9 Ekim 2021 Cumartesi

Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi


 

Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram un
  • 100 gram soğuk tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı;

  • 1 demet pazı
  • 2 adet pırasa
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı krema
  • 2 tane yumurta
  • 60 gram bergama tulum peyniri

    Pazılı Kiş (Kiş Loren) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kiş hamurumuzu yapıyoruz.
  • Un,tuz ve küp küp doğradığımız tereyağını rondodan geçiriyoruz. Unumuz kum gibi oluyor.
  • Soğuk suyumuzu yavaş yavaş ilave edip hamurun toplanmasını sağlıyoruz.
  • Toplanan hamuru dinlenmesi için buzdolabına alıyoruz.
  • Kiş harcımızı hazırlıyoruz.
  • Önce zeytinyağında soğanları kavuruyoruz.
  • Sonra doğradığımız pırasaları ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
  • Pazıları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Hafif soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamurumuzu yağlı kağıt arasında açıyoruz.
  • Kalıba hamurumuzu yerleştiriyoruz.
  • Taşan hamuru kalıbımızın kenarlarına göre kesiyoruz.
  • Hamuru çatalla aralıklı olarak deliyoruz ve üzerine ağırlık olsun diye bakliyatlarımızı yerleştirip 180 derece ısıtılmış fırın da 10 dk pişiriyoruz.
  • Sonra üzerinden bakliyatları alıp 10 -12 dk daha pişiriyoruz.
  • Fırından çıkarıp üzerine ince bir tabaka yumurta sürüyoruz.
  • Yumurta ve kremayı çırpıyoruz.
  • İçine kavrulmuş sebzeleri ve rendelediğimiz peynirin yarısını ilave edip karıştırıyoruz.
  • Pişirdiğimiz kiş hamurunun içine yaydırıyoruz.
  • Kalan peyniri üzerine serpip 180 derecede 20- 25 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. 🤩.

Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında teremyağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 6 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Toz şeker

    Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kapta ;tereyağ, şeker, yumurta, yoğurt, kabın içine konularak karıştırılır.
  • Un, karbonat ve vanilya ilave edilerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Unu kontrollü olarak ekleyin. Hamur sert olmamalıdır.
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürüp üzerlerine şeker serpiştirilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yerleştirilir.
  • 180 derecede üzeri kızarana pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 😋.

8 Ekim 2021 Cuma

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı un
  • Zeytinyağ
  • 1, 5 litre su
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 adet limonun suyu

Sos için:

  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber 

    Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yemeklik olarak doğradığımız soğanımızı zeytinyağı ile kavuralım. Pembeleşince unu ilave edip karıştıralım.
  • Mercimeği yıkayıp ekledikten sonra suyunu ilave ederek mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirelim ve çorbayı blenderden geçirelim.
  • Çorba pişerken terbiyesi için bir kasede kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpalım.
  • Kaynayan çorbamızın içine terbiyesini ilave edip kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım.
  • Sosu için tavamıza tereyağını, ve tüm baharatlarımızı ekleyip kavuralım ve çorbamızın üzerine dökelim. Çorbamız servise hazır👩🏻‍🍳. Afiyet olsun 😋.

Orjinal Kasap Köfte Tarifi


 

Orjinal Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma (2 kez çekilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç içi ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

    Orjinal Kasap Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, galeta ununu, soğuk suyu zeytinyağı ve verilen bütün baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • En az on dakika boyunca top şekline getirdiğimiz köfte harcını vura vura yoğuruyoruz.
  • Hazır olan harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir ya da iki saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil veriyoruz.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur.
  • Yağsız bir kıymayla yapıyorsanız çok az sıvı yağ ekleyerek kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.

Maden Suyu İle Baharatlı Çıtır Patates Kızartması Tarifi

 

Maden Suyu İle Baharatlı Çıtır Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 1.5 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet maden suyu

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Maden Suyu İle Baharatlı Çıtır Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates ince doğranır, üzerine maden suyu dökülür ve yarım saat bekletilir.
  • Patates süzülür ve hiç su kalmayacak şekilde kurulanır.
  • Daha sonra baharat mısır unu eklenir karıştırılır ve kızgın yağda kızartılır.
  • Deneyen herkese afiyet olsun.

Fasulye Piyaz Salatası Tarifi

 

Fasulye Piyaz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 2 adet orta boy mor soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet küçük domates
  • Maydanoz
  • 6 dal dereotu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz, sumak,
  • Pul biber

    Fasulye Piyaz Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
  • Haşlanmış fasulyelerin üstüne ekliyoruz.
  • Biber, maydanoz, domates ve dereotunu küçük küçük doğrayıp fasulyenin üzerine ekliyoruz .
  • Ardından sirke, limon suyu, sumak, tuz, pul biber ve zeytinyağınıda üzerine ekleyip karıştırın servise hazırdır deneyenlere afiyet olsun ♥️♥️.

Yoğurtlu Kek Tarifi

 

Yoğurtlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1, 5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2, 5 su bardağı un

    Yoğurtlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175 derece ye ayarlayalım. Kekin hamuru hazırlanana kadar oda ısınır
  • Yumurtayı derin bir kapta çırpalım. Şekeri ekleyerek köpürüp rengi açılıncaya kadar çırpalım.
  • Diğer malzemeleri ekleyin önce sıvılar eklenir yağ, yoğurt, ekleyip az çarpılır. Vanilya ve un da ekleyin çırpın pürüzsüz olduğunda hamur çırpıcıyla işimiz bitti.
  • Kabartma tozu eklenin ve karıştırın altını yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamurun yarısından biraz fazla dökün kalan hamura
    kakao ekleyip karıştırın onu da kalıptaki hamurun üzerine gezdirin ve fırına 35 40 dakika pişirelim kürdan batırıp kontrol edin.
  • İstediğiniz gibi şekil verin. Afiyet olsun.

Tavuk Fajita Tarifi


 

Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu
  • İsteğe bagli mantarda kullanabilirsiniz
  • Lavaş ekmeği

Marine için

  • 1 kg tavuk eti
  • 3-4 yeme kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuk Fajita Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerimizi jülyen doğrayalım tabağımıza alalım.
  • Üzerine zeytin yağı ve karabiber ekleyip harmanlayalım.
  • Daha sonra üzerini streç ile kapatıp 2 saat dolapta dinlendirelim.
  • Tavamıza zeytinyağı ekleyelim ve soğanlarımızı tavamıza alıp 2 dakika soteleyelim.
  • Jülyen şeklinde doğradığımız biberlerimizi soğanımızın üzerine ekleyelim diriliğini kaybedene kadar pişirelim.
  • Başka bir tavada tavuk etlerimizi alalım ve kavuralım.
  • Tavuğumuz piştikten sonra üzerine sebzeleri biraz tuz ve soya sosu ilave edip karıştıralım. Sıcak sıcak lavaş ile servis yapalım. Afiyet olsun 🤗

Doğum Günü Kurabiyesi (En Tatlısından) Tarifi

 

Doğum Günü Kurabiyesi (En Tatlısından) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı nişasta
  • 250 gram paket yağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • Yapıştırmak için bal

Süslemek için:

  • 2 tane farklı şeker hamuru (siz istediğiniz sayıda kullanabilirsiniz)
  • Süslemek için yıldız ve süsleme glazürü
  • 25-30 adet cöp şiş
  • 25-30 tane kurabiye poşeti
  • 25-30 tane hasır ip

    Doğum Günü Kurabiyesi (En Tatlısından) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kurabiye hamurumuzu yapalım.
  • Yumurtayı, pudra şekerini, yağı, nişastayı kabımıza koyalım iyice yoğuralım unu da kontrollü bir şekilde ekliyelim yoğuralım.
  • Tarçını da ekliyelim yoğurmaya devam edelim 20 dk kadar yoğuralım.
  • Streç filme saralım 1 saat dolapta dinlendirelim.
  • Dinlendikten sonra 2 parçaya bölelim bir parçasını merdaneyle açalım.
  • Çok ince olmasın açalım şekillendiriciyle şekil verelim ben yıldız ve kalp şeklini kullandım çubuk batıralım fırında 200 derecede 10 dk kadar pişirelim.
  • Bütün hamuru böyle yapalım kurabiyeleri 1 gece beklettim ertesi gün şeker hamurunu merdaneyle pudra şekeri döktüm.
  • Açtım aynı şekillerden şeklini verdim kurabiyelere bal sürdüm şeker hamurunu yapıştırdım üzerine
  • Yıldızı da balla yapıştırdım.
  • Glazürle yazı yazdım. Sizde dilediğinizi yazabilirsiniz.
  • 2-3 saatte öyle beklettim yazılar dönsün diye.
  • Sonra poşetledim hasır iple bağladım kurabiyemiz hazır yapmasıda çok zevkli yemeside 🥰.
    Not: şeker hamuru sertse onu yagili kağıda sarin ve 200 derece işittiğimiz fırında 6-7 dk bekletin yumuşacık oluyo pudra şekeriyle açın fazla dökmenize gerek yok az döktüğünde bile güzel açılıyor.

Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi


 

Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 sarı üzeri için ayrılacak)
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 kaşık pudra şekeri
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yeterince un
  • Yaklaşık 3-3, 5 bardak

Şerbet

  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su
  • 5 damla limon suyu

Süslemek için

  • Hindistan cevizi

    Şekerpare (Pastane Şekerparesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi yapalım. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı. Şerbet için 3 bardak seker 3 bardak suyu ocağa alalım.
  • Kaynamaya başlayınca limon damlatalım ve bu dk kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya alalım.
  • Hamur için:Margarin, sıvı yağ ve pudra şekerini bir güzel karıştıralım.
  • Ardından irmik ve 1 yumurta beyazı +1 yumurta ekleyelim. Yumurtanın birisinin sarısı üzeri için ayrılacak.
  • Bu malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Üzerine vanilin ve 1 bardak ün ekleyelim. Hemen kabartma tozu ve karbonatı da katip un eklemesi yaparak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp uzunlamasına yuvarlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atalım.
  • 170 derecede pişirelim.Fırından çıkınca şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı şerbeti dökelim,hindaistan cevizi serepelim.

En Pratik En Lezzetli Tatlı Saray Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kadar hindistan cevizi

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

Kremşantisi için:

  • 1 paket kremşanti – 75 gram
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Arası ve üzeri için toz antep fıstığı

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırın tepsisine hindistan cevizini alarak her yerine dağıtalım.
  • Muhallebiyi sıcak olarak ekleyeceğimiz için önceden tepsimizi hazırlıyoruz.
  • Muhallebisi için uygun tencereye vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri ekleyerek karıştıralım.
  • Karışımda hiç topak kalmayınca ocağa alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayınca ocaktan alabiliriz. Ardından içine vanilya ve tereyağını ekleyelim ve son defa karıştıralım.
  • Hindistan cevizinin üzerine muhallebiyi eşit şekilde dağıtalım.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 1, 5- 2 saat kadar dinlendirelim.
  • Buzdolabından çıkarmadan önce kremşantiyi hazırlayalım. Bunun için kremşanti ve soğuk sütü uygun bir kaba alarak kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  • Sonra tepsiye kremşantiyi de ekleyerek dağıtalım. Bu aşamada dilerseniz kısa bir süre tekrar buzdolabında bekletebilirsiniz.
  • Sonra tatlımızı 12 eşit parçaya bölelim. Ben üzerine toz antep fıstığı ekledim. Ceviz, fındık vb. De ekleyebilirsiniz.
  • Artık sarabiliriz.
  • Bir spatula yardımıyla kenarından kaldırarak elimizle sarabiliriz.
  • Sarma işlemi bitince tekrar ortadan ikiye böldüm.
  • Üzerini tekrar antep fıstığıyla süsledim. Sunumu da lezzeti de tek kelimeyle şahane oluyor🤌 kesinlikle deneyin derim✅ deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊