6 Mayıs 2021 Perşembe

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi

 

Yeşil Fıstıklı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr fıstıklı dondurma
  • 150 gr kaymaklı dondurma
  • 50 gr iri çekilmiş antep fıstığı
  • 50 gr rendelenmiş çikolata

Yeşil Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Birer porsiyonluk 2 metal sufle kalıbının içini streç folyo ile kaplayın. Fıstıklı dondurmayı her iki kalıba paylaştırıp bastırarak yerleştirin ve ortasını çukurlaştırın.
  • Kaymaklı dondurmayı boşluklara paylaştırıp bastırarak doldurun. Streç folyonun sarkan kısımlarını üzerine katlayıp kapatın ve kalıpları buzlukta bekletin.
  • Kalıpları buzluktan çıkarıp birkaç dakika bekletin. Folyoyu açıp kalıbı servis kâsesine ters çevirerek kapatın ve dondurmayı çıkarın.
  • Folyoyu yavaşça üzerinden alın. Antep fıstığı ile süsleyip hemen servis yapın.

Maskolin Salatası Tarifi

 

Maskolin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 10 bebek mısır
  • 5 küçük turp
  • 100 gr soya filizi

Sos için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • Tuz

Maskolin Salatası Nasıl Yapılır?

  • Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp suyunu süzdürün. Geniş bir kaseye alın. Soya filizlerini ekleyip harmanlayın.
  • Turpları yıkayıp kabuğunu alacalı soyun. İnce dilimleyerek salataya ekleyin. Üzerine mısırları dizin.
  • Tost ekmeklerini küp şeklinde doğrayın. Bir tepsiye alarak fırın ızgarasında her iki tarafını da kızartın.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, balzamik sirke ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Ekmekleri yerleştirip bekletmeden tüketin.
  • Maskolin salatasını, kadınbudu köftenin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Maskolin Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
  • Tarife başlamadan önce; Akdeniz yeşilliği, turp ve mısırları bol suda durulayın. Ardından kağıt havlu üzerinde kurutun.
  • Malzemeler uzun zamandır buzdolabında kaldıysa, bir kaba buzlu su koyun ve sebzeleri bu kapta bekletin.
  • Dilerseniz, bebek mısır yerine haşlanmış süt mısır taneleri de kullanabilirsiniz.
  • Salatayı yemeğin hemen öncesinde yapın. Aksi takdirde suyunu salar.
  • İsteğe göre servis ederken, üzerinde bir tatlı kaşığı nar ekşisi gezdirebilirsiniz.

1 Porsiyon Maskolin Salatası Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan maskolin salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. 

Kaşarlı Köfte Tarifi

 

Kaşarlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr koyun ve dana karışımı kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 küçük dilim bayat ekmek içi
  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yeteri kadar kıyılmış maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kaşarlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin. 
  • Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.
  • Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  • Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın.
  • Hazırladığınız kaşarlı köfteyi, piyaz ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Kaşarlı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını buzdolabında dinlendirmek istiyorsanız, yumurta eklemeyebilirsiniz.
  • Bayatlayan ekmekleri elinizle ufalayın veya rondodan geçirin.
  • Artan köfte harcını şekil verdikten sonra buzdolabı poşetlerine koyarak dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
  • Kaşar peynirini rendelemek yerine, küçük küpler halinde de kesebilirsiniz.
  • Kızarttığınız köfteleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 25 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 500 ml su
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

Üzeri için

  • 20 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kabakları yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince rendeleyin.
  • Tereyağını tencerede eritin ve üzerine unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun.
  • Sütü su ile karıştırıp unun içerisine yavaş yavaş eklerken karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş kabakları ilave edin.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldıktan sonra dereotunu ince kıyarak çorbaya ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı pulbiber ekleyin.
  • Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine biberli yağ döküp ve kıyılmış dereotu serpiştirin.
  • Kabak çorbasını, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kabak Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çorbanın içerisine çok fazla un koymak istemiyorsanız, bir adet patates ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.
  • Kabak çorbasının içerisine süt yerine krema ilave ederek, koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Biberli sosu hazırlarken, biberlerin çok fazla yanmamasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız kabakların olgun ve taze olmasına dikkat edin. Çorbanın kıvamı koyu olursa, azar azar süt ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kabak Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 100 gramlık kabak çorbası yaklaşık 20, bir kase çorba ise ortalama 30 kaloridir. Kalori değeri oldukça düşük olan bu tarifi, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

Ödem Attırıcı Sebzeli Smoothie Tarifi

 

Ödem Attırıcı Sebzeli Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy yeşil elma
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet limon
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2-3 dilim zencefil
  • 2 adet kereviz sapı
  • Bol maydanoz
  • 1 çay bardağı buz/su

Ödem Attırıcı Sebzeli Smoothie Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi blenderdan geçirdikten sonra servis bardağına alın.

Ferahlatıcı Naneli Smoothie Tarifi

 

Ferahlatıcı Naneli Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kivi
  • 1 dilim ananas
  • 1 adet elma
  • 1 avuç nane yaprağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 top dondurma
  • 1/4 su bardağı buz

Ferahlatıcı Naneli Smoothie Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi blenderdan geçirdikten sonra servis bardağına alın.

Yazlık Smoothie Tarifi

 

Yazlık Smoothie Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak light süt veya badem sütü
  • 4-5 adet kayısı
  • 1 adet küçük boy nektarin
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bol ıspanak
  • 1 çay bardağı buz/su

Yazlık Smoothie Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi blenderdan geçirdikten sonra servis bardağına alın.

Frappe Tarifi

 

Frappe Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kaşık granül kahve
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 kaşık içme suyu
  • Süt (fincanınız kadar)
  • 3 adet buz 

Frappe Nasıl Yapılır?

  • Bir mikser yardımı ile karıştırma kabı içerisine su şeker ve kahve koyulur ve iyice çırpılır. 
  • Bardağa alınız ve buzlar da bardağa eklenir. Son aşama olarak soğuk olan süt buzlu karışımın üzerine alınır. 

Frappe Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kahvenizin sertliğini ayarlamak isterseniz kahve miktarını arttırabilir ya da azaltabilişiniz. 
  • Şeker miktarını ayarlamak tercihinize bağlıdır. Aynı zamanda şeker yerine tatlandırıcı da kullanabilirsiniz.
  • Servis için dilerseniz vanilyalı dondurma kullanabilirsiniz. 
  • Kahvenizi süt kullanmak istemezseniz su ile de hazırlayabilirsiniz.
  • Süslemek için kahvenin üzerine krem şanti ve çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Şekersiz Reçel Tarifi

 

Şekersiz Reçel Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 300 gram kuru üzüm
  • 10 adet hurma
  • 1/2 adet limon suyu
  • 4 su bardağı sıcak su

Şekersiz Reçel Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çilekleri bol suyla yıkayın ve hurmaların çekirdeklerini çıkartın.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarttıktan sonra bir kaseye alın. Üzerine kuru üzüm ve sıcak su ekleyip 10-15 dakika bekletin.
  • Hurma ve kuru üzümler yumuşadığında içindeki suyla birlikte blenderdan geçirin.
  • Püre haline gelen karışımın suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Varsa çileklerin yeşil olan saplarını kesin ve çilekleri derin bir tencereye alın.
  • Çileklerin üzerine, hurma ve kuru üzümlerden süzdüğünüz suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın.
  • Reçeli kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam almaya başladığında içerisine yarım limonun suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Ardından reçeli ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin. Reçeliniz soğuduğunda sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Şekersiz Reçel Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hurma ve kuru üzümleri sıcak suda bekletmek, yumuşamalarını sağlayacaktır.
  • Hurmalardan süzdüğünüz su, reçelin daha tatlı olmasını sağlar.
  • Dilerseniz, reçelin içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
  • Eğer tarçın veya karanfil eklerseniz, pişirme işleminden sonra reçelin içerisinden çıkartmayı unutmayın.

Belen Tava Tarifi

 

Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gram kuş başı et
  • 1 adet adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon
  • 2 -3 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

    Belen Tava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etleri tavaya alıp 1 su bardağı su ilave edip etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
  • Sebzeleri doğrayıp pişirme tepsisine alalım.
  • Etleri ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Su ve salçasını karıştırıp üzerine dökelim.
  • Üzerine tereyağ parçaları koyup ıslak fırın kağıdı ile üzerini güzelce kapatalım.
  • 220 derece fırında kızarana kadar pişirip sıcak sıcak istediğiniz gibi servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar 👌👌.

Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi

 

Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz (Tatlı isterseniz1 tepeli tatlı kaşığı şeker)
  • 2 su bardağı un

    Tam Tutan Yumuşak Krep Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına yumurta, süt ,su alınıp çırpılır tuz eklenir un yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edilir kek hamurundan akışkan sıvı bir kıvam olmalı.
  • Un içinde topaklanmaması için iyice çırpın.
  • Tavayı ocağa alalım çok az sıvı yağ sürelim.
  • 1 kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alarak kızgın tavaya koyalım ve hızlıca tavayı sağa sola hafif eğdirerek hamurun tavanın yüzeyine ince tabaka olacak şekilde yayalım.
  • Alt tarafı pişen krebimizi çevirerek her iki tarafın pişmesine sağlayalım.
  • Bütün krep hamurumuzu bu şekilde yaparak pişirelim.
  • Kreplerinizi kahvaltılık çikolata sürerek dilerseniz içine beyaz peynir domates koyarak yada sade bu şekilde servis yaparak kahvaltı sofralarınızda servis yapabilirsiniz.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Panna Cotta Tarifi

 

Panna Cotta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 çay bardağı tozşeker
  • 6 yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sıvı krema

Meyveli sosu için:

  • 6-7 adet çilek
  • 1 çay bardağı vişne
  • 4-5 adet ahududu
  • 4-5 adet böğürtlen (meyveleri dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik su
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı toz şeker

    Panna Cotta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle muhallebisini hazırlamakla başlıyoruz.Tencereye krema dahil tüm malzemeleri alıp çırpıcı ila karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde ediyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıyoruz ve muhallebiyi kuplara paylaştırıyoruz.
  • Kupların üzerinde birer parmak boşluk bırakmayı unutmayalım meyveli sos için.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakırken bu sırada meyveli sosu hazırlıyoruz.
  • Küp küp doğradığımız çilekleri ve diğer meyvelerle beraber tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırıyoruz ve ocağın altını yakarak orta ateşte göz göz kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Koyulaşan meyve sosumuzu kupların üzerine pay edip biraz ılıdıktan sonra dolaba kaldırıyoruz.
  • Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebiliriz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

    Not: meyveli sosu elinizdeki tek çeşit meyve ile de hazırlayabilirsiniz. Sadece çilek, vişne veya ahududu.

    Ben karışık meyvelerle farklı bir aroma elde etmek istedim ve gerçekten çok lezzetli oldu 👍🏼.

Ezme Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet salatalık
  • Bir demet maydanozun yarısı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı ketçap
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Eğer evinizde varsa 4-5 adet süs biberi doğrayıp ekleyebilirsiniz

    Yapılışı

  • Öncelikle domates ve soğanı mutfak robotundan geçirin.
  • Salatalık, maydanoz, sarımsak elde minik doğrayın.
  • Sırasıyla diğer malzemeleride ekleyip iyice karıştırdıktan sonra 2 saat dinlenlendirmeye bırakın.
  • Afiyet olsun 🥰.