8 Kasım 2021 Pazartesi

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi

 

Patates Püreli Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet iri patlıcan
  • 200 – 220 gram dana kıyma
  • 1-2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı sıcak su

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam karabiber

Salcalı sos için;

  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 – 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Püreli Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve yarım saat tuzlu suda bekletin.
  • Ardından bir tepsiye dizin.
  • Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dk yumuşana kadar pişirin.
  • Tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış soğan kavurun.
  • Kıymayı ekleyip devam kavurun.
  • Biberleri, ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın.
  • Salçaları da ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  • Üzerine suyu ve baharatları ekleyip altını kısın ve 4-5 dk üzeri kapalı pişirin.
  • Patlıcanları fırından alıp çatal ile iç malzemesine yer açın ve tuzlayın.
  • Kıymalı harcı patlıcanlara doldurun.
  • Patates püresi için patatesleri haslayın ve süzün.
  • Sıcakken ezin üzerine tereyağ, süt, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın püre haline getirip sıkma torbasına doldurun.
  • Püreyi kıymalı harcın üzerine sıkın.
  • Sosu için salçayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun.
  • Su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp patlıcanların aralarına dökün.
  • Son olarak patates püresinin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ❤️🤗.

7 Kasım 2021 Pazar

Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi

 

Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 küçük domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 kapya biber
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • Bir kaç kaşık kadar su ( yumuşak olsun diye

    Muhteşem Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğurup 45 dakika mayalandırıyoruz.
  • O esnada sebzeleri minik minik doğrayıp bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz su ile hafif ıslatarak yumuşak bir harç elde ediyoruz.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve uzununa olacak şekilde açıyoruz.
  • Tepsiyi sıvıyağla yağlayıp un serpiyoruz, bu şekilde daha güzel oluyor ama dilerseniz yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
  • Açtığımız hamuru tepsiye uzununa alıp iç harçtan koyup yayıyoruz. Kenarlardan üstüne katlayıp üç kısımları birleştiriyoruz üzerlerine yumurta sarısına sıvı yağ ekleyip sürüyoruz.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürüp servis ediyoruz.
  • Ben iki tepsiyi aynı anda koydum üstü piseni alta alıp yer değiştirerek 😍😋.

Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi

 

Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7,5 su bardağı un

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Sandwich Ekmekleri (Çocukların Beslenmesi İçin ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 paket instant maya, 1 su bardağı ılık su ve 2 yemek kaşığı toz şeker ile mayalandırılır.
  • Geniş bir kaba 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ alınır üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir üzerine kontrollü bir şekilde 7 buçuk su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri strec film ile kapatılarak 30 dk mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur küçük parçalara ayrılarak şekil verilir ve yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Bu ölçüden 30 tane sandviç ekmeği çıkıyor. 3 tepsi olacak şekilde 10′ ar tane yerleştirip üzeri kapatılarak 30 dk tepsi mayası gelmesi beklenir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.
  • 175 derecede altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30-35 dk pişilir.

Hurma Atom Tarifi

 

Hurma Atom Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane cennet hurması
  • 1 tane muz
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı süzme bal
  • Süslemek için fıstık, ceviz, muz, bal

    Hurma Atom Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hurmalar kabukları soyularak çok ezilmeden doğranır.
  • İçine bir tane buz küçük küçük doğranıp bir tatlı kaşığı bal ve ceviz içi koyularak karıştırılır.
  • Servis edilecek sunum tabaklarına doldurulup üzerlerini fıstık ,ceviz ve muzla süslenir.
  • En üstüne bal gezdirilir.
  • Afiyet olsun.

İslim Kebabı Tarifi

 

İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 4 yemek kaşığı soğan

Köfte için

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sos için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    İslim Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfte ile başlayalım malzemelerimizin hepsini bir kaba ilave edip bir güzel harmanlayalım ve hemen hemen yarım saat dolapta bekletelim ağzı kapalı bir şekilde.
  • Şimdi geriye kaldı patlıcanlarımıza bir patlıcanı 4 dilime ince ince şekilde uzunlamasına dilimliyoruz limonlu tuzlu suda bekletiyoruz patlıcanlarımızı ve sonra tek tek kurulayıp tavamızda az bir yağla kızartıyoruz arkalı önlü.
  • En sonunda köfteleri dolaptan çıkartıp ceviz büyüklüğünde yuvarlak şekli verip kızartılmış patlıcanaları da t şeklinde yapıp ortasına köfteyi koyup kapat, uçları birleştir.
  • Birleştirdiğin yeri tepsinin altına getir ki açılmasın, sosu hazırlayıp üzerine dök.
  • 180 derece fırında pişir. Yapanlara şimdiden afiyet olsun 🥰💜💗.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

Ciğer için;

  • 1 kg dana ciğer
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 4 orta boy patates

Soğan salatası için;

  • 4 küçük boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Limon
  • Tuz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ciğer küp küp doğranarak süzgeç ile iyice süzülmesi sağlanır.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı un tuz ve baharatlar eklenir karıştırılır.
  • Önce patatesler küp küp doğranarak kızartılır.
  • Sonrasında ciğerler yağda kızartılır, 5 dk kadar sonra tekrar 1 yemek kaşığı un ile karıştırılıp kızartma işlemi tekrar yapılır.
  • Soğan salatası için soğanlar yuvarlak şekilde doğranır üzerine 1 yemek kaşığı tuz atılarak ovulur ve iyice yıkanır acısını tamamen alıyor.
  • Üzerine 1 demet maydanoz doğranır, 1 çay kaşığı tuz ve limon eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra servis tabağına kenarlara patatesler ortaya ciğerler en içe de soğan salatası gelecek şekilde servis yapıyoruz.

Kabak Çorbası Tarifi

 

Kabak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • 1 küçük boy havuç
  • 4 su bardağı su (et suyu, sebze suyu tercih edilebilir)
  • 2 çorba kaşığı krema
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, zerdeçal
  • Tarçın (eklemeyebilirsiniz)
  • Zeytinyağı

    Kabak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Büyük dilim halindeki kabakları üzerini zeytinyağı, tuz ve karabiber ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 35-40 dk (çatal batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz) pişirin.
  • Bir tencereye 4 kaşık sıvı yağ alıp tencere ısınınca küçük küp doğranmış havuçları, soğanı, sarımsağı ekleyin.
  • Soğanlar şeffaflaşıp, havuçlar yumuşayınca baharat ve fırınlanmış kabakları büyük küpler halinde ekleyin kaynar suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirin.
  • Blender yardımı ile pürüzsüz kıvama getirin tercihe bağlı krema ekleyebilirsiniz.
  • Sıcak servis ediniz. Servis esnasında kremayı üzerine gezdirebilir, kabak çekirdeği, kruton ekmekle servis edebilirsiniz.

Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi

 

Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 8 adet petibör bisküvi

    Kalıpta Bisküvili Kakaolu Puding Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kakaolu puding için, süt, kakao, şeker ve unu tencereye alarak çırpalım.
  • Daha sonra tahta kaşık ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
  • Muhallebimizi ocaktan alıp üzerine vanilya ve tereyağı ekleyip karıştıralım.
  • Petibör bisküvileri kıralım.
  • Kakaolu pudingi puding kalıbına yarısına kadar koyalım.
  • Üzerine kırdığımız bisküviyi ekleyelim, geri üzerine puding dökelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan pudingi kalıptan çıkararak üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Pratik Ekmekli Pizza Tarifi

 

Pratik Ekmekli Pizza Tarifi İçin Malzemeler

  • 9 dilim ekmek (bayat da olabilir)
  • 3 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı sivri biber
  • 2-3 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
  • 2 yumurta
  • Az beyaz peynir
  • 9 dilim tost peyniri
  • Tuz (peynirin tuzuna göre)
  • Karabiber, toz biber ve bol kekik

    Pratik Ekmekli Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeler çok ince ve küçük doğranır bir kaba alınır sarımsak ezilir ve zeytin yağı da katılır.
  • Peyniri çatal ile ezelim ve sebzelere ekleyelim.
  • Yumurtaları çırpalım ve baharatlarla karıştırıp sebzelere ekleyelim.
  • Bir yağlı kağıt serili fırın tepsisine ekmekleri dizelim ve bu sebze karışımı ekmeklere bölüştürelim.
  • Sebzelerin üzerine bir tost peynir dilimi koyalım üzerine kekik serpelim.
  • Fırını 200ºc ısıtalım ve tepsiyi içine sürelim üzeri kızarana kadar pişirelim. (bende 8-9 dakika sürdü, her fırın değişiklik göstere bilir ).

Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi

 

Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı yağ

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağından 2 parmak fazla şeker
  • 2 su bardağı su

    Islak Kurabiye (Browni Tadında Enfess) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ile suyu bir tencereye koyup 10 dk boyunca kaynatın.
  • Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın ( birbirine özdeşleşsin). Yapı ekleyin. İçine kakaoyuda ekleyin ve kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin (not: 2,5 su bardağı un tam ölçüdür. Hamur zaten yapışkan bir hamur olacak. Sakın paniğe kapılıp fazla un koymayın).
  • Hamuru 10 dk dolapta bekletin.
  • Sonra yuvarlatıp hafif bastırarak şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 180°lik fırında 18 dk boyunca pişirin.
  • Kurabiyeler fırından çıktığı gibi ılık şerbetimizin içine batırıp hindistan cevizine bulayın. Ve ıslak browni kurabiyeniz hazır. Afiyet olsun😇😇.

Puding Kurabiye Tarifi

 

Puding Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket çikolatalı puding (toz halinde)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından biraz fazla un

    Puding Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, çikolatalı toz halinde puding ve diğer tüm malzemeler bir kapta kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.
  • 1 su bardağı unu ekledikten sonra kalanını kontrollü eklemenizi tavsiye ederim.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önce top top şekil verilir. Sonra üzerine çatalla hafif bastırılarak şekil tamamlanır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun 🍪.

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz

Pastacı kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket sade kremşanti

Üzeri için;

  • 1 paket kakaolu şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

Ganajı için;

  • 1 paket krema
  • 200 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nutella

İçi ve üzeri için;

  • Çilek
  • Damla çikolata

    Çikolatalı Çilekli Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını şeker ve çok az tuz ile çırpalım beyaz köpük kıvamı almalı.
  • Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpalım suyu çırparken yavaş yavaş ekleyelim. Yumurta pişmesin.
  • Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim ve çırpalım.
  • En son kalan yumurta karışımını ekleyelim. Çırpmadan spatula yardımıyla nazikçe alttan yukarı doğru karıştıralım.
  • Kelepçeli kalıbı yağlı kağıtla kaplayalım. Kek harcını dökelim. Önceden ısınmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Pastacı kreması için şanti ve tereyağı harici tüm malzemeleri ekleyip çırpalım.
  • Tencerenin altını açalım durmadan karıştıralım. Kaynayınca tereyağını ekleyelim.
  • Karıştırıp altını kapatalım ve ılımasını bekleyelim. Ilıyan kremaya şantiyi ilave edip biraz çırpalım.
  • Ganaj için kremayı kaynatıp altını kapatalım. İçerisine çikolataları ekleyelim. Eriyene kadar karıştıralım ve ılıtalım.
  • Üzerinde kullanacağımız kakaolu şantiyi sütle çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  • Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölelim. Keki biraz sütle ıslatalım.
  • Üzerine pastacı kremasının yarısını yayalım. Çilekleri ve çikolatayı ekleyelim. Kalan yarısını üzerine yayalım.
  • Kekin yarısını üzerine kapatalım. Keki sütle ıslatalım. Biraz bekledikten sonra krem şantiyle pastamızı kaplayalım.
  • Pastayı bir ızgara üzerine alalım. Üzerine ganajını dökelim. Dolapta 1 saat dinlendirelim. Üzerini süsleyelim. 1 gece önceden yaparsak daha lezzetli olacaktır. 🤗.