4 Ekim 2021 Pazartesi

Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi

 

Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti İçin;

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • Toz Antep fıstığı

    Yalancı Baklava Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • ilk olarak şerbeti için uygun bir tencereye suyu ve şekeri alarak ara ara karıştıralım ve şekerin erimesini sağlayalım.
  • Ardından şerbetimizi kaynamaya bırakalım. Bu aşamada ocağın orta ateşte olmasına dikkat edelim.
  • Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alalım ve 10 dakika daha kaynatalım.
  • Ardından içerisine limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra cevizi de ekleyelim ve bir kaç kez daha yoğuralım.
  • Borcamımızı sıvı yağ ile yağlayalım ve hazır olan hamurumuzu borcama alarak her yeri eşit olacak şekilde elimizle bastırarak yayalım. Ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım.
  • Ardından tatlımızı baklava dilimi şeklinde keselim.
  • Hazır olan baklavamızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırından alalım ve 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • Baklavamıza soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken baklavamız servise hazır. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Tantuni Tarifi

 

Tantuni Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram antrikot veya dana tranç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Lavaş için : ( 10 – 11 adet lavaş için )
  • 1 su bardağı su ( 220 ml. )
  • Yarım su bardağı ılık süt ( 110 ml. )
  • Yarım paket yaş maya ( 21 gram )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 450 – 500 gram un

    Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yapmak için çukur bir kaba yaş mayayı koyun ve üzerine 1 bardağı su ve şeker ilave edin.
  • Kabın üzerini kapatın ve 15 dakika ön mayanın oluşması için bekletin.
  • Kabarcıklar gördüğünüzde üzerine tuz ve süt ekleyip karıştırın.
  • Sonra unu kontrollü olarak ilave edin ve bu arada yoğurmaya devam edin. Hafif ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 1 saat dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru 1 dakika daha yoğurduktan sonra 12 bezeye ayırın.
  • Her bezeyi ısıttığınız teflon tavada arkalı önlü pişirin.
  • Renk değişikliği başlar başlamaz çevirip ve tavadan alın. Çok pişirirseniz sertleşir, kırılgan olur; rulo yapamazsınız.
  • Lavaşları düz bir tabağa alıp üzerine kapak kapatın ki yumuşak kalsınlar.
  • Bu arada dana etini minik minik doğrayın, düdüklü tencerede haşlayın. ( antrikot kullanacaksanız haşlamaya gerek kalmayabilir. )
  • Et haşlanırken domatesleri küçük küçük, soğanları ince uzun doğrayın.
  • Maydanozları kıyın.
  • Pişen yumuşacık olan etleri bir kenara alın.
  • Sacın veya tavanın içine sıvı yağı koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin.
  • Ocağın altını açıp kaynattıktan sonra haşlanan etleri ilave edin.
  • Üzerine tuz ve toz biberi de ekleyin ve 1–2 tur çevirin.
  • Pişirdiğiniz lavaşı tavanın üzerine bastırın, bu sayede kırmızıbiberli sos lavaşa geçip hem daha yumuşayacak hem daha lezzetli olacak.
  • Sonra tezgaha alın ve yeteri kadar eti lavaşa koyun.
  • Yanına doğramış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra kenarlardan katlayarak rulo yapın.
  • Sonra da bu nefis lezzetin tadını çıkarın.

Lokum Gibi Pişen Meşhur Arap Tava Tarifi

 

Lokum Gibi Pişen Meşhur Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gr kıyma
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 6 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 su bardağı soğuk su

    Lokum Gibi Pişen Meşhur Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı biber ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayalım ve tepsimize alalım.
  • Ardından soğanımızı da yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayarak tepsiye alalım.
  • Kabuklarını soyduğumuz patatesleri de küp küp doğradıktan sonra diğer sebzelerimizin yanına alalım.
  • Domateslerin kabuklarını da soyarak küçük küçük doğrayalım ve tepsimize ilave edelim.
  • Sarımsakların kabuklarını soyarak doğrayalım ve kıyma ile birlikte fırın tepsisine alarak üzerine baharatları ekleyelim.
  • Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı ve soğuk suyu da ekledikten sonra tüm malzemelerimizi güzelce karıştıralım ve üzerine bastırarak düzeltelim.
  • Yemeğimizi 180°C fırında yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Şehriyeli Salata Tarifi

 

Şehriyeli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı şehriye
  • 3 su bardağına yakın su
  • Sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal yeşil soğan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 1 kase mısır
  • Limon suyu
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Kırmızı biber, nane, dereotu

    Şehriyeli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şehriyemizi güzelce yağda az birşey kavuralım.Pilav yapar gibi.
  • Ardından suyunu koyup ağzını kapatalım ocağın altını kısalım.
  • Şehriyemiz olana kadar malzemelerimizi doğrayalım.
  • Biberleri, turşuyu küp doğrayalım.
  • Havucumuzu rendeleyelim.
  • Yeşilliklerimizi ince ince doğrayalım.
  • Soslarımızı döküp karıştıralım kaselere boşaltalım.

3 Ekim 2021 Pazar

Gelin Pastası Tarifi

 

Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su+1 yemek kaşığı bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 50 gr beta çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

    Gelin Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Krema için kremşanti hariç bütün malzemeleri derin bir kaba aldım.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim, soğumaya bıraktım.
  • Soğuyunca üzerine kremşanti ilave ederek blenderden geçtim.
  • Keki için yumurta ve şekeri çırptım.
  • Üzerine elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ettim.
  • Yağlanmış dikdörtgen borcama döktüm.
  • 170 derece fırında yaklaşık 20 -25 dakika kontrollü şekilde pişirdim. Fırından çoktan kekin üzerine bir bez örterek soğumaya bıraktım.
  • Üzerine süt ve şeker karışımını döktüm.
  • En üste kremayı döktüm.
  • Hindistan cevizi serperek üzerini streçle kapattım buzdolabında dinlendirdim.
  • En az 2 saat dinlendikten sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kardan Adam Tarifi

 

Kardan Adam Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti

Süslemek için

  • Hindistan cevizi
  • Damla çikolata
  • Kürdan

    Kardan Adam Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye krem şanti hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alalım.
  • Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatalım.
  • 2 paket krem şantiye ekleyip güzelce karıştıralım. (kıvamı o an biraz yumuşak olacak. ).
  • En az 4 saat buzdolabına koyup bekleyelim. ( ben akşam yapıp sabah a kadar beklettim harika oldu. ) ele yapışmayan kıvama geliyor.
  • Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayıp elinizde yuvarlanıp hindistan cevizi döktüğümüz tepsiye koyalım.
  • Damla çikolatayla ağız göz yapalım. Dilerseniz farklı şeylerle de süsleme yapabilirsiniz.
  • Kürdanla üst üste koyup tutturalım. Afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tarifi

 

Pizza Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta (sarının biri üzeri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • Yeşil biber
  • Domates

    Pizza Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mayalama işlemi için, ılık sütü toz şekeri ve mayayı yoğurma kabına alıp, tahta kaşıkla karıştırın ve üzerini örtüp, köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
  • Ardından un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Azar azar aldığı kadar un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında yoğuruyoruz.
  • Üzerini önce streç folyoyla, ardından temiz bir örtüyle örtüp, yaklaşık 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.
  • Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın. 15 dakika tepside dinlendirip, hafif elinizle yassıltın.
  • Orta kısımlarına bastırarak, kenarlara fazla yaklaşmadan çukur oluşturun.
  • Beyaz peynir, ardından domates bir dilimini, yeşil biber ve sucukları yerleştirin.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp, 5 dakika daha dinlendirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana pişirin.

Fırında Tavuk Butu Ve Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Butu Ve Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane tavuk but
  • 1 adet büyük boy patates
  • Soğan
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Kara biber
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Sıvı yağ

    Fırında Tavuk Butu Ve Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Butlarımızın derilerini soyup yıkıyoruz bir kaba alıyoruz.
  • Daha sonra patatesimizi doğruyoruz aynı kaba koyuyoruz.
  • Baharatlarımızı ve soğanı ilave ediyoruz.
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ döküyoruz ve karıştırıyoruz.Borcam da yaptım ben fırın tepsisi de olabilir
  • Malzemelerimizi yağlanmış borcama döküp üzerine salçamızı biraz suyla karıştırarak üzerinde gezdirip fırına pişmeye bırakıyoruz.

Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi


 

Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Ara kreması ve üzerine sıkmak için

  • 1 kutu dr oetker vanilyalı pasta kreması (Üzerindeki tarife göre hazırlanacak)
  • 3-4 adet muz

üzeri için

  • Rondodan çekilmiş fındık, çilek (Ben kuru frambuaz ve cilek kullandim)

    Porsiyonluk Fındıklı Ve Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta akı ve sarışını ayıralım.
  • Akı yumurta ile güzelce 6 dk çırpalım.
  • Sarılarınıda güzelce atalım.
  • Sırası ile un, kabartma tozu, nişasta, vanilya güzelce elekten geçirelim.
  • Ve spatula ile güzelce yedirelim yağlı kağıt serili tepsimize güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 20 dk fırınınızın ayarına göre pişirelim.
  • Pasta kremamızı hazırlayıp kenarda bekletelim.
  • Kekimizin üzerine yagili kağıt koyup ters çevirelim. Sıcakken güzelce saralım. Kek biraz kırılıyor ama üzerini pasta kreması ile kaplayacağımızdan gözükmeyecektir.
  • Kekimizi ister 8 ister 10 parçaya bölelim.
  • Kekimizin üzerine pasta kremamızı güzelce yayalım.
  • Muzu ortadan iki veya üç nasıl arzu ederseniz bölelim.
  • Kekimizin kenarına koyalım ben az damla çikolatada serptim siz serpmeyebilirsiniz rulo yapıp üstünü krema ile kaplayıp kenarlarına dövülmüş fındık parçalarından yerleştirelim.
  • Üzerine kremamızı sıkma torbasına koyarak şekil verelim.

Fırında Patates Tarifi

 

Fırında Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo bebek patates

Sosu için

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 dal taze biberiye
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 100 gram kaşar rendesi

    Fırında Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayıp tuzlu suda haşlayın suyunu süzün.
  • Fırın kağıdı serili tepsiye döküp üzerlerine bardağın tersiyle bastırıp ezin.
  • Sonra üzerine sos için malzemeleri karıştırıp sürün kaşar peyniri döküp önceden ısınmış 200 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin ister kahvaltıya ister et balık ye eklerinin yanına çok yakışıyor.