Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (oda ısısında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı instant maya
- 1 tam yumurta
- 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
- 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı sirke
- 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )
Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta, kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
- Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
- Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
- Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
- Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
- 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 10 adet ıspanak yaprağ ı+ sıvı yağı ile püre haline getirilecek
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3,5-4 su bardağı un
Bulamak için
- Nişasta veya pudra şekeri
Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
- Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
- Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir
Atıştırmalık Kıyır Kıyır Mini Susamlı Tuzlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağ
- 2 adet yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeli şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağından biraz fazla un
Üzeri için
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 2 adet yumurta beyazı
Atıştırmalık Kıyır Kıyır Mini Susamlı Tuzlu Kurabiye (Lezzetine Bayılacaksınız) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağ koyulur.
- Üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ şeker, tuz ,elma sirkesi, yarım paket kabartma tozu ilave edilerek karıştırılır.
- Unu azar azar ekleyerek yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan minik parçalar kopartarak misket büyüklüğünde yuvarlayalım ve tezgaha dizerek kurabiyeleri hazırlayalım büyün hamuru bitene kadar bu işlemi yapalım.
- Hazırladığımız minik kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonrada susama batırarak fırın kağıtı serili fırın tepsisine dizelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 dk arası pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 50 g tereyağı
- 1 adet soğan
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
- 2 su bardağı bulgur
- 500 ml tavuk suyu
- tuz
- Tarçın
- 1 tutam maydanoz
Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve eriyen yağımızın üzerine ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine kuş üzümü, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneyi ekleyerek karıştıralım.
- Bulgurumuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Tavuk suyunu ilave edelim, tuzunu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra kağıt havlu koyalım ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım.
- 10 dakika kadar demlenen pilavımızın üzerine 1 çay kaşığı tarçını ekelim ve karıştıralım.
- Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve pilavımıza ekleyip tekrar karıştıralım. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
Nohut Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım demet dereotu
- Maydanoz (Damak zevkinize göre)
- 2 kapya biber
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 kırmızı soğan yada taze soğan (Ben ikisinden de kulandım)
- Tuz
- Pul biber
Nohut Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ben bir gece önceden nohudu ıslatıp, daha sonra düdüklüde haşladım. Dilerseniz konserve nohut da kullanabilirsiniz size kalmış. Aslında salatanın en zor en uğraştırıcı kısmı bitmiştir:)
- Geniş bir salata kabına kapya biberleri küçük küçük doğrayıp, ekliyoruz. Kırmızı soğanı da ince ince kıyıyoruz.
- Aynı şekilde yeşilliğide ince ince doğrayın ve salata kabına ekleyin. Haşlanmış nohutları ilave edin.
- Zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edin, nar ekşisi yerine limon suyuda olabilir.
- Baharatlarıda ekleyin ve karıştırın. Karıştırdıktan sonra hemen servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 700 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2-3 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 1.5 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeleri için;
- 1 adet iri boy havuç
- 1 adet iri boy patates
- 1 adet iri boy kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
- Yuvarlak büyük borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok :))
- Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
- Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
- Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
- Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
- Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun :
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağına yakın arpa şehriye
- 800 ml su
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon suyu
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Havuçlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yağı koyup havuç rendesini ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine şehriyeyi ekleyip bir tur daha kavurup suyunu döküyoruz.
- Şehriyeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz .
- Terbiyesi için bir kasede yoğurt ,limon suyu ,un ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.
- Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeye boşaltıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
- Yavaş yavaş terbiyeyi çorbaya ekliyoruz ,sürekli karıştırıyoruz .
- Bir taşım kaynattıktan sonra kapatıyoruz, tencerenin kapağını kapatmadan bu şekilde bekletiyoruz.
Kahvaltılık Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış doğranmış zeytin
- 2 yemek kaşığı kadar beyaz peynir
- Aldığı kadar un
Kahvaltılık Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ, tereyağı ve yoğurdu geniş bir kapta iyice karıştırın.
- Baharatları, kabartma tozunu ve azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin.
- En son zeytin ve peyniri ilave edip tekrar yoğurdun. Yaklaşık 30 cm çapında bir tepsiye hamuru yayın.
- İsterseniz bu aşamada pizza dilimi gibi dilimleyebilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun 🤗
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 gr peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 2-3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
- Kalan sos
- 1 adet yumurta
- Susam
- Çörek otu
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için öncelikle soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Ardından tencereye sıvı yağımızı alarak doğradığımız soğanları ilave edelim ve hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Domates salçasını da ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Daha sonra güzelce yıkadığımız ve doğradığımız ıspanağı ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatarak ıspanaklar yumuşayana kadar pişirelim. Ara ara karıştırmayı unutmayalım.
- Pişen ıspanaklarımızı ayrı bir karıştırma kabına alalım ve üzerine karabiber, tuz, pul biber ve lor peynirini ekleyerek karıştıralım.
- Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak karıştıralım.
- Yufkamızı ortadan bölelim ve yarısını tezgaha alarak hazırladığımız sostan bolca sürelim.
- Ardından iç harcından 2-3 yemek kaşığı kadar serpiştirelim.
- Yufkamızı rulo şeklinde saralım ve rulomuzu da kendi etrafında dolayarak gül şeklini verelim.
- Hazırladığımız böreğimizi sıvı yağ sürdüğümüz tepsimizin ortasına yerleştirelim.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde sardıktan sonra tepsinin ortasındaki böreğin etrafına dolayalım. Benim yufkalarım büyük olduğu için 3,5 adet tam geldi ancak sizin yufkalarınıza göre bu sayı değişiklik gösterebilir.
- Kalan sosumuza yumurta kırıp çırpalım ve hazırladığımız böreğimizin üzerine güzelce sürelim.
- Son olarak çörek otu ve susam serperek önceden ısıttığımız 180°C alt üst fansız ayardaki fırınımızda 40-45 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen böreğimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram margarin (oda ısısında)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı instant maya
- 1 tam yumurta
- 1 buçuk çorba kaşığı nişasta
- 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 4 çorba kaşığı soğuk su
- 2 çorba kaşığı sirke
- 3 su bardağı un (kontrollü 3 çorba kaşığı ilave )
Efsane Pastane Tuzlusu (Garanti Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, nişasta,kabartma tozu ve hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır.
- Tamamen birbirine karışana kadar karıştırılır.
- Sonrasında un kabartma tozu ve nişasta elenerek eklenir.
- Hamur pürüzsüz olana kadar yoğrulur.
- Ele yapışmayan hale geldiğinde şekil vermeye başlanır.
- Tezgahta ince şeritler halinde yuvarlanır istenilen şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür isteğe bağlı susak ve çörek otu serpilir.
- 180 önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında kızarana kadar ortalama 15-20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane domates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane büyük biber
- Küçük demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Birkaç damla limon suyu
- Sumak
- Karabiber
- İsot
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
- Tüm malzemeleri rondoya koyun ve çektirin.
- Tabağa aldığınız acılı ezme üzerine zeytinyağı gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.