2 Kasım 2021 Salı

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi

 

Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay bardağı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik

    Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
  • 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
  • Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
  • Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
  • Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
  • 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
  • Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.

Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi

 

Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 pk ınstant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6 -6,5 su bardağı un (Kontrollü olalım)

    Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ılık süt, su, sıvıyağı kabımıza alalım.
  • Maya, tuz ve şekeri ekleyelim.
  • Unu kontrollü olarak ekleyelim, 6 su bardağı un dan sonra çok temkinli un ilavesi yapalım, su bardakları farklı olduğu için yada un markasından farklılık olabiliyor ben tam 6 su bardağı un kullandım.
  • Hamur çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru en son toparlarken avuç içi kadar sıvıyağ döküp en son toparlamayı yapın ve mayalanmaya bırakın.
  • Yarım saat mayalanıp kabaran hamuru 12 parçaya bölün, daha küçük ekmekler yapmak isterseniz daha küçük bezelere ayırabilirsiniz.
  • Bir bezeyi alıp istediğiniz büyüklükte açın ve uçtan başlayarak katlama işlemini yapın.
  • Her katlamada , katladığınız yeri hamura bastırın. Katlama işlemine resimler yardımcı olacaktır.
  • Tüm katlama işi bitip en sona geldiğimizde birleştirdiğimiz yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
  • Tüm bezeleri bitirelim.
  • Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerini örterek 20 dk da tepsi mayası gelmesini sağlayalım.
  • Mayası gelen ekmeklerin üzerine fırça ile süt sürelim ( isterseniz yumurta sarısı da sürülebilir , ben poğaça gibi olmasın diye süt sürdüm)
  • 200 derecede ekmekler iyice kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık yarım saat)
  • Fırından çıkan ekmeklerin üzerine parlak ve yumuşak olması için hafif sıvıyağ sürdüm.
  • Ekmekler kullanıma hazır , istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz yumuşacık pufidik ekmekler, ister domates , peynir ve marullu sandviç, ister sosisli sandviç nasıl isterseniz.

Sebzeli Peynirli Kek Tarifi

 

Sebzeli Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı peynir veya çökelek
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, pulbiber
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un(kontrollü ekleyin)

    Sebzeli Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı genişçe bir kaba alıp karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Küçük küpler halinde doğranmış patates,biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
  • En son peynir ve baharatları ilave edin karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy borcama dökün üzerine yumurta sarısını sürün çörek otu serpin.
  • 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun.

Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi

 

Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 adet soğan
  • 6,7 adet biber
  • 2 adet kapya biber
  • 3 dış sarımsak
  • 500 gram mantar
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber, pulbiber, tuz
  • 3 orta boy patates

Patates sosu için

  • Tuz, karabiber, pulbiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlı harcımızı yapalım. Tencereye sıvı yağ dökelim üzerine doğranmış soğanları ekleyip hafif kavuralım.
  • Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberleri ekleyip kavuralım pişen sebzelerin üzerine kıyma ekleyip karıştıralım suyunu çeken kıymanın üzerine salça sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine doğranmış mantarları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Son olarak rendelenmiş domatesi de pişen mantarın üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, pişen harcın üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  • O sırada patatesleri ince ince yuvarlak şeklinde doğrayalım üzerine baharat ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve patatesleri tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım pişen patatesleri fırından çıkaralım.
  • Üzerine mantarlı harcı dökelim tekrar fırına atalım 15 dakika fırında kalması yeterli olacaktır.
  • Tepsimizi fırından çıkaralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım kaşarlar eridikten sonra fırından çıkaralım.
  • İlk sıcağı geçen yemeği dilimleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🥰

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi

 

Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanınca 3 su bardağı olduğu için isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
  • 1 çorba kasesiyle doğranıp limon suyuyla ovulmuş mor lahana
  • 1 türk kahvesi fincanıyla mısır (konserve)
  • 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 3-4 dal maydanoz ( dereotu, taze soğan, taze nane de eklenebilir.)
  • Ceviz
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

    Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlayıp yıkadıktan sonra süzdüğümüz yeşil mercimeğin üzerine mısır, ceviz, kornişon, rendelediğimiz havuç, doğruyoruz.
  • Limonla ovduğumuz mor lahana, közleyip doğradığımız kırmızıbiber ve yeşilllikler, tuz, zeytinyağı, limon suyu eklenir, karıştırılır; servis edilir. Nar, nar ekşisi de eklenebilir. Afiyet olsun.

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk bonfile
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber acı kırmızı toz biber köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (Rendesi de olur)
  • Sıvıyağ (Kızartmak için)

Kaplaması için;

  • 1 küçük paket sade mısır gevreği (Corn flakes )

Salata için;

  • 250 gram beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 havuç rendesi
  • Yarım soğan rendesi (Suyu sıkılmış )

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bonfile parçaları iri küpler halinde doğranır. İstediğiniz şekilde de hazırlayabilirsiniz (Parmak şeklinde vs) tavuğun sos malzemeleri derin bir kaseye alınır.
  • Hepsi homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Baharatlarda ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Tavuk parçaları eklenir. Güzelce karıştırılır. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Bu şekilde yumuşacık olacaklar.
  • Mısır gevrekleri mutfak robotundan geçirilir. Toz haline getirmeyin. Soslanan tavuk parçaları mısır gevrekleri ile kaplanır.
  • Kızgın yağda çevirerek kızartılır. Havlu kağıt serili servis tabağına alınır. Yanında patates kızartması ve salatasıyla sıcak sıcak servis yapılır.
  • Salata için, lahanalar yıkanıp kurulanıp ince ince kıyılır. Uygun bir kaseye alınır. Rendelenmiş havuç ve soğan eklenir. Sos malzemeleri bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Sebzelerin üzerine eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun. Acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

Balkabağı Çorbası Tarifi

 

Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 sebze bulyon (Mecburi değil)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Köri
  • Sıvı yağ

    Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ben hokaido kabağı kulandım onun kabuğu çok ince ve soyulmadanda yenebiliyor.
  • Eğer balkabağı kulanacaksanız ilk olarak kabağımızı soyup küp küp doğruyoruz. Patatesleride aynı şekilde.
  • Tenceremize sıvı yağ alarak doğradığımız soğan ve sarmısağı kavuruyoruz.
  • Daha sonra kabağıda ekleyip kavuruyoruz. Üzerine su ekleyip sebze bulyonu ilave edip haşlamaya bırakıyoruz.
  • Kabaklar yumuşayınca blenderden geçiriyoruz ve bir bardak sütü ve baharatları ilave edip biraz daha kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bu çorba acı olunca iyi gidiyor. Dilediğiniz baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben köride kullanıyorum, çok yakışıyor.

Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi

 

Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 tane patates
  • Kaşar peynir
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Sıvı yağ

    Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlarımızın kabuklarını soyalım.
  • Mantarlarımızı iri iri doğrayalım sonra güzelce yıkayalım. Yıkadığımız mantarları borcama alalım.
  • Soğanları sıvı yağda kavuralım üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim.
  • Patatesler hafif yumuşayana kadar soteleyelim. Baharatlarımızı ilave edelim.
  • Sotelenen patatesleri mantarların üzerine dökelim güzelce karıştıralım. Karışımın üzerine ufak parçalar halinde tereyağı koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mantarlar suyunu çekene kadar, patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.

Coco Kurabiye Tarifi

 

Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • ️3 adet yumurta beyazı
  • ️1 su bardağı şeker (220 ml)
  • ️Yarım paket vanilya şekeri
  • ️Bir tutam tuz
  • ️3 bardak rendelenmiş hindistan cevizi (1 bardak 220 ml)

    Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın, beyazları bir kaba koyun.
  • Bir çırpma teli ile çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin. Şimdi her iki malzemeyi de çırpın.
  • Vanilya şekerini ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Kremsi haline getirin.
  • Şimdi rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin ve yoğrulabilir bir kütle haline gelene kadar karıştırın.
  • Hindistan cevizi hamurunu küçük bir kalıba koyun ve fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilerseniz coco bisküvilerini çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Tahinli Yufkalar Tarifi

 

Tahinli Yufkalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Bolca iri kıyılmış ceviz
  • Kuru üzüm

    Tahinli Yufkalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkayı 8 parçaya bölmelisiniz.
  • Tahin ve pekmezi bir kapta karıştırın.
  • Karışımı çok kenara gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine sürün.
  • Üzerine ceviz ve üzüm serpin.
  • Sigara böreği sarar gibi sarın.
  • 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 10-13 dk kadar pişirin.Ben başta yazdığım gibi dolapta beklemiş soğuk halini daha çok sevdim. Ama ılık da güzel olabilir.Afiyet olsun şimdiden.

Burrito Tarifi

 

Burrito Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • 1 su bardağı meksika fasülyesi (Konserve )
  • 1 su bardağı mısır (Konserve) bardak ölçüsü 200 ml
  • 10 adet lavaş
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • İnce kıyılmış marul

    Burrito Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Soğan, kapya biber ,domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son meksika fasülyesi ve mısır ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz lavaşı tezgaha seriyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ,marul ,kıymalı harcımızdan sırayla koyup kenarlarını içe katlayarak dürüm şeklinde katlıyoruz.
  • Tost makinesinde kızartıp servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi

 

Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kuru dut (İsteğe bağlı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu ya da badem unu (Dilediğiniz glutensiz unda olur)
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (Ev yoğurdu)
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
  • İsteyenler içine 1 silme yemek kaşığı ham kakao koyabilirler,çok yakışıyor tabi bebeğinize vermeyecekseniz

    Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru malzemelerin hepsini ufak ufak doğruyoruz.
  • Başka bir kapta kuru malzemeler hariç geriye kalan tüm malzemelerin hepsini bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Sonra kuru malzemeleri de atıp yine kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
  • İster küçük metal muffin (benim kullandığım gibi) ister küçük plastik muffin ya da ufak normal bir kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra ister bebeklerinize ister çocuklarınıza verebilirsiniz ya da kendinizde hüpletebilirsiniz. 🤗Afiyet ve şifa olsun.

Meşhur Starbucks Keki Tarifi

 

Meşhur Starbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Küçükse 4)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 adet rendelenmiş havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığının ucu ile karbonat

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Meşhur Starbucks Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, kek harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
  • Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağı ilave edelim. Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ilave edelim ve çırpalım.
  • Bundan sonraki aşamayı spatula ile devam edelim.
  • Havuç, tarçın ve cevizi ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Yağlanmış olan kek kalıbına güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirelim.
  • Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca dilimleyelim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞