Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 litre süt
- 2 poşet sade kremşanti
- 1 su bardağı süt
Sos için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
- 15 adet kedidili bisküvi
Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebisi için vanilya hariç malzemeleri tencereye alalım.
- Bir kez karıştırıp ocağa alalım.
- Göz göz olana kadar kaynatalım.
- Ocağı kapatalım. Vanilyalı ekleyelim.
- Üzerine temiz bir poşeti temas edecek şekilde örtelim. Katılaşmaması için.
- Soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kremsantiyi bir su bardağı soğuk sütle ayrı bir kapta çırpalım.Onu da buzdolabına kaldıralım.
- Şimdi çikolata sosunu tencereye alalım.
- Sütle koyulaşana kadar pişirelim. Ara ara karıştırarak soğutalım.
- 15 tane kedidilini dört parça hale gelecek şekilde keselim.
- Şimdi birleştirme zamanı. En başta yaptığımız muhallebinin içine kremşantiyi ekleyelim.
- Mikserle homojen hale gelene kadar çırpalım.
- Bu karışımın içine parçaladığımız kedidilini ekleyelim. Güzelce karıştıralım.Borcama dökelim.
- Üzerine biraz soğumuş olan çikolata sosunu dökelim. Her yerine yayalım.
- Buzdolabında bir gece bekletelim.
İpeksi kremasıyla gerçeğini aratmıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.