8 Mayıs 2021 Cumartesi

Runch Sos Tarifi

 

Runch Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tutam kekik
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Yeşilsoğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Runch Sos Tarifi Yapılışı

  • ir kaseye yoğurtlarımızı koyalım içerisine, yeşilliklerden maydanoz dereotu ve incecik doğradığımız taze soğanımızı ilave edelim.
  • Taze sarımsak varsa o da çok yakışacaktır.
  • Yeşillikleri doğrayabildiğimiz kadar ince doğrayalım.
  • Sarımsakları ezelim.
  • Karabiber, tuz ve dağ kekiğide ekleyip iyice harmanlayalım.
  • Sarımsak yerine sarımsak tozuda olur.
  • Hardalınız varsa onuda ekleyebilirsiniz mayonezide ekleyip harmanlamaya devam edin.
  • Sosu hazırladıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletirseniz yeşilliklerin ve sarımsağın aroması yoğurda daha güzel geçecektir.
  • Sos miktarını istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.

    Bu sos çabuk bozulabilen yapıda, o yüzden yaptığınız gün bitebilecek bi miktarda yapmaya özen gösterin.

    Deneyenlere şifa olsun, 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi

 

Browni Tadında Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker (1 parmak eksik)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2, 5 çay bardağı un (Elenmiş)
  • 1, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağına yakın kırılmış fındık veya ceviz veya badem (Olmasada olur)

Sos İçin

  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1, 5 çay bardağı süt

    Browni Tadında Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpalım. Süt, sıvı yağı ekleyip az karıştıralım
  • Un kakao kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek hamura yavaş yavaş alttan üste doğru karıştırarak yedirelim, cevizide ekleyip pişirme kabına alalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim. Kürdan batırarak temiz çıkarsa pişmiş demektir
  • Soğuyan sosu ılık olan keke döküp 1-2saat bekletelim. Ertesi gün daha güzel oluyor
  • Sos yapılışı için bütün malzemeyi tencerede karıştırıp pişirelim
  • Ara ara karıştırarak soğutalım ve ılık kekin üzerine gezdirelim
  • Kaynayıp ocaktan alınca içine yarım çay bardağı çikolata ve 1 yemek kaşığı nutella ekkedim
  • Kıvamı yoğun akışkan ve çok lezzetli bir sos oldu. 🌺 Afiyet olsun..🌺🍃

Halley'li Kolay Pasta (5 Dakika Pastası) Tarifi

 

Halley'li Kolay Pasta (5 Dakika Pastası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet Ülker Halley
  • 2 adet muz
  • 10 adet çilek
  • 2 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • Eritilmiş çikolata
  • Çilek
  • Halley Mini

    Halley'li Kolay Pasta (5 Dakika Pastası) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak halleylerimizi küp küp olacak şekilde doğrayalım.
  • Daha sonra muz ve çileğimizi de küpler halinde doğrayalım ve halleylerin üzerine ilave edelim.
  • Kremşanti ve sütü derin bir kap içerisine alarak mikser yardımı ile çırpalım.
  • Koyulaşıp kıvam alan krem şantimizin üzerine doğradığımız malzemelerimizi ekleyelim.
  • Kırılmış ceviz ve damla çikolatayı da ilave ettikten sonra malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız harcımızı kelepçeli kalıbımıza aktaralım ve üzerini streçleyerek düzeltelim. Ardından 1 saat kadar dondurucuda dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pastamızı dondurucudan alalım ve üzerini süsleyelim. Ben bu aşamada eritilmiş çikolata, çilek ve mini halley kullandım. Siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yoğurtlu Köfte Tarifi

 

Yoğurtlu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet küçük soğan
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı pul biber
  • Yeterince
  • Tuz, karabiber

Köftelerinizin altına yoğurt sosu için

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam tuz

Domates sosu için

  • 1 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası ( domates salçası da olur )
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su

Üzerine için

  • 2-3 adet yeşil sivri biber

    Yoğurtlu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içinde kıyma için gerekli bütün malzemeleri güzelce yoğurun 15 dakika kadar dinlenmesi için bir kenara alın.
  • Dinlenmiş olan köfte harcından istediğiniz büyüklükte köfteler yapıp hafif unlanmış tepsiye dizin çok az olacak şekilde köftelerinizin üzerine un serpiştirin.
  • Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip köftelerinizi önlü arkalı orta ateşte güzelce kızartın.
  • Biberlerinizide kızartabilirsiniz.
  • Daha sonra aynı tavanın içerisine sosu için.
  • Küçük küp küp doğranmış domatesi ilave edip kavurmaya başlayın salçayı ilave edip kavurun tuz ve karabiber ekleyip suyunu ilave edin.
  • Bir taşım kaynayınca ocağınızın altını kapatabilirsiniz.
  • Bir kase yoğurdun içine rendelenmiş sarımsağı ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
  • Bir servis tabağına yada ayrı kaselere öncelikle yoğurt koyun üzerine köftelerinizi.
  • Sıralayın daha sonra köftelerin üzerine domates sosunu gezdirin biberleri ekleyip istediğiniz gibi sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun hanımlar. ( köftelerinizin soğumaması için hafif sıcak fırında tutabilirsiniz ).

Cennet Çorbası Tarifi

 

Cennet Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu(yoksa 2 diş sarımsak rendesi)
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Toz biber
  • Sıvı yağ

    Cennet Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencere içerisine tereyağını alın ve eritin.
  • Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
  • Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
  • Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
  • Son olarak sıvı yağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın.  .
  • Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Mozaik Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri iri olacak şekilde parçalara bölelim geniş bir kaba koyalım.
  • Ayrı bir kaba süt, şeker, kakao, eritilmiş margarini ekleyelim karıştıralım.
  • Bisküvilerin üstüne dökelim.
  • Cevizi de ekleyelim kaşık ile ezmeden karıştırıp uzun kek kalıbına streç film serip içine boşaltalım.
  • Streç film ile harcı saralım ve en az 2 saat buzluğa atıp dinlendikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz 🌼.

Muhallebili Külah Pankek Tarifi

 

Muhallebili Külah Pankek Tarifi İçin Malzemeler

Krebi için;

  • 1 yumurta
  • 1 fincan şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım fincan sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak un
  • 2 kaşık kakao

Muhallebisi için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Muhallebi yerine krem şanti de kullanabilirsiniz ama ben tercih etmedim

Üzeri için;

  • Çilek ve muz

    Muhallebili Külah Pankek Tarifi Yapılışı

  • Krebi için bütün malzemeler birleştirip kek hamuru hazırlar gibi hazırlıyoruz.
  • Tavayı ısıtıp yemek kaşığıyla bir kaşık tavaya koyuyoruz.
  • Sadece bir yüzü pişiriyoruz.
  • Üzeri göz göz olunca alın fazla pişirmemeye gayret edin. Zaten piştiğini anlıyorsunuz.
  • Pişen krebi tabağa alıyoruz. Üst üste koymayın yoksa yapışır zaten tek tarafı pişiyor.
  • Ardından muhallebimizin yapımına geçiyoruz.
  • Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli çırparak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp içine tereyağı ve vanilyayı ilave ediyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Biraz ılıdıktan sonra kreplerimizi fotoğraflarda yaptığım gibi sadece bir tarafını katlayıp içine muhallebi dolduruyoruz ve meyve ile süslüyoruz. Afiyet olsunn. ❤🍓.

Alinazik Tarifi

 

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane bostan patlıcan (yaklaşık 500 gr)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 iri diş sarımsak
  • Tuz

Üst malzemesi;

  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

    Alinazik Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla deliyoruz ve 180 derece fırında közlüyoruz. (ben daha önce közlemiş ve dondurucuya koymuştum😊).
  • Kabuklarını soyup soğumaya bırakıyoruz, soğuyunca küçük küçük doğruyoruz.
  • Süzme yoğurudu bir kaba alıyoruz, içerisine tuz ve sarımsağı koyup iyice çırpıyoruz ve patlıcanın üzerine döküyoruz.
  • Yoğurtlu karışımı patlıcanlara iyice yediriyoruz.
  • Kıymayı tavaya alıyoruz, birazcık su ekleyip, suyunu çekene kadar kavuruyoruz, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biberini koyup biraz daha kavuruyoruz.
  • Pişmesine yakın zeytinyağını ekliyoruz.
  • Kıyma hazır olunca patlıcanların üzerine döküyoruz.
  • Afiyet olsun.

    Not:Antebimizin çok pratik ve güzel bir yemeğidir. Tavsiye ederim.

Çilekli Milföy Tatlı Tarifi

 

Çilekli Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy yaprağı

Üzeri İçin

  • Çilek
  • Beyaz çikolata parçaları
  • Pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 3.5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı krema

    Çilekli Milföy Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce muhallebimiz için vanilya ve krema hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyunca vanilya ve kremamızı katıp iyice karıştırıyoruz. Milföylerimizi 4 parçaya kesip üzerine kabarmaması için çatal batırıyoruz.
  • 200 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra 3 parçasını alıp elimizle yada bıçakla küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  • Geri kalanlarıda ortadan ikiye kesip arasına krema sürüp üzerine çilek ve beyaz çikolata koyalım.
  • Tekrar üzerine diğer parçasını koyup yine aynı işlemi uyguladıktan sonra doğranmış milföylerden koyalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Deneyeceklere afiyet olsun🥰.

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şeker ,su ve limon ıle şerbet yapılır ve kaynadıktan 5 dk sonra kapatılır.Soğumaya bırakılır.
  • Hamur için sıvı yağ, sana yağ ,irmik ,yoğurt ,sirke ,vanilya ,kabartma tozu, vanilya iyice karıştırılır.
  • Son olarak un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan bezeler yapılır.
  • Delikli çaydanlık altlığında yada rende üzerinde hamura şekil verilir ve elle açılır yuvarlak şekilde yaydırılır ceviz harcı koyulur ve üste doğru kapanır ve ters çevirilerek tepsiye koyulur.
  • 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
  • Tatlı ılık şerbet soğuk olarak buluşturulur. 📌📌📌📌📌.

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi

 

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Kremalı Havuç Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Çorbamıza ilk olarak havuçları soyup parmak şeklimde uzun uzun doğruyoruz soğanı da jülyen olarak doğrayıp sıvı yağ da hafif kavurun.
  • Üzerine gelecek şekilde kaynamış suyu ilave eder haşlamaya bırakıyoruz haşlandıktan sonra blenderdan geçiriyoruz.
  • Daha sonra kremayı bir kabın içine alıp üzerine bir bardak soğuk su ilave ederek karıştırarak çorbamıza ilave ediyoruz.
  • Bu arada kıvamınıda ayarlıyoruz gerekirse suyunu arttırabilirsiniz en son olarak baharatlarını ilave edip bir taşım kaynatıyoruz afiyet olsun çorbamız hazır 😍.

Köz Biberli Salata Tarifi

 

Köz Biberli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kavanozdaki kozbiber (bimden )
  • 1 büyük kase konserve haşlanmış mısır
  • 3 kornişon turşu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük limon
  • Çok az tuz

    Köz Biberli Salata Tarifi Yapılışı

  • Biber, turşu, maydanoz, dereotu hepsini ince ince doğrayalım bir kaba alalım.
  • Üzerine mısırları ekleyelim.
  • En son zeytinyağı limon tuz ekleyip karıştırın ve servis edin 🌼Afiyet olsun 🌼.