Kıymalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Arası için;
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 500 gram yağsız kıyma
- 3-4 adet soğan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymayı tavaya alalım kavuralım daha sonra soğanını ve baharlarını ekleyelim pişince soğumaya bırakalım.
- Karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz şeklinde açalım süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken margarini eritelim sıvı yağını ekleyelim.
- Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölelim.
- Bezenin bir tanesini un serptiğimiz tezgahta aça bildiğimiz kadar açalım.
- Hamurun her yerini yağlayalım zarf şeklinde dörde katlayalım bir kenara alalım.
- Diğer bezeyi de aynı şekilde açalım yağlayalım katladığımız hamuru ortasına yerleştirelim .
- Onu da dörde katlayalım katladığımız yerleri de yağlayarak bir kenarda bekletelim.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım.
- Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra bezeleri açalım iç harcından koyarak kapatalım pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
- Bastırmadan bıçakla üzerine kesikler atalım.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından üzerine sürüp 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not; hamurunuzu hazırladıktan sonra buzdalabında bekletip ertesi gün iç harcını koyarak pişire bilirsiniz. Hamuru 10 beze olarak hazırlarsanız biraz daha ince ve daha güzel olacaktır.
Afiyet olsun.