Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 yufka
- 1 su bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ)
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
İç malzeme için;
- Yarım kilo yıkanıp iyice süzülmüş ince kıyılmış ıspanak
- 1 kase peynir
- 1 adet kuru soğan
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz (Damak tadınıza ve peynirin tuz oranına göre)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç malzeme için soğanı minicik doğrayalım genişçe bir kaba alalım ince kıyılmış ıspanak tuz ve baharatlarla harmanlayalım ve kenara alalım.
- 1 adet yufkayı tezgaha alalım 4 de bölelim yağ su ve nişastayı iyice karıştıralım yufkaların üzerine her tarafına gelecek şekilde sürelim.
- İç malzeme ekleyip resimlerde detaylandırdığım şekilde saralım fırın tepsisine alalım bütün yufkalar bitince üzerine yumurta ve yağ karışımını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim sıcacık servis edelim afiyetle şifa olsun 😊🤲🌹🌷
Not: Dileyen yarım ölçü yapabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder