1 Mayıs 2021 Cumartesi

Ödem Atmaya Yardımcı İçecek Tarifi

 

Ödem Atmaya Yardımcı İçecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 poşet yeşil çay
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 5-6 adet karanfil
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 7-8 dal maydanoz
  • Yarım limon
  • Yarım yeşil elma
  • 1,5 litre kaynar su

    Ödem Atmaya Yardımcı İçecek Tarifi Yapılışı

  • Tüm malzemeleri çaydanlığa koyun üstüne kaynar suyu ekleyin ve 20 dakika demlendirin.
  • Sonra bir şişeye süzün ve gün içinde oda ısısında su gibi tüketin.
  • Aynı zamanda ekstra 1 litre su da tüketirseniz gün içinde vücudunuzdaki ödemin atılmasında çok fayda sağlayacaksınız.
  • Haftada 2-3 kez tekrar edebileceğiniz bir karışım. İçmesi tadı zevkli bir içecek.
  • Not: ben kiraz sapı kurutuyorum yazın ondan da ekliyorum ama şart değil olmasa da olur.

    Şimdiden afiyet olsun 🍏🍋🌿🍵😍.

Sebzeli Sütlü Çorba Tarifi

 

Sebzeli Sütlü Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane kuşkonmaz
  • 2 tane patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • Yarım kabak
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı süt veya krema
  • 1 buçuk litre normal su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı tuz

    Sebzeli Sütlü Çorba Tarifi Yapılışı

  • Sebzeleri yıkayın kabuklarını soyun ve iri iri kesin.
  • Tencereye sıvı yağ ve sebzelerin hepsini koyup bir dakika kadar kavurun.
  • Sonra tereyağ ve unu döküp bir iki dakika daha unu kavurun.
  • Sonra suyu döküp karıştırın sebzeleri pişmeye bırakın pişince sebzeler tuz ve karabiber ekleyip miksere vurun.
  • Sonra süt veya krema döküp beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Deneyeceklere afiyet olsun.

    Çok sağlıklı ve çok pratik bir çorba.
    Evde hangi sebzeleriniz varsa onlarla yapabilirsiniz.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 1,5 bardak sıcak su
  • 1,5 bardak süt(soğuk)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 kaşık şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Sos;

  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 4 dis sarımsak
  • 4 kaşık ketçap
  • 3 er çay kaşığı dereotu, fesleğen, maydanoz, (Kurutulmuş)
  • 3 er çay kaşığı kekik, karabiber
  • 2 kaşık tuz
  • 4 kaşık sıvı yağ

Üzeri için;

  • Kaşar peynir (Rendelenmiş)
  • Sosis
  • Salam
  • Sucuk
  • Mantar
  • Mısır
  • Zeytin
  • Biber

    Pizza Tarifi Yapılışı

  • Hamur için öncelikle sıcak su ve soğuk sütü yoğurma kabına alalım. İçine mayayı da ekleyip karıştıralım. Sonra kalan diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım. Ve mayalanmaya bırakalım.
  • Sos için;Bir kabın içine gereken bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Üzeri için;Malzemeleri ince doğrayalım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayıralım. Ben 12 adet çıkardım.
  • Merdaneyle unlanarak çok ince bir şekilde açalım. Kenarlarını içe doğru kıvıralım.
  • Kaşar peyniri ilk önce olmak üzere dilediğiniz gibi malzemeyi koyalım. 180 derece fırına verelim.
  • En son çıkarıp tekrar kaşar peyniri koyalım. Eriyince çıkaralım.
    Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram makarna (istediğini çeşitte)
  • Makarnayı haşlamak için su
  • Yeterince tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş mozeralla peyniri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

2.ci tarifi için

  • 2 paket knorr hazır makarna sosu(fotoğraf ekledim paketin üzerindeki et resmi sizi yanıltmadın içeriğinde et yok vegan)
  • 2 kutu sıvı krema
  • 500 gram su
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

    Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  • Tencereye su ve tuz koyup kaynatılır içine makarnayı döküp hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
  • Tencereye tereyağ alalım eritelim unu ekleyip kavurun sütü ekleyin tuz ve karabiberide ekleyip bir taşım kaynatın ocağı kapatın mozeralla peynirini sosun içine döküp karıştırın.
  • Fırın kabına süzdüğümüz makarnayı dökelim sosu üzerine gezdirelim ve kaşıkla karıştırarak sosun makarnalara karışmasını sağlayalım kaşar peynirini tepsimizin her tarafına eşit gelecek şekilde serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında tepsinin üzerini önce kapatalım sos kaynamaya başlayınca üzerini açıp peynirler kızarana kadar pişirelim.
  • 2. leziz tarifte sadece sosunu değiştiriyoruz.

    1. 2 paket sıvı krema
    2. 2 paket makarna graten
    3. Makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayalım süzüp tepsimize dökelim.
    4. Hazır iki paket knoor nudel(makarna) gratini tencereye dökelim üzerine 500 litre su ve 2 paket sıvı krema ekleyelim karıştırarak bir taşım kaynatalım ocağı kapatıp mozeralla peynirini ekleyip karıştıralım sosu makarnanın üzerine dökelim ve karıştıralım üzerine kaşar peynirini serpelim az önce verdiğim pişirme tekniği ile de pişirelim👌🏼.

Vişne Soslu Peynir Tatlısı Tarifi

 

Vişne Soslu Peynir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml kwark (Kremalı yoğurt kullanılabilir türkiye’dekiler)
  • 250 grm labne
  • 200 ml krema
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket süpekülas bisküvisi
  • 1 kase vişne sosu yada (Marmelat kullanabilirsiniz)
  • Üzerine istediğiniz meyve süsleyebilirsiniz

    Vişne Soslu Peynir Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle krema labne ve kwarkı çukur bir kabın içine alıp üzerine şekerini ilave ederek ilk mikserin düşük ayarında daha sonra yüksek ayarda 5 dkk çırpıyoruz.
  • Krema kısmı hazır.
  • Daha sonra süpekülaas yada başka bisküvide kullanabilirsiniz.
  • Kuplara rastge atıyoruz.
  • İçine üzerine sıkma poşeti ile kremadan sıkıyoruz.
  • Yarısına kadar yarısında vişne sosunu ilave edip üzerine yine krema sıkarak tatlımızı hazırlıyoruz
  • İstediğiniz meyve çeşitleri ile sunum yapabilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi

 

Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi İçin Malzemeler

Şerbet için :

( bardak ölçüsü: 200 ml )

  • 2.5 su bardağı su
  • 2 bardak şeker
  • 2, 3 damla limon suyu

Keki için :

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Limon kabuğu

Süsleme için :

  • Hindistan cevizi tozu

    Az Ölçülü Revani ( Şerbeti Yerinde Enfes ) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbetimizi yapıyoruz. Tencereye 2. 5 su bardağı su ve 2 bardak şekeri alarak eriyene kadar karışıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 10 dk sonra 2- 3 damla limonu ekleyip 5 dakika o şekilde kaynatıyoruz.
  • Şerbeti kenara koyup soğumaya bırakıp keki hazırlamaya geçiyoruz.
  • Keki için öncelikle kek kalıbını alıp 2 yumurta ile yarım su bardağı şekeri çırpıyoruz. Dip not : kek hamuru yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.
  • Köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine yoğurt, süt, irmik, sıvı yağ ve unu ekliyoruz. Çırpıyoruz.
  • En son kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Bir tur daha çırpıyoruz.
  • Yumurta kokusuna hassas olanlar için ben limon kabuğu da rendelemeyip hamuruna katıyorum.
  • Ayarladığımız borcama biraz yağladıktan sonra kek karışımını döküyoruz.
  • Fırını önden ısıtıyoruz.
  • Fırınınızın revani pişirme ayarına getirip 25 dk kadar pişiriyoruz. (kontrollü gidip kekiniz piştiğinde olmuş demektir yazdığım süre ortalama bir zamandır ☺️)
  • Soğuk şerbetimizi çıkan kekin üzerine döküp şerbetin emilmesini bekliyoruz.Buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Üzerini hindistan cevizi tozu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🤤🤤.

Çok Basit Mangolina Tarifi

 

Çok Basit Mangolina Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 fincan un
  • 2 fincan şeker
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 3 adet etimek
  • Yarın litre süt
  • İstediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz ben muz ve çilek kullandım, süslemeyi de istediğiniz gibi yapabilirsiniz ben onun için de ceviz, bitter çikolata, tarçın ve çilek kullandım.

    Çok Basit Mangolina Tarifi Yapılışı

  • Tereyağında unu hafifçe kavurun, kokusu çıkınca yavaşça sütü ekleyin.
  • Blenderden geçirip vanilin ekleyin biraz kaynayınca muhallebimiz hazır.
  • En alta etimek, üzerine biraz muhallebi sonra meyve ve en son olarak da kalan muhallebili ekleyip süsledim.
  • Enfes ve basit yaz tatlısı mangolina 😇 afiyet olsun 😋.

Lavaş Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet Lavaş
  • Tereyağı

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Benin kullandığım çay bardağı: 125ml

İç harcı için;

  • 100g beyaz peynir
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • Maydanoz

    Lavaş Böreği Tarifi

  • İlk olarak sosumuzu hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta, süt ve sıvı yağı alarak karıştıralım.
  • Kullanacağımız lavaş boyutunda bir tavayı tereyağı ile yağlayalım ve içerisine 1. lavaşımızı yerleştirerek üzerine sostan dökelim.
  • Fırça yardımı ile sosu lavaşın her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Ardından 2. lavaşımızı da yerleştirerek tekrar sosumuzdan bolca sürelim.
  • İç harcımızın yarısını her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerin 3. lavaşımızı alalım ve arasına sos sürerek üzerine 4. lavaşımızı yerleştirelim. Sosumuzu her yerine gelecek şekilde sürdükten sonra kalan iç harcımızı dökerek eşit bir şekilde yayalım.
  • 5. ve 6. lavaşımızı da arasına sos sürerek tavamıza yerleştirelim. Son olarak en üst kısma kalan sosu dökelim ve tavamızı ocağa alarak kapağı kapalı olacak şekilde orta ateşte pişmeye bırakalım. Yaklaşık 3 dakika içerisinde böreğimiz kızaracaktır. Ara ara kontrol edelim.
  • Alt tarafı pişen böreğimizin üzerini tereyağı ile yağlayalım ve düz bir kabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim.
  • Diğer tarafını da kızartmak için böreğimizi tavaya yerleştirelim ve kızaran tarafına da yağ sürdükten sonra kapağını kapatarak yaklaşık 3 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda kızardığından emin olduğumuz böreğimizi uygun bir tabağa alalım ve pizza şeklinde dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kayserinin Meşhur Tandır Böreği Tarifi

 

Kayserinin Meşhur Tandır Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2-2, 5 su bardağı kadar un

Iç harcı için

  • 150 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Baharatlar; tozbiber, tuz
  • Bir tutam maydanoz

Arası için;

  • 50 gram margarin ya da tereyağ
  • 3 yemek kaşığı dolusu tahin

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam ve çörek otu

    Kayserinin Meşhur Tandır Böreği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabının içine 1 su bardağı suyu, silme 1 çay kaşığı tuzu, 1 yemek kaşığı sirkeyi koyalım. Unu kontrollü bir şekilde ekleyelim, yumuşak bir hamur elde edelim. En az 1 saat dinlendirelim.
  • İçini hazırlayalım. Kıymayı rengi dönene kadar kavurup, küp küp doğranmış soğanları ilave edip kavurma işlemine devam edelim. Tuz, toz biber ve maydanoz ekleyelim. ( evde maydanoz olmadığı için ben kullanamadım. ).
  • Arasına sürmek için harcımızı hazırlayalım. Önce katı yağımızı eritelim, ocağın altını kapatıp tahini ekleyelim.
  • Hamuru 3 eşit parçaya ayıralım. Bezeleri incecik açalım. Arasina yağ ve tahin karışımını her yere gelecek şekilde gezdirelim. Hamurun ortasını yuvarlak biçimde kesip, kenarlarını da üçgen kesip, üst üste koyalım. Büzerek tekrar beze haline getirelim. 3 bezeye de aynı işlemi uygulayalım. (görseller de bütün yapım aşamasını göstermeye çalıştım. )hazırladığımızı buzdolabına koyalım 10 dakika donmaya bırakalım.
  • Tepsimizi yağlayalım. Bu tarif mini fırın tepsisine tam ölçü oluyor.
  • Donan hamurumuzun iki bezesini incecik açıp tabana yerleştirelim. Kiymali harcı her yere eşit olarak gelecek şekilde serpelim.
  • Üçüncü katıda açıp böreğimizin kapağını kapatalım.
  • Yoğurt ve sıvı yağı karıştıralım, böreğimizin üzerine sürelim.
  • Dilediğimiz kadar çörek otu ve susamla süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.

Parmak Yedirten Efsane Tavuklu Siron Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Yoğurtlu sos için;

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Yapılışı

  • Yufkamızdan bir tanesini alalım, tezgaha sererek rulo şeklinde, ne çok sıkı ne de çok gevşek olacak şekilde saralım. Hazırladığımız ruloyu 2 eşit parçaya keselim. Diğer yufkalarımızı da aynı  hazırlayalım.
  • Ardından yufkaları 2-3 parmak kalınlığında parçalara bölelim.
  • Yufkalarımızı uygun bir tepsi ya da fırın kabına güzel bir şekilde dizelim, önceden ısıtılmış 180°C fırında kızartalım.
  • Sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağı alalım, üzerine salçayı ilave edelim ve karıştıralım.
  • Karabiber ve tavuk suyunu da ekleyerek karıştırmaya devam edelim. Ben butları haşladığım suyu kullandım. Haşlayacağınız suya tuz ilave etmeyi unutmayın.
  • Fırından aldığımız yufkalarımızın üzerine tavuk suyunu, her yerine gelecek şekilde gezdirelim ve 10 dakika daha fırına verelim.
  • Fırından aldığımız yufkaları uygun bir tabağa alalım, içerisine sarımsak eklediğimiz çırpılmış yoğurdu üzerine gezdirelim. Yoğurdun tuz miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Salçalı sosu da yoğurdun üzerine ekleyelim.
  • Haşlayıp didiklediğimiz tavuk butunu da ekleyelim ve kıyılmış maydanoz serpiştirerek tavuklu sironumuzu servis edelim. Afiyet olsun.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (300g)
  • 1 paket ceviz içi (150g)

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 2 litre Süt
  • 1 paket vanilya

    Güllaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker, süt ve vanilyayı alalım. Karıştırarak şekerler eriyene kadar karıştıralım.
  • Hazır olan şerbetimizi ocaktan alalım ve el yakmayacak sıcaklığa gelene kadar yaklaşık 5 dakika ılımaya bırakalım.
  • Güllaç yapraklarımızı sütle ıslatarak tepsimize alalım. 6 veya 7 adet güllaç yaprağını bu şekilde ıslatarak üst üste düzelim, dövülmüş ceviz içini üzerine serpelim.
  • Ardından tekrar kalan güllaç yapraklarını sütlü şerbet ile ıslatarak üst üste dizelim.
  • Hazırladığımız güllacımızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Güllacımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim. Ben antep fıstığı ve çilek dilimleri ile süsledim. Güllacımız servise hazır. Afiyet olsun.