4 Ekim 2021 Pazartesi

Havuçlu Pancarlı Salata Tarifi

 

Havuçlu Pancarlı Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg havuç
  • 3 orta boy pancar
  • 3 orta boy domates
  • 3 orta boy salatalık
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı beyaz susam
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağ
  • Tuz

    Havuçlu Pancarlı Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu ve pancarı rendeliyelim.
  • Ardından karıştırma kasenin içine bırakın.
  • Ardından domatesleri ve salatalıkları küp küp doğrayın.
  • Kasenin içine bırakın.
  • En son maydanozları ince doğrayıp kasenin içine bırakın.
  • Ardından beyaz susamı nar ekşisini ve tuzu ekleyip tüm salata harcımızı karıştırıp servis tabağına bırakalım afiyet olsun.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı sarı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kemik suyu
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığından daha az karabiber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
  • 1, 5 litre su

Sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım. Unu ekliyelim biraz kavuralım.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayalım kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Mercimeği iyice yıkayalım üzerine havucu rendeleyelim ve tencereye alalım.
  • Bir iki karıştıralım nane ve baharatlarını atıp et suyunu ve suyunu ayarlayarak pişirmeye bırakalım.
  • Arada karıştıralım ki mercimek tencerenin altı tutmasın.
  • Mercimekler yumuşayınca ocağı kapatalım.
  • Biraz soğuyunca blender ile iyice ezilir veya mikserle de yapabiliriz.
  • Çorbanın kıvamını kontrol edelim koyu olur ise birazcık sıcak su eklemesi yaparız.
  • Tekrar ocağa alalım tuzunu atalım 5 dakika daha kaynatıp ocağı kapatalım.
  • Tereyağını eritelim kokusu çıkınca toz biberini atalım karıştıralım ocaktan alalım.
  • Çorbayı servis ederken çorba kaselerinin üzerine sostan bir çay kaşığı kadar dökelim ve afiyetle içelim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Mükemmel Bir Sos Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi

 

Mükemmel Bir Sos Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 parça kemiksiz derisiz tavuk pirzola

Tavuğu soslamak için

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Az karabiber

Sos için

  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı hardal
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı köri
  • Tuz
  • 1 kase rendelenmiş kaşar
  • 1 tutam dereotu

Tavuğu kızartmak için

  • Sıvıyağ

    Mükemmel Bir Sos Eşliğinde Tavuk Pirzola Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuklarımı sosa bulayıp dinlendirdim.
  • Dinlenen tavuklarımı az yağlı teflon tavada arkalı önlü güzelce kızarttım.
  • Üzerinin sosu için derin ufak bir tavaya krema, tereyağ, hardal, baharatlar ve tuzu ekleyerek kaynattım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış dereotunu da ekleyerek kısık ateşte 5- 6 dakika kaynatıp ocaktan aldım.
  • Kızaran tavuklarımın üzerine sıcak olarak servis ettim.
    Afiyet olsun 🥰.

Şeftalili Beyaz Çikolatalı Kup Tarifi

 

Şeftalili Beyaz Çikolatalı Kup Tarifi İçin Malzemeler

Şeftali sosu

  • 3 adet şeftali
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su

Muhallebisi

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket 80 gram beyaz çikolata

    Şeftalili Beyaz Çikolatalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhallebisi için süt, un, şeker ,nişasta tencereye alınır.
  • Kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir.
  • Altı kapatılır.
  • Üzerine vanilya ve çikolata eklenir çırpılır.
  • Şeftalinin kabuğu soyulup şeker ile robottan geçirilir.
  • Pişirme kabına alınır üzerine su nişasta eklenir.
  • Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir ve cuplara önce muhallebiden daha sonara şeftali sosundan konulur
  • 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun 😋.

Meşhur Ankara Ay Böreği (Tel Tel Yumuşacık) Tarifi

 

Meşhur Ankara Ay Böreği (Tel Tel Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 çay kaşığı maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (su kontrollü eklenecek)

İç harcı :

  • 350 gram kıyma
  • 2 tane orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur içini yağlamak için:

  • 150- 200 gram eritilmiş tereyağı ya da margarin

Üzerine :

  • 1 yumurta sarısı

    Meşhur Ankara Ay Böreği (Tel Tel Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kaseye elenerek un, tuz ve maya alınır. Elle karıştırılır.
  • İçine su yavaş yavaş yoğurdukça eklenir. Ele yapışmayan bir kıvam alınca su eklemesi bırakılır.
  • Hamur orta sertlikte olacağı için üzeri kapatılarak 40 dakika dinlendirilir.
  • İç harcı için soğanlar küçük doğranır.
  • Tavaya sıvı yağ alınarak sotelenir. İçine kıyma eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Ardından tuzu ve baharatları verilir.
  • Dinlenen hamur tezgahta tekrar yoğrulur ve 5 beze elde edilir.
  • Tezgaha un serilerek bezeler 30 cm genişliğinde açabildiğiniz kadar açılır.
  • Ardından ortasına eritilmiş tereyağı eklenerek kenarlar ortaya katlanıp açılır ve tüm hamur eşit yağlanmış olur.
  • Yağlanan hamur ince halde rulo sarılır.
  • Tüm bezelere aynı işlem uygulanarak tepsiye dizilir ve buzdolabında 10 dakika bekletilir.
  • Bekledikten sonra her şerit 4 parmak eninde kesilir.
  • Kesildikten sonra bir parça ele alınarak alttan ve üstten iki parmak arasında bastırılır ve birleştirilir.
  • Ardından kenar kısımları el içinde çevrilerek inceltilir ve havuz elde edilmiş olur.
  • İçine iç harçtan koyularak kenarları ortaya doğru kapatılır ve birleştirilir.
  • Daha sonra hamurun karın kısmından parmakla bastırılarak ay şekli verilir ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Tüm hamura aynı işlem uygulandıktan sonra üzerlerine çırpılan yumurta sürülür.
  • 180 derecede önceden ısıtılan fırında pişirilir.
  • Çıkınca üzerine su serpilip örtülür. Çıtır olsun istiyorsanız bu işlemi yapmanıza gerek yok 😍Afiyet olsun 😊🤗.

Katmer Çörek Tarifi

 

Katmer Çörek Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant kuru maya ( 10 gram )
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( 8 gram )
  • 5 su bardağı un ( 600 gram )

İç malzeme:

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 kase istediğiniz bir peynir rendesi
  • 8-10 dal doğranmış maydanoz

Üzerine:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt

Kuru Çaylı Ve Kahveli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

 

Kuru Çaylı Ve Kahveli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı kuru çay
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 veya 5 su bardağı un

    Kuru Çaylı Ve Kahveli Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine un hariç diğer malzemeleri alarak karıştıralım.
  • En son ununu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp üzerine hafif bastırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri bir kenara alarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • ️175g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 çay bardağı sıvı yağ (150 ml)
  • ️1 çay bardağı pudra şekeri
  • ️1 çay bardağı irmik
  • ️1 paket vanilya şekeri
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️22 adet badem

️Şerbet:

  • ️1.5 su bardağı şeker (1 su bardağı 220ml)
  • ️2, 5 su bardağı su
  • ️ 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yumurtayı, sıvı yağı ve pudra şekerini bir kaba alıp kaşıkla karıştırın.
  • İrmiği, vanilya şekerini, kabartma tozunu ve unu ekleyip hepsini elinizle iyice yoğurun. Şimdi küçük toplar halinde yuvarlayın (mandalina büyüklüğünde)
  • Şekerparelerimizin üzerine bir badem koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Bir tencereye şeker ve suyu ekleyin ve kaynatın.
  • 5 dakika kısık ateşte pişirin, limon dilimini ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Pişen parelerimizi ayrı bir fırın tepsisine dizip üzerlerine şerbeti dökün, 3 saat sonra servise hazırdır.

Tost Makinesinde Nefis Pratik Pankek Tarifi


 

Tost Makinesinde Nefis Pratik Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 200 ml süt
  • 60 gram toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram un
  • 10 gram kakao + 1 yemek kaşığı süt

    Tost Makinesinde Nefis Pratik Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri önden biraz karıştıralım.
  • Daha sonra sırasıyla süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Bu sırada tost makinesini açalım ve iyice ısınınca hazırladığımız pankek harcından birer kaşık dökelim üzeri göz göz olan pankekleri ters çevirelim ve diğer tarafını da pişirelim.
  • Sade pankekler pişerken kalan pankek harcına kakao ve sütü ekleyip kakaolu harcı hazırlayalım.
  • Pişen sade pankekleri tost makinesinden alalım ve aynı şekilde birer kaşık olacak şekilde kakaolu harcı da pişirelim.
  • Hepsi piştikten sonra istediğiniz şekilde süsleyip sıcak sıcak servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🤗.

Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi

 

Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt katı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

2. katı için muhallebisi için

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı toz şeker

3. katı için karameli için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

4. katı için çikolatalı sosu için

  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

    Dört Katında Ayrı Lezzet Olan Bir Pasta Çikolatalı Burçak Bisküvili Karemelli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküvileri robottan geçirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  • Kare borcama bir kaşık yardımı ile bastırarak yayın birinci katı hazır.
  • İkinci katı için uygun bir tencereye muhallebi malzemelerini koyun ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin ocaktan alın.
  • Bisküvinin üzerine dökün buzdolabına kaldırın.
  • Üçüncü katı için uygun bir sos tenceresine şekeri koyun.
  • Ocağa alın.
  • Şeker eriyip karamelize olunca tereyağı ve kremayı ilave edin.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Ilıyınca muhallebinin üzerine dökün buzdolabına kaldırın.
  • Dördüncü son katı için uygun bir sos tenceresine kremayı koyun ocağa alın.
  • Krema ısınınca çikolatayı ilave edin çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Karamelin üzerine dökün.
  • Buzdolabına kaldırın 3 saat sonra antep fıstığı ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ⭐⭐⭐⭐⭐.