29 Mart 2021 Pazartesi

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi

 

Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı gallete unu
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı dolusu karbonat
  • 1 dolu tatlı kaşığı toz biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı pul biber
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon, tuz
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ve yeterince kaynar su (sosu akışkan kıvamında olacak)
  • 100 gram eritilmiş tereyağı ( kızdırılıp en üste bolca dökülecek)

    Şık Sunumlu Pideli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içerisine karbonatı kıymayı galeta ve bütün baharatları koyup yoğuralım.
  • Sonra üzerine suyu ilave edelim yoğurmaya devam edelim.
  • Son olarak robotta püre halinde çekilmiş tül süzgeç içinde basılarak suyu lavaboya akıtılmış süzgeçte kalan soğan posasını ekleyip tekrar iyice yoğuralım.
  • Tadı kontrol edip 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Süre sonunda kıymadan minik parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayarak oval haline getirip biriktirelim.
  • Sonra ellerimize sıvı yağ batırıp yassıltarak biriktirelim.
  • Izgara tavasını ocağa alalım yağ koymadan iyice ısıtalım.
  • Isınan tavanın ısısını biraz düşürelim köfteleri tavaya dizip kısacık kızarana kadar arkalı önlü pişirelim.
  • Servis tabaklarımız içine ince küçük olacak şekilde pide ekmek doğrayalım.
  • Üzerine salçalı sos gezdirelim köfteleri dizelim .
  • Tekrar salçalı sos gezdirip en üste de kızdırılmış tereyağı döküp servis yapalım afiyet olsun.

Mercimekli Salata Tarifi

 

Mercimekli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış mercimek
  • 1 su bardağı haşlanmış erişte
  • 2 tane közlenmiş kapya biber (konserve de olur)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) tane kornişon turşu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Üzerine;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Mercimekli Salata Tarifi Yapılışı

  • Doğranacak malzemeler doğranır.
  • Sarımsaklar ezilir.
  • Derin bir kasenin içerisine alınarak karıştırılarak servis tabağın alınır.
  • Üzerine tavada ısıtılan zeytinyağına biber eklenerek üzerine gezdirilir.

Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tarifi

 

Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt

Üzerine;

  • 1 paket çikolatalı sos(arkasındaki tarife göre hazırlanacak)

    Lezzetine Doyum Olmayan Ağlayan Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve toz şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilir ve çırpmaya devam edilir.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenir, çırpılır.
  • Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç ilave edilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Fırından çıkan kek hafif ılıyınca bir bardak süt gezdirilir.
  • Krem şanti süt ile çırpılır ve tamamen soğuyan kekin üzerine ilave edilir.
  • Çikolatalı sos arkasındaki tarife göre hazırlanır ve soğuyunca kekin üzerine gezdirilir.
  • En az bir saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi

 

Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 600 gram mantar doğranmış mantar
  • 1 adet doğranmış kapya biber
  • 3 adet doğranmış yeşil biber
  • 2 kaşık soya sosu
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • Dikdörtgen kalın kesilmiş kaşar peyniri

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ

    Mantarlı Kaşarlı Börek Tarifi Yapılışı

  • Az miktarda zeytinyağını tavaya alıp tava kızınca mantarları ilave edelim.
  • Suyunu salıp çekince tuz ,karabiber ve soya sosunu ilave edelim .
  • En son biberleri ilave edip hafif yumuşayana kadar pişirelim çok pişirmeyelim fırınada gireceği için ve soğumaya bırakalım.
  • Bir yufkayı tezgaha yayalım üzerine 6-7 kaşık sostan sürüp fırça yardımıyla heryerini yayalım .
  • 2. Yufkayı üzerine kapatalım ve soslayalım.
  • 3. Yufkayıda üzerine yayıp sosladıktan sonra üçgen biçiminde keselim ben 16 parçaya böldüm daha büyükte yapabilirsiniz.
  • İçine hazırladığımız mantarlı haçtan üzerine kaşar peyniri koyup saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerine susam yada çörek otu serpip 190 derece fırında üzerleri kızarsan kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi

 

Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızı toz biber

    Tereyağda Kızartılmış Yoğurtlu Karnabahar Tarifi Yapılışı

  • Karnabaharı tam sapından kesip sapıyla tek tek uzunluğu kesiyoruz çok kalın veya ince parçalar olmayacak şekilde kesiyoruz. (fotoğrafta gösterdiğim gibi).
  • Bir tavada tereyağı eritiyoruz ve karnabaharı biraz soteliyoruz.
  • Dağılmaması için fazla karıştırmıyoruz.
  • Biraz kızarttıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde demliyoruz.
  • Önce suyunu verir sonrada suyu çekilmeye başlar.
  • Karnabahar fazla yumuşak olmayacak kıvama geldiğinde servis tabağımıza alıyoruz.
  • Biraz soğuduktan sonra üzerine önce çırpılmış yoğurt/sarımsağı döküyoruz.
  • Sonrada kızartılmış tereyağ/kırmızı biberi döküyoruz. Vee afiyet olsun ☺️.

Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi

 

Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı  biber salçası
  • Tuz
  • Pul biber
  • Nane
  • Karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı mantı

    Nohutlu Mantı Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereyi ocağa alarak içerisine sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı ekleyerek kavuralım.
  • Üzerine domates ve biber salçasını ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
  • Ardından tuz, pul biber, nane, karabiber ve haşlanmış nohutu ekleyerek karıştıralım.
  • Sıcak suyu da tenceremize ilave ettikten sonra mantımızı da ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
  • Mantılarımız yumuşadıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun!

Nefis Ekşili Sulu Köfte Tarifi

 

Nefis Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte:

  • 300 gram kıyma
  • Yarım bardak pirinç
  • 1 kuru soğan
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • Yarım bardak un
  • 1 iri havuç
  • 1 orta boy patates
  • Zeytinyağı (yarım bardak kadar)
  • 1 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için;

  •  1 yumurta sarısı
  • 1 limon suyu

    Nefis Ekşili Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Kıymayı bir kaba koyun. Pirinci, rendelenmiş kuru soğanı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • Bir tabağa un koyun. Köfteler bitince üzerine un dökün ve tüm köfteleri unlayın.
  • Bir tencereye küp küp doğranmış havuç ve patatesleri alın.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirip, hafif kavurun.
  • Suyu ekleyin ve kaynatın. Sebzeler biraz yumuşayınca köfteleri ilave edip karıştırın.
  • Bu arada terbiyeyi hazırlayın. Bir tabağa yumurtanın sarısını ve limon suyunu koyun.
  • Yemeğin suyundan da bir miktar ekleyip çırpın ve kaynayan yemeğe döküp karıştırın.
  • 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun. ❤️.

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi

 

Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet tavuk sarma (Açılmış ve dövülmüş olacak)
  • 500 gram mantar
  • 1 adet domates rendesi
  • 7-8 adet kuru domates(sıcak suda bekletilecek)
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Beşamel sos

  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzerine

  • Kaşar dilimi
  • Maydanoz

    Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Sarma Tarifi Yapılışı

  • Sarmaları baharatlarla harmanlayıp 1saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • 1 saat sonra sarmaları biraz üst üste gelecek şekilde ikişerli diziyoruz.
  • 200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişiriyoruz fırın değişiklik gösterebilir 1 saati bulabilir.
  • Tavuk pişerken mantarları suyunu saldırmadan kızgın yağda pişiriyoruz.
  • Üzerine ince kıyılmış soğanları ekleyip pişiriyoruz.
  • Sonra kuru domatesleri ekliyoruz bir tur karıştırıp salça ekliyoruz ve kavuruyoruz.
  • En son domates rendesini ekleyip 1-2 dakika pişiriyoruz. Bunu hazırladıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sütü ekliyoruz tuz ve karabiber ekleyip pişene kadar karıştırıyoruz.
  • İşlem tamamlanınca tavukları fırından çıkartıp üzerine mantarlı sostan biraz döküp beşamel sos ekliyoruz
  • Sonra tekrar mantarlı karışım ekleyip tekrar beşamel sos ilave edip üzerine kaşar dilimi ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip fırına veriyoruz.
  • Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun

Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi

 

Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için;

  • Çilek, muz, kivi

Üzeri için;

  • 2 paket çilekli kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Çilekli Meyveli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı ve toz şekeri bir çimdik tuz ile 3-4 dakika mikserle çırpalım.
  • Mikser çalışırken sıcak suyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Harcın rengi açık renk alınca un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ya el çırpıcısı ile yada mikserin düşük ayarında karıştıralım.
  • Yağlı kağıt açtığımız kek kalıbına dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fansız ayarda 25-30 dakika pişirelim. Mutlaka kürdan ile kontrol edelim fırınların pişirme süresi değişiyor çünkü.
  • Piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakalım ki kabaran kekimiz çökmesin.
  • Pandispanyayı 4-5 saat sonra katlarına ayıralım.
  • Krema için vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım.
  • Altını kapatalım vanilya ve yağı da ekleyip karıştıralım ara ara karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Şantiyide hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Her katına krema ve dilediğiniz meyveyi koyabilirsiniz.
  • Tüm katlar bitince şanti ile etrafını sıvayıp dilediğiniz şekilde pastanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤗 ❤️ ❤️.

Soğanlı Ekmek Tarifi

 

Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı  kaşığı şeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 3-4 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber (İsteğe bağlı )
  • Tuz
  • Susam

Bardak ölçüm : 200ml

Yapılışı

  1. Yoğurma kabına unu alalım, ortasını havuz şeklinde açıp süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, tuzu ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  2. Yoğurduğumuz hamurun üzerini örterek 40-50 dakika mayalamaya bırakalım.
  3. İç harcını hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım veya tamamen ezilmeyecek şekilde robottan çekelim.
  4. Tavaya yağımızı ve ince doğradığımız soğanları alalım renk almayacak şekilde kavuralım ( soğanların hafif ölüp acılığı gidecek kadar kavurmak yeterli )
  5. Salçalarını ekleyelim 3-4 dakika daha kavuralım ocağı kapatalım tuzunu kırmızı biberini ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım.
  6. Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım elimizi arada hafif yağlayarak tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım.
  7. Soğanlı harcı hamurun üzerine yayalım üzerine bolca susam dökelim.
  8. Önceden ısınmış 190-200 derece fırında 35- 40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi

 

Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker 100 gr
  • 3 yemek kaşığı dolu nişasta 70 gr
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi 25 gr
  • 200 ml krema
  • 1 vanilya
  • 100 gram beyaz çikolata

    Beyaz Çikolatalı Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Süte şeker nişasta ve hindistan cevizini karıştıralım ve hepsini karıştıralım.
  • Ocağın altını açıp pişirmeye başlayalım. Ocak ayarı ben de en yüksek 9 ben 7 de pişirdim.
  • Muhallebi kıvamını alınca vanilya, krema, ve çikolata ekleyip eritene kadar karıştıralım pişirelim.
  • Muhallebiyi ocaktan alıp sıcakken kaselere pay edelim.
  • Ilınınca tatlıyı buzdolabına alıp soğuk tüketelim.
  • Üzerini meyve, hindistan cevizi ile süsleyebiliriz.