2 Kasım 2021 Salı

Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi

 

Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 2 poşet sade kremşanti
  • 1 su bardağı süt

Sos için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt
  • 15 adet kedidili bisküvi

    Yalancı Profiterol (Borcamda İpeksi Kremasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebisi için vanilya hariç malzemeleri tencereye alalım.
  • Bir kez karıştırıp ocağa alalım.
  • Göz göz olana kadar kaynatalım.
  • Ocağı kapatalım. Vanilyalı ekleyelim.
  • Üzerine temiz bir poşeti temas edecek şekilde örtelim. Katılaşmaması için.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra kremsantiyi bir su bardağı soğuk sütle ayrı bir kapta çırpalım.Onu da buzdolabına kaldıralım.
  • Şimdi çikolata sosunu tencereye alalım.
  • Sütle koyulaşana kadar pişirelim. Ara ara karıştırarak soğutalım.
  • 15 tane kedidilini dört parça hale gelecek şekilde keselim.
  • Şimdi birleştirme zamanı. En başta yaptığımız muhallebinin içine kremşantiyi ekleyelim.
  • Mikserle homojen hale gelene kadar çırpalım.
  • Bu karışımın içine parçaladığımız kedidilini ekleyelim. Güzelce karıştıralım.Borcama dökelim.
  • Üzerine biraz soğumuş olan çikolata sosunu dökelim. Her yerine yayalım.
  • Buzdolabında bir gece bekletelim.
  • İpeksi kremasıyla gerçeğini aratmıyor. Mutlaka deneyin. Afiyet olsun.

Üzüm Reçeli Tarifi

 

Üzüm Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg üzüm
  • 2 kg şeker (üzümün tadına göre azaltılabilir)
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

    Üzüm Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Üzümleri saplarından ayırıp yıkayıp süzelim.
  • Tencereye alıp üzerine şekeri ve suyu ilave edelim.
  • Tencereyi ocağa alalım altını yüksek ayarda açalım ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
  • Köpüklerini almaya devam edelim.
  • Rengi kuru üzüm kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra sıcakken kavanozlara koyup ters çevirelim.
  • Şimdiden afiyet olsun 🍇🍇.

Nutellalı Burgu Tarifi

 

Nutellalı Burgu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta ( beyazı içine sarısı üstü için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kase kadar yada daha fazla sürülebilir nutella
  • 2 -2,5 su bardağı un ( un kalitesine göre olcu değişebilir kontrollü olarak ekleyin )

    Nutellalı Burgu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya ılık su ile çırpılır, sıvı yağ yumurtanın akı, tuz ve toz şeker çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
  • Sonra kontrollü olarak un eklenir güzel bir kıvam alana kadar hamur yoğurulur.
  • Üstünü kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır.
  • Daha sonra hamur dört bezeye bölünür.
  • Oklava yardımı ile yuvarlak hamur açılıp her katına nutella, fındık ezmesi gibi tercihe göre aralarına sürülür.
  • En son kat hamuru üzerine serilir.
  • Tam ortasına çay bardağı koyup bıçak yardımı ile kesip hamuru burgu yaparak çevirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Üzeri nar gibi kızarınca fırından alabilirsiniz afiyet olsun.

Mis Gibi Milföy Pide Tarifi

 

Mis Gibi Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 50 gram beyaz peynir
  • 50 gram kaşar peynir (rendelenmiş)
  • 50 gram sucuk (doğranmış)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı nane

    Mis Gibi Milföy Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhabalar öncelikle iç harçları hazırlıyoruz.
  • Kaşar peyniri rendeleyin.
  • Domates ve biberleri doğrayın.
  • Sucukları ister küp olarak ister daire şeklinde kesin.
  • Yumurtaları da tuz ekleyerek çırpın.
  • Hamuru ise ister ortadan kesmeden uzun şekilde ister 1 taneyi 2 ye bölerek uzunlamasına merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurun kenarlarını yuvarlayarak pide şeklini verin.
  • İç harcını istediğiniz gibi hazırlayarak tepsiye dizin.
  • 180° ısıtılmış fırında pişirin.

Kabak Spagetti Tarifi

 

Kabak Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım kırmızı biber
  • İstenilen kadar sucuk
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Kabak Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların dışı soyucu ile temizlenir.
  • Sonra spagetti soyucu ile 2 kabak soyulup tencereye konur.
  • Üstüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile 5 dk kavrulur.
  • Sos tenceresinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve salça 2 dk kavrulur.
  • Üstüne sarımsak ve domates rendesi dökülüp 2 dk daha kavrulur.
  • Dörde bölünmüş sucuklar ve kırmızı biber de eklenip kavrulur.
  • Baharatlar eklenir.
  • Karıştırılıp tencereye bu sos dökülür.
  • Hepsi beraber 1 dk daha kavrulup servise hazırlanır.

Tahinli Yufkalar Tarifi

 

Tahinli Yufkalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Bolca iri kıyılmış ceviz
  • Kuru üzüm

    Tahinli Yufkalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yufkayı 8 parçaya bölmelisiniz.
  • Tahin ve pekmezi bir kapta karıştırın.
  • Karışımı çok kenara gelmeyecek şekilde yufkanın üzerine sürün.
  • Üzerine ceviz ve üzüm serpin.
  • Sigara böreği sarar gibi sarın.
  • 170 derecede önceden ısıttığınız fırınınızda 10-13 dk kadar pişirin.Ben başta yazdığım gibi dolapta beklemiş soğuk halini daha çok sevdim. Ama ılık da güzel olabilir.Afiyet olsun şimdiden.

Burrito Tarifi

 

Burrito Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
  • 1 su bardağı meksika fasülyesi (Konserve )
  • 1 su bardağı mısır (Konserve) bardak ölçüsü 200 ml
  • 10 adet lavaş
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • İnce kıyılmış marul

    Burrito Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı uygun bir kaba alıyoruz.
  • Zeytinyağ ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • 1 yemek kaşığı salça ekleyip karıştırıyoruz.
  • Soğan, kapya biber ,domateslerin kabuklarını soyup sebzeleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son meksika fasülyesi ve mısır ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz lavaşı tezgaha seriyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri ,marul ,kıymalı harcımızdan sırayla koyup kenarlarını içe katlayarak dürüm şeklinde katlıyoruz.
  • Tost makinesinde kızartıp servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi

 

Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet kuru kayısı
  • 4 adet kuru incir
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı kuru dut (İsteğe bağlı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı pirinç unu ya da badem unu (Dilediğiniz glutensiz unda olur)
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (Ev yoğurdu)
  • 1 çay kaşığı ucuyla karbonat


  • İsteyenler içine 1 silme yemek kaşığı ham kakao koyabilirler,çok yakışıyor tabi bebeğinize vermeyecekseniz

    Fit Kek Muffin (İster 8 Ay Üzeri Bebeklere İster Diyet Yapanlara) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru malzemelerin hepsini ufak ufak doğruyoruz.
  • Başka bir kapta kuru malzemeler hariç geriye kalan tüm malzemelerin hepsini bir kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Sonra kuru malzemeleri de atıp yine kaşıkla güzelce karıştırıyoruz.
  • İster küçük metal muffin (benim kullandığım gibi) ister küçük plastik muffin ya da ufak normal bir kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra ister bebeklerinize ister çocuklarınıza verebilirsiniz ya da kendinizde hüpletebilirsiniz. 🤗Afiyet ve şifa olsun.

Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi

 

Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler

  • Parçalanmış yarım tavuk (Kemikli olunca daha lezzetli ve vitaminli olur)
  • 2 adet bütün kuru soğan
  • Tuz
  • 1,5 litre su (Haşlamak için)

Diğer malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş un (ben daha önceden kavurup kavanoza koymuştum .siz isterseniz tavuk haşlanır ken küçük tavada kavurabilirsiniz)

    Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce tavuk parçalarını tencereye alalım,kuru soğanı, tuzunu atalım suyunu ilave edelim kaynamaya bırakalım.
  • Tavuk eti yumuşayınca ocaktan alalım.
  • Etleri başka bir kaba alarak didikleyelim.
  • Başka bir tencereye yağları alalım eriyince salçaları ve baharatları ekleyerek salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Üzerine tavuğu haşladığımız suyu süzerek dökelim tabi bu su az geleceği için üzerine 6 bardak su ilave edelim.
  • Bu su kaynayınca tavuk etlerini ve kavrulmuş una bir su bardağı soğuk su ilavesi yapalım iyice çırpalım ve çorbaya ekliyelim.
  • 10 dakika kaynadıktan sonra çorbamız hazırdır. (çorbamız koyu olursa biraz sıcak su ilavesi yapalım ocaktan almadan)
  • Bol limon ve pul biber ile servis yapabilirsiniz tam bir şifa çorbasıdır. Afiyet olsun.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak (orta boy)
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın.
  • Tereyağı eridikten sonra 2 yemek kaşığı tepeleme unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından sütü ilave edin ve unun topaklanmaması için hızlıca çırpma teli ile karıştırın.
  • 2 su bardağı suyu da ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Kaynayınca doğramış olduğunuz kabakları içine atıp yumuşamaya bırakın.
  • Kabaklar yumuşayınca çorbayı blenderdan geçirip pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
  • İçerisine tuz, kuru nane, kırmızı toz biber ve karabiber de ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın.
  • Üzerine kıyılmış dereotu serptikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yüksük Çorbası Tarifi

 

Yüksük Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı kadar hazır mantı
  • 6 su bardağı kadar su (miktar değişebilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz

Diğer malzemeler;

  • Ben biraz kavurma ekledim bu mecburi değil
  • Dilerseniz kavurmanın yerine biraz et suyu ekleyebilirsiniz
  • Sarımsakta çok yakışıyor isterseniz salçayı kavurmadan biraz ince ince kıyılmış yada rendelenmiş sarımsakta ekleyebilirsiniz

    Yüksük Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize tereyağ ve sıvı yağımızı alıp eritelim ve salçayı ekleyerek kavuralım.
  • Salça kavrulunca haşlanmış nohutu ekleyelim. 1 dakika kadar kavuralım.
  • Mantıyıda ilave edip suyumuzu dökelim.
  • Eğer et suyunuz varsa daha da lezzetli olacaktır biraz et suyu kulanabilirsiniz.
  • Benim önceden kavrulmuş ve buzlukta sakladığım kavurmam vardı onu ilave ettim bu mecburi değil olmasada olur.
  • Daha sonra baharatları ekleyin karıştırın ve pişmeye bırakın.
  • Güzelce özleşince tamamdır.
  • Hem pratik hem lezzetli isterseniz servis ederken yoğurt yada sarmısaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi

 

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kerevizin yaprakları
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet küçük kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, zerdeçal
  • 7 su bardağı su

Terbiyesi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 4 silme yemek kaşığı un
  • Yarım limonsuyu

    Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kereviz yapraklarını güzelce yıkayıp ince ince doğruyoruz.
  • Havucu soyup rendeliyoruz.
  • Kırmızı biberi küçük küçük doğruyoruz.
  • Tencereye zeytinyağını alıyoruz üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soteliyoruz.
  • Üzerine havucu ve kapya biberi ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz.
  • Kereviz yapraklarını da ekleyip biraz daha soteledikten sonra baharatları ve suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Bu arada terbiyesi için yoğurt, un ve limonsuyunu karıştırıyoruz.
  • Pişen çorbamızı blenderdan geçiriyoruz.
  • Çorbadan terbiyemize ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Ilıyan terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son tuzumuzu da ekleyip bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kuskus
  • 1 çay bardağı haşlanmış mercimek
  • 6,5 su bardağı su
  • 1 çorba kasesi yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz

Üzerine sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Çay kaşığı ucu ile toz biber

    Yeşil Mercimekli Kuskus Çorbası (Lezzetli Ve Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3su bardağı suyu tencereye alalım.
  • Kaynamaya başlayınca kus kus u içine dökelim. Kus kus yumuşayınca 3,5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim.
  • Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir bardak su ile açalım. Pürüzsüz olacak şekilde sonra çorbanın suyundan 1 kaşık su alalım.
  • Sosa ilave edelim ve çorbaya yoğurtlu karışımı ekleyelim ve kaynayana kadar karıştıralım.
  • Yeşil mercimeği ve tuzunu ilave edelim.
  • 8-10 dakika daha pişirelim ocağı kapatalım.
  • Sosu için cezveye yağı alalım. Isınınca nane ve toz biberini atıp nane bir güzel kokusu çıkınca çorbanın üzerine dökelim.
  • Tencerenin kapağını kapatmayalım.
  • Ilınınca kapatalım. Çorbamız hazırdır. Afiyet olsun.