19 Aralık 2021 Pazar

Çıtır Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi

 

Çıtır Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğüs eti (900 gr)
  • 2 adet yumurta
  • Galeta unu
  • Un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Servis için;

  • Tereyağı
  • Limon

Patates salatası için;

  • 2 adet patates
  • 2 dal taze soğan
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Bir tutam dereotu

    Çıtır Çıtır Tavuk Şinitzel Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patates salatası için: Patatesin kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  • Ardından patateslerin üzerini geçecek kadar su dolu bir tencereye alarak haşlanmaya bırakalım.
  • Taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayalım.
  • Haşlayıp suyunu süzdüğümüz patateslerin üzerine doğradığımız soğanı ve dereotunu ekleyelim.
  • Üzerine yarım çay kaşığı karabiber, tuz, ezilmiş sarımsak ve  mayonezi ekleyerek karıştıralım. Salatamız hazır.
  • Tavuk şinitzel için: Tavuk göğüslerimizi fileto bıçağı yardımı ile ortadan iki keselim.
  • Tezgaha buzdolabı poşetini açalım ve üzerine tavuk filetoyu yerleştirerek tekrar üzerini buzdolabı poşeti ile kapatalım. Et döveceği ile filetomuzun her iki tarafını da güzelce inceltelim. Diğer tavuk etlerine de aynı işlemi uygulayalım.
  • Tavukların üzerini kaplamak için yayvan bir tabak içerisine yumurtaları alalım, üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Tavukların iki yüzünü önce una ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa batıralım. Tüm tavuklara sırası ile aynı işlemi uygulayalım.
  • Tavaya sıvı yağı alarak kızdıralım. Ardından hazırladığımız tavuk filetoları yağda güzelce kızartalım. Bu aşamada çevirmeyi unutmayalım.
  • Kızaran şinitzellerimizi servis tabağına alalım. Üzerinde tereyağı ve limon yanında da patates salatası ile sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun!

Sebzeli Semizotu Yemeği Tarifi

 

Sebzeli Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ temizlenmiş semizotu
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 çay bardağı kalın bulgur
  • Zeytinyağı,tuz
  • Sıcak su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

    Sebzeli Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yemeklik doğranmış biber,soğan,sarımsak,rendelenmiş havuç alınır.
  • Zeytinyağı eklenerek orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar sotelenir.
  • Yumuşayan sebzelere ayıklanmış semizotu eklenip tencerenin kapağı kapatılır.
  • Altı kısılıp beş dakika bu şekilde pişirilir.
  • Yumuşayan semizotuna salçalar,tuz,bulgur eklenerek karıştırılır.
  • Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su dökülür,karıştırılır.
  • En son nohut da eklenip bulgur şişene kadar pişirilir,biraz dinlendirilip servis edilir.

Kırmızı Lahana Salatası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi

 

Kırmızı Lahana Salatası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/4kırmızı lahana
  • 1 tane acı yeşil biber
  • Bir kaç dal maydanoz
  • 1 tane havuç
  • Yarım çay bardağı nar
  • Bir kaç tane ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyin)
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke(herhangi)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ 

    Kırmızı Lahana Salatası (Tadına Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı rendeleyin veya ince bıçakla kesin.
  • Üzerine tuz ,limon ,sirke ,zeytinyağ döküp elinizle ovun.
  • Havucu rendeleyin geri kalan malzemeleri küçük doğrayıp ekleyin.Karıştırın.
  • Servis tabağına alın.
  • Üzerine ceviz ve nar döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • Ceviz ve nar olmasada olur yada sade limon suyu ilede olur.

    Ama acı seviyorsanız acı biberle çok lezzetli oluyor mutlaka deneyin.

18 Aralık 2021 Cumartesi

Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi

 

Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yaş maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6 veya 6.5 çay bardağı un( kontrolü ekleyin) Bardak ölçüsü 125 gram

Üzerine sürmek için

  • 2 adet yumurta sarısı

Arası için

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Un

    Yumuşacık Herkesin Sevdiği Pamuk Poğça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın için ilk olarak sıvı malzemeler ve yumurta beyazı maya şekeri ve tuzu alıp karıştıralım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip karıştıralım.
  • Bu esnada tereyağını karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurup 40 dk mayalandıralım.
  • Yaklaşık 25-26 tane beze yapalım tezgahı hafif yağlayıp bezeleri elimizle genişletelim.
  • İçine peynir koyup yanlarını içe katlarım rulo yapalım.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp 20 tepside mayalandıralım.
  • Isıtılmış 200 derecede 10 dk daha sonra 250 dereceye açıp kızarana kadar pişirelim.

İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle)

 

İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 su bardağı parçalanmış ceviz
  • Tuz
  • Pulbiber

Dışı için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı un
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber/domates)

    İçli Köfte (Çatlama Yapmayan Tarifiyle) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcımız için; soğanları ve kıymayı kavuruyoruz, altını kapatıp cevizi ve maydanozu da ekliyoruz. Soğuması için bırakıyoruz.
  • Daha sonra bulguru ve irmiği bir kaba alıyoruz, üzerine sıcak suyu ekleyip süreçle kapatıyoruz. 10 – 15 dakika bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.
  • Ardından yumurta, salça (salçayı isteğe göre ekleyebilir veya azaltabilirsiniz) ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Sonra şekli verip, iç harcımızı koyup kapatıyoruz.
  • Daha sonra hepsine aynı işlemi tekrarlıyoruz ve kızgın yağda kızartıyoruz. Kesinlikle çatlama yapmayacaktır (İsterseniz haşlayarak, isterseniz kızartarak veya isterseniz buzluğa kaldırarak tüketebilirsiniz) şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun. 🌿

Fırında Soslu Karnabahar Tarifi

 

Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı mısır unu veya beyaz un
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 er çay kaşığı pul biber, toz kırmızı biber, karabiber

    Fırında Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk öncelikle karnabaharı panellerden ayırıp 10-15 dk kaynar suda haşlıyoruz.
  • Çok pişmesin yumurta ve yoğurdu iyice çırpıyoruz yağ ve diğer malzemeleri ekleyip hepsini çok iyi karıştırıyoruz.
  • Karnabahar panellerini sosa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim yoğurt eşliğinde servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi

 

Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 litre su
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 1 baş soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz ve baharat

    Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun.
  • Soğan pembeleştiğinde  ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük küçük doğradığınız havucu ilave ederek biraz daha kavurun.
  • Suyunu ilave ederek mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin.
  • Suyu azalmış ise sıcak su ilave edin.
  • Piştiğinde blenderden geçirin ve terbiyesini hazırlayın.
  • Bunun için tavaya biraz sıvı yağ koyarak 1 tepeleme yemek kaşığı unu biraz kavurun ve içerisine 1 yemek kaşığı salça ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine çorbadan biraz ekleyin ki karıştırmanız kolay olsun.
  • Ardından tencereye ilave ederek tuz ve baharatlarını (kırmızı biber, karabiber…) atın.
  • Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın. Afiyet olsun…

Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patlıcan orta boy orta kalınlık
  • 2 adet kırmızı biber

Köftesi için

  • 300 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı galete unu
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kızartmadan Nefis Lezzetli Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce köftesini hazırlıyoruz. Yoğurma kabına kıymayı ilave ediyoruz.
  • İçine bütün köfte malzemelerini karıştırıp hepsini on dakika kadar yoğuruyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz.
  • Köfteleri fırın tepsisine dizelim 10 dakika kadar fırında pişirelim.
  • Patlıcanları alacalı soyuyoruz patlıcanı bütün olarak uç kısmından başlayıp diğer uç kısmına doğru bütün olarak ince dilimler olarak kesiyoruz bir patlıcanı beş adet dilim olarak bölüyoruz.
  • Yarım saat suda bekletiyoruz.
  • Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine patlıcanları sıralı diziyoruz.
  • Üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürüyoruz 170 derece fırında hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan patlıcanların uç kısmına köfteleri yerleştirip rulo olarak sarıyoruz.
  • Uç kısımları alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.
  • Ara kısımlarına biberleri ince kesip yerleştiriyoruz.
  • Sosu hazırlıyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı suyla çırpıyoruz baharatları ilave ediyoruz yağını ilave ediyoruz
  • Patlıcanlanların üzerine eşit döküyoruz.
  • 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Üzerini yağlı kağıdı ıslatıpta kapatabiliriz.

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi

 

Maş Fasulyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1, 5 su bardağı maş fasulyesi (haşlanmış)
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 5-6 adet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 5-6 adet kornişon turşu

Sosu için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

    Maş Fasulyesi Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maş fasulyesini 1 gece suda beklettikten sonra kara suyunu döküyoruz ve diri kalacak şekilde yumuşayana kadar haşlıyoruz.( 25-30 dk.)
  • Yeşillikleri ince ince kesip mısır ve közlenmiş biberler ile birleştiriyoruz.
  • Bütün malzemeleri geniş bir kap içinde karıştırıyoruz.
  • Haşlanan maş fasulyesini de soğuyunca karışıma ekliyoruz.
  • Sosumuz için de bütün malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Sosu servise yakın eklerseniz daha parlak ve taze görünecektir. Afiyet olsun!

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tercihen çok az kekik (lezzet veriyor ben ekledim ama şart değil tabi ki )
  • 4 su bardağı su

    Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım .
  • Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim.
  • 2-3 dakikada öyle pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ilave edip karıştıralım .(ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım .
  • Piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup biraz dinlendirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

17 Aralık 2021 Cuma

10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi

 

10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı dolu un

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı un

    10 Dakikada Bol Soslu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şeker ve yumurtayı iyice çırpın.
  • Süt ve yağı ekleyip çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın.
  • Yağlanmış borcama veya tepsiye dökün.
  • 190 derece fırında pişirin.
  • O pişerken sos malzemelerin hepsini bir tencerede kaynatın .
  • Kürdan testi yapın, fırından keki alın .
  • İlk sıcağı çıkınca kesin sosu her yerine dökün afiyet olsun.