Yarma Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yarma
- 1 yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nane
Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yarmayı tencereye alıp 1. 5 lt kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı çırpalım. Yarmanın altını kapatıp soğuk su ekleyerek ılıtalım. Sonra yarmanın suyundan kepçe ile az az ekleyerek terbiyeyi ılıtalım.
- Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Çorbayı karıştıralım. Tekrar ocağa alıp 3-4 dakika kaynatalım. Ardından gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
- Çorbanın tuzunu ayarlayalım. Tuzu çorbanın kesilmemesi için son anda atmaya dikkat edelim.
- Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyip hafif yakalım. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder