Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi
Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 50 g tereyağı
- 1 adet soğan
- Yarım kahve fincanı kuş üzümü
- 1 kase haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestane
- 2 su bardağı bulgur
- 500 ml tavuk suyu
- tuz
- Tarçın
- 1 tutam maydanoz
Yemelere Doyamayacağınız Kestaneli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye tereyağını alalım ve eritelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım ve eriyen yağımızın üzerine ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- Üzerine kuş üzümü, haşlanmış ve kabukları soyulmuş kestaneyi ekleyerek karıştıralım.
- Bulgurumuzu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Tavuk suyunu ilave edelim, tuzunu ekleyip karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapattıktan sonra kağıt havlu koyalım ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakalım.
- 10 dakika kadar demlenen pilavımızın üzerine 1 çay kaşığı tarçını ekelim ve karıştıralım.
- Maydanozumuzu ince ince kıyalım ve pilavımıza ekleyip tekrar karıştıralım. Pilavımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder