Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım paket yas maya (Eritmek için yarım çay bardağı ılık su)
- 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı tozşeker
- 1 silme çay kaşığı toz karabiber (Arzuya göre)
- Yarım çay bardağı sıvı yağı
- Alabildiği kadar ılık su
Sosu için:
- 1 kuru soğan (Rondodan geçirilecek, püre haline getirilecek)
- 1 diş sarımsak (Soğanla rondodan geçirilecek veya ezilecek, küçük / orta boy)
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 2 çay kaşığı kuru kekik (Arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 silme çay kaşığı toz karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Yeterince kaynar su yaklaşık yarım su bardağından biraz fazla (Sosu açmak için)
Ayrıca:
- 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Arzuya göre iç harcı
- 2 tavuk göğsü (Küçük küçük doğranacak ve istediğiniz baharatlarla az yağda tavada kavrulacak)
- Veya dana kıyma eti (Aynı yöntemle tavada kavrulacak)
- Veya sucuk/sosis (Küçük küçük doğranacak)
Su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 150 ml
Doyamayacağınız Pizza Çöreği (Damak Çatlatan Lezzet) 40 Tane Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için yaşmayayı uygun bir kaba koyun ve üzerine yaklaşık yarım çay bardağı ılık suyu dokun. Elinizle mayayı eritin.
- Ardından (Su hariç) diğer malzemeleri katın ve elinizle karıştırın. Alabildiği kadar ılık şu katip hamurumuzu biraz yoğurun. Ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur olmalı.
- Kabin üzerini örtün ve yaklaşık 20 dakika dinlenmesine izin verin, veya sosu ve iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin. Bu arada sosumuza geçelim.
- Soğanımızı ve sarımsağımızı soyup ve büyük parçalara doğrayın. Rondoya atıp püre haline gelene kadar çalıştırın. Veya rendenin en küçük kısmında rendeleyin ve püre haline getirin.
- Şimdi püre haline gelen soğanımızı ve sarımsağımızı uygun bir kaseye koyun ve şu hariç bütün malzemeleri katip karıştırın.
- Kaynar suyumuzu azar azar sosa katalım ve karıştıralım, istediğimiz kıvama gelinceye dek. Sulu kıvam olmasın. Arayı bulalım. Dilerseniz bu aşamada etli harcımızıda hazırlayabiliriz. Ben hem sade hemde etli pizza çöreği yaptım.
- Şimdi dinlendirdiğimiz hamurumuzu iki eşit parçaya bölelim ve beze haline getirdikten sonra önce birini hafif unlanmış tezgaha alalım. Bir merdaneyle veya oklavayla açalım. Yufka kadar ince açmayalım hamuru, ama kalında olmasın.
- Sosumuzun yarısını üzerine eşit bir şekilde yaydıktan sonra kaşarpeynirimizin yarısınıda heryere gelecek şekilde üzerine serpelim. İsterseniz etli harcımızıda bu aşamada üzerine serpin (Resimlere bakın)
- Şimdide hamurumuzu rulo şeklinde saralım ve bir parmak kalınlığında keskin bir bıçakla parçalara keselim. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim her çöreğimizi ve önceden ısıtılmış 190 derece fırına verelim.
- Alt ve üst kızarıncaya kadar pişsinler fırında. Yaklaşık 12-15 dakika. Diğer hamur bezesinede aynısını uygulayalım. Ben bu bezeye etli harcından koydum.
- Fırından aldığınızdan 5 dakika sonra servise hazırdır. Afiyetler olsun. 🍕🍕yaklaşık 40 pizza çöreği çıkıyor bu ölçüde.