Aşçıbaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü ( 250 gram )
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 1 lt kaynamış su ( su miktarını çorbanın koyuluğuna göre ayarlanabilirsiniz )
- Tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay bardağı pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
Aşçıbaşı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz.
- 6 su bardağı su ilave edip ocakta haşlıyoruz.
- Tavuk etini sudan alıp küçük parçalara ayırıyoruz, suyunu çorba için ayırıyoruz.
- Tereyağ ve sıvı yağ uygun bir tencereye alıyoruz .
- Soğanı yemeklik doğrayıp ekliyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra un ekleyip tekrar 1-2 dk daha kavurduktan sonra salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Mercimeği yıkayıp ekliyoruz .
- 2-3 tur daha karıştırdıktan sonra tavuk suyunu ilave edip mercimek pişene kadar pişiriyoruz.
- Pişen mercimeği blendırdan geçirip kaynar su ekliyoruz.
- Tavuk etini ,tel şehriye ,domatesi küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Tuz ve baharatlarını ilave edip şehriye pişene kadar orta ateşte pişiriyoruz.Deneyenlere afiyet şifa olsun.
Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 pk ınstant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 6 -6,5 su bardağı un (Kontrollü olalım)
Pofidik Sandviç Ekmeği (12 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt, su, sıvıyağı kabımıza alalım.
- Maya, tuz ve şekeri ekleyelim.
- Unu kontrollü olarak ekleyelim, 6 su bardağı un dan sonra çok temkinli un ilavesi yapalım, su bardakları farklı olduğu için yada un markasından farklılık olabiliyor ben tam 6 su bardağı un kullandım.
- Hamur çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmalı, hamuru en son toparlarken avuç içi kadar sıvıyağ döküp en son toparlamayı yapın ve mayalanmaya bırakın.
- Yarım saat mayalanıp kabaran hamuru 12 parçaya bölün, daha küçük ekmekler yapmak isterseniz daha küçük bezelere ayırabilirsiniz.
- Bir bezeyi alıp istediğiniz büyüklükte açın ve uçtan başlayarak katlama işlemini yapın.
- Her katlamada , katladığınız yeri hamura bastırın. Katlama işlemine resimler yardımcı olacaktır.
- Tüm katlama işi bitip en sona geldiğimizde birleştirdiğimiz yeri alta gelecek şekilde tepsiye koyalım.
- Tüm bezeleri bitirelim.
- Tepsiye dizilen ekmeklerin üzerini örterek 20 dk da tepsi mayası gelmesini sağlayalım.
- Mayası gelen ekmeklerin üzerine fırça ile süt sürelim ( isterseniz yumurta sarısı da sürülebilir , ben poğaça gibi olmasın diye süt sürdüm)
- 200 derecede ekmekler iyice kızarana kadar pişirelim. (yaklaşık yarım saat)
- Fırından çıkan ekmeklerin üzerine parlak ve yumuşak olması için hafif sıvıyağ sürdüm.
- Ekmekler kullanıma hazır , istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz yumuşacık pufidik ekmekler, ister domates , peynir ve marullu sandviç, ister sosisli sandviç nasıl isterseniz.
Sebzeli Peynirli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı peynir veya çökelek
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, pulbiber
- 2 adet kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un(kontrollü ekleyin)
Sebzeli Peynirli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta, süt, yoğurt ve sıvı yağı genişçe bir kaba alıp karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Küçük küpler halinde doğranmış patates,biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- En son peynir ve baharatları ilave edin karıştırın.
- Yağlanmış büyük boy borcama dökün üzerine yumurta sarısını sürün çörek otu serpin.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- Yarım kilo kıyma
- 2 adet soğan
- 6,7 adet biber
- 2 adet kapya biber
- 3 dış sarımsak
- 500 gram mantar
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 3 orta boy patates
Patates sosu için
- Tuz, karabiber, pulbiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Fırında Mantarlı Patates Oturtma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlı harcımızı yapalım. Tencereye sıvı yağ dökelim üzerine doğranmış soğanları ekleyip hafif kavuralım.
- Kavrulan soğanların üzerine doğranmış biberleri ekleyip kavuralım pişen sebzelerin üzerine kıyma ekleyip karıştıralım suyunu çeken kıymanın üzerine salça sarımsak ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Üzerine doğranmış mantarları da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak rendelenmiş domatesi de pişen mantarın üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatalım, pişen harcın üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- O sırada patatesleri ince ince yuvarlak şeklinde doğrayalım üzerine baharat ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım ve patatesleri tepsiye dizelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım pişen patatesleri fırından çıkaralım.
- Üzerine mantarlı harcı dökelim tekrar fırına atalım 15 dakika fırında kalması yeterli olacaktır.
- Tepsimizi fırından çıkaralım üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökelim önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım kaşarlar eridikten sonra fırından çıkaralım.
- İlk sıcağı geçen yemeği dilimleyip servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun 🥰
Yeşil Mercimek Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanınca 3 su bardağı olduğu için isteğe bağlı olarak azaltılabilir.)
- 1 çorba kasesiyle doğranıp limon suyuyla ovulmuş mor lahana
- 1 türk kahvesi fincanıyla mısır (konserve)
- 2 adet közlenmiş kırmızıbiber
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 orta boy rendelenmiş havuç
- 3-4 dal maydanoz ( dereotu, taze soğan, taze nane de eklenebilir.)
- Ceviz
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Yeşil Mercimek Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlayıp yıkadıktan sonra süzdüğümüz yeşil mercimeğin üzerine mısır, ceviz, kornişon, rendelediğimiz havuç, doğruyoruz.
- Limonla ovduğumuz mor lahana, közleyip doğradığımız kırmızıbiber ve yeşilllikler, tuz, zeytinyağı, limon suyu eklenir, karıştırılır; servis edilir. Nar, nar ekşisi de eklenebilir. Afiyet olsun.
Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler
- 2 parça tavuk bonfile
- 1 adet yumurta
- 100 ml süt
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber acı kırmızı toz biber köri
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon
- 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (Rendesi de olur)
- Sıvıyağ (Kızartmak için)
Kaplaması için;
- 1 küçük paket sade mısır gevreği (Corn flakes )
Salata için;
- 250 gram beyaz lahana (İç kısmından)
- 1 havuç rendesi
- Yarım soğan rendesi (Suyu sıkılmış )
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 limon suyu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bonfile parçaları iri küpler halinde doğranır. İstediğiniz şekilde de hazırlayabilirsiniz (Parmak şeklinde vs) tavuğun sos malzemeleri derin bir kaseye alınır.
- Hepsi homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Baharatlarda ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Tavuk parçaları eklenir. Güzelce karıştırılır. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Bu şekilde yumuşacık olacaklar.
- Mısır gevrekleri mutfak robotundan geçirilir. Toz haline getirmeyin. Soslanan tavuk parçaları mısır gevrekleri ile kaplanır.
- Kızgın yağda çevirerek kızartılır. Havlu kağıt serili servis tabağına alınır. Yanında patates kızartması ve salatasıyla sıcak sıcak servis yapılır.
- Salata için, lahanalar yıkanıp kurulanıp ince ince kıyılır. Uygun bir kaseye alınır. Rendelenmiş havuç ve soğan eklenir. Sos malzemeleri bir kaseye alınıp karıştırılır.
- Sebzelerin üzerine eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun. Acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.
Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bal kabağı
- 1 soğan
- 1 patates
- 2 diş sarımsak
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 sebze bulyon (Mecburi değil)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Köri
- Sıvı yağ
Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben hokaido kabağı kulandım onun kabuğu çok ince ve soyulmadanda yenebiliyor.
- Eğer balkabağı kulanacaksanız ilk olarak kabağımızı soyup küp küp doğruyoruz. Patatesleride aynı şekilde.
- Tenceremize sıvı yağ alarak doğradığımız soğan ve sarmısağı kavuruyoruz.
- Daha sonra kabağıda ekleyip kavuruyoruz. Üzerine su ekleyip sebze bulyonu ilave edip haşlamaya bırakıyoruz.
- Kabaklar yumuşayınca blenderden geçiriyoruz ve bir bardak sütü ve baharatları ilave edip biraz daha kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu çorba acı olunca iyi gidiyor. Dilediğiniz baharatlardan kullanabilirsiniz. Ben köride kullanıyorum, çok yakışıyor.
Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 1 adet soğan
- 2 tane patates
- Kaşar peynir
- Tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Fırında Patatesli Kaşar Peynirli Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarlarımızın kabuklarını soyalım.
- Mantarlarımızı iri iri doğrayalım sonra güzelce yıkayalım. Yıkadığımız mantarları borcama alalım.
- Soğanları sıvı yağda kavuralım üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave edelim.
- Patatesler hafif yumuşayana kadar soteleyelim. Baharatlarımızı ilave edelim.
- Sotelenen patatesleri mantarların üzerine dökelim güzelce karıştıralım. Karışımın üzerine ufak parçalar halinde tereyağı koyalım.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında mantarlar suyunu çekene kadar, patatesler yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra rendelediğimiz kaşarı üzerine serpelim, kaşarlar kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.
Coco Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- ️3 adet yumurta beyazı
- ️1 su bardağı şeker (220 ml)
- ️Yarım paket vanilya şekeri
- ️Bir tutam tuz
- ️3 bardak rendelenmiş hindistan cevizi (1 bardak 220 ml)
Coco Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayırın, beyazları bir kaba koyun.
- Bir çırpma teli ile çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyin. Şimdi her iki malzemeyi de çırpın.
- Vanilya şekerini ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Kremsi haline getirin.
- Şimdi rendelenmiş hindistan cevizini ekleyin ve yoğrulabilir bir kütle haline gelene kadar karıştırın.
- Hindistan cevizi hamurunu küçük bir kalıba koyun ve fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Dilerseniz coco bisküvilerini çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Tahinli Yufkalar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yufka
- 1 su bardağı tahin
- Yarım su bardağı pekmez
- Bolca iri kıyılmış ceviz
- Kuru üzüm
Tahinli Yufkalar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yufkayı 8 parçaya bölmelisiniz.
- Tahin ve pekmezi bir kapta karıştırın.
- Karışımı çok kenara gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine sürün.
- Üzerine ceviz ve üzüm serpin.
- Sigara böreği sarar gibi sarın.
- 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 10-13 dk kadar pişirin.Ben başta yazdığım gibi dolapta beklemiş soğuk halini daha çok sevdim. Ama ılık da güzel olabilir.Afiyet olsun şimdiden.
Burrito Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- 1 su bardağı meksika fasülyesi (Konserve )
- 1 su bardağı mısır (Konserve) bardak ölçüsü 200 ml
- 10 adet lavaş
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- İnce kıyılmış marul
Burrito Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırıyoruz.
- Soğan, kapya biber ,domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- En son meksika fasülyesi ve mısır ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz lavaşı tezgaha seriyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peyniri ,marul ,kıymalı harcımızdan sırayla koyup kenarlarını içe katlayarak dürüm şeklinde katlıyoruz.
- Tost makinesinde kızartıp servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet kuru kayısı
- 4 adet kuru incir
- 1 tepeleme yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı kuru dut (İsteğe bağlı)
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı pirinç unu ya da badem unu (Dilediğiniz glutensiz unda olur)
- 1 kahve fincanı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt (Ev yoğurdu)
- 1 çay kaşığı ucuyla karbonat
- İsteyenler içine 1 silme yemek kaşığı ham kakao koyabilirler,çok yakışıyor tabi bebeğinize vermeyecekseniz
Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kuru malzemelerin hepsini ufak ufak doğruyoruz.
- Başka bir kapta kuru malzemeler hariç geriye kalan tüm malzemelerin hepsini bir kaşıkla karıştırıyoruz.
- Sonra kuru malzemeleri de atıp yine kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
- İster küçük metal muffin (benim kullandığım gibi) ister küçük plastik muffin ya da ufak normal bir kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra ister bebeklerinize ister çocuklarınıza verebilirsiniz ya da kendinizde hüpletebilirsiniz. 🤗Afiyet ve şifa olsun.
Meşhur Starbucks Keki Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Küçükse 4)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 3 adet rendelenmiş havuç
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığının ucu ile karbonat
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Meşhur Starbucks Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kek kalıbını katı yağ ile yağlayıp, kek harcını hazırlayana kadar buzdolabında bekletelim.
- Şeker ve yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ardından sıvı yağı ilave edelim. Un, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ilave edelim ve çırpalım.
- Bundan sonraki aşamayı spatula ile devam edelim.
- Havuç, tarçın ve cevizi ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Yağlanmış olan kek kalıbına güzelce yayalım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kabarıp kızarana kadar pişirelim.
- Kürdan batırınca temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca dilimleyelim. Afiyet şifa olsun inşallah 💞