Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı gallete unu
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu karbonat
- 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
- 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
- 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
- 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)
Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
- Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
- Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
- Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
- Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
- Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
- Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
- Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
- Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
- Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.
Mercimekli Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı haşlanmış mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış erişte
- 2 tane közlenmiş kapya biber (konserve de olur)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tane kornişon turşu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- Yeteri kadar tuz
Üzerine;
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mercimekli Salata Tarifi Yapılışı
- Doğranacak malzemeler doğranır.
- Sarımsaklar ezilir.
- Derin bir kasenin içerisine alınarak karıştırılarak servis tabağın alınır.
- Üzerine tavada ısıtılan zeytinyağına biber eklenerek üzerine gezdirilir.
Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
Üzeri için;
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Üzerine;
- 1 paket çikolatalı sos(arkasındaki tarife göre hazırlanacak)
Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir, çırpılır.
- Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç ilave edilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
- Fırından çıkan kek hafif ılıyınca bir bardak süt gezdirilir.
- Krem şanti süt ile çırpılır ve tamamen soğuyan kekin üzerine ilave edilir.
- Çikolatalı sos arkasındaki tarife göre hazırlanır ve soğuyunca kekin üzerine gezdirilir.
- En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 600 gram mantar doğranmış mantar
- 1 adet doğranmış kapya biber
- 3 adet doğranmış yeşil biber
- 2 kaşık soya sosu
- Tuz, karabiber
- Zeytinyağı
- Dikdörtgen kalın kesilmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı
- Az miktarda zeytinyağını tavaya alıp tava kızınca mantarları ilave edelim.
- Suyunu salıp çekince tuz ,karabiber ve soya sosunu ilave edelim .
- En son biberleri ilave edip hafif yumuşayana kadar pişirelim çok pişirmeyelim fırınada gireceği için ve soğumaya bırakalım.
- Bir yufkayı tezgaha yayalım üzerine 6-7 kaşık sostan sürüp fırça yardımıyla heryerini yayalım .
- 2. Yufkayı üzerine kapatalım ve soslayalım.
- 3. Yufkayıda üzerine yayıp sosladıktan sonra üçgen biçiminde keselim ben 16 parçaya böldüm daha büyükte yapabilirsiniz.
- İçine hazırladığımız mantarlı haçtan üzerine kaşar peyniri koyup saralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam yada çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarsan kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Kırmızı toz biber
Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı tam sapından kesip sapıyla tek tek uzunluğu kesiyoruz çok kalın veya ince parçalar olmayacak şekilde kesiyoruz. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
- Bir tavada tereyağı eritiyoruz ve karnabaharı biraz soteliyoruz.
- Dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.
- Biraz kızarttıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde demliyoruz.
- Önce suyunu verir sonrada suyu çekilmeye başlar.
- Karnabahar fazla yumuşak olmayacak kıvama geldiğinde servis tabağımıza alıyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra üzerine önce çırpılmış yoğurt/sarımsağı döküyoruz.
- Sonrada kızartılmış tereyağ/kırmızı biberi döküyoruz. Vee afiyet olsun ☺️.
Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Pul biber
- Nane
- Karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı mantı
Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereyi ocağa alarak içerisine sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
- Üzerine domates ve biber salçasını ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
- Ardından tuz, pul biber, nane, karabiber ve haşlanmış nohutu ekleyerek karıştıralım.
- Sıcak suyu da tenceremize ilave ettikten sonra mantımızı da ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Mantılarımız yumuşadıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!
Nefis Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte:
- 300 gram kıyma
- Yarım bardak pirinç
- 1 kuru soğan
- Karabiber, pul biber, tuz
- Yarım bardak un
- 1 iri havuç
- 1 orta boy patates
- Zeytinyağı (yarım bardak kadar)
- 1 litre su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 limon suyu
Nefis Ekşili Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymayı bir kaba koyun. Pirinci, rendelenmiş kuru soğanı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurun.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Bir tabağa un koyun. Köfteler bitince üzerine un dökün ve tüm köfteleri unlayın.
- Bir tencereye küp küp doğranmış havuç ve patatesleri alın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip, hafif kavurun.
- Suyu ekleyin ve kaynatın. Sebzeler biraz yumuşayınca köfteleri ilave edip karıştırın.
- Bu arada terbiyeyi hazırlayın. Bir tabağa yumurtanın sarısını ve limon suyunu koyun.
- Yemeğin suyundan da bir miktar ekleyip çırpın ve kaynayan yemeğe döküp karıştırın.
- 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
Afiyet olsun. ❤️.
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet tavuk sarma (Açılmış ve dövülmüş olacak)
- 500 gram mantar
- 1 adet domates rendesi
- 7-8 adet kuru domates(sıcak suda bekletilecek)
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos
- 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine
- Kaşar dilimi
- Maydanoz
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı
- Sarmaları baharatlarla harmanlayıp 1saat buzdolabında bekletiyoruz.
- 1 saat sonra sarmaları biraz üst üste gelecek şekilde ikişerli diziyoruz.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz fırın değişiklik gösterebilir 1 saati bulabilir.
- Tavuk pişerken mantarları suyunu saldırmadan kızgın yağda pişiriyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip pişiriyoruz.
- Sonra kuru domatesleri ekliyoruz bir tur karıştırıp salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- En son domates rendesini ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz. Bunu hazırladıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sütü ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz.
- İşlem tamamlanınca tavukları fırından çıkartıp üzerine mantarlı sostan biraz döküp beşamel sos ekliyoruz
- Sonra tekrar mantarlı karışım ekleyip tekrar beşamel sos ilave edip üzerine kaşar dilimi ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip fırına veriyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun
Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Arası için;
Üzeri için;
- 2 paket çilekli kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı ve toz şekeri bir çimdik tuz ile 3-4 dakika mikserle çırpalım.
- Mikser çalışırken sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Harcın rengi açık renk alınca un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ya el çırpıcısı ile yada mikserin düşük ayarında karıştıralım.
- Yağlı kağıt açtığımız kek kalıbına dökelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayarda 25-30 dakika pişirelim. Mutlaka kürdan ile kontrol edelim fırınların pişirme süresi değişiyor çünkü.
- Piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakalım ki kabaran kekimiz çökmesin.
- Pandispanyayı 4-5 saat sonra katlarına ayıralım.
- Krema için vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
- Altını kapatalım vanilya ve yağı da ekleyip karıştıralım ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Şantiyide hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Her katına krema ve dilediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
- Tüm katlar bitince şanti ile etrafını sıvayıp dilediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗 ❤️ ❤️.
Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
Üzeri için
- 3-4 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı )
- Tuz
- Susam
Bardak ölçüm : 200ml
Yapılışı
- Yoğurma kabına unu alalım, ortasını havuz şeklinde açıp süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, tuzu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 40-50 dakika mayalamaya bırakalım.
- İç harcını hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım veya tamamen ezilmeyecek şekilde robottan çekelim.
- Tavaya yağımızı ve ince doğradığımız soğanları alalım renk almayacak şekilde kavuralım ( soğanların hafif ölüp acılığı gidecek kadar kavurmak yeterli )
- Salçalarını ekleyelim 3-4 dakika daha kavuralım ocağı kapatalım tuzunu kırmızı biberini ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
- Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım elimizi arada hafif yağlayarak tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım.
- Soğanlı harcı hamurun üzerine yayalım üzerine bolca susam dökelim.
- Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 35- 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker 100 gr
- 3 yemek kaşığı dolu nişasta 70 gr
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 25 gr
- 200 ml krema
- 1 vanilya
- 100 gram beyaz çikolata
Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Süte şeker nişasta ve hindistan cevizini karıştıralım ve hepsini karıştıralım.
- Ocağın altını açıp pişirmeye başlayalım. Ocak ayarı ben de en yüksek 9 ben 7 de pişirdim.
- Muhallebi kıvamını alınca vanilya, krema, ve çikolata ekleyip eritene kadar karıştıralım pişirelim.
- Muhallebiyi ocaktan alıp sıcakken kaselere pay edelim.
- Ilınınca tatlıyı buzdolabına alıp soğuk tüketelim.
- Üzerini meyve, hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.