9 Ocak 2022 Pazar

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta, kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 adet ıspanak yaprağ ı+ sıvı yağı ile püre haline getirilecek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3,5-4 su bardağı un

Bulamak için

  • Nişasta veya pudra şekeri

    Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
  • Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir 

Atıştırmalık Kıyır Kıyır Mini Susamlı Tuzlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi

 

Atıştırmalık Kıyır Kıyır Mini Susamlı Tuzlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağ
  • 2 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeli şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un

Üzeri için

  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 2 adet yumurta beyazı

    Atıştırmalık Kıyır Kıyır Mini Susamlı Tuzlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına tereyağ koyulur.
  • Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ şeker, tuz ,elma sirkesi, yarım paket kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
  • Unu azar azar ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan minik parçalar kopartarak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve tezgaha dizerek kurabiyeleri hazırlayalım büyün hamuru bitene kadar bu işlemi yapalım.
  • Hazırladığımız minik kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonrada susama batırarak fırın kağıtı serili fırın tepsisine dizelim.
  • 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dk arası pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi

Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 1 adet soğan
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
  • 2 su bardağı bulgur
  • 500 ml tavuk suyu
  • tuz
  • Tarçın
  • 1 tutam maydanoz

    Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
  • Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve eriyen yağımızın üzerine ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine kuş üzümü, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneyi ekleyerek karıştıralım.
  • Bulgurumuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
  • Tavuk suyunu ilave edelim, tuzunu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Ocağı kapattıktan sonra kağıt havlu koyalım ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım.
  • 10 dakika kadar demlenen pilavımızın üzerine 1 çay kaşığı tarçını ekelim ve karıştıralım.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve pilavımıza ekleyip tekrar karıştıralım. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.

Nohut Salatası Tarifi

 

Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım demet dereotu
  • Maydanoz (Damak zevkinize göre)
  • 2 kapya biber
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 kırmızı soğan yada taze soğan (Ben ikisinden de kulandım)
  • Tuz
  • Pul biber

    Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ben bir gece önceden nohudu ıslatıp, daha sonra düdüklüde haşladım. Dilerseniz konserve nohut da kullanabilirsiniz size kalmış. Aslında salatanın en zor en uğraştırıcı kısmı bitmiştir:)
  • Geniş bir salata kabına kapya biberleri küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz. Kırmızı soğanı da ince ince kıyıyoruz.
  • Aynı şekilde yeşilliğide ince ince doğrayın ve salata kabına ekleyin. Haşlanmış nohutları ilave edin.
  • Zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin, nar ekşisi yerine limon suyuda olabilir.
  • Baharatlarıda ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi

 

Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 700 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2-3 tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1.5 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri için;

  • 1 adet iri boy havuç
  • 1 adet iri boy patates
  • 1 adet iri boy kapya biber
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

    Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
  • Yuvarlak büyük  borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok :))
  • Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
  • Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
  • Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
  • Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
  • Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun :

Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağına yakın arpa şehriye
  • 800 ml su

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye yağı koyup havuç rendesini ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine şehriyeyi ekleyip bir tur daha kavurup suyunu döküyoruz.
  • Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz .
  • Terbiyesi için bir kasede yoğurt ,limon suyu ,un ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
  • Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye boşaltıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
  • Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekliyoruz ,sürekli karıştırıyoruz .
  • Bir taşım kaynattıktan sonra kapatıyoruz, tencerenin kapağını kapatmadan bu şekilde bekletiyoruz.

8 Ocak 2022 Cumartesi

Kahvaltılık Çörek Tarifi

 

Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış zeytin
  • 2 yemek kaşığı kadar beyaz peynir
  • Aldığı kadar un

    Kahvaltılık Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta, sıvı yağ, tereyağı ve yoğurdu geniş bir kapta iyice karıştırın.
  • Baharatları, kabartma tozunu ve azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
  • En son zeytin ve peyniri ilave edip tekrar yoğurdun. Yaklaşık 30 cm çapında bir tepsiye hamuru yayın.
  • İsterseniz bu aşamada pizza dilimi gibi dilimleyebilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Afiyet olsun 🤗

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 gr peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2-3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • Kalan sos
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Çörek otu

    Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve  tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
  • Yufkamızı ortadan bölelim ve yarısını tezgaha alarak hazırladığımız sostan bolca sürelim.
  • Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirelim.
  • Yufkamızı rulo şeklinde saralım ve rulomuzu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.
  • Hazırladığımız böreğimizi sıvı yağ sürdüğümüz tepsimizin ortasına yerleştirelim.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayalım. Benim yufkalarım büyük olduğu için 3,5 adet tam geldi ancak sizin yufkalarınıza göre bu sayı değişiklik gösterebilir.
  • Kalan sosumuza yumurta kırıp çırpalım ve hazırladığımız böreğimizin üzerine güzelce sürelim.
  • Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırınımızda 40-45 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi

 

Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı instant maya
  • 1 tam yumurta
  • 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )

    Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta,kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
  • Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
  • Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
  • Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
  • Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
  • 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi

 

Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane büyük biber
  • Küçük demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Birkaç damla limon suyu
  • Sumak
  • Karabiber
  • İsot
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
  • Tüm malzemeleri rondoya koyun ve çektirin.
  • Tabağa aldığınız acılı ezme üzerine zeytinyağı gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.