Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 400 gr brüksel lahanası
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım portakal kabuğunun rendesi
- 1 portakalın suyu
- Yarım tatlı kaşığından az tuz
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lahanaların dış yapraklarını temizleyelim bir kaptaki suya atalım hepsini temizledikten sonra bir kat daha yıkayalım sonra süzelim.
- Bir tencereye piyazlık doğranmış soğan ve parmak şeklinde doğranmış havuçları alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp yumuşayana kadar pişirelim. Sonra brüksel lahanasını ekleyip karıştıralım.
- Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte pişmeye bırakalım. 5-6 dk sonra bir partakalın yarısının kabuğunu rendeleyelim.
- Tuz ve bir portakalın suyunu sıkıp ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Lahanaları kontrol edin pişmişse ocağı kapatın pişmemişse azıcık daha su ekleyip pişirin. Sonra soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Soğuk daha lezzetli 😋 yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Nefis Yoğurtlu Rende Salata (Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük boy haşlanmış patates çok iri olmasın
- 3 orta boy salatalık
- 1 iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
- 1, 5 su bardağı koyu yoğurt veya süzme yoğurt
- Benim yoğurdum manda yoğurdu olduğu için koyu
- Tuz
ÜZERİNE;
- Biraz pulbiber
- İri çekilmiş ceviz
- Zeytinyağı
Nefis Yoğurtlu Rende Salata (Lezzeti Şahane) Tarifi Yapılışı; Sizlerle çok pratik bir o kadar lezzetli bir salata tarifi paylaşmak istiyorum. Denediğinizde sürekli yapmak isteyeceğimiz bir tarif.
- İlk olarak haşlanmış patates ve salatalığı rendeleyelim. Ben salatalığın kabuğunu soymadım.
- Üzerine biraz tuz ekleyelim.
- Yoğurt mayonez ve ezilmiş sarımsağı bir yerde iyice pürüzsüz kıvam alana kadar çırpalım.
- Patatesli karışıma ekleyelim. İyice karıştıralım.
- Servis tabağına alalım. Üzerine biraz pulbiber ve ceviz serpiştirelim. Zeytinyağı gezdirip servis yapalım. Afiyet şifa olsun.
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Tavuk göğsü veya but 2 tane ( ben but kullandım )
- 2 yemek kaşıgı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı şehriye
- Yarım limon
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Etimizi haşlıyoruz.
- Ne çok ufak ne de çok büyük olmak şartıyla didikliyoruz.
- Tenceremize 1 yemek kaşığı tereyağı eritip kızdırıyoruz.
- 2 yemek kaşığı unu koyup kavuruyoruz.
- Ardından şehriyeleri ilave edip sonra da haşladığımız tavukların suyunu koyup güzelce karıştırıyoruz.
- 1-2 taşım kaynadıktan sonra yarım limon sıkıp didiklediğimiz tavukları ilave ediyoruz.
- O bir tarafta kaynarken biz ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, pul biber, karabiber ve kekik ilave edip kızdırıp çorbamıza ekliyoruz.
- 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg dolmalık biber
- Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Maydanoz
- 2-3 adet domates
- Karabiber
- Tuz
- Nane
- Sıvı yağ-Zeytinyağı
Biber Dolması Tarifi Yapılışı
- Dolmalık biberlerimizi temizleyelim.
- Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayalım.
- Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
- İçini yemek harcında kullanabiliriz.
- Bir kaba hazırladığımız soğan, pirinç, salça, maydanoz, domates, karabiber, tuz, nane ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice karıştıralım.
- Daha sonra bu harcı biberlere dolduralım.
- Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizelim.
- Harcı yaptığımız kabın içine sıcak su koyalım.
- O artık göz kararı olacak biberlerin yarısına kadar gelecek şekilde kabın içine koyduğumuz suya 1 yemek kaşığı salça ekleyelim ve eritelim.
- Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökelim.
- Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatalım.
- Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirelim.
- Kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı iri bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı nane
- 4,5 su bardağı sıcak su Bardak ölçüm 200 ml
Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tencereye iki yemek kaşığı sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız kuru soğanları ilave edip kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine bir yemek kaşığı salçayı ve kabukları soyulmuş domatesleri ilave edelim.
- Yıkanmış suyu süzülmüş bulguru ilave edelim.
- Karıştırdıktan sonra baharatlarını katalım.
- Arkadaşlar benim bulgurum iri bulgur, o yüzden ben 200 ml. Klasik su bardaklarıyla dört buçuk su bardağı sıcak su koydum tam denk geldi.
- Pilavımız fokurdayınca kısık ateşe alıp suyu çekinceye kadar pişiriyoruz.
Ispanaklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı kadar un
Ispanaklı harç için:
- 20 yaprak ıspanak
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kaymak
Ispanaklı Kek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ıspanakları yıkayalım ve yaprak kısmını alalım.
- Ispanakları sütü ve kaymağı rondoya koyup iyice çekelim.
- Ardından kek için yumurta ve şekeri çırpalım un hariç diğer malzemeleri ve ıspanaklı harcı ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim.
- Ardından çırpıp yağladığımız kalıba koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk kadar pişmeye bırakalım.
- Ardından çıkarıp servis edelim. Afiyet olsun😊.
Bonibonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Hamur için bütün malzemeler karıştırılır ve oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine bonibonlar yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında tam 15 dakika pişirilir. Lütfen pişirme süresine dikkat edin. Evet içi yumuşacık kıyır kıyır kurabiyelerimiz hazır. Afiyet şifa olsun inşallah 💞☺️.
Sadece 2 Malzemeli Atıştırmalık Susamlı Krokan Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı susam
- Yarım su bardağı pekmez (Her hangi pekmez)
Sadece 2 Malzemeli Atıştırmalık Susamlı Krokan Tarifi Yapılışı
- İlk önce kuru bir tavada susamımızı sürekli karıştırarak ( yanmaması için) kavuralım 2-3 dk.
- Sonradan bu kavurduğumuz susama pekmez katalım ve orta ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dk pişirelim. Pekmez her hangi bir pekmez olabilir.
- Ocağı kapatıp elimizi yakmayacak derecesine gelince ellerimizi ara sıra suda ıslatarak küçük top şekli verelim.
- Ben yağlı kağıt üzerine tek tek dizdim ve kuruyunca kavanoza kaldırdım, bayatlamıyor. Serin bir yerde muhafaza ediniz.
Ana Yemeğin Efsanesi Tavuk Külbastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket dilimlenmiş tavuk bonfile (şenpiliç yumuşacık oluyor)
Sosu için :
- Çeyrek limon suyu
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı süt (Yoğurt da olabilir)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Pişirmek için :
Beğendisi için :
- 3 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Ana Yemeğin Efsanesi Tavuk Külbastı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuğun sosunu hazırlayalım. 🐔🐔🐔 Limon suyu acı sos zeytinyağı süt ve baharatları bir kaba alalım karıştıralım.
- İçerisine tavukları ekleyelim ve sos her tarafına gelecek şekilde harmanlayalım.
- Streç film ile kapatıp buzdolabına kaldıralım en az 4-5 saat bu sos ile marine etmeliyiz. Hemen pişirmek isteyenler pişirebilir ama aynı yumuşacıklığı ve tadı yakalayamaz.
- Beğendisi için :🍆🍆🍆🍆 3 adet patlıcanı közleyelim temizleyelim ve minik minik doğrayalım.
- Sos tenceresine zeytinyağı ve tereyağı alalım eritelim.
- Yağ eriyince un ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım. ‘ !!! dikkat unu yakmayalım’…!!!! sütü ekleyelim ve krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaşar peyniri rendesini ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip en son patlıcanları ekleyip bir iki kez fokurdasın altını kapatalım.
- Tavuğun yapılışı :Tavamıza sıvı yağ alalım ısınınca tavukları tek tek ekleyip arkalı önlü kısık ateşte pişirelim. Normalde tavuk külbastı demir döküm oluyor ama ben bugün tavada yapmak istedim siz hangisini tercih ederseniz. Demir döküm tavasında yada ızgarada da yapabilirsiniz 😍
- Tabağımıza beğendimizi alalım.
- Üzerine tavukları ekleyelim ve maydanoz ile süsleyelim. 🍀🍀🍀 mutlu kalın 😍
Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 parça tavuk göğsü (Küçükse 2 tane)
- 400 gram doğranmış mantar
- 1 adet kapya biber jülyen doğranmış
- 3-4 adet yeşil biber jülyen doğranmış
- 1 kuru soğan ay şeklinde doğranmış
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- Zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
- Mantarları zeytinyağında suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Üzerine tavukları ilave edip pişirmeye devam edelim.
- Karabiber tuz kekik tereyağ ve 2 yemek kaşığı soya sosunu ilave edelim yumuşayınca ocaktan alalım.
- Ayrı bir tavaya soğanları alalım bir iki çevirdikten sonra sırayla sarımsak ve biberleri ilave edelim 3-4 dakika çok ezilmeden karıştırıp ocaktan alalım.
- Tavuğa biberleri ilave 1 yemek kaşığı soya sosu ilave edelim.
- 1-2 dakika pişirdikten sonra servise hazır.Afiyet olsun.
Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt tozu (Coffemate yada farklı marka)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket krem şanti
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı nescafe
- 1 lt süt
- 1 paket kedidili
- Ayrıca bir bardak şekerli nescafe
Üzeri için
- Kakao
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Muhallebi malzemelerini labne hariç ocağa alıp koyulaşıp kıvam alana dek sürekli katıştırarak pişirin.
- Ocağı kapatıp labneyi ilave edip homojen olana dek karıştırın.
- Kedidillerini şekerli nescafe hazırlayıp içine batırıp borcamınıza bir sıra dizip üzerine kremanın yarısını dökün.
- Üstüne tekrar kedidili ve krema şeklinde devam edin.
- En üzerine bolca kakao serpiştirin. Dilerseniz benim gibi süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Fındıklı Kabak Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy rendelenmiş kabak
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağ
- 1 avuç iri parçalanmış fındık
- Pul biber yada kırmızı toz biber
- 6 yemek kaşığı yoğurt
Fındıklı Kabak Meze Tarifi Yapılışı
- Kabakları zeytinyağı ve 2 diş sarımsak ile hafif yumuşayana kadar pişirelim.
- Yoğurda kalan 2 diş sarımsak ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Üzerine kabağı ilave edip karıştıralım.
- Zeytinyağında pul biberi hafif kavurup fındıkları ilave edelim 1-2 çevirip ocaktan alalım.
- Kabağı servis tabağına alıp üzerine fındığı ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Acuka Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı biber salçası
- 2,5 yemek kaşığı domates salçası
- 5 dolu yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 7-8 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı kimyon
- 2 tatlı kalığı kırmızı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz (Salçalarınız tuzlu ise eklemeyin )
Acuka Tarifi Yapılışı
- Karıştırma kabına acuka malzemelerini alın özleşene kadar karıştırın.
- Kavanozda buzdolabında bir hafta saklaya bilirsimiz. Afiyet olsun.