15 Mart 2021 Pazartesi

Kıymalı El Açması Börek Tarifi

 

Kıymalı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Arası için;

  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 500 gram yağsız kıyma
  • 3-4 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kıymalı El Açması Börek Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymayı tavaya alalım kavuralım daha sonra soğanını ve baharlarını ekleyelim pişince soğumaya bırakalım.
  • Karıştırma kabına unu alalım ortasını havuz şeklinde açalım süt, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek ele yapışmayan hamur yoğuralım.
  • Hamurun üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirelim.
  • Hamur dinlenirken margarini eritelim sıvı yağını ekleyelim.
  • Dinlenen hamuru 8 eşit bezeye bölelim.
  • Bezenin bir tanesini  un serptiğimiz tezgahta aça bildiğimiz kadar açalım.
  • Hamurun her yerini yağlayalım zarf şeklinde dörde katlayalım bir kenara alalım.
  • Diğer bezeyi de aynı şekilde açalım yağlayalım  katladığımız hamuru ortasına yerleştirelim .
  • Onu da dörde katlayalım katladığımız yerleri de yağlayarak bir kenarda bekletelim.
  • Diğer bezeleri de aynı şekilde yapalım.
  • Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra bezeleri açalım iç harcından koyarak kapatalım pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
  • Bastırmadan bıçakla üzerine kesikler atalım.
  • Yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından üzerine sürüp 190-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Not;  hamurunuzu hazırladıktan sonra buzdalabında bekletip ertesi gün iç harcını koyarak pişire bilirsiniz. Hamuru 10 beze olarak hazırlarsanız biraz daha ince ve daha güzel olacaktır.

    Afiyet olsun.

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Mükemmel Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte Tarifi

 

Böylesi Restoranlarda Bile Yok Mükemmel Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gr kıyma dana döş
  • 1 yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat yarım çay bardağı su bir demet maydanoz

Sosu için;

  • 2 su bardağı domates rendesi (ben yazın hazırlamış olduğum konserve domatesimi kullandım)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz
  • Kekik

Beğendisi için;

  • 3-4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Kaşar

    Böylesi Restoranlarda Bile Yok Mükemmel Bir Lezzet Şöleni Fırında Beğendili Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanlarımızı közleyip temizleyip hazırlıyoruz.
  • Daha sonra köfte harcımızı karıştırtıp güzelce yoğuruyoruz resimdeki gibi şekil veriyoruz .
  • Siz isterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz bende 35 tane köfte çıktı.
  • Bütün köfteleri yaptıktan sonra bir tavaya bir kaşık kadar yağ alıp köftelerimizi kızartıyoruz.
  • Köftelerimizi başka bir yere alıp aynı tavada domates sosumuzu tereyağımızı alıp  5-10 dakika pişiriyoruz .
  • İçine sarımsak ekliyoruz sosun üzerine köftelerimizi ekleyip bir taşım kaynatıp köftelerimizi sosun içinde bir defa karıştırıp ateşini kapatıyoruz.
  • Diğer yandan temizlemiş olduğum patlıcanları küçük küçük doğruyoruz.
  • Tavada yağımızı eritip unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra patlıcanlar ekleyip iyice karıştıra karıştıra pişiriyoruz patlıcanın üzerine sütünü yavaş yavaş ekliyoruz ben 2 bardak kullandım patlıcanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir bir buçuk su bardağında alabilir bende 2 bardak yeterli oldu.
  • Karabiberini tuzunu ekledim ve ateşten aldım.
  • Daha sonra güveçlerimi ilk önce beğendilerimi onun üstüne sosun içindeki köftelerimi daha sonra kalan sosları da üstlerine döküp kaşar rendesi ekleyip 180 derecelik turbo ayarda kaşar eriyene kadar pişirdim servise hazır .
  • Afiyet olsun.

Patates Cipsi Kaplamalı Çıtır Tavuk Nugget (Çocuklarınız Bayılacak) Tarifi

 

Patates Cipsi Kaplamalı Çıtır Tavuk Nugget (Çocuklarınız Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 450-500 gr kadar tavuk kıyması
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığına yakın kötü
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Dış kaplaması için;

  • 1,5 pakete yakın sade ruffles orijinal cips (büyük paketlerden)
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kadar un

Sos için;

  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 4 çorba kaşığı ketçap
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi

    Patates Cipsi Kaplamalı Çıtır Tavuk Nugget (Çocuklarınız Bayılacak) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle cipslerimizi ve kırmızı toz biberi roboto alıp güzelce çekelim ve bir tabağa boşaltıp kenara alalım.
  •  2 adet yumurtayı çırpalım. Unu da başka bir tabağa alıp hepsi bir kenarda beklesin.
  • Köfteleri için, bir kaba köfte için gerekli tüm malzemeleri alıp elimizle iyice karıştıralım.
  •  Elimizi ara sıra ıslatarak hepsine köfte şekli verip bir tabağa alalım.
  • Hazırladığımız köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya ve en son cipsle kaplayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsiye sıralayalım.
  • Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • 180-185 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
  • Tavuklar pişerken sosu için bir kaseye bütün malzemeleri alıp iyice karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Pişen tavukları fırından alıp dilediğiniz gibi servis yapıp, sosuyla beraber afiyetle yiyebilirsiniz. 😋👌👌.

Tekrar Tekrar İstenilen Favori Elmalı Kek Tarifi

 

Tekrar Tekrar İstenilen Favori Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 3 adet orta boy sarı tatlı elme
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi

    Tekrar Tekrar İstenilen Favori Elmalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyelim iki tepeleme su bardağı unu elekten geçirip karışıma ilave edelim .
  • Yarım su bardağı daha un ekleyip hafifçe karıştıralım yağlanmış kare borcam tepsiye dökelim.
  • Elmaların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayalım .
  • Üzerine şeker ve tarçın ekleyip karıştıralım.
  • Tepside kek harcının üzerine ekleyelim en son iri kıyılmış ceviz içini serpiştirip 170 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirelim.

Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Püresi için:

  • 1 kg patates (4-5 adet)
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz

    Püre Yatağında Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı ve diğer malzemeleri derin bir kaba alın ve güzelce yoğurun.
  • Köftenin dağılmaması için fazla yoğurmak çok önemli.
  • Daha sonra kıymayı rulo hale getirin ve buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
  • Daha sonra köfteyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derce fırında 30dk pişirin.
  • Pişen köfteyi çıkardıktan sonra 15 dk dinlenmesi için bekletin.
  • Daha sonra 1 parmak kalınlığında köfteyi dilimleyin.
  • Salçayı sıcak suda açın, köfteleri fırın kabına dizin ve üzerine sostan gezdirip tekrar fırına koyun.
  • Üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz, böylelikle fazla kızarmaz.
  • Yaklaşık 15 dk daha pişirin, bu sırada patatesleri haşlayıp suyunu süzün,.
  • Kabuklarını soyduğunuz patatesin üzerine tereyağını ekleyip çatal yardımıyla ezin.
  • Yavaş yavaş sütü, tuzu ve karabiberi ekleyip kıvam aldırın.
  • Servis tabağına önce püreyi, üzerine köfteyi daha sonra da sostan dökün.
  • Üzerini yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.

Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi

 

Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 350 gram istiridye mantarı
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet çeri domates
  • 2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 paket mantı makarna

    Alman Dilimi Patates Eşliğinde İstiridye Mantarlı Makarna Tarifi Yapılışı

  • İstiridye mantarlarını büyük büyük doğrayalım.
  • Dilerseniz elinizle tavuk ayıklar gibi ayıklayabilirsiniz.
  • Ayıkladığımız mantarları orta derinlikte bir tavaya alıp kızarana kadar yağsız şekilde kavuralım.
  • Ardından tereyağı ve zeytinyağı ekleyelim.
  • Yarım ay şeklinde doğradığımız kuru soğanı ve jülyen doğradığımız havuç ve biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Ayrı bir yerde bir kasede yoğurt içerisine köri ve diğer baharatları ekleyip karıştıralım ve mantarların içerisine ekleyelim.
  • Biraz daha kavuralım. Domatesleri 4 e bölüp en son onları da ekleyelim 1-2 dk daha kavurup kenara alalım.
  • Elma dilimi patates için patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde keselim, bol kızgın yağda kızartalım.
  • Mantı makarnayı bol suda haşlayalım, tuz ve çok az zeytinyağı ilavesi yapalım.
  • Dilerseniz herhangi bir başka makarna da kullanabilirsiniz.
  • Servis tabağına mantar, makarna ve patatesleri koyup servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Bağımlılık Yapan Bir Lezzet: Beyaz Çikolatalı Limonlu Kurabiye Tarifi

 

Bağımlılık Yapan Bir Lezzet: Beyaz Çikolatalı Limonlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  •  125 gram oda ısısında margarin veya tereyağı
  •  1 yumurta
  •  1 çay bardağı pudra şekeri
  •  1 çay bardağı nişasta
  •  1 çay kaşığı kabartma tozu
  •  1 paket vanilya
  •  1 limon kabuğu rendesi
  •  6-7 damla limon suyu ( isteğe bağlı artırabilirsiniz)
  •  Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 100 gram beyaz çikolata
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 6-7 damla limon suyu

    Bağımlılık Yapan Bir Lezzet: Beyaz Çikolatalı Limonlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Margarin ve yumurta yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
  • Un hariç kalan malzemelerde eklenir ve yoğurmaya başlanır.
  • Yavaş yavaş un eklenir yoğurmaya devam edilir.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hazırlanan hamur yağlı kağıdın üzerine alınır ve üst kısma bir yağlı kağıt daha serilir.
  • İki kağıdın arasında merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açılır.
  • Çay bardağının ağız kısmıyla kesilir, tüm hamura ayni işlem uygulanır ve sekil verilen hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180° derece fırında 10-12 pişirilir. ( üzeri ve altı hafif pembeleşince pişmiş demektir, kontrollü davranın).
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğumaya bırakılır.
  • Beyaz çikolata benmari usulü eritilir o erirken diğer sos için, 3 yemek kaşığı pudra şekeri ve 6-7 damla limon suyu pudra şekeri eriyene kadar karıştırılır.
  • Akışkan bir kıvam olması gerekiyor hazırlanan sos buzdolabı poşetine alınır.
  • Soğumuş olan kurabiyeler bir tane alınır ve alt kısmı eriyen çikolataya batırılır.
  • Tüm kurabiyelere aynı işlem uygulanır.
  • Son olarak buzdolabı poşetine alınan sos, poşetin ucuna ufak bir delik açılarak kurabiyelerin üzerine zikzaklar çizilir.
  • Tamamına aynı işlem uygulanır ve çikolataların donması için yaklaşık 1 saat dolapta bekletildikten sonra servis edilir.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi

 

Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı için;

  • 200g lor peynir
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım bağ maydanoz

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 6-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Tepsi Dolusu Rulo Katmer Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir karıştırma kabına lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri ve doğradığımız maydanozu alarak karıştıralım.
  • Hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, şeker, instant maya, tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştıralım.
  • Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Hamurumuz koyulaşmaya başladığında elimizle yoğurmaya başlayalım. Bir taraftan da un ilave etmeye devam edelim. Elde ettiğimiz hamurun ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmasını sağlayalım.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra üzerini streçleyip temiz bir bez ile örtelim ve yaklaşık 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Hamuru açarken üzerine sürmek için sıvı yağın içerisine kırmızı toz biber ekleyerek karıştıralım.
  • Hamurumuz yeterince dinlendikten sonra üzerini açıp tezgaha alalım, elimizle yoğurarak toparlayalım.
  • Ardından hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim. Her parçayı beze haline getirelim ve bezelerimizi bir tabağa yerleştirelim.
  • Bezelerimizin üzerine hazırladığımız toz biberli sostan 1’er tatlı kaşığı dökelim, elimizle güzelce yayalım.
  • Bezelerimizin üzerini streçleyelim ve 10 dakika daha dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda bezelerimizden bir tanesini tezgah üzerine alalım, elimizle bastırarak hamurumuzu açmaya başlayalım. Ara ara hazırladığımız yağa elimizi batırmayı unutmayalım.
  • Hamurumuz istediğimiz kalınlığa gelene kadar bastırarak ve kenarlarından çekerek açmaya devam edelim.
  • İstediğimiz gibi incelip açılan hamurumuzun üzerine elimizle biraz daha yağdan sürelim, hamuru önce sağından sonra solundan içe katlayarak tekrar yağ sürelim.
  • Tekrar yağdan sürüp altını ve üstünü de ortaya katlayalım. Sonrasında elimizle yağlayalım. Hamurumuzu bir kenarda beklemeye bırakalım.
  • Diğer bezelerimize de aynı işlemleri uygulayıp genişleterek katlayalım.
  • Hamurlarımızı katladıktan sonra tekrar tezgaha alalım ve elimizle yağlayıp bastırarak dikdörtgen şeklinde açalım.
  • Hamurumuzun bir kenarına bir aparat ya da bıçak yardımı ile çizikler atalım. diğer kenarına da peynirli iç harcımızdan yerleştirelim.
  • Peynirleri koyduğumuz kenardan başlayalım ve hamurumuzu rulo şeklinde saralım. Hazırladığımız poğaçayı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Tüm hamurumuz bitene kadar şekillendirmeye devam edelim.
  • Üzerine sürmek için bir kase içerisine hazırladığımız sostan bir kaşık alalım ve üzerine yumurta sarısı ekleyerek çırpalım. Bir fırça yardımı ile tepsideki tüm poğaçalarımızın üzerine sürelim.
  • Son olarak poğaçalarımızın üzerine susam serpelim ve bıçak yardımı ile rulo şeklinde keselim.
  • Hazırladığımız poğaçalarımızı önceden ısıttığımız 180°C fırında 30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen katmer poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Şerbeti Vişneli 3 Revanisi (Çok Lezzetli) Tarifi

 

Şerbeti Vişneli 3 Revanisi (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 700ml vişne suyu (1 su bardağı 200ml)
  • 2 su bardağı şeker

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 3 fincan toz şeker
  • 3 fincan sıvı yağ
  • 3 fincan yoğurt
  • 3 fincan irmik
  • 3 fincan un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

    Şerbeti Vişneli 3 Revanisi (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı

  • Şerbetimiz için şeker ve meyve suyunu derin bir tencereye aldım kaynattım sonra soğumaya bıraktım.
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük haline gelene kadar çırptım.
  • Önce sıvı yağ ve yoğurdu sonrada un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırdım.
  • Tepsimi tereyağı ile yağladım hamurumu döktüm yaydım.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirdim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti döktüm.
  • 2 -3 saat dinlendikten sonra servise hazır hale gelmiş oluyor.
  • Ben baklava dilimi şeklinde kestim ve kremşanti ve fıstık ile süsleyerek servis yaptım
  • Deneyeceklere afiyet olsun.