15 Mart 2021 Pazartesi

Acuka Tarifi

 

Acuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ceviz

    Acuka Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri rondoya koyup, iyice karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 4-5 dakikada karışmış oluyor.
  • Ben tuz eklemedim gayet güzel bir tadı oldu siz tuzlu seviyorsanız biraz ekleyebilirsiniz.
  • Hazır olan acukayı bir kavanoza koyup üzerine zeytinyağı gezdirip ağzını sıkıca kapatıyoruz.
  • Buzdolabında yaklaşık 1-2 hafta kadar saklayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun🥰.

Saç Kavurması Tarifi

 

Saç Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram süt danası
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

    Saç Kavurması Tarifi Yapılışı

  • Sacımıza kuyruk yağı koyup karıştırıyoruz, kızardıktan sonra etimizi ilave edip pişiriyoruz.
  • Kavrulduktan 3 adet doğranmış biberi ilave ederek tekrar karıştırıyoruz .
  • Daha sonra üç adet domatesimizi bir yemek kaşığı kırmızı toz biberi, bir yemek kaşığı tuzu ve 10 diş sarımsağı ilave ederek yeniden karıştırıp tekrar kavuruyoruz.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 250 g tereyağı
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 1 kase bütün fındık içi

Şekerpare Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamur yoğurma kabında kabartma tozu, pudra şekeri, irmik, tuz ve vanilyayı harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve yumurtaları ekleyin.
  • Üzerine azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Üzerlerini hafifçe düzleştirip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Şerbeti için; toz şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar beklettikten sonra ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Tepsinin üzerini kapatıp şerbeti çekene kadar bekleyin.

Denenmiş Şekerpare Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Özellikle tereyağının daha iyi erimesi için önceden çıkartıp bekletin.
  • Hamuru hazırlarken unu eleyerek ilave edin. Kıvamı yumuşadığında üzerini örtüp 15 dakika dinlendirin.
  • Şerbeti hazırlarken içerisine az miktarda tarçın da ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre şekerpare hamuruna kakao ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Üst kısımlarını fındık, antep fıstığı ya da ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.
  • Tatlının şerbeti eşit miktarda çekmesi için; hem tatlının, hem de şerbetin ılık olduğundan emin olun.

1 Porsiyon Şekerpare Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan şekerparenin bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir.

Yeşil Sarı Pilav Tarifi

 

Yeşil Sarı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı pirinç
  • 300 gr ıspanak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı safran
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber 

Süsleme için:

Jülyen doğranmış 1 havuç

Yeşil Sarı Pilav Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı temizleyip bol suda yıkayın ve doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1.5 kaşık margarini tencerede eritin.
  • Ispanak ve maydanozu ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. 
  • Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki ayrı kaba paylaştırın. Birine tuz, diğerine safran ve tuz ekleyip karıştırın. Her ikisini de ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma ilave edin. 1 kaşık peynir serpip harmanlayın. Safranlı pirinci süzüp kalan margarin, kalan kaşar peyniri ve 1 tutam tuzla karıştırın. 
  • Ispanaklı pirinci fırın kalıbına döküp safranlı pirinci üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Sote edilmiş havuçla süsleyin.

Sebzeli Kebap Tarifi

 

Sebzeli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • 3-4 domates
  • 3 patlıcan
  • 1 büyük patates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın.
  • Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri iri iri doğrayın.
  • Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Sıvıyağı ekleyip soğan ve biberleri etle birlikte kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ekleyip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.

Domates Çorbası Tarifi

 

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet domates
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Domates çorbası üzeri için

  • Mozzarella peyniri
  • Fesleğen

Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domatesleri rendeleyip geniş bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ve zeytinyağını ilave edin.
  • Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kaynatın. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.
  • Üzerini dilimlediğiniz mozarella peyniri ve ince ince kıydığınız fesleğenle süsleyin.
  • Domates çorbasını, ana yemek olarak sunulan patlıcan kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Domates Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın kıvamını tutturabilmek için sıcak su kullanmaya özen gösterin. Pişirme esnasında ocağı kısık ateşli bir şekilde kullanın.
  • Çorbanızın fazla tuzlu olduğunu düşünüyorsanız, içerisine bir adet patlıcan doğrayın.
  • Domates çorbasını servis ederken mozzarella yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için haşlama esnasında tavuk suyu ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Domates Çorbası Kaç Kaloridir?

    Standart malzemelerle hazırlanan çorbanın bir kasesi, yaklaşık 60 kaloridir. Bağışıklık sistemini güçlendiren domates çorbasını diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Vegan Badem Ezmesi Tarifi

     

    Vegan Badem Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

    • 250 g badem içi (Yerli ve çiğ)
    • 50 g organik agave şurubu
    • 1/2 çay kaşığı organik tarçın tozu

    Vegan Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

    • Çiğ bademleri 30 dakika boyunca sıcak suda dinlendirin. Ardından kabuklarını soyun ve organik agave şurubu ile tarçını ekleyerek macun kıvamı elde edinceye kadar rondoda karıştırın.
    • Fırın tepsisi boyutundaki streç filmin arasına harcı aktarın ve 2 parmak kalınlığında olacak şekilde uzun bir rulo yaparak 30 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
    • Dinlenen badem ezmesini dilimleyerek servis edin.

    Portakallı Süt Dilimi Tarifi

     

    Portakallı Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı süt (Bitkisel ya da hayvansal)
    • 8 dilim beyaz çikolata (Şekersiz)
    • 3 yemek kaşığı Eritritol
    • 1,5 yemek kaşığı sığır jelatini
    • 1/2 su bardağı portakal suyu (Taze sıkılmış)
    • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

    Portakallı Süt Dilimi Nasıl Yapılır?

    • Portakal suyu ve rendesi hariç diğer tüm malzemeyi bir çelik tencereye alarak karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
    • Kaynamaya başlayan karışımı ocaktan alın ve içine portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini ekleyerek karıştırın.
    • Servis edeceğiniz kâselere aktarın ve soğumaya bırakın.
    • Soğuyan ve kıvam alan süt dilimlerini ters çevirerek kaselerden ayırın ve servis edin.

    Elmalı Glutensiz Cezerye Tarifi

     

    Elmalı Glutensiz Cezerye Tarifi İçin Malzemeler

    • 10 adet etli iri hurma
    • 1 adet kırmızı elma (Kabukları soyulmuş)
    • 1 çay kaşığı taze zencefil
    • 1 çay kaşığı taze zerdeçal
    • 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi unu

    Üzeri için

    • Organik Hindistan cevizi unu

    Elmalı Glutensiz Cezerye Nasıl Yapılır?

    • Hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve 10 dakika kaynar suda beklettikten sonra süzün.
    • Bütün malzemeyi rondodan geçirin.
    • Hindistan cevizi ununun içindeki liflerin şişip kıvam alması için harcı 5 dakika dinlendirin.
    • Ardından cevizden küçük toplar yapın ve Hindistan cevizi ununa buladıktan sonra servis edin.

    Susamlı Çıtır Krokan Tarifi

     

    Susamlı Çıtır Krokan Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı susam (Yerli ve çiğ)
    • 1/2 su bardağı organik agave şurubu
    • 1 çay kaşığı organik tarçın tozu

    Susamlı Çıtır Krokan Nasıl Yapılır?

    • Susamları yapışmaz bir tavaya alarak altın rengine dönünceye kadar kısık ateşte kavurun.
    • Ardından organik agave şurubunu ve tarçın tozunu ekleyerek 2 dakika süreyle karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
    • Fırın tepsisi boyutundaki yağlı kağıdın arasına harcı aktarın ve merdane yardımı ile düzleştirdikten sonra soğumaya bırakın.
    • Soğuyan susamları bıçak yardımı ile dilimleyerek servis edin.

    Sütsüz Kek Tarifi

     

    Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 3-3.5 su bardağı un
    • 3 adet yumurta
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 2 paket vanilin
    • 1.5 çay bardağı su

    Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.
    • Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
    • Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
    • Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
    • Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
    • 30 dakikanın sonunda kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
    • Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

    Balaban Kebabı Tarifi

     

    Balaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    Köftesi için:

    • 500 gram dana kıyma
    • 1.5 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (çekilmiş)
    • 2 adet soğan
    • 1.5 çay kaşığı tuz

    Sosu için:

    • 2 yemek kaşığı domates salçası
    • 1 çay kaşığı toz şeker
    • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1/2 su bardağı su
    • 1/2 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:

    • 2 adet tırnak pide
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 su bardağı et suyu
    • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    • 1 adet domates
    • 2 adet biber

    Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?

    • Öncelikle soğanı küp küp doğrayın ve mümkünse ekmek içlerini incecik çektirin.
    • Bir kabın içerisine kıyma, ekmek içi, soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun.
    • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Köfteleri elinizle yassılaştırarak döküm tavada önlü arkalı kızartın.
    • Domates ve biberleri de döküm tavada veya ızgarada közleyin.
    • Domates sosu için; Bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
    • Salçanın kokusu çıkana kadar malzemeleri güzelce kavurun. Üzerine yavaş yavaş suyu ilave edin.
    • Sosu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
    • Tırnak pideleri küp küp doğrayın ve servis tabağının içerisine yerleştirin.
    • Et suyunu bir tencerede ısıtın. Daha sonra tırnak pidelerin üzerinde gezdirin.
    • Yoğurdu çırptıktan sonra pidelerin üzerinde gezdirin. Hazırladığınız domates sosunu da yoğurdun üzerine ilave edin.
    • En üst kısma pişmiş köfteleri, domates ve biberi yerleştirin.
    • Bir tavada tereyağını eritin ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

    Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • Tarifte sinirleri alınmış, terbiye edilmiş ve dinlendirilmiş et kullanmaya özen gösterin.
    • Tarifte tırnak pide yerine ev yapımı Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
    • Köftelere şekil verirken avuç içinizi hafifçe ıslatın.
    • Biber ve domatesleri fırında veya ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.

    14 Mart 2021 Pazar

    Sucuklu Kaşarlı Bazlama Tostu Tarifi

     

    Sucuklu Kaşarlı Bazlama Tostu Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adet bazlama
    • 125 gram sucuk
    • 150 gram kaşar peyniri
    • Biraz kekik
    • 1 yemek kaşığı tereyağ

      Sucuklu Kaşarlı Bazlama Tostu Tarifi Yapılışı

    • Sucuklar halka şeklinde doğranıp tost makinasında, kurutmadan 3-4 dk pişirilir.
    • Kaşar peyniri dilimlenir.
    • Pişirilen sucuklar tam ortadan ikiye kestiğimiz bazlamanın içerisine yerleştirilir (isterseniz sucuğu koymadan bazlamaya tereyağ sürebilirsiniz).
    • Üzerine dilimlediğimiz kaşar peynirini eklenir ve biraz kekik serpiştirilir.
    • Bazlamanın üste kapatacağımız parçası tost makinasındaki sucuğun yağına bandırılır ve kaşar peynirin üzerine kapatılır.
    • Tost makinasına alınır.
    • Bir kaç dakika ısıtılır, sonra biraz tereyağ sürülüp kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.
    • Sıcak servis edilir. Afiyet olsun!👌🏻😋.