7 Kasım 2021 Pazar

Yarma Çorbası

 

Yarma Çorbası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yarma
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane

    Yarma Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yarmayı tencereye alıp 1. 5 lt kadar su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra altını kısarak yarmalar iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Terbiyesi için yoğurt un ve yumurtayı çırpalım. Yarmanın altını kapatıp soğuk su ekleyerek ılıtalım. Sonra yarmanın suyundan kepçe ile az az ekleyerek terbiyeyi ılıtalım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edelim. Çorbayı karıştıralım. Tekrar ocağa alıp 3-4 dakika kaynatalım. Ardından gerekirse su ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
  • Çorbanın tuzunu ayarlayalım. Tuzu çorbanın kesilmemesi için son anda atmaya dikkat edelim.
  • Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyip hafif yakalım. Naneli sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder