7 Ağustos 2021 Cumartesi

Lezzetli Pratik Pide Tarifi

 

Lezzetli Pratik Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 adet yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiğine un

İç Harcı İçin

  • 1 adet rendelenmiş orta boy çiğ patates
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber ( İsteğe bağlı )
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Lor peynir ( Yoksa beyaz peynir )
  • Tuz
  • İsteğe bağlı baharat

Üzeri İçin

  • Eritilmiş tereyağı

    Lezzetli Pratik Pide Tarifi Yapılışı

  • Hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakalım iç harcımızı hazırlayalım.
  • Patates hariç sebzelerimizi robotta çekelim çiğ patatesimizi rendeleyelim. Peynirleri ve istediğimiz baharatları da ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanan hamurumuzu küçük bezelere ayırıp her bir bezeyi uzunlamasına merdane yardımı ile açalım iç harcımızı ekleyip kenarlarından hafif kapatalım bu işlemi yağlı kağıt serili tepsi de de yapabiliriz.
  • Daha sonra pidelerimizin üzerine fırça yardımı işe su sürüp önceden ısıttığımız 250 derece fırında pişiriyoruz fırından çıkan pidelerimizin üzerine eritilmiş̧ tereyağı sürelim.

Dopdolu Biber Dolması Tarifi

 

Dopdolu Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 maydanoz
  • 1 nane
  • 1 dereotu
  • 500 gram kıyma
  • 1,5 2 kg dolmalık biber
  • 2 büyük domates
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kuru nane
  • Kimyon
  • 1 veya yarım çay bardağı pirinç

İddia Ediyorum Yazın Vazgeçilmez Pastası Olacak Tarifi

 

İddia Ediyorum Yazın Vazgeçilmez Pastası Olacak Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase çilek
  • 3 adet muz
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 paket kremşanti
  • 200 ml soğuk süt
  • isteğe bağlı damla çikolata

    İddia Ediyorum Yazın Vazgeçilmez Pastası Olacak Tarifi Yapılışı

  • 200 ml soğuk sütümüzle kremşantiyi köpürünceye kadar çırpalım 2 paket petibör bisküviyi küçük küçük kırıp hazır olan kremşantiyle karıştıralım.
  • Sonrasında çilek ve muzu ekleyip kalıbımıza alalım kalıba streç film yerleştirmeyi unutmayın.
  • Hazır olan karışımı kalıba alırken boşluk bırakmadan bastıra bastıra yapın yoksa istenildiği gibi kalıba oturmaz.
  • Hazır olan parfemizi en az 3 saat buzlukta bekletin servis etmeye hazır.

6 Ağustos 2021 Cuma

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
  • 4 adet elma

İç Harcı İçin

  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kasığı tarçın
  • yarım çay bardağı ceviz veya fındık

Üzerine

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak elmaları soyup rendeleyip tavaya alalım suyunu iyice çeken elmalara şekeri ilave edip tekrar suyunu çektirelim ocağı kapatalım ve tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Hamur için un hariç malzemeleri birleştirip karıştıralım unu yavaş yavaş ilave edelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Unlanmış tezgahta hamuru açalım ve bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar çıkaralım ve 1 tatlı kasığı elmalı harçtan koyalım ve kapatalım.
  • 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyelim afiyet olsun.

Aniden Gelen Misafire Börek (Dolap İçin) Tarifi

 

Aniden Gelen Misafire Börek (Dolap İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket taze el açması yufka
  • 2 paket sana yağ
  • 2 adet sade soda

İç Harcı İçin

  • Lor ve peynir (Beyaz peynir ve az miktarda kaşar karışık)
  • Biraz tuz (Peynir ve lor tuzluysa gerek yok)
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Maydanoz (Ben kullanmadım)

İç Harç İçin

  • Haşlanmış patates
  • Salça
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Aniden Gelen Misafire Börek (Dolap İçin) Tarifi Yapılışı

  • 2 paket yağı eritip içerisine sade sodayı koyuyoruz. Yufkamızın birini seriyoruz. Yağlı karışımdan elimizle sürüyoruz iyice yediriyoruz her tarafını ben 8 e böldüm gayet ideal oluyor isteyen 16 ya da bölebilir her birini midye şeklini vereceğiz.
  • Kestiğimiz dilimi ince kısmından tutup daha geniş kısmına doğru kendimize doğru çekiyoruz. Sonra oluşan uçları birbiri üzerine alıyoruz.
  • Ortada oluşan boşluğa iç harcımızdan ekliyoruz bir iki tatlı kaşığı yeterli sonra kalın kısmını kıvırarak uca doğru sarıyoruz bir tepsiye ters çevirip koyuyoruz.
  • Diğer parçalara da aynı şekilde yaptıktan sonra diğer kalan tüm yufkaya da işlemin aynısını yapıyoruz. Patates haşlayıp eziyoruz biraz sıvı yağla salçayı hafif kavurup içerisine haşlanmış ezilmiş patates koyup baharat koyuyoruz iyice birbirine yediriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Patatesli börek için de tüm serili yufkayı yine aynı şekilde yağlayıp 4 parmak kalınlığında olacak şeklde uzun uzun kesiyoruz uç kısmına patatesli harçtan koyup üçgen olacak şekilde bir sağa bir sola katlayarak muska şeklini vererek sarıyoruz.
  • Tüm parçaları aynı şekilde yapıyoruz. Tek tek dizdiğimiz böreklerimizi dondurucu, buzluk nerede dondurabilirseniz yani orda yumuşaklığını kaybeden kadar bekletiyoruz.
  • Sonra buzdolabı poşetlerine koyup istifliyoruz buzlukta. Misafir geldiğinde hemen çıkarıp buzunu çözdürmeden yağlı kağıt serili tepsiye kullanacağımız kadarını çıkarıp üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20- 25 dakika pişiriyoruz herkes fırınına göre ayarlasın.

Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı damla çikolata ve fındık

Bulamak İçin

  • Pudra şekeri

    Çatlak Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Şeker ve yumurtayı köpüren dek çırpıyoruz.
  • Daha sonra tüm malzemeleri ekleyip ele yapışan hamur elde ediyoruz.
  • 1. 5 saat buzdolabında bekletip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp pudra şekerine bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Tavuk Tantuni Tarifi

 

Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün ve 1 yarım tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Lavaş ekmeği

Salatası İçin

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)

    Tavuk Tantuni Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü küçük küçük kesilir ve tavaya alınır. Üzerine su eklenir orta ateşte pişirilir.
  • Suyunu çekince sıvı yağ ve diğer malzemeler eklenir 2-3 dakika pişirilir. Domates küp kesilir.
  • Soğan yarım halka olacak şekilde kesilir. Maydanoz ince kesilir.
  • Zeytin yağ nar ekşisi salatanın üzerine eklenir. Lavaş ekmeğin üzerine tavuk ve salata koyulur ve servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun 😊

Supangle Tarifi

 

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Supangle Tarifi Yapılışı

  • Tencereye süt, şeker, kakao, un ve yumurta sarısını koyun ve ocakta sürekli karıştırarak kaynatın.
  • Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. İçine çikolatayı koyun ve eritin.
  • Tereyağını da eritin ve koyacağınız bardak veya kaplara dökün buzdolabında 3-4 saat bekletin.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 💜.

Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tarifi

 

Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kuşbaşı doğranmış tavuk kalça tarafından
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı beyaz susam
  • Çöp şiş

Garnitürü İçin

  • 4 patates elma dilim
  • 4 kuru soğan
  • 10 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Bildiğiniz Bütün Tarifleri Unutun Ballı Susamlı Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Önce sosu için sarımsağı rendeleyip derin cam kaseye alıp soya sosu, bal, tuz ve zeytinyağını karıştıralım kuşbaşı doğranmış tavukları içine atalım güzelce karıştırıp sosu yedirelim streçleyip dolaba kaldıralım bir gece bekletelim.
  • Acilse 3 saatte olur ama gece beklerse daha lezzetli oluyor.
  • Ertesi gün fırın tepsisine yağlı kağıt serip şişe dizdiğimiz tavukları yerleştirelim elma dilim patates ve diğer malzemeleride ilave edelim.
  • Patatesin üzerine sıvı yağ, tuz ve pul biber gezdirip alt üst edelim önceden 200 derecede ısıttığımız fırına verelim kontrollü bir şekilde 1 saat pişirelim.
  • Not: Tavuğun kalça kısmı herzaman daha lezzetlidir. Birde fırına verirken diğer malzemelerin pişmesi ne yakın yeşil biberleri koyun. Erken koyarsanız yanabilir.  Tavuk şişleri dizip susama bulayın bunun için kesme tahtasının üstüne susamı döküp yapabiliriz.

Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi

 

Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket indesit maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne
  • 4 su bardağı un

Arasına Sürmek İçin

  • 3 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

İçi İçin

  • 1 bardak rendelenmiş kaşar

    Bir Hafta 4 Kez Yaptığım Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamur yoğuracağımız kaba sıvı malzemeleri koyalım üzerine mayayı tuzu ilave edip yavaş yavaş un ilave edip yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu yarım saat dinlendirelim ve 4dölelim tereyağı eritelim soğutalım hamurun iki tanesini az un serpelim ve açalım açtığımız hamurun bir tanesine yağ sürelim diğer açtığımız hamuru koyup tekrar yağ sürelim ve rulo şeklinde saralım.
  • Diğer hamuruda aynı şekilde yapalım dolapta 15 dakika dinlendirelim daha sonra 3 parmak aralıklı keselim alt tarafından buruşturup az elimizle bastırıp oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
  • İçine iç malzemesi koyup d şekli verelim yumurta sarısı sürüp 250 derece fırında pişirelim ben bir kaç tane de kıymalı yaptım.

Mercimekli Ekmeğimsi Tarifi

 

Mercimekli Ekmeğimsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 4 yumurta
  • 1 kırmızı biber ️
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
  • 100 gram peynir (Ben çeçil peyniri kullandım️)
  • 1 avuç ceviz
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tutam ince kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tutam tuz
  • İsteğe göre karabiber/pulbiber/kekik/fesleğen/nane

    Mercimekli Ekmeğimsi Tarifi Yapılışı

  • Bu ekmeği ilk yediğimde içerisinde un olduğuna inanamamıştım. Sonrasında kendimce değişiklikler yaparak bu tarifi kendime göre yorumladım. Ben çok seviyorum, umarım siz de seversiniz akşamdan suya koyduğumuz mercimeği süzelim.
  • Üzerine yumurta, yoğurt, zeytinyağı, kabartma tozu ve baharatları ekleyerek güzelce blendırda çekelim.
  • Minik küpler halinde doğradığımız kırmızı biber ve peynirleri ekleyelim. Ardından elimizle parçaladığımız ceviz parçalarını ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştıralım. Peynir, biber ve cevizin ağıza gelmesini sevdiğim için böyle yapıyorum ben.
  • Yağladığımız borcama karışımı dökelim. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirelim.

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • ️Yarım kg kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 paket yufka (44 adet baklavalık yufka)

Sosu için;

  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
  • Yapılışı;

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için bir tavaya kıymamızı alalım, rengi dönene kadar kavuralım.
  • Rengi döndükten sonra sıvı yağı ekleyelim, üzerine küp küp doğranmış soğanı da ekleyerek soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra kıymamızı ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  • Ilıdıktan sonra doğradığımız maydanozu da ilave edip karıştıralım, soğumaya bırakalım.
  • Böreğimizin sosu için;uygun bir kase içerisine yoğurdumuzu alalım.
  • Üzerine yumurta akı, tuz, sıvı yağ ve maden suyu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • 2 adet baklavalık yufkamızı tezgahın üzerine alalım, üzerine sostan 1 kaşık gezdirerek fırça yardımı ile yayalım.
  • 3. Yufkamızı da yufkalarımızın üzerine alalım ve tekrar sostan sürelim. 4. Ve 5. Yufkayı da aralarına sos sürerek yerleştirelim.
  • 5. Yufkaya da sos sürdükten sonra yufkamızın geniş kısmına soğuyan iç harcımızdan alalım.
  • Yufkalarımızı rulo yapalım. Bu aşamada çok sıkı ya da çok gevşek sarmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Diğer baklavalık yufkalarımızı da 5’erli gruplar halinde aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız ruloları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Ardından dilediğimiz boyutta böreklerimizi keselim.
  • Böreklerimizin üzerine her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim. (eğer sosumuzdan artarsa yumurta sarısıyla karıştırıp böreklerin üzerine sürelim.
  • Yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu ve susam karışımından serpelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.