6 Ekim 2021 Çarşamba

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi

 

Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boydan biraz büyük soğan
  • 1 adet küçük boy domates
  • 1 adet küçük boy limon
  • Bir tutam maydanoz
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2-3 adet defne yaprağı
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Aralarına bir miktar tereyağ da koyabilirsiniz.

Marine için;

  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Bir miktar karabiber
  • Tuz

    Fırında Balık Buğulama (Hafif mi Hafif Lezzetiyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığı balıkçıda temizletip, 1, 5 cm kalınlığında doğratabilirsiniz. Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz.
  • Balığımızı güzelce yıkayıp, süzelim ve marine etmek için bir kaba alalım.
  • Üzerine zeytinyağ, karabiber, ince doğranmış sarımsak ve tuz ekleyip güzelce elimizle karıştıralım ve 30-40 dakika kadar marine edelim.
  • Bu sırada soğan, patates ve limonları halka doğrayalım. Domatesleri dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
  • Küçük bir borcama zeytinyağ döküp her yerine yayalım.
  • Halka doğradığımız patatesleri tuzlayıp tepsinin en altına, üzerine soğanları yerleştirelim.
  • Marine ettiğimiz balıkları da soğanların üzerine aralıklı yerleştirelim.
  • Limon ve domateslerimizi de aralara yerleştirip, balıklarımızın üzerine biraz limon sıkıp, zeytinyağ gezdirip, suyu ekleyelim.
  • İnce doğranmış maydanozu ve kırmızı toz biberi üzerine serpelim ve 2-3 adet defne yaprağı koyalım.
  • Islatıp iyice sıktığımız yağlı kağıtla borcamın üzerini kaplayalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika üzeri kapalı, 10 dakika kadar üzerini açıp pişirelim.Kontrol edip fırından çıkartalım. Afiyetle yiyebilirsiniz. 👌😋.

5 Ekim 2021 Salı

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi

 

Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı domates rendesi
  • 1 su bardağı et suyu, (yoksa bulyon, su miktarı artacak)
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 küp şeker, 1 çay kaşığı zerdeçal, tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

Üzerine serpmek için;

  • Karabiber ve biraz kuru nane

    Domatesli, Zerdeçallı Pirinç Pilavı (Tadına Doyamayacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçimizi bir çay kaşığı tuz ve üzerini geçecek kadar ılık su ile en az 15 dakika bekletiyoruz.
  • Sonra iyice yıkayıp süzdürüyoruz.
  • Tenceremizde yağları eritiyoruz.
  • Pirinci ekleyip orta ateşte 3-4 dakika kavuralım.
  • Tuz ve şekerini ekleyelim.
  • Salçasını koyup bir iki tur çevirelim.
  • Domates rendesini, et suyunu ve kaynar suyunu, zerdeçalını koyalım.
  • Kaynayınca kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapatalım, bir bez örtüp 10-15 dakika demlendirip servis yapalım.
  • Üzerine karabiber ve çok az kuru nane serpelim.
  • Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 🌹.

Patlıcan Salatası Tarifi

 

Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 kapya biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Az miktar dereotu
  • Zeytinyağı
  • Üzüm sirkesi
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

    Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan ve biberi fırında 200 derecede 40 dk yumuşayana kadar közlüyoruz.
  • Maydanoz ve az miktar dereotunu ince kıyıyoruz.
  • Közlenen biber ve patlıcanın kabuklarını soyup ince kıyıyoruz.
  • Hepsini kaba alıp karıştırıyoruz.
  • Damak zevkimize göre sirke, zeytinyağı, sarımsak ve tuz koyup harmanlıyoruz.
  • Soğuk veya ılık servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi

 

Nefis Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy kereviz sapları ve yapraklarıyla beraber
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz

    Nefis Kereviz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm sebzeleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyup, gelişigüzel şekilde iri iri doğrayın.
  • Tencereye orta ateşte tereyağı ve sıvı yağı alın, hafifçe kızdırdıktan sonra, soğan ve sarımsakları ilave edin. Bir kaç dakika çevirdikten sonra unu ekleyin ve bir kaç dakikada unla beraber kavurun.
  • Ardından patates ve havucu tencereye alın, bir iki dakika daha kavurup, kereviz ile sap ve yapraklarını da ekleyin ve üzerine su ilavesini yaparak, tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
  • Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
  • Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
  • Lezzetli mi lezzetli kereviz çorbamız servise hazırdır. 😋😍

    Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍵🥄

Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • ️7 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Pulbiber, karabiber, tuz

Sos için:

  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlayalım.
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Küp küp doğranmış soğanı ilave edelim.
  • Pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra biber ve rendelenmiş sarımsağı ilave edip kavuralım.
  • Salçayı ekleyelim.
  • En son kabuğunu soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ilave edelim.
  • Baharatları ekleyip edip 6-7 dakika kadar daha pişirip ocaktan alalım.
  • Patateslerimizi güzelce soyup ortadan ikiye bölelim.
  • Benim patateslerim küçük olduğu için bölmedim. Sizde bu şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Patatesleri tatlı kaşığı ile içini oyalım(kalan patatesleri atmayın soğanla kavurup gözlemede yada börek yaparak değerlendirebilirsiniz).
  • Oyduğumuz patatesleri az yağla önlü arkalı hafif kızartalım.
  • Kızaran patatesleri hafif tuzlayıp tepsiye dizelim.
  • Ortasına kıymalı harçtan doldurup üzerine domates ve biber dilimi bırakalım.
  • En son sosu hazırlayıp üzerine gezdirelim.
  • 190 derece fırında üzerine ıslattığımız yağlı kağıdı kapatıp yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Patateslerimiz yumuşadığında servise hazır. Afiyet olsun.

Milinka Tarifi


 

Milinka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 2 yumurtanın akı

İçi için :

  • 300 g ufalanmış beyaz peynir
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz

    Milinka Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mayayı bir kase içine alın.
  • Üzerine şeker ve ılık sütü ekleyerek mayanın kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Sütün kaynar değil ılık olmasına özen gösterin.
  • Maya köpürdükten sonra üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
  • Geniş bir kaseye unu ve tuzu ekleyerek karıştırın.
  • Ortasını hafifçe elinizle açarak hazırladığınız mayalı karışımı ve yumurta beyazlarını una ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur bütünleştiğinde üzerini hafifçe yağlayın ve kasenin üzerini kapatarak 45-60 dakika kadar mümkünse sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  • Hamur 2-3 katına çıktığında istenilen düzeyde mayalanmış demektir.
  • Hamurunuzu yapışmayacak bir tezgah üzerine alın veya altına çok hafif un serpin.
  • 3 eşit parçalara bölün.
  • Böldüğünüz hamur parçalarını yuvarlak biçimde yaklaşık 1-2 cm kalınlığında açın veya bol bol yağlayarak bezeleri mutfak tezgahı üzerinde elinizle açarak genişletin.
  • Açtığınız hamurların iç kısmını bir fırçayla yağlayın.
  • Ufaladığınız beyaz peynirleri açılmış hamurların içine serpiştirip yuvarlayarak rulo haline getirin.
  • Rulo halindeki hamurları fırın tepsinize sığacak uygunlukta, yaklaşık 3 parmak kalınlığında kesin ve rulo kısımları gözükecek şekilde tepsiye dizin ve üzerlerini elinizle biraz bastırın.
  • Elinizdeki hamur bitene dek aşamaları tekrar edin.
  • Sosu için tüm malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz milinka parçalarının üzerinde gezdirin.
  • Isıtmış olduğunuz 180 derece fırında alt ve üst kısmı kızarıp güzelce pişinceye dek pişirin.
  • Sıcak servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Çaylı Kek Tarifi

 

Elmalı Çaylı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardagı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çay (çayın demi ılık soğuk olacak)
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 adet küp küp doğranmış elma

Üzeri için :

  • Çikolata, fındık ceviz, vs koyabilirsiniz sadede olabilir.

    Elmalı Çaylı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri uygun bir kasede çırpalım ,en az 5dakika çırpalım.
  • Sıvı malzemelerimizi ekleyip çırpalım.
  • Kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Elmaları en son ekleyelim ve yağladığımız tepsiye kekimizi dökelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kontrollü bir şekilde 35 – 40 dakika pişirelim.
  • Afiyetler olsun inşallah 

Sosisli İstiridye Mantarı Sote Tarifi

 

Sosisli İstiridye Mantarı Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket istiridye mantarı
  • 4 adet uzun hindi sosis
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir fiske kekik
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Sosisli İstiridye Mantarı Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosisleri uzunlumasına ortadan bölelim.
  • Yarım ay şeklinde doğrayalım tavaya alalım.
  • Üzerine 1cay bardağı su ekleyip ön pişirme yapalım suyunu çekince sıvı yağı ekliyelim.
  • 2 dakika kavuralım.
  • İstiridye mantarını suya tutalım dilim dilim doğrayıp sosislerin üzerine alalım.
  • Mantarlarla biraz daha kavurup küpküp doğradığımız soğanı, biberleri ve minik doğradığımız sarımsağı ekliyelim.
  • Kekik, toz biberi ve tuzunu ilave edelim.
  • Tavanın kapağını kapatıp pişirelim ve servis tabağına alalım. Kahvaltıya ve günün her öğününde yenilebilecek nefis yemeği kayıt ederek denemenizi öneririm 😍.

Tam Tutan Ölçüsü İle Pratik Bulgur Köftesi Tarifi

 

Tam Tutan Ölçüsü İle Pratik Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1, yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Tepeli olmasın)
  • 1 çay kaşığı nane
  • Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • (baharat oranını damak tadınıza göre ayarlayarak istediğiniz baharatı kullanın)
  • 2 yemek kaşığı normal su

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 adet kabuğu soyulup rendelenmiş domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

    Tam Tutan Ölçüsü İle Pratik Bulgur Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru 1 su bardağı kaynar su ile ıslatın ve üzeri kapalı 10 dk bekletin ben bu işlemde tuzunu da ekledim.
  • Bekletip dinlendirdiğimiz bulgurun üzerine köftesi için hazırladığımız yumurta, un, irmik, baharatlar, su ve salçaları ilave ederek bütün malzemeleri elinizle yoğurun bulgurla yoğurun.
  • Küçük bir kaseye su koyun arada elinizi bu su ile ıslatarak yoğurduğunuz köfteden minik parçalar koparın.
  • Misket büyüklüğünde yuvarlayın ve un serpilip bir kaba koyun.
  • Arada kabı sallayarak köftelerin birbirine yapışmaması için unlayın.
  • Tencereye su koyun ve köfteleri su kaynayınca içine köfteleri dökün 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
  • Köfteler pişerken hemen diğer tarafta tavaya sıvı yağ salça ve sarımsağı koyun kavurun.
  • Domates rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın kısık ateşte 7-8 dakika pişirin.
  • Haşladığımız köfteleri kevgir yada suyunun süzülmesini sağlayacak bir kaşık ile alarak sosun içine koyun tavanızın ağzını kapatarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin.
  • Servis tabağındaki köfteleri alarak üzerine yoğurt gezdirelim dilerseniz domates sosundan birkaç kaşık ayırarak üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Yoğurtlu tüketmek istemeyenler üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirler😉
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun.

Ballı Ve Yulaflı Fit İncir Tatlısı Tarifi

 

Ballı Ve Yulaflı Fit İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt 2 su bardağı
  • 8 incir ufaktı benim
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • Yarım paket vanilya
  • Ben unuttum ama arzu eden kaşık ucuyla tarçın kulansın çok yakışır

    Ballı Ve Yulaflı Fit İncir Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İnciri 4 bölüp üzerine sıcak su ilave edelim. Az tutalım ve süzelim sonra rondaya alalım.
  • Üzerine 1 bardak süt ilave edelim rondodan çekelim.
  • Geri kalan sütümüzün içine nişasta ilave edelim çırpalım ve pişirelim.
  • Sonra içine incirimi ilave edelim bir kaynasın tereyağ vanilya yulaf ezmesi ve balı ilave edelim bir kaynasın
  • Altını kapatalım ve kuplara bölelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin afiyet olsun not ben tarçını çok severim içine unutum ama üzerine de seRpe bilirim.