7 Kasım 2021 Pazar

Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi

 

Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket (125 gr) margarin ya da tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Limon kabuğu rendesi
  • 4,5-5 çay bardağı un
  • İsteğe bağlı 1 çay bardağı ceviz/fındık/üzüm/damla çikolata vb.

    Kopar At (Perişan) Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilin, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi bir kaba alınarak yoğurmaya başlanır.
  • Ardından un dikkatli bir şekilde yavaş yavaş eklenir. Hamur istediğimiz kıvama gelince istediğiniz kurabiye malzemesini ekleyebilirsiniz. Ben bir çay bardağı ufalanmış ceviz içi kullandım.
  • Daha sonra hamurumuzdan parçalar koparıp şekil vermeden yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
  • Ardından önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder