7 Kasım 2021 Pazar

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç malzeme için;

  • Yarım kilo yıkanıp iyice süzülmüş ince kıyılmış ıspanak
  • 1 kase peynir
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz (Damak tadınıza ve peynirin tuz oranına göre)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzeme için soğanı minicik doğrayalım genişçe bir kaba alalım ince kıyılmış ıspanak tuz ve baharatlarla harmanlayalım ve kenara alalım.
  • 1 adet yufkayı tezgaha alalım 4 de bölelim yağ su ve nişastayı iyice karıştıralım yufkaların üzerine her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • İç malzeme ekleyip resimlerde detaylandırdığım şekilde saralım fırın tepsisine alalım bütün yufkalar bitince üzerine yumurta ve yağ karışımını sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık servis edelim afiyetle şifa olsun 😊🤲🌹🌷
  • Not: Dileyen yarım ölçü yapabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder