Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti İçin;
- 3,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için;
- Toz Antep fıstığı
Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- ilk olarak şerbeti için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alarak ara ara karıştıralım ve şekerin erimesini sağlayalım.
- Ardından şerbetimizi kaynamaya bırakalım. Bu aşamada ocağın orta ateşte olmasına dikkat edelim.
- Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve 10 dakika daha kaynatalım.
- Ardından içerisine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
- Nişasta, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra cevizi de ekleyelim ve bir kaç kez daha yoğuralım.
- Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve hazır olan hamurumuzu borcama alarak her yeri eşit olacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım.
- Ardından tatlımızı baklava dilimi şeklinde keselim.
- Hazır olan baklavamızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda fırından alalım ve 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
- Baklavamıza soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken baklavamız servise hazır. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!