Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 700 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 adet iri boy kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı dolusu galeta unu/ ekmek içi
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 2-3 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 1.5 çay kaşığı kimyon,
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Sebzeleri için;
- 1 adet iri boy havuç
- 1 adet iri boy patates
- 1 adet iri boy kapya biber
- 3 adet sivri biber
- 2 adet iri boy kuru soğan ya da 20 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytin yağ (60 ml)
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası/ 2 adet domates püresi
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kızartmadan Direk Fırına Atabileceğiniz Kolay Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteyi hazırlayın. Maydanozu ve soğanı ince ince kıyın. Tüm malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurup dinlendirin.
- Yuvarlak büyük borcama istediğiniz büyüklükte sebzeleri doğrayın. Soğanı da piyaz şeklinde doğrayın (Arpacık soğan kullanacaksanız sorun yok :))
- Sebzeleri boracama alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 10 -15 dk kadar yarı pişirin.
- Köfteye büyük misket olacak şekilde yuvarlayıp şekil verin.
- Sosunu hazırlayın. Domates püresi kullandım ve su ile baharatları ekleyip karıştırın.
- Yarı pişmiş sebzelerin üzerine köfteleri dizin. Kaşık ile köfte ile sebzelerin üzerine sosu dökün.
- Fırında 25 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder