Sebzeli Sarma Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
- Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
- Tuz
Sebze kısmı için;
- 4 adet kabak
- 5 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
Sosu için;
- 1, 5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
- Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
- Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
- Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
- Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
- Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
- Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
- Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
- Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
- 190 derece fırında pişirelim.
- Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.