El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- Kabartma tozu
- 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 kilo ıspanak
- 2 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tepeleme karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 200 gram lor peyniri yada istediğiniz herhangi bir peynir
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Tuz
Yufkalarımızı açmak için;
- Nişasta
El Açması Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yormakla başlayalım bir su bardağı sıvı yağ bir buçuk su bardağı ılık su yumurta ve sirkemizi ekleyip çırpıyoruz.
- Ardından unumuzu kabartma tozu unu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan eşit parçalar alıp bezeler yapıyoruz sonra 1 saat dinlendiriyoruz dinlenirken iç harcını yapabiliriz.
- Ispanaklarımızı güzelce çamurlarından arınana kadar yıkıyoruz ince ince doğruyoruz sonrasında iki adet orta boy soğanı yemeklik doğruyoruz soğanları tavaya alıp sıvı yağ ekleyip güzelce soteliyoruz sonrasında bir yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanlara ıspanağımızı ekleyip güzel bir soteleyip baharatları ekliyoruz tuzu ekliyoruz güzelce piştikten sonra ocağın altını kapatıp soğuduktan sonra üzerine peyniri ilave ediyoruz.
- Sos malzemelerini geniş bir kabının içine koyup güzelce çırpıyoruz.
- 1 saat dinlendirdiğimiz bezelerden alıp nişasta döküp büyükçe açıyoruz ardından sosumuzdan yufkanın her yerine gelecek şekilde yayıyoruz sonra ıspanaklı harcımız dan döküp rulo yapıyoruz ve tepsimize bu şekilde diziyoruz.
- Tepsimizi doldurduktan sonra kalan sosu üzerine döküp önceden ısıttığımız 180 190°’de alt üst ayarda 40 45 dakika üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz soğuduktan sonra dilimleyip afiyetle tüketiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder