14 Eylül 2021 Salı

Sebzeli Sarma Tarifi

Sebzeli Sarma Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)
  • Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)
  • Tuz

Sebze kısmı için;

  • 4 adet kabak
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber

Sosu için;

  • 1, 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Sebzeli Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.
  • Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
  • Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
  • Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.
  • Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Peçete serdiğimiz tabağa alalım.
  • Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.
  • Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.
  • Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.
  • Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.
  • 190 derece fırında pişirelim.
  • Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Arası Elmalı Tepsi Keki Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Arası için:

  • 3 adet orta boy sarı elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

    Yapılışı

  • Yumurtaları ve toz şekeri iki üç dakika yüksek hızda krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
  • Sırasıyla sıvı yağ ve süt ekleyerek karıştıralım.
  • Elmaların kabuklarını soyarak bıçak yardımıyla ufak ufak parçalara bölelim.
  • Tarçın ekleyip karıştıralım.
  • En son ceviz ekleyelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek sıvıkek karışımına ilave ederek çok fazla çırpmadan malzemelerin karışmasını sağlayacak kadar karıştıralım.
  • Borcamı tereyağı ile yağlayıp kek harcının yarısını tepsiye dökelim.
  • Üzerine hazırlamış olduğumuz elmaları eşit şekilde dağıtalım.
  • Kalan kek karışımını da elmaların üzerine eşit şekilde dökelim.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika civarı üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz 

Domatesli Makarna Tarifi

 

Domatesli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 6 su bardak su

Sos için

  • 3 tane domates
  • 2 dis sarımsak 7
  • Yarım şeker kaşığı karabiber
  • Yarım şeker kaşığı tuz
  • Yarım bardak sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 kaşık rendelenmiş kasar

    Domatesli Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle suyumuzu kazana alıyoruz kaynatıyoruz.
  • Üzerine makarnamızı döküyoruz.
  • Piştikten sonra sosunu hazırlıyoruz.Domatesleri yıkayıp doğruyorum orta boy tavada sıvı yağı ekleyip üzerine domatesleri doğradığınız sarımsağı koyup haşlıyoruz.
  • İyice solunca üzerine tuzu ve karabiberi atıp karıştırıp altını kapatıyoruz.
  • Pişen makarnanın üzerine sosu döküyoruz karıştırıyoruz.Bir taşım da bu şekilde pişirip kapatıyoruz altını
  • Tabağa koyduğumuz makarnanın üzerine kaşarımızı serpeliyoruz .Tercih sizin tabi afiyet olsun.

Çıtır Tavuk Burger (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi

 

Çıtır Tavuk Burger (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz

Bulamak için:

  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galete unu
  • Yarım su bardağı ekmek içi

    Çıtır Tavuk Burger (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tavuk göğsünü robottan geçirelim.
  • Kıyma yapalım içine sarımsak rendeliyelim baharatları da ekliyelim iyice kaşıkla yoğuralım.
  • Dolapta yarım saat kadar bekletelim bir taraftan unu geniş kaseye koyalım galete unu ve ekmek içini karıştıralım. Onu da kaseye koyalım.
  • Yumurta, su, süt birleştirelim iyice karıştıralım birazda tuz ekliyelim dolaptan harcımızı çıkaralım
  • Mandalina büyüklüğünde parça alalım uzun geniş şekilde yapalım elinize yapışıyorsa elinizi unlayın.
  • İlk önce una sonra yumurtaya son olarak da galete ununa bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım. Ekmeğimizi ortadan keselim.
  • İçine marul domates soğan koyalım.
  • Tavuk burgerimizi de isterseniz kesin isterseniz tüm ekmeğin arasına koyun ben dilimleyip koydum servise hazır.Afiyet olsun❤.

Kıymalı Patates Musakka Tarifi

 

Kıymalı Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük boy patates
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Yarım demet maydanoz

    Kıymalı Patates Musakka Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim. Soğanı yemeklik doğrayalım. Kırmızı biber ve yeşil biberleri de doğrayalım.
  • Kıymalı harç için kıymayı tavaya alalım. Sıvı yağı ekleyip rengi dönene kadar kavuralım.
  • Ardından doğranmış soğanlar, biberler ve sarımsakları ekleyelim. 2-3 dakika birlikte kavuralım.
  • Kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri, salçalar ve baharatları ekleyelim.
  • Birkaç dakika salça tamamen dağılıncaya kadar karıştırarak kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip suyunu hafif çekinceye kadar yaklaşık 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
  • Kıymalı harcı ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ekleyip karıştıralım.
  • Patatesleri yağlanmış dikdörtgen borcama fotoğrafta görüldüğü gibi yatay olarak dizelim.
  • Patateslerin kolay pişmesi için mümkün olduğunca ince dilimlemeye dikkat edelim.
  • Üzerlerine kıymalı iç harcını yayalım.
  • Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, alt-üst fansız ayarda,  yemeğimizi 1 saat pişirelim.
  • Kıymalı patates musakka servise hazır, 10 dk dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.

Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi

 

Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 tane hazır lavaş

İç harcı için

  • 250 gram dana orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1-2 parça maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay bardağı sıcak su

    Hazır Lavaştan Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı

  • İç harcı için soğanı biberi ve domatesi ayrı ayrı rondodan geçirelim.
  • Maydanozu ince doğrayalım.
  • Geniş bir tavaya zeytinyağını koyalım.
  • İlk olarak soğanı kavurmaya başlayalım.
  • Biraz kavrulunca biberi ekleyelim.
  • Bir dakika kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim. Sürekli ezip karıştırarak kavurmaya başlayalım.
  • Rengi dönünce domates püresini ilave edelim.
  • Baharatlarını ekleyelim.
  • Maydanozunu ve tuzunu ekleyelim. 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak pişirelim.
  • Kıyma sosumuz çok kuru olmamalı biraz sulu kalmalı. Suyunu pişmeye yakın yine ilave edebilirsiniz.
  • Hazır lavaşları tavada biraz rengi dönene kadar pişirelim.
  • Her kata sosu dökelim.
  • Üst üste sıralayalım.
  • 4 e bölelim.
  • Sıcak sıcak sarımsaklı yoğurt ile tüketelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌺🥰.

Coco Star Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Keki için

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağından biraz az su
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 1, 5 su bardağı un ( yinede kontrollü ekleyin)

Üzeri için

  • 1 su bardağı süt

Arası için

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 su bardağı hindistancevizi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Ganaj için

  • 160 gram sütlü, bitter çikolata
  • 1 paket krema

    Yapılışı

  • Öncelikle kek yapalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  • İçine diğer kek malzemelerini ekleyip çırpmaya devam edelim. Unu kontrollü ekleyip tekrar çırpalım
  • Kelepçeli kek kalıbını altına yağlı kağıt serelim.
  • Kalıbı kapatıp fazla kağıtları keselim.
  • Kek hamurunu kalıba döküp 180 derece fırına atalım pişen kekin altından yağlı kağıdı çıkaralım ve tekrar keki kalıba bırakalım kekin üzerine 1 su bardağı süt dökelim.
  • 2 paket krem şanti yi çırpalım.
  • İçine pudra şekeri ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak hindistancevizini ekliyip karıştıralım.
  • Karışımı kekin üzerine döküp düzeltelim.
  • Son olarak ganajI yapalım kremayı tavaya döküp ocağa bırakalım.
  • kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alıp çikolataları ekleyip iyice çırpalım.
  • Ganajı 10 dakika boyunca buzdolabında bekletelim.
  • Ilıyan ganajı pastanın üzerine dökelim.
  • Üzerini streç film ile dikkatlice örtelim ve buzdolabına alalım mutlaka bir gece dinlendirelim.
  • Dinlenen pastayı dikkatlice kalıptan çıkaralım ve üzerini süsleyelim ve servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🥰 

Limonlu Üzümlü Mini Kekler Tarifi

 

Limonlu Üzümlü Mini Kekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt ( Sulu yerinden )
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) limon suyu ve kabuğunun rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 5 adet ceviz içi

Çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Limonlu Üzümlü Mini Kekler Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak yumurta, şeker vanilin çırpma kabına alınır.
  2. 3-4 dk köpük köpük olana kadar çırpılır.
  3. Yoğurt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi ve suyu eklenip 1-2 kez çırpılır.
  4. Un ve kabartma tozu elenir kek harcına ilave edilip spatulayla karıştırılır.
  5. Muffin kalıplarına aktarılır. 1 parmak boşluk bırakalım.
  6. 🍋üzümler 5 dk sıcak suda bekletilir ve yumuşaması sağlanır.
  7. Havlu kağıtta kurulanır.
  8. Üzerlerine un serpiştirilir.
  9. Kıyılmış ceviz ve üzümler kalıpların üzerine eklenir.
  10. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir. (20-25 dk ) kapatılınca fırında 5-10 dk dinlendirilir. Sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun 🌸.

Etli Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tarifi

 

Etli Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 kase pirinç

Doldurmak için;

  • 400 gram asma yaprağı
  • 10 adet kuru biber
  • 10 adet kuru kabak
  • 5 adet kuru patlıcan

    Etli Kuru Dolma Ve Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

  • Soğan, biber ve maydanozu doğruyoruz domatesi rendeleniyoruz ve kıymamamızı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Diğer yandan salçamızı yağda yakıp ılımasını sağlıyoruz karıştırdığımız karışıma baharatlarımızı ekliyoruz ve eşten salça yağı koyup karıştırıyoruz.
  • Son olarak pirinçleri sıcak suda yıkayıp ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz içimiz hazır oluyor.
  • Tencerenin dinine yapraklardan serip üzerine kemik koyuyoruz.
  • Sarmaları sarıp tencereye diziyoruz yaprakların saplarını üzerine atıyoruz.
  • Ekşisini vermesi için dilerseniz üzerine limonda koyabilirsiniz biraz zeytinyağı gezdiriyoruz tencerenin üzerine.
  • Diğer yandan kuru biberlerimizi ve kabakları kaynayan suya atıp 5 dk haşlıyoruz sonra aynı iç ten alıp içimi dolduruyoruz ve tencerenin üst kısmına diziyoruz.
  • Dolmaların üzerine gelecek şekilde kaynamış su koyuyoruz tencereye ağzına bi tabak kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
  • Ocakta kaynamaya başladıktan sonra altını hafif kısıp 30 dk pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra suyunu süzüyoruz ve 15 dk dinlendiriyoruz.

Ekşili Patlıcanlı Köfte Tarifi

 

Ekşili Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon
  • 6 su bardağı su
  • 1.5 limon veya 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Köftesi için

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un tepeleme
  • Tuz
  • Kızartmak için ayçiçekyağı 

    Ekşili Patlıcanlı Köfte Tarifi Yapılışı

  • Bulguru bir kapta tuz ile karıştırın.
  • Üzerine sıcak su dökün. Bir kapat kapatarak bekletin.
  • Bulgur şişince un ekleyip karıştırın. Yumurtayı kırıp yoğurma ya devam edin. Hamuru yumuşatmak için elinize su alıp yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp misket şeklinde yuvarlayın.
  • Yeşil mercimek i bi kapta haşlayın süzün. Kara suyu konulmayacak.
  • Patlıcanları küp küp doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda kızartın ve fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • Salçaları ilave edip 2 dakika kavurun. Mercimek ilave edip 1 dakika dönderin. Sıcak suyunu verin kaynamaya bırakın.
  • Baharatlarını ilave edin.
  • Köfteleri ve patlıcanları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ben limon ilave edip ocaktan aldım. Tercih sizin. 3 aşamalı fakat bi o kadarda lezzetli yemeğimiz hazır. Afiyet olsun 🥰🥰🥰.