18 Mart 2021 Perşembe

Sütsüz Kek Tarifi

 

Sütsüz Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1.5 çay bardağı su

Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtayı alarak güzelce çırpın.
  • Üzerine su ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Malzemeleri güzelce çırptıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine elenmiş unu azar azar ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
  • Bu esnada kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız harcı, kek kalıbına dökün ve her tarafa eşit yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • 30 dakikanın sonunda kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
  • Pişen keki oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifi

 

Balaban Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (çekilmiş)
  • 2 adet soğan
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 2 adet tırnak pide
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber

Balaban Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı küp küp doğrayın ve mümkünse ekmek içlerini incecik çektirin.
  • Bir kabın içerisine kıyma, ekmek içi, soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Köfteleri elinizle yassılaştırarak döküm tavada önlü arkalı kızartın.
  • Domates ve biberleri de döküm tavada veya ızgarada közleyin.
  • Domates sosu için; Bir tavanın içerisinde tereyağını eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar malzemeleri güzelce kavurun. Üzerine yavaş yavaş suyu ilave edin.
  • Sosu bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Tırnak pideleri küp küp doğrayın ve servis tabağının içerisine yerleştirin.
  • Et suyunu bir tencerede ısıtın. Daha sonra tırnak pidelerin üzerinde gezdirin.
  • Yoğurdu çırptıktan sonra pidelerin üzerinde gezdirin. Hazırladığınız domates sosunu da yoğurdun üzerine ilave edin.
  • En üst kısma pişmiş köfteleri, domates ve biberi yerleştirin.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve köftelerin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Balaban Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sinirleri alınmış, terbiye edilmiş ve dinlendirilmiş et kullanmaya özen gösterin.
  • Tarifte tırnak pide yerine ev yapımı Ramazan pidesi de kullanabilirsiniz.
  • Köftelere şekil verirken avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Biber ve domatesleri fırında veya ocağın üzerinde közleyebilirsiniz.

Sivas Kebabı Tarifi

 

Sivas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu eti (iri doğranmış)
  • 6 adet sivri biber
  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 5 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kase maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sivas Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Doğradığınız patlıcanları tuzlu suya koyarak 15 dakika bekletin.
  • Bu esnada biberleri ve domatesleri yıkayın. Domatesleri de patlıcanlar gibi yuvarlak olacak şekilde dilimleyin.
  • Maydanozları iri iri doğrayın. Patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
  • Derin bir tencere içerisine bol miktarda sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Biber ve patlıcanları kızgın yağda kızartın ve kenara alın.
  • Kuzu etini bir tencerenin içerisine koyun. Üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve pişirin.
  • Etler piştikten sonra suyunu süzün. Tencereye tereyağı ve pişmiş etleri koyarak bir süre daha pişirin.
  • Üzerine ince doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
  • Soğanlı etlerin üzerine patlıcanların yarısını dizin. Patlıcanın üzerine ise domateslerin yarısını dizin.
  • Domateslerin üzerine biberleri yerleştirin. Artan patlıcan ve domatesleri de biberlerin üzerine yerleştirin.
  • En üst kısma maydanozları serpiştirin. 
  • Bir kaseye 1.5 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı salçayı alarak karıştırın.
  • İçerisine karabiber ve tuz ilave edin. Hazırladığınız salçalı suyu yemeğin üzerine dökün.
  • Sivas kebabını önce yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Patso Tarifi

 

Patso Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram donmuş patates
  • 2 adet sandviç ekmeği
  • 2 adet uzun sosis (isteğe göre)
  • Kornişon turşu
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Sıvı yağ 

Patso Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle donmuş patatesleri fritöze veya sıvı yağla doldurulmuş tavaya alın.
  • Patatesleri çevirerek kızartın. Kızartma işleminin ardından kağıt havlu üzerinde bekletin ve fazla yağını süzdürün.
  • Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.
  • Yağ eridiğinde sosisleri üzerine alarak çevirerek kızartın.
  • Sandviç ekmeğinin arasına önce kızarttığınız sosisi, daha sonra patatesleri koyun.
  • Ekmeğin içerisine isteğe göre ketçap, mayonez, ve kornişon turşu ekleyin.
  • Sandviç ekmeğini içindekiler taşmayacak şekilde kapatın ve tost makinesinde bastırın. Afiyet olsun.

Karpatka Tarifi

 

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gram tereyağı

Kreması için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilin
  • 10-15 adet ahududu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Karpatka Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Ufak bir tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını koyarak kaynatın.
  • Su kaynar hale geldiğinde içerisine un ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın.
  • Hamuru pişirdikten sonra başka bir kaba alın ve soğuması için bekletin.
  • Hamur ılımaya başladığında kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ilave edin.
  • Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını alın ve yayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Hamur piştiğinde kalıptan çıkartın ve kenara alıp oda sıcaklığında soğutun. Bu esnada diğer hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve pişirin.
  • Kreması için; Tereyağı ve ahududu dışında kalan malzemeleri tencereye aktarın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar, sürekli çırparak pişirin.
  • Kremanın üzerini streç film ile örtün ve kenara alarak soğutun.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın. Daha sonra kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Hamuru kelepçeli kalıbın içerisine alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her tarafa yayın.
  • En üst kısma ahududuları yerleştirin. Diğer hamuru üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız karpatka tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkartın.
  • Karpatka pastasını dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Göce Çorbası Tarifi

 

Göce Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 küçük kase göce bulguru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Göce Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye su koyun ve ısıtın.
  • Su ılımaya başladığında içerisine göce bulgurunu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
  • Bir kasenin içerisinde yoğurt, yumurta ve unu karıştırın.
  • Çorbanın suyundan bir miktar alın ve yoğurtlu terbiyeye koyarak ılıtın.
  • Ardından yoğurtlu terbiyeyi çorbanın içerisine ilave edin.
  • Bir tutam tuz ekledikten sonra bir taşım pişirin.
  • Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde içerisine naneyi ilave edin.
  • Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Naneli sosu çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

Karpatka Tarifi

 

Karpatka Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 5 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 125 gram tereyağı

Kreması için:

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 paket vanilin
  • 10-15 adet ahududu

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Karpatka Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; Ufak bir tencerenin içerisine su, tuz ve tereyağını koyarak kaynatın.
  • Su kaynar hale geldiğinde içerisine un ekleyin ve topaklar gidene kadar karıştırın.
  • Hamuru pişirdikten sonra başka bir kaba alın ve soğuması için bekletin.
  • Hamur ılımaya başladığında kabartma tozu ve yumurtaları tek tek ilave edin.
  • Hamuru güzelce karıştırdıktan sonra ikiye bölün. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba hamurun yarısını alın ve yayın.
  • Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Hamur piştiğinde kalıptan çıkartın ve kenara alıp oda sıcaklığında soğutun. Bu esnada diğer hamuru kelepçeli kalıba yerleştirin ve pişirin.
  • Kreması için; Tereyağı ve ahududu dışında kalan malzemeleri tencereye aktarın.
  • Orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar, sürekli çırparak pişirin.
  • Kremanın üzerini streç film ile örtün ve kenara alarak soğutun.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kasede çırpın. Daha sonra kremanın içerisine yavaş yavaş dökerek karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Hamuru kelepçeli kalıbın içerisine alın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve her tarafa yayın.
  • En üst kısma ahududuları yerleştirin. Diğer hamuru üzerine kapatın ve hafifçe bastırın.
  • Hazırladığınız karpatka tatlısını buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Krema sertleştiğinde kalıbı çıkartın.
  • Karpatka pastasını dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Özbek Pilavı Tarifi

 

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • Su
  • 50 gr kuş üzümü
  • 500 gr parça kuzu eti
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr çam fıstığı
  • 300 gr kuzu kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/3 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/3 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/3 çay kaşığı toz kakule

Özbek Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin.
  • Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. Etler pişince varsa suyunu süzün.
  • Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. Çam fıstıkları kızarana kadar kavurun.
  • Etleri pişirdiğiniz suyu 2.5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin.
  • Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Saray Sarması Tarifi

 

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

İç Dolgusu İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt (koyu kıvam istemeyenler 1 su bardağı soğuk süt kullanabilir)

Dış Katmanı İçin

  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Saray Sarması Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un ve kakao eklenerek iyice karıştırılır. Un ve kakaonun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır.
  • Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli.
  • Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır.
  • İçerisine tereyağ ve vanilya eklenir. Böylece aroma katılmış olur.
  • Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır.
  • Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır.
  • Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir.
  • Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır)
  • 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır.
  • Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır.
  • Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır.
  • Hem şekliyle hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.
  • Dilerseniz, tam kıvamında saray sarmasını ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kırılmadan Sarılan Saray Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız tepsinin orta kalınlıkta olmasına özen gösterin. Bu sayede kremanın kıvamını daha iyi tutturabilirsiniz.
  • Kremada topaklanmalar olursa, bir kez mikserden geçirin.
  • Kremayı tepsiye sıcakken dökün. Ve kaşığın tersi ile pürüzsüz bir şekilde yayın.
  • Saray sarmasını rulo haline servis etmeden önce getirin. Aksi takdirde bekledikçe çatlamalar oluşacaktır.
  • Sarmanın hindistan cevizini en son ekleyin. Böylece içine karışmadan daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Saray Sarması Kaç Kaloridir?

Orta boyutlarda bir adet saray sarması, yaklaşık 250 kaloridir.

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 4 adet sandviç ekmeği veya lavaş
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü bir tencere içerisinde haşlayın.
  • Tavuklar haşlanırken domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanları ise piyazlık doğrayın.
  • Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalar haline getirin.
  • Tavukları kızartacağınız tavayı ısıtın. Tavanın içerisine yağ ve baharatları ekleyin.
  • Baharatların kokusu çıktığında tavukları ekleyin. Tavukların dışı iyice kızarana kadar kavurun.
  • Ocağı kapatmadan 2 dakika önce domates ve soğanları ekleyerek kavurun.
  • Son olarak maydanozu da tavukların içerisine atarak bir kez karıştırın.
  • Lavaş veya sandviç ekmeğine tavukları kızarttığınız yağdan çok az ekleyin.
  • Pişirdiğiniz tavukları ekmeğin arasına koyarak servis edebilirsiniz. 
  • Tavuk tantuniyi, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce bahsettiğimiz gibi tantuni yapımında tavukların küçük parçalara ayrılmış olması son derece önemlidir.
  • Tarifte tava yerine sac da kullanabilirsiniz. Eğer sac kullanacaksanız, ara ara su dökerek sacın çok ısınmasını önleyebilirsiniz.
  • Tarifte isteğe göre farklı baharatlar da kullanabilirsiniz.
  • Ekmeğin ya da lavaşın sosu çekmesi için, yağlı tavaya bastırın.

1 Porsiyon Tavuk Tantuni Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon tavuk tantuni, yaklaşık 275 kaloridir. 

Mac And Cheese Tarifi

 

Mac And Cheese Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 gram makarna
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Yarım çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 su bardağı çeçil peyniri
  • 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı cheedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı kolot peyniri (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Mac And Cheese Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencere içerisine su ve tuzu döküp kaynatın. Su kaynamaya başladığında makarnaları içine ilave edin ve yarı çiğ kalacak şekilde haşlayın.
  • Makarnalar haşlanırken farklı bir tencere içine un ve tereyağını alarak kavurun. 
  • Unu kavururken üzerine yavaş yavaş süt ekleyin ve koyu akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırarak beşamel sosu hazırlayın.
  • Daha sonra sosun altını kısarak baharatları ve rendelenmiş peynirleri ekleyin.
  • Sosun içerisine peynirleri eklerken, bir kısmını makarnanın üzeri için ayırmayı unutmayın.
  • Sosun içindeki peynirler eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Haşlanan makarnaları süzdükten sonra, sosun içerisine alın ve karıştırın. Ardından yumurta sarılarını da karışıma ilave edin.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, soslu makarnayı fırın tepsisine dökün ve yayın.
  • Makarnaların üzerine kalan rendelenmiş peynirleri de ilave edin ve 190 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Mac and Cheese Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Makarnaların haşlama süresini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Makarnaları haşladıktan sonra sadece suyunu süzün, soğuk sudan geçirmeyin.
  • Tarifte genellikle makaroni makarnası kullanılsa da, küçük makarna çeşitlerinden birini kullanabilirsiniz.
  • Sosa peynirleri ekledikten sonra kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Mac and Cheese Kaç Kalori?

  • Mac and cheese'in bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir.

Haşhaşlı Revani Tarifi

 

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için:

  • 2.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz. Bir tencere içerisine su ve toz şekeri dökün. Biraz karıştırdıktan sonra pişmesi için bırakın.
  • Şerbet kaynamaya başladığında içine limon suyunu damlatın ve birkaç dakika daha pişirin. Ardından ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Hamuru için, bir kabın içerisine toz şeker ve yumurtaları alın. Mikser yardımıyla çırpın.
  • Üzerine yoğurt, sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ardından irmik, kabartma tozu, haşhaş, vanilin ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin.
  • Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar çırpın.
  • Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş harca ekleyin.
  • Revani harcını çırptıktan sonra fırın tepsisine veya borcama güzelce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Pişen revaninin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  • Hazırladığınız haşhaşlı revaniyi, ev yapımı vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbetin kıvamlı olması için, limon suyunu kaynadıktan sonra ekleyin.
  • Tarifteki yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Hamurun iyi köpürmesi için yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
  • Tatlının şerbeti emmesi için, piştikten sonra üzerine kürdan batırarak küçük delikler açın.
  • Tatlı sıcakken ılıyan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti yavaş yavaş dökerek iyice emilmesini sağlayın.

1 Dilim Haşhaşlı Revani Kaç Kalori?

  • Haşhaşlı revaninin bir dilimi, yaklaşık 300 kaloridir. 

Ev Yapımı Kumpir Tarifi

 

Ev Yapımı Kumpir Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates (Kişi adedine göre artırabilirsiniz)
  • 1 kase garnitür
  • 5-6  adet kornişon turşu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Ketçap
  • Mayonez
  • 1 tutam  tuz
  • 2 yemek kaşığı dilim zeytin
  • 2-3 adet kokteyl sosis (Hafif haşlanmış)
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)

Ev Yapımı Kumpir Nasıl Yapılır?

  • Fırını 240 derecede ısıtın. Patatesleri  iyice yıkayın  ve ayrı ayrı yağlı kağıda ve alüminyum folyoya sarın. Sıcak fırının tel ızgarası üzerine koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Patates  pişerken garnitürü  hazırlayın. Bunun için garnitürün suyunu  süzüp, bir kap içine alın.
  • Konserve mısırları ilave edin. Kornişon turşuları minik doğrayın ve sosisleri dilimleyerek karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
  • Patatesler pişince fırından alın ve ortadan  ikiye  kesip, içlerini kaşık yardımıyla kenarlarında kalacak şekilde çıkararak bir kaba alın.
  • Patatesin iç kısmına tereyağı, bir tutam tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip tereyağı ve kaşar peyniri eriyene kadar patatesle birlikte karıştırın.
  • Hazırladığınız garnitür karışımını patatesin ortasına yerleştirin. Mayonez ve ketçap sıkarak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kumpir yapımında büyük boy ve düzgün patatesler seçmeye özen gösterin.
  • Pişirdiğiniz patatesleri vakit kaybetmeden kaşar peyniri ve tereyağı ile ezin. Aksi takdirde soğudukça kıvamı kaybolacaktır.
  • Patateslerin nemli kalması için, fırını fansız programda çalıştırın.
  • Kumpirin içini istediğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Kumpir Kaç Kalori?

  • Bir adet kumpir, yaklaşık 95 kaloridir.