7 Kasım 2021 Pazar

Tek Kişilik Pastalar Tarifi

 

Tek Kişilik Pastalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıcak su ( 9 yemek kaşığı ediyor )
  • 300 gram şeker ( 1,5 su bardağı oluyor )
  • 3 paket vanilya
  • 150 gram nişasta ( 1 su bardağı tepeleme olacak )
  • 225 gram un ( 2 su bardağından iki parmak az olmalı )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Üzerine sürmek ve süslemek için

  • 1,5 paket krem santi
  • 1,5 su bardağı sut
  • Hazır çikolata sosu

Arası için;

  • Hazır pastacı kreması
  • Üzerinde yazan ölçü ile süt

    Tek Kişilik Pastalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çırpma kabımıza yumurtalar ile sıcak suyu koyup en son ayarda yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Sonra vanilyalar ile şekeri karıştırıp çırptığımız yumurtalı kıvama kaşık ile yavaş yavaş dökelim ve mikserin ayarını yavaşlatarak yavaş ayarda çırpmaya devam edelim yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.
  • Son olarak un, nişasta ve kabartma tozunu karıştırıp elekten geçirelim ve yine yumurtalı karışımın içine kaşık ile döküp mikseri en yavaş ayara alıp son kez çırpalım.
  • Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına sürüp yaklaşık 35 ile 45 dakika pişirelim. Lütfen fırının kapağını 35 dakikadan önce açmayalım.
  • 35 dakikadan sonra fırının kapağını açıp bir kurdan veya çöp şiş yardımı ile kekin ortasına batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Kürdan tertemiz çıkmış ise kekimiz pişmiştir.
  • Kekimiz soğuduktan sonra bardak ile keselim.
  • Kremayı ve krem santiyi üzerinde yazan ölçüye göre süt ile çırpalım, sıkma torbalarına dolduralım ben hazır krema kullandım siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.
  • Keklerimizi bir tepsi üzerine dizelim ve süt ile ıslatalım, krema sıkalım bir krema bir kek şeklinde 3 kat haline getirelim.
  • En son üzerini krem santiyle sıvayalım ve istediğimiz gibi süsleyelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder