7 Kasım 2021 Pazar

İzmir Köfte Tarifi

 

İzmir Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet köy biberi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik, zerdeçal

    İzmir Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya soğan, sarımsak ve baharatları atıp iyice yoğurun.
  • Parmak şeklinde köfteler yapıp buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Sebzeleri iri doğrayın ve tepsiye köftelerle birlikte dizin.
  • Salçayı, zeytinyağı ve 1 bardak suda eritip köftelerin üzerine gelecek şekilde dökün.
  • Biraz tuz ve karabiber ekleyip 220 derece fırında 50-60 dk pişirin.
  • Afiyet olsun.

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

 

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi yada rondodan geçmiş
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, karbonat
  • Maydanoz
  • Tuz

Sebzeleri için

  • 3 küçük patlıcan
  • 2 küçük patates
  • 1 büyük kabak
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 7 adet sivri kıl biber
  • 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Yemeğin sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

    En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte içi gereken bütün malzemeleri iyice yoğurup cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim.
  • Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Derin bir kaba doğranmış sebzeleri alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, doğranmış sarımsak, baharatları ve tuz ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri aktaralım.
  • Yağlı kağıdı buruşturup su ile ıslatıp sıkarak sebzelerin üzerini kapatalım.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Son 10 dakika üzeri açık bir şekilde kızartalım.
  • Sebzeler pişerken köfteleri kişi sayısına göre hafif kızartalım.
  • Pişen sebzeleri fırından alıp borcam tepsiye aktaralım.
  • Hafif kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dizelim.
  • Salçalı sosunu çırparak yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Tepsinin üzerini su ile ıslattığımız pişirme kağıdını kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında sos kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun :).

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi

 

Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk bonfile
  • 1 adet yumurta
  • 100 ml süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber acı kırmızı toz biber köri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber kimyon
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu (Rendesi de olur)
  • Sıvıyağ (Kızartmak için)

Kaplaması için;

  • 1 küçük paket sade mısır gevreği (Corn flakes )

Salata için;

  • 250 gram beyaz lahana (İç kısmından)
  • 1 havuç rendesi
  • Yarım soğan rendesi (Suyu sıkılmış )

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Kfc Tadında Çıtır Tavuk Ve Coleslaw Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bonfile parçaları iri küpler halinde doğranır. İstediğiniz şekilde de hazırlayabilirsiniz (Parmak şeklinde vs) tavuğun sos malzemeleri derin bir kaseye alınır.
  • Hepsi homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Baharatlarda ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Tavuk parçaları eklenir. Güzelce karıştırılır. Üzeri streçlenir ve buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Bu şekilde yumuşacık olacaklar.
  • Mısır gevrekleri mutfak robotundan geçirilir. Toz haline getirmeyin. Soslanan tavuk parçaları mısır gevrekleri ile kaplanır.
  • Kızgın yağda çevirerek kızartılır. Havlu kağıt serili servis tabağına alınır. Yanında patates kızartması ve salatasıyla sıcak sıcak servis yapılır.
  • Salata için, lahanalar yıkanıp kurulanıp ince ince kıyılır. Uygun bir kaseye alınır. Rendelenmiş havuç ve soğan eklenir. Sos malzemeleri bir kaseye alınıp karıştırılır.
  • Sebzelerin üzerine eklenir ve servis yapılır. Afiyet olsun. Acı sevmiyorsanız eklemeyebilirsiniz.

Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi

 

Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet tavuk baget
  • 5 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet yeşil biber yada kırmızı biber

Sosu için;

  • 3 adet domates
  • 1’er çay kaşığı karabiber kırmızı toz biber pulbiber kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ /zeytinyağı

    Tavuk Patates Tava (Hiç Su Kullanmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencere yada tavaya patateslerin kabukları soyularak biraz büyük dilimler halinde kesilir ve koyulur, patatesleri ince dilimlemeyin tavuklar pişene kadar dağılabilir.
  • Tavuk bagetler yıkanıp suyu süzülür birkaç yerinden derin kesikler atılır yada beni yaptığım gibi eti kemiğinden biraz ayrılır ve patateslerin arasına yerleştirilir.
  • Biber ve soğanlar dilimlenen patates boyutunda kesilir patateslerin ve tavuk bagetlerin etrafına yerleştirilir.
  • Sos için uygun bir kaseye 1 yemek kaşığı salça 3 adet rendelenmiş domates, rendelenmiş sarımsak, tuz, baharatlar, yarım çay bardağı sıvı yağ koyulur ve çırpılır.
  • Tavadaki yemeğin üzerine salçalı sos gezdirilir.
  • İlk olarak ocağın altı yüksek ateşe getirelim sonra kısık ateşe indirerek kapağı kapalı şekilde ve arada yavaşça karıştırarak yemeğimizi 30-35 dakika pişirelim, yemeğe su koymayın piştikçe suyunu salacaktır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi

 

Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumuşamış muz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Ceviz, çikolata parçaları, damla çikolata evde elinizde ne varsa

    Evde Kararmış Muzlarınız Varsa Hiç Durmayın Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muzlar çatal yardımıyla iyice ezilir.
  • Üzerine 50 gram tereyağı eklenir iyice ezilen muzları mikser yardımıyla 5dakika iyice karıştırıp ardından süt ve yumurtayı da ekledikten sonra hafif karıştırıyoruz.
  • Sıvı yağ, toz şeker, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın unu da kontrollü bir şekilde ekleyip karıştırdıktan sonra(ben baton kek kalıbı kullandım)
  • Yağlanmış kalıbımıza harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine ceviz ve çikolata parçaları ile süs dedikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişme derecesini kürdan yardımıyla kontrol ettikten sonra fırından alınır.
  • Kek kalıbında dinlendikten sonra ters çevirip kalıptan alıyoruz dilimleyerek servise hazırdır. Evde sizin hangi kalıbınız varsa kullanabilirsiniz büyüklüğüne göre malzemeleri çoğaltabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun

Krep Tarifi

 

Krep Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Büyük boy )
  • 1.5 su su bardağı süt (300 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml )
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

    Krep Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtayı 1-2 dk çırpalım üzerine süt, su, yoğurt ve tuzu ekleyip tekrar çırpalım.
  • Son olarak yavaş yavaş unu ekleyerek çırpalım.
  • Sıvı yağ ile teflon tavanızı ısıtın 1 kepçe tavaya krep hamurundan koyup yayın alt üst pişirin :) ❤️
  • Not: 12 adet krep çıkıyor.

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi

 

Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram yağsız dana kıyma
  • 1 büyük rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağından biraz fazla süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kimyon
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz

İçi için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (1 büyük su bardağı)
  • Kırmızı kapya biber (2 adet julyen kesilmiş)
  • Rendelenmiş havuç (2 adet)
  • 8-9 adet mantar

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dış sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Köfteyi Bu Haliyle Çok Seveceksiniz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcını hazırlayın. Tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ekleyerek kızgın yağa doğradığınız mantarları ekleyin. Yüksek ateşte soteleyin.
  • Sotelenen mantarların üzerine rendelenmiş havuç ve doğradığınız kapya biberleri de ilave edip, 2-3 dakika soteleyin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Köfteyi yoğuracağınız kaba tüm malzemeleri ekleyin ve 10 15 dakika güzelce malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Yoğrulan köftelerden mandalina büyüklüğünde parça alıp streç film yada buzdolabı poşetinin arasına koyup merdaneyle ince olacak şekilde yuvarlak açın.
  • İçine önce sotelediğiniz malzemeyi daha sonra rendelediğiniz kaşar peynirini ekleyip streç film yardımıyla kapatıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Köfte bitene kadar bu işlemi uygulayın. Daha sonra üzerini örtüp buzdolabında en az 2 3 saat dinlendirin. (1 gece önceden de hazırlayabilirsiniz veya hazırlayıp derin dondurucuda dilediğiniz kadar saklayabilirsiniz)
  • dolapta dinlenmiş köftelerinizi 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sosu için; tavaya sıvı yağ minik doğranmış sarımsak salça ve tuzu ekleyip güzelce kavuralım. Servis ederken köftelerimizin üzerine dökelim. Minik doğradığımız maydanozları üzerine serperek servis edelim. Afiyet olsun🥰.

Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket boncuk makarna

Sosu için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kaşar

Üzeri için ;

  • 1 su bardağı kaşar

    Beşamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yarım paket makarnayı haşlayalım.
  • Sosumuza geçelim.Tereyağ ve sıvı yağı eritelim.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Sosunuz koyulaşınca tuz ve karabiberi ekleyin 1 2 dk kaynatın sosunuz hazır.
  • Haşlanan makarnayı borcama alın.
  • Beşamel sosu ve 1 çay bardağı kaşarı ilave edip karıştırın.
  • Üzerine kaşar peynirini ekleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin afiyet olsun

Cevizli Nohut Salatası Tarifi

 

Cevizli Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut(konservede kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kapya biber
  • 2 dal taze soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet küçük boy marul
  • Yarım avuç ince kırılmış ceviz içi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 kaşık nar ekşisi(artırıp azaltılabilir)
  • Yeterince tuz ,dilediğiniz baharatı kullanabilirsiniz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı

    Cevizli Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Marul yapraklarını yıkayarak suyunu süzelim ve derin karıştırma kabının içine ince ince doğrayalım.
  • Havuç rendelenir,kapya biber, soğanlar ve salatalık küçük doğranır.
  • Maydanoz ve dereotu ince kıyılır ilave edilir.
  • Kırılmış ceviz içi ve haşlanmış nohut ilave edilir.
  • Limon suyu,nar ekşisi,tuz,zeytinyağınıda ekleyerek karıştıralım servis tabağına alalım.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Yarma Çorbası

 

Yarma Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane

    Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yarmayı tencereye alıp 1. 5 lt kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı çırpalım. Yarmanın altını kapatıp soğuk su ekleyerek ılıtalım. Sonra yarmanın suyundan kepçe ile az az ekleyerek terbiyeyi ılıtalım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Çorbayı karıştıralım. Tekrar ocağa alıp 3-4 dakika kaynatalım. Ardından gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
  • Çorbanın tuzunu ayarlayalım. Tuzu çorbanın kesilmemesi için son anda atmaya dikkat edelim.
  • Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyip hafif yakalım. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım.

Enfes Körili Hindi Tarifi

 

Enfes Körili Hindi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hindi göğüs(500 gram)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5-6 diş tüm sarımsak(ezilmiş de kullanılabilir)
  • Yarım paket krema
  • 4 yemek kaşığı köri sos
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Baharatları için :

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1,5 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

    Enfes Körili Hindi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hindi etini doğrayalım ,geniş bir tavaya alalım ve kavuralım.
  • Kavrulan ete soğan ve zeytinyağını ekleyelim karıştıralım.
  • Soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
  • Bu aşamada kırmızı biber ve sarımsağı ekleyelim, 5 dk daha pişirelim.
  • Tereyağı ekleyelim, eriyince içine baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • En son kremasını ekleyelim bir iki kez karıştıralım 2 dk daha pişirelim.Altını kapatalım.
  • Dilerseniz üzerine yeşil soğan yada maydanoz serpiştirebilirsiniz 😋 mutlu kalın 💫🧡