7 Kasım 2021 Pazar

Cevizli Elmalı Kek Tarifi

 

Cevizli Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

    Cevizli Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpalım süt sıvı yağ ekleyip karıştırın sonra un ve kabartma tozu vanilya ekleyip karıştıralım.
  • Elmaları küçük küçük doğrayın tarçın ve cevizi ekleyip karıştıralım.
  • Yağladığımız kek kalıbı yada borcama harcı döküp, üzerine elmalı karışımı döküp hafif karıştıralım.
  • 180 derecede 40-45 dakika pişirelim yumuşacık enfes bir tat mutlaka deneyin 🥰🍏🍏.

3 Malzemeli Fit Kurabiye Tarifi

 

3 Malzemeli Fit Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 orta boy muz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 60 gram bitter çikolata

    3 Malzemeli Fit Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 orta boy muzu ezip, üzerine 1 su bardağı hindistan cevizini döküyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra ceviz büyüklüğünde toplar alıp fırın kağıdı serili tepsiye alıyoruz.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı üzerine döküyoruz.
  • Not: 12 adet kurabiye çıkıyor, her biri yaklaşık olarak 75 kalori.

Pizza Tarifi

 

Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Biraz sıvı yağ
  • Sosis
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Kaşar peyniri

    Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda ısısına gelen margarin veya tereyağını bir kaba alalım sırasıyla yumurta, süt, yoğurt, kabartma tozu, tuzunu atıp karıştıralım. Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. 15-20 dakika bir kenarda dinlendirelim.
  • Bu arada üzerine koyacağımız malzemeleri ayarlayalım ben sosis, sucuk ve zeytin kullandım siz dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
  • Dinlenen hamuru ikiye bölüp açıyoruz üzerine hazırladığımız salçalı sosu sürüyoruz ve biraz kaşar peyniri rendesi serpiyoruz daha sonra sosis, sucuk, zeytin koyup fırında kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Pişmeye 5 dakika kala kaşar peynirini serpip eriyene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi

 

Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket (125 gr) margarin ya da tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 4,5-5 çay bardağı un
  • İsteğe bağlı 1 çay bardağı ceviz/fındık/üzüm/damla çikolata vb.

    Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi bir kaba alınarak yoğurmaya başlanır.
  • Ardından un dikkatli bir şekilde yavaş yavaş eklenir. Hamur istediğimiz kıvama gelince istediğiniz kurabiye malzemesini ekleyebilirsiniz. Ben bir çay bardağı ufalanmış ceviz içi kullandım.
  • Daha sonra hamurumuzdan parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  • Ardından önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fellah Köfte Tarifi

 

Fellah Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 2.5 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su

Sosu için;

  • Yarım şişe domates sosu ( 4-5 adet domates)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 dal yeşil soğan
  • Yarım demetten az maydanoz

Haşlamak için;

  • 1 litre kaynar su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

    Fellah Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bulguru ıslatalım üstü geçecek kadarlık kaynar su ilave edilir. 15-20 dakika dinlensin biraz soğusun.
  • Ardından irmik ,un, baharatları, yumurta, salçaları ilave edelim yoğuralım. Ayrı bir kaba biraz su koyalım yoğururken arada elimizi batırabiliriz. Hamur iyice macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.
  • Ayrı bir tepsiyi hafif unlayalım. Hamurdan fındıktan biraz büyük olacak şekilde parçalar koparıp yuvarlayın ve serçe parmağı ile bastıralım ortasına tepsiye yapışması onun üstüne koyalım.
  • Tencereye 1. 1. 5 litre kaynar suyun içine limon tuzu ilave edin. Yuvarladığımız köfteleri kaynar suda 10 dakika haşlayalım.
  • Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile sarımsağı kavuralım. Salçayı ilave edelim. Domates sosunu ekleyip baharat ilave edelim karıştıralım.
  • En son maydanoz ve biberi doğrayıp ilave edelim. Haşlanan köfteleri sosun üstüne atalım karıştıralım. Köftemiz hazır.

Fırında Vegeta Baharatlı Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Fırında Vegeta Baharatlı Sebzeli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk but
  • 2 kilo orta boy patates
  • 3 adet ortaboy havuç
  • 5 adet küçük boy soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı vegeta baharatı
  • 4 kişilik
  • Bardak ölçüsü 100 ml
  • Fırın ısısı 200 derece
  • Pişme süresi 1,5 saat

    Fırında Vegeta Baharatlı Sebzeli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi soyup bıçağımızla 4 eşit parçaya bölerek bir karıştırma kabıma alıyoruz.
  • Havuçlarımızıda soyup boyutlarına göre bıçak yardımı ile 5 yada 6 parçaya ayırarak karıştırma kabına ekliyoruz.
  • Soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı soyup bütün şekilde karıştırma kabına ekliyoruz.
  • Ardından zeytinyağı ve 2 çorba kaşığı vegetamızı ekleyerek malzemelerimizi karıştırıyoruz.
  • Aynı karıştırma kabında tavuk butlarımızı kalan sosumuza bulayıp tepsimizin üzerine ekliyoruz.
  • Bütün malzememizi fırında pişirmeye uygun bir tepsiye aktarıyoruz.

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Kabartma tozu
  • 6,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 1 kilo ıspanak
  • 2 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 200 gram lor peyniri yada istediğiniz herhangi bir peynir

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Yufkalarımızı açmak için;

  • Nişasta

    El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu yormakla başlayalım bir su bardağı sıvı yağ bir buçuk su bardağı ılık su yumurta ve sirkemizi ekleyip çırpıyoruz.
  • Ardından unumuzu kabartma tozu unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurdan eşit parçalar alıp bezeler yapıyoruz sonra 1 saat dinlendiriyoruz dinlenirken iç harcını yapabiliriz.
  • Ispanaklarımızı güzelce çamurlarından arınana kadar yıkıyoruz ince ince doğruyoruz sonrasında iki adet orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz soğanları tavaya alıp sıvı yağ ekleyip güzelce soteliyoruz sonrasında bir yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara ıspanağımızı ekleyip güzel bir soteleyip baharatları ekliyoruz tuzu ekliyoruz güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğuduktan sonra üzerine peyniri ilave ediyoruz.
  • Sos malzemelerini geniş bir kabının içine koyup güzelce çırpıyoruz.
  • 1 saat dinlendirdiğimiz bezelerden alıp nişasta döküp büyükçe açıyoruz ardından sosumuzdan yufkanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz sonra ıspanaklı harcımız dan döküp rulo yapıyoruz ve tepsimize bu şekilde diziyoruz.
  • Tepsimizi doldurduktan sonra kalan sosu üzerine döküp önceden ısıttığımız 180 190°’de alt üst ayarda 40 45 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle tüketiyoruz.

Klasik(Basit)Kek Tarifi

 

Klasik(Basit)Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su baradağından biraz eksik şeker (200 ml ölçü bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağında iki parmak eksik sıvı yağ
  • Vanilya
  • Kabartma tozu
  • Un

    Klasik(Basit)Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikserle 3-5 dk arasından güzelce çırp (bence kekte en önemli şeylerden 1. si bu şekerle yumurtanın çok güzel çırpılması).
  • Daha sonra süt, sıvı yağ, az birde burda çırpın.
  • Daha sonra katı malzemeler un, vanilya ve bir paket kabartma tozu elekle eleyerek kat.
  • Demir kaşıkla karıştır hepsini aynı yöne doğru iki dakika.
  • Kekin kıvamı kaşığınızda dolu kalacak kıvamda.
  • Kalıbı hem katı yağ ile yağla biraz un serp.
  • 180° (benim fırın 1 saatte pişirdi), sizin bu kadar sürmeyebilir. Afiyet olsun.

Sadece 2 Malzemeyle Muhteşem Dışı Çıtır Mini Kroketler Tarifi

 

Sadece 2 Malzemeyle Muhteşem Dışı Çıtır Mini Kroketler Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Sadece 2 Malzemeyle Muhteşem Dışı Çıtır Mini Kroketler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesleri soyalım ve 4 bölelim haşlayalım, suyunu iyice süzelim .
  • Çatalla ezelim tuzu ve nişasta ilave edelim yoğuralım.
  • Tezgaha nişasta serpelim, önce 3 bölelim sonra ince uzun rulolar yapalım 1 parmak kalınlığında 2 parmak genişliğinde keselim.
  • Bir ucuna çatalla bastıralım kızgın yağda kızartalım.
  • İster mayanoz ister kekçap yada naneli pul biberli yoğurt sosla yiyelim deneyecek olanlara afiyet olsun.

Tek Kişilik Pastalar Tarifi

 

Tek Kişilik Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su ( 9 yemek kaşığı ediyor )
  • 300 gram şeker ( 1,5 su bardağı oluyor )
  • 3 paket vanilya
  • 150 gram nişasta ( 1 su bardağı tepeleme olacak )
  • 225 gram un ( 2 su bardağından iki parmak az olmalı )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzerine sürmek ve süslemek için

  • 1,5 paket krem santi
  • 1,5 su bardağı sut
  • Hazır çikolata sosu

Arası için;

  • Hazır pastacı kreması
  • Üzerinde yazan ölçü ile süt

    Tek Kişilik Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
  • Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
  • 35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
  • Kekimiz soğuduktan sonra bardak ile keselim.
  • Kremayı ve krem santiyi üzerinde yazan ölçüye göre süt ile çırpalım, sıkma torbalarına dolduralım ben hazır krema kullandım siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
  • Keklerimizi bir tepsi üzerine dizelim ve süt ile ıslatalım, krema sıkalım bir krema bir kek şeklinde 3 kat haline getirelim.
  • En son üzerini krem santiyle sıvayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim afiyet olsun.

Mayalı Poğaça Tarifi

 

Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instat maya
  • Aldığı kadar ise un ilave ediyoruz.

Üzeri için;

  • 1-2 adet yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı olarak susam

    Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, harici tüm malzemeleri bir kabın içerisine koyalım ve elimizle biraz yoğuralım. Sonrasında ise unu eklemeye başlayalım kıvamını almaya başladığını yoğurdukça anlayacağız.
  • Hamurumuz kulak memesi kıvamını aldıktan sonra ki aşamada mayalı olduğu için biraz dinlemeye bırakıyoruz.
  • Kabımızın ağzını hava almayacak şekilde kapatalım aradan bir 15 dakika geçtikten sonra elimizi hafif ıslatarak kabın içerisine hamurumuzun yapışmamasını sağlamak için biraz daha yoğuralım.
  • Daha sonra tekrar kabımızı kapatıp sofra bezi yardımıyla güzelce saralım ve oda sıcaklığında bir 35-40 dakika kadar bekletelim. Açıp baktığımızda hamurumuzun kabardığını göreceğiz.
  • Daha sonrasında istediğimiz şekli verebiliriz ve peynir zeytin vs ne istiyorsak koyabiliriz, sonrasında poğaçalarımız tepsiye dizildikten sonra üzeri için yumurtanın sarısını sürüyoruz..
  • Duruma göre 1 ya da 2 adet yumurta yetecektir. İşlem bittikten sonra fırınımızı 180 derece de alt üst derecesini ayarlayıp atalım. Açıkçası bazı fırınlarda çok değişiyor ona göre dikkat edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin sonrası için 😋 🌟

Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi

 

Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 4-5 su bardağı un

    Enfes Dondurma Kaşığı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarin, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve nişastayı yoğurma kabına boşaltıp yoğuralım.
  • Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip tekrar yoğuralım.
  • Yoğurduktan sonra damla çikolatayı ekleyip yine az yoğuralım. Dondurma kaşığına hamuru yuvarlayıp koyalım ve kaşığa yerleştirelim.
  • Kaşığı ters çevirip yağlı kağıt serili borcama çıkartalım.
  • Hamur bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika altı kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun.

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç malzeme için;

  • Yarım kilo yıkanıp iyice süzülmüş ince kıyılmış ıspanak
  • 1 kase peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz (Damak tadınıza ve peynirin tuz oranına göre)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzeme için soğanı minicik doğrayalım genişçe bir kaba alalım ince kıyılmış ıspanak tuz ve baharatlarla harmanlayalım ve kenara alalım.
  • 1 adet yufkayı tezgaha alalım 4 de bölelim yağ su ve nişastayı iyice karıştıralım yufkaların üzerine her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • İç malzeme ekleyip resimlerde detaylandırdığım şekilde saralım fırın tepsisine alalım bütün yufkalar bitince üzerine yumurta ve yağ karışımını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık servis edelim afiyetle şifa olsun 😊🤲🌹🌷
  • Not: Dileyen yarım ölçü yapabilir.