Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gr hazır et döneri (Veya ev yapımı döneri sayfamda bulabilirsiniz )
- 4-5 adet (Tırnak Pide) (tarifi sayfamda bulabilirsiniz)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
- 3 su bardağı sıcak su
- Karabiber, tuz
Üzerine dökmek için;
- 125g tereyağ
Pratik Ev Yapımı İskender Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaprak dönerlerimizi tavada çevirerek ısıtıp tekrar hafif kavuruyoruz.
- Hazır veya önceden yaptığımız pideyi küp küp doğrayarak servis tabağına yerleştiriyoruz.
- Sosu için tereyağını eritip salçayı ilave ediyoruz.
- Hafif kavurduktan sonra üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyerek çözdürüyoruz (yoğun yada akışkan olması damak zevkinize kalmış).
- Karabiberini tuzunu da ilave edip ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Uzun yayvan bir tabağa yerleştirdiğimiz ekmeklerimizin üzerine önce hazırladığımız sosu gezdiriyoruz.
- Sonra pişen yaprak dönerleri güzelce diziyoruz (ben tekrar sosdan üzerlerine döktüm).
- Son olarak tereyağını iyice kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.
- Tabağın kenarına biraz yoğurt arzuya göre közlenmiş biber ve domatesle servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
- Bu ölçüyle 4-5 kişilik kebap yapabilirsiniz. Ben dönerimi derin dondurucuda her daim hazır ediyorum. Ani misafire veya canınız çektiğinde çok pratik oluyor. 15 dakikada böylesi muhteşem kebabı hazırlamış oluyorsunuz.