3 Ekim 2021 Pazar

Tam Bir Şifa Deposu Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi

 

Tam Bir Şifa Deposu Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet ilikli dana kemikleri
  • 1,5 lt su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4-5 diş sarımsak

Terbiyesi için

  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı soğuk su
  • Yarım su bardağı kaynayan kemik suyu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber

    Tam Bir Şifa Deposu Terbiyeli Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kemiklerimizi pişirmeden önce suda bekletelim. 5-6 kez suyunu değişerek renginin beyaz olmasını sağlayalım.
  • Kemiklerimizi düdüklüde 1, 5 saat kaynatalım (Kaynatma süresi düdüklünüze göre değişir)
  • Kemiklerimiz düdüklüde kaynattıktan sonra suyunu süzgeçle süzelim. Kemiklerimizdeki etleri alalım.
  • Terbiyesi için un, limon suyu ve yumurta sarışını kabımıza alalım.
  • Hem soğuk su hemde kaynayan kemik suyumuzdan katarak karıştıralım. Ben blendrdan çektim daha pürüzsüz olsun diye 👌🏻
  • Kaynayan kemik suyumuza etlerimizi dökelim.
  • Daha sonra terbiyesini ekleyip karıştıralım.
  • Rendelediğimiz sarımsağıda ekleyip 3-5 dakika daha kaynatıp ocağımızı kapatalım.
  • En son tereyağlı sosunu dökerek servis edelim. Afiyet olsun.

Tarhana Tarifi

 

Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg. kapya biber
  • 3 kg. bursa domates
  • 1/2 (yarım) kg yeşil biber
  • 3 kg. kuru soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 3 kg. süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 bağ dereotu
  • 1 bağ nane
  • Un (Ben göz kararı koyuyorum kek kıvamında olacak)

    Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bütün malzemeleri yıkayıp kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip.
  • Doğrayıp tencereye alıyoruz. Kısık ateşte bütün malzemeleri yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Pişirdikten sonra biraz ılıyınca robottan geçirip daha sonra kevgirle süzdürdüm. Sonra içerisine süzme yoğurt ekleyip iyice yedirdikten sonra ununu ekleyip iyice yoğurdum.
  • Üstünü kapatıp ekşimeye bıraktım ekşimeye başlayınca gelip gidip karıştırdım bazı bölgelerde on beş gün bir ay kadar bekletiyorlar ama ben bir hafta beklettim.
  • Bu isteğe bağlı ekşimesi bitince temiz bir bez üzerine kaşıkla ince bir şekilde döktüm. Arkalı önlü nemini çekince robottan geçirip tepsiye koyup iyice kurumasını bekledim. Daha sonra temiz kavanozlara dolduruyoruz.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 3 kaşık şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardak un

Tavayı yağlamak için

  • Sıvı yağ

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile güzelce çırpıyoruz.
  • Üzerine sütü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz unuda ekleyip kabartma tozu ve vanilya yılda ekleyip kek hamurundan biraz katı bir hamur elde ediyoruz.
  • Yapışmaz tavayı fırça yardımıyla birkere yağlamamız yeterli olacaktır kısık ateşte kontrollü bir şekilde arkalı önlü pişiriyoruz.
  • İster meyve ve balla ister çikolata ile isterseniz de sade olarak servis ediyoruz afiyet olsun.

Browni Tadında Sıcak Soslu Kek Tarifi

 

Browni Tadında Sıcak Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao

    Browni Tadında Sıcak Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Not: sosuna bayılacaksınız çok güzel bir sıcak soslu kek pişman olmayacağınız bir tarif.
  • Yumurta ve şeker iyice köpürene kadar 4-5dk çırpılır.
  • Daha sonra un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler sırasıyla eklenip tekrar çırpılır.
  • Un ve kabartma tozu da eklenip son kez çırpılıp yağlanan kare borcama dökülür.
  • 170 derecede önceden ısıtılan fırında kontrollü bir şekilde yarım saat kadar kek pişirilir kekin piştiğinden eminseniz bir kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir.
  • Sos için; malzemeleri karıştırıp ocağa alalım, kaynasın ve fırından çıkan keki dilelim büyük ve küçük dilemlere siz nasıl isterseniz o şekilde dilimleyin.
  • Her dilimin üstüne birer ikişer çatal batıralım.
  • Sos daha güzel çeksin diye sonra sıcak kekin üzerine hemen sıcak sosumuzu her yerine gelecek şekilde üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Üstüne ne arzu ederseniz süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Lokmalık Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi

 

Lokmalık Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

İçi için

  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Lokmalık Cevizli Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti kaynatıp soğuması için bir kenara alın.
  • Un haricindeki bütün malzemeleri karıştırın en son unu azar azar kontrollü ilave edin ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamuru 5 eşit parçaya bölün. Bezelerden birini tezgaha alın dikdörtgen şeklinde açın ben el ile açtım siz merdane ile açmak isterseniz açabilirsiniz elle gayet rahat açıldı.
  • Hamurun her yerine eşit şekilde ceviz serpin ve uzun kenarından rulo şeklinde sarın iki parmak kalınlığında kesin yağlanmış tepsiye dizin.
  • 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • İlk sıcağı çıkınca ılık şerbeti tatlının üzerine dökün ve şerbeti tam çekince servis edin. Afiyet şifa olsun.

Browni Islak Kek Tarifi

 

Browni Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ceviz

Üst sosu için

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı keki hazırlarken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

    Browni Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpalım.
  • Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım.
  • Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un ve cevizimizi karıştırılarak çırpalım.
  • Yağladığımız borcama dökerek 170 derecede fırında, yaklaşık 35 dakika pişirelim.
  • Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı bir tavaya alarak üzerine sütü ilave edip ocakta 5 dakika kaynatalım.
  • Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyelim ve üzerine yavaş yavaş ılıyan sosu dökelim.
  • Kekin sosu iyice çekmesi için bir kaç saat dinlendirilelim. Afiyet olsun.

Kadayıf Dolması Tarifi

 

Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • Ceviz veya fındık

Bulamak için️

  • 4 adet yumurta

Şerbeti için️

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon

Kızartmak için️

  • Sıvıyağ
  • Ol

    Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi ocağa alalım. 10-15 dakika kaynatalım.
  • Soğuması için kenara alalım.
  • Kadayıfımızı açarak içerisine fındığımızı koyalım ve saralım.
  • Yumurtaları derin kaseye kıralım ve çırpalım.
  • Hazırladığımız kadayıfları yumurtaya bulayarak kızgın yağımıza koyalım.
  • Kızaran kadayıflarımızı hemen çıkarıp soğuk şerbetimize alalım. Afiyet olsun.

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi

 

Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı mercimek
  • 1,5 yemek kaşığı bulgur
  • 1,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1,5 yemek kaşığı şehriye
  • 1 soğan (İnce doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 litre kaynar su veya et suyu (Et suyu kullanıldığında tuz oranına dikkat)

    Tam Kıvamında Ezogelin Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimek, pirinç̧ ve bulgur yıkanıp üzerine su geçecek kadar bir tencerede haşlanır.
  • Ayrı tencerede biraz sıvı yağı tereyağı ile soğanlar kavrulur.
  • Rengi dönmeye başlayınca un eklenir ve kavrulur. Salçalar ve nane ilave edilir şehriye eklenir, iki döndürdükten sonra kaynar su ve haşladığımız mercimek karışımı aktarılır.
  • Tuz karabiber eklenir ve kaynamaya bırakılır, kısık ateşte 20 dakika kaynatılır. Mis gibi çorbanız hazır şifa olsun.
  • Not: Ben varsa mutlaka et suyu kullanıyorum üzerine su ile tamamlıyorum.

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tarifi

 

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya göre)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • Alabildiği kadar ılık su

Sosu için:

  • 1 kuru soğan (Rondodan geçirilecek, püre haline getirilecek)
  • 1 diş sarımsak (Soğanla rondodan geçirilecek veya ezilecek, küçük / orta boy)
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 çay kaşığı kuru kekik (Arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı toz karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yeterince kaynar su yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla (Sosu açmak için)

Ayrıca:

  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Arzuya göre iç harcı

  • 2 tavuk göğsü (Küçük küçük doğranacak ve istediğiniz baharatlarla az yağda tavada kavrulacak)
  • Veya dana kıyma eti (Aynı yöntemle tavada kavrulacak)
  • Veya sucuk/sosis (Küçük küçük doğranacak)

Su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 150 ml 

Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için yaşmayayı uygun bir kaba koyun ve üzerine yaklaşık yarım çay bardağı ılık suyu dokun. Elinizle mayayı eritin.
  2. Ardından (Su hariç) diğer malzemeleri katın ve elinizle karıştırın. Alabildiği kadar ılık şu katip hamurumuzu biraz yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Kabin üzerini örtün ve yaklaşık 20 dakika dinlenmesine izin verin, veya sosu ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Bu arada sosumuza geçelim.
  4. Soğanımızı ve sarımsağımızı soyup ve büyük parçalara doğrayın. Rondoya atıp püre haline gelene kadar çalıştırın. Veya rendenin en küçük kısmında rendeleyin ve püre haline getirin.
  5. Şimdi püre haline gelen soğanımızı ve sarımsağımızı uygun bir kaseye koyun ve şu hariç bütün malzemeleri katip karıştırın.
  6. Kaynar suyumuzu azar azar sosa katalım ve karıştıralım, istediğimiz kıvama gelinceye dek. Sulu kıvam olmasın. Arayı bulalım. Dilerseniz bu aşamada etli harcımızıda hazırlayabiliriz. Ben hem sade hemde etli pizza çöreği yaptım.
  7. Şimdi dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve beze haline getirdikten sonra önce birini hafif unlanmış tezgaha alalım. Bir merdaneyle veya oklavayla açalım. Yufka kadar ince açmayalım hamuru, ama kalında olmasın.
  8. Sosumuzun yarısını üzerine eşit bir şekilde yaydıktan sonra kaşarpeynirimizin yarısınıda heryere gelecek şekilde üzerine serpelim. İsterseniz etli harcımızıda bu aşamada üzerine serpin (Resimlere bakın)
  9. Şimdide hamurumuzu rulo şeklinde saralım ve bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla parçalara keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim her çöreğimizi ve önceden ısıtılmış 190 derece fırına verelim.
  10. Alt ve üst kızarıncaya kadar pişsinler fırında. Yaklaşık 12-15 dakika. Diğer hamur bezesinede aynısını uygulayalım. Ben bu bezeye etli harcından koydum.
  11. Fırından aldığınızdan 5 dakika sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun. 🍕🍕yaklaşık 40 pizza çöreği çıkıyor bu ölçüde.

Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi

 

Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 küp şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağından biraz fazla un
  • Tuz
  • 1 küçük patates
  • 1/2 (yarım) kırmızıbiber
  • 3-4 dal dereotu
  • 1 su bardağı kadar beyaz
  • Peynir
  • 3-4 dilim minik doğranmış sucuk

Tavayı yağlamak için:

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kahvaltıya Tavada Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba alınan mayanın üzerine şeker, ılık süt ve su eklenir, aktifleşmesi beklenir; 3-4 dakika sonra yumurtalar, tuz ve un ilave edilir.
  • Katı bir hamur olmadığı için kaşıkla karıştırılır, üzeri kapatılıp yarım saat mayalanmaya bırakılır. Bu arada patates rendelenir, suyu iyice sıkılır.
  • Dereotu, 1/2 kırmızıbiber ince ince doğranır, ezilen peynir, küçük doğranan sucuk da eklenir; mayalanan hamura ilave edilir, iyice karıştırılır ve 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirdiğimiz tavaya tüm karışım eşit olacak şekilde yayılır. Tavanın kapağı kapatılır.
  • Ocağın küçük bölümünde kısık ateşte ara ara kontrol ederek pişirilir. Bir yüzü piştikten sonra diğer yüzü çevrilir, yine bu yüzü için de tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir; kapağı kapatılır, piştikten sonra sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.