Ve En Lezzetli Tatlı Tarifi  Yapılışı

  • Reçele su eklenir blenderdan geçirilir.
  • Tencereye alınır kalan su ve nişasta eklenir.
  • Karıştırılarak ocağa alınır pişirilir ve ocaktan alınıp en az 3 dk tekrar blendardan geçirilir.
  • Sudan geçirdiğimiz bardaklara doldurulur ve en az 3 saat dolapta dinlendirilir.
  • Tercihe bağlı fındıkla süslenir.

Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Servisi için:

  • 1/2 (yarım) adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

    Ezogelin Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatıyoruz.
  • 2 çay bardağı mercimeği tencereye alıyoruz
  • 3 yemek kaşığı pirinçi, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarıyoruz
  • Yaklaşık 30 dakika mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavuruyoruz.
  • Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.
  • Ocaktan aldığımız sosu mercimeğin içine döküyoruz.
  • Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
  • Limon suyu ve pul biber ilavesiyle servis edebilirsiniz…

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, kimyon, karabiber

Püre için

  • 4 adet büyük boy patates
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Domates sosu kullandım, dilerseniz kullanmayabilirsiniz

    Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfte için soğanı rendeleyelim.
  • Derin bir kap içerisinde köftemizi güzelce yoğuralım.
  • Köfteyi tezgaha alalım ve elimizi arada yağlayarak yoğurma işlemine devam edelim.
  • 1-2 dk daha yoğurduktan sonra köfteyi rulo haline getirip yağlı kağıt içine koyup saralım.
  • Buzdolabına kaldıralım biraz dinlensin.
  • Püre için patatesleri haşlayalım.
  • Haşlanan patatesleri iyice ezelim. İçerisine diğer malzemeleri ekleyip püre kıvamına getirelim.
  • Dinlenen köfteyi fırın kabına ya da tepsiye alalım.
  • Yağlı kağıtla yanlarını da sıkıca kapatalım ve kağıdın üzerini biraz ıslatıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar kontrollü pişirelim.
  • Pişme süresinde üzerini bir sefer daha su ile ıslatabilirsiniz. Yağlı kağıt yanmaması için.
  • Piştikten sonra köftemizi yağlı kağıttan çıkarıp dilimleyelim.
  • Püre üzerine koyup servis edelim.
  • Ben dilimlenmiş köfteleri borcama dizip üzerine domates sosu gezdirdim.
  • 10 dk daha fırınlama yaptım.
  • Siz dilerseniz sos kullanmadan da servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun 🌿.

Perde Pilavı Tarifi

 

Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
  • Süslemek için çiğ badem

Pilav için;

  • 4 adet tavuk but
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su (haşladığınız tavuk suyu olursa daha iyi)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı çiğ badem
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı kuş üzümü
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tarçın
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı yenibahar
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Perde Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çiğ bademlerimizin üzerine kaynar su ekleyip 5 dakika kadar bekletip kabuklarını soyalım.
  • Kullanacağımız fırın kabımızı tereyağ ile yağlayıp süslemede kullanacağımız bademleri kaba dizelim ve kabımızı buzdolabına koyalım. (bu bademlerin kaba yapışmasını sağlayacak ve hamurumuzu sererken bize zorluk çıkarmayacak).
  • Tavuk butlarımızı haşlayalım.
  • Haşlanmış tavuğumuzu didikleyelim ve suyunu da pilavda kullanmak üzere ayıralım. (düdüklüde 40 dakika yeterli oluyor)
  • Hamur için öncelikle bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt, tuz ve zeytinyağımızı güzelce karıştıralım.
  • Yavaş yavaş unumuzu ekleyerek iyice yoğuralım.
  • Hamurumuzu bir büyük ve bir küçük parça olacak şekilde ikiye bölelim. (büyük parça kabın içine, küçük parça üstüne serilecek).
  • Büyük hamurumuzu merdane yardımı ile biraz ince olacak şekilde açalım ve buzdolabından çıkardığımız yağlı kabımıza serelim.
  • Küçük hamurumuzun kurumaması için üstünü örterek pilavımızı pişirelim.
  • Tereyağını tencereye ekleyip badem ve kuş üzümünü biraz kavuralım.
  • Pirincimizi de ekleyerek biraz daha kavuralım.
  • Suyumuzu ekledikten hemen sonra baharatlarımızı da ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişirelim.
  • Pişen pilava tavuk etlerimizi alıp harmanlayalım.
  • Pilavımızı kabımıza, hamurun içine koyalım.
  • Ayırdığımız küçük parça hamuru da merdane ile açıp pilavın üzerine kapak şeklinde serelim.
  • 200 derece alt üst ayarda önceden ısıtılmış fırınımızda hamur kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkınca soğutup ters çevirelim.
  • Dilimleyip servis edebiliriz. Afiyet olsun.