18 Nisan 2021 Pazar

Saray Sarması (Kullandığım Un İle 1 Saatte Donuyor) İftar Sonrasında En Hafif Tarif Tarifi

 

Saray Sarması (Kullandığım Un İle 1 Saatte Donuyor) İftar Sonrasında En Hafif Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 1 yemek kaşığı teremyağ
  • 1 paket krem şanti

Kullandığım un ile 1 saatte donuyor nişasta kullanmaya gerek kalmıyor

Saray Sarması (Kullandığım Un İle 1 Saatte Donuyor) İftar Sonrasında En Hafif Tarif Tarifi Yapılışı

  1. Yağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım.
  2. Bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  3. Kıvam alınca yağı ekleyerek mikserden geçiriyoruz.
  4. Fırın tepsinin tabanına hindistan cevizi seriyoruz muhallebiyi güzelce yayıyoruz.
  5. Yarım çay bardağından biraz fazla soğuk süt ile kremşantiyi çırpalım ve muhallebinin üzerine yayalım.
  6. Eşit parçalara bölüp isteğe göre ceviz damla çikolata koyarak saralım. Afiyet olsun.

Su Böreği Tadında Tava Böreği 3 Tarifi

 

Su Böreği Tadında Tava Böreği 3 Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Az tuz

İçine

  • Lor ve kasar peyniri
  • Maydanoz
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kuru nane

    Su Böreği Tadında Tava Böreği 3 Tarifi Yapılışı

  • Süt, sıvı yağ, yumurtayı bir kapta karıştıralım. Yufkanın birini tezgaha serelim üzerine sosumuzdan gezdirelim her yerine yayalım hazırladığımız içini her yerine gelecek şekilde serpelim.
  • Yufkayı ortadan kesip kestiğimiz yerden geriye doğru rulo saralım ve gül şeklinde dolayalım tereyağı ile yağladığımız tavanın ortasına yerleştirelim.
  • Yarım kalan yufkayıda aynı rulo yapıp tavanın içindeki yufkanın etrafına saralım tüm yufkalar bitene kadar tekrarlayalım.
  • En son üstüne kalan sosumuzdan bolca her yerine dökelim 2 saat dinlensin kısık ateşte yavaş yavaş pişirelim.
  • Pişerken 4 kenarına az az tereyağı kesip koyalım kızarınca ters çevirip tekrar tereyağı koyup yavaş yavaş pişirelim sonra sıcak sıcak servis edelim afiyet olsun.

Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tarifi

 

Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı portakal rendesi
  • 3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un (kontrollü ekleyin)

    Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı güzelce yumurtayla yoğurun ve kalan bütün malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek hamur haline getirin.
  • Unu eklerken dikkatli olun çünkü ben 2 su bardağı +1 yemek kaşığı un ekledim belki size 2 su bardağı yeterli olabilir.
  • Hamurunuzun kıvamı yumuşak bir hamur şeklinde olacaktır.
  • Daha sonra tepsiye yuvarlaklar yapıp, hamuru incelterek dizin.
  • 175 derece fırında altı hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Afiyet olsun❤️.

    Not:çıkan kurabiyeleri üzerine isterseniz 5 yemek kaşığı pudra şekeri 2 yemek kaşığı portakal suyu karıştırıp sos yapıp dökebilirsiniz.

Halka Tatlısı Tarifi

 

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1.5 çay kaşığı kuru maya
  • 1.5 bardak sıcak su
  • 1.5 bardak soğuk su

Şerbeti için ;

  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Dört beş damla limon suyu

    Halka Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Şerbetinizi çok daha önceden koyup soğutmamız lazım.
  • Malzemeleri tencereye alıp kaynayınca limon suyunu ekleyelim ve 15 dakika kısık ateşte kaynatalım.
  • Daha sonra kapatıp soğuması için bekletelim.
  • Hamuru için gereken malzemeleri bir kaba alıp karıştıralım ağzını kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Sıkma torbanız içine doldurup kızdırdığınız yağın içinde çember şeklinde hamurlarımızı sıkalım.
  • Kızaran tatlıları hemen çıkarıp şerbet içinde 4-5 dakika bekletelim. Bu şekilde hepsini hazırlayalım. Afiyet olsun.

Sürprizli Domates Tarifi

 

Sürprizli Domates Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük domates
  • 3 tane yumurta
  • 100 gram kaşar
  • Karabiber
  • Tuz
  • Mayonez
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Sürprizli Domates Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle domateslerin kapağı kesilir dikkatli bir şekilde kesinki daha sonra kullanacağız domateslerin içi bir tatlı kaşıkla iyice oyuyoruz.
  • İçine öncelikle doğramış olduğumuz kaşarı resimdeki gibi önce kaşar onun üstüne yumurta kuruyoruz yumurtanın üstüne tuz karabiber ve biraz mayonez sıkılıp onun üstüne rende kaşar ekliyoruz.
  • Diğer domateslerede aynı işlem uygulanır yağlanmış tepsiye önce domatesin kapağını sonra domatesleri yerleştirin.
  • 180 derecelik ısınmış fırında 20 dakika kaşarlar kızarana dek servise hazır 🌹.

Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi

 

Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (10 yaprak)
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 vanilin
  • Çeyrek çay bardağı gül suyu (İsteğe bağlı)
  • Arasına ceviz fındık veya fıstık içi

    Ramazanın Gülü Güllaç Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütümüzün 1 bardağını ısıtıp şekeri içinde eritelim. Kalan şutu ekleyip karıştıralım. Ben şutu oda sıcaklığında kullandım.
  • Sıcak olursa hamur yapar soğuk olursa yapraklar sert kalır. Oda ısısında süt benim için idealdi. Süte vanilin ve gül suyu eklenir karıştırılır.
  • Güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve tepsiye dizilir. 5 yaprak dizildikten sonra arasına elinizde olan fındık fıstık veya ceviz eklenir. Kalan 5 yaprak aynı şekilde ıslanır ve dizilir.
  • Sütümüzden birkaç kepçe ayırıp kalan süt üzerine gezdirilir. Sütlacımızı yarım saat dinlendirdikten sonra ayırdığımız süt tekrar üzerine gezdirilir. Bu sayede daha parlak görünecek.
  • Birkaç saat dinlendikten sonra servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Not: Güllaç yapraklarının bir tarafı parlak oluyor o parlak tarafı tepsiye dizerken yukarı gelsin.

Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi

 

Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 yeşil biber
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Pul ya da toz kırmızı biber

    Patlıcan Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları ve biberi közleyip, küçük küçük doğrayın.
  • Domatesi ve kuru soğanı da aynı şekilde doğrayın.
  • Geniş bir kapta süzme yoğurdu biraz sulandırıp tuz ekleyip karıştırın.
  • İçine tüm doğranmış malzemeyi ekleyin.
  • Hepsini güzelce harmanlayın.
  • En son az bir sıvı yağ ya da zeytinyağına toz biber ekleyip kızdırın ve üzerine gezdirin.

Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta sarısı
  • 150 gram margarin
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 – 2, 5 su bardağı un
  • 1 silme tatlı kaşığı tarçın
  • Damla çikolata ve ceviz

    Damla Çikolatalı Kıtır Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Eritilmiş yağ ile yumurta sarılarını çırpalım.
  • Şekeri ekliyoruz.
  • Diğer malzemelerini de ekleyip yoğuruyoruz.
  • Çikolata ve cevizlerini ekleyip strecin içinde rulo yapalım.
  • 15-20 dk. Buzlukta dinlendirdikten sonra 1 cm kalınlığında keselim.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 pişirelim. Pişince kendini yayacağı için geniş geniş yerleştirelim.

Fırında Sebzeli Tavuk (Favoriniz Olacak) Tarifi

 

Fırında Sebzeli Tavuk (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kırmızı biber (ben kullanmadım)
  • 2 det patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • Tavuk
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sarımsaklı çeşni
  • Tuz
  • Baharat (kekik, karabiber ve pulbiber kullandım)

    Fırında Sebzeli Tavuk (Favoriniz Olacak) Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri doğrayalım.
  • Kullanacağımız fırın kabını yağlayarak en alta patatesler en üste tavuklar gelecek şekilde yerleştirelim.
  • Baharatlar, tuz ve çeşni eklenir.
  • 1 kaşık salça su ile sulandırılarak eklenir.
  • Fırın kabımızın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
  • 200 derecede 1 saatte pişirilir.
  • Afiyet olsun….

Kadınbudu Köfte Tarifi

 

Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 tane soğan
  • 3 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Bulamak için;

  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 2 yumurta

    Kadınbudu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları güzelce kavurun.
  • İçerisine kıymanın yarısını ekleyin.
  • İkisini birlikte güzelce kavurun.
  • Piştikten sonra bu harcı yağını süzerek bir kaba alın ve biraz soğumasını bekleyin.
  • Üzerine haşlayıp süzmüş olduğunuz pirinçleri, diğer kalan çiğ kıymayı, baharatları, tuzu, yumurtayı ekleyin.
  • Yoğurup yarım saat dinlenirin.
  • Eğer size çok fazla cıvık gelir ise üzerine galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Dinlendirdiğiniz kıymayı elinizde şekil verip önce galeta ununa sonra yumurtaya bulayıp kızartın. Afiyet olsun ❤️.

Kapya Biber Çanağında Kızartma Tarifi

 

Kapya Biber Çanağında Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kapya biber
  • 2 adet patates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet havuç (istediğiniz herhangi bir sebze )

Üzeri için:

  • Yoğurt, sarımsak isteğe bağlı mayonez

    Kapya Biber Çanağında Kızartma Tarifi Yapılışı

  • Kapya biberleri saplarını kesmeden kızartıyoruz.
  • İçini doldurmak için diğer sebzeleride küp küp doğrayıp kızartalım.
  • Kızaran kapya biberlerin ortasından keserek içini temizleyelim ve kızartmış olduğumuz sebzelerle dolduralım.
  • Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edelim.

Fındıklı Saray Lokumu/ Aşk Lokumu Tarifi

 

Fındıklı Saray Lokumu/ Aşk Lokumu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 bardak süt
  • 7 çorba kaşığı irmik
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket sade krem şanti (75 gr)
  • 1 bardak hindistan cevizi
  • Fındık

Bardak ölçüsü 200 ml

Fındıklı Saray Lokumu/ Aşk Lokumu Tarifi Yapılışı

  1. Sütü bir tencereye boşaltın.
  2. İrmiği ve şekeri ekleyip ocakta sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve soğutun.
  4. Üzerine 1 paket krem şanti boşaltın ve spatulayla karıştırın.
  5. 1 saat buzdolabında bekletin.
  6. Soğuduktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın.
  7. Hindistan cevizine bulayın ve ortasına bir fındık batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun. ❤️.

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi

 

Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet patlıcan
  • 6 adet kırmızı kapya biber
  • 10 adet yeşil çarliston biber
  • 7-8 adet domates (varsa yazın yaptığınız domates sosunu da kullanabilirsiniz)
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

    Podlaşka (Efsane Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi közleyelim. (mangal veya ateş üzerinde yapma imkanınız yoksa fırında da pişirebilirsiniz).
  • Közlendikten sonra soyup minik minik doğrayalım.
  • Domatesimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım ve tavaya alalım.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Daha sonra minik doğranmış sarımsakları ve yağı ekleyip bir süre daha pişirmeye devam edelim.
  • Domates sosumuz olduktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberleri içine atıp tahta kaşıkla ezdirerek domates sosuna yedirelim.
  • İyice birbirine özdeştikten sonra ocaktan alalım. <afiyet olsun>. (sıcak servis yaparsanız ana yemek yerine geçiyor, soğuk tüketmek isterseniz de muhteşem bir mezedir. ).