Klasik(Basit)Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su baradağından biraz eksik şeker (200 ml ölçü bardak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağında iki parmak eksik sıvı yağ
- Vanilya
- Kabartma tozu
- Un
Klasik(Basit)Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle 3-5 dk arasından güzelce çırp (bence kekte en önemli şeylerden 1. si bu şekerle yumurtanın çok güzel çırpılması).
- Daha sonra süt, sıvı yağ, az birde burda çırpın.
- Daha sonra katı malzemeler un, vanilya ve bir paket kabartma tozu elekle eleyerek kat.
- Demir kaşıkla karıştır hepsini aynı yöne doğru iki dakika.
- Kekin kıvamı kaşığınızda dolu kalacak kıvamda.
- Kalıbı hem katı yağ ile yağla biraz un serp.
- 180° (benim fırın 1 saatte pişirdi), sizin bu kadar sürmeyebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder