Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet küçük soğan
- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- Dereotu
Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Ardından havuçları da rendeleyelim.
- Tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine doğramış olduğumuz soğan ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
- Rendelediğimiz havucu da ekleyerek havuçları rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika kavuralım. Burada belirtmek istiyorum, ocağın yüksek ateşte açmamalısınız ve sürekli karıştırmalısınız aksi halde havuçlarınız hemen yanabilir.
- Kavrulan havucumuza tereyağı ve 3 unu ilave edelim.
- Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu aşamada hızlı hareket etmeye özen gösterelim, aksi halde un tencerenin taban kısmına sarabilir.
- Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Havuçlarımız iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Havuzumuz iyice yumuşadıktan sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
- Daha sonra son olarak tuz, karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamızı 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Ocağı kapalım ve çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Çorbamızı kaselere paylaştıralım ve üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve servis edelim. Havuç çorbamızı deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Turp Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet orta boy kırmızı turp
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Turp Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle turpumuzu güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
- Ardından bir bıçak yardımı ile ince halkalar halinde doğrayarak uygun bir kap içerisine alalım.
- Üzerine limonun suyunu sıkarak ekleyelim.
- Daha sonra zeytinyağı, nar ekşisi, isot, pul biber ve tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada farklı baharatlar ekleyebilir, miktarlarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
- Karışan mezemizi servis tabağına alalım. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis edelim. Afiyet olsun!
İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İrmikli muhallebi için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Karadut sos için
- 4 su bardağı donmuş karadut
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Süslemek için;
- Dövülmüş fıstık, hindistan cevizi, karadut, v.s…
İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküviyi ufalayın üzerine oda sıcaklığında olan tereyağını ve fındığı ekleyip iyice yoğurun.
- Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini. İçine harmanlanmış bisküvili harcı dökün ve iyice bastırın. Hatta bardak altı ile bastırın.
- Buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
- İrmikli muhallebi için, süt, şeker, nişastayı karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar çırpın.
- Koyulaşmaya başladığında vanilya ve hindistan cevizini ekleyin ve göz göz olmaya başladığında 1 dk kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp sıcak sıcak ikinci katmanı için bisküvili harcın üzerine dökün.
- Islak kaşık yada spatula ile üzerini düzeltin ve buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
- Birkaç saat bekleyin irmikli muhallebi soğusun diye.
- Soğuduğundan emin olduktan sonra karadutlu sosu hazırlayın.
- Karadut, şeker, su, nişastayı orta ateşte pişirin. Kıvam alıp göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve blendırdan çekip püre haline getirin.
- Sıcak sıcak irmikli muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. 1 gün sonra servise hazırdır.
- Servis aşamasında ıslak bıçak ile dilimlere ayırın. Islak bıçak sayesinde rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Böylece bıçağınız karadut sosuna yapışmaz, rahat kesersiniz.
- Hindistan cevizi ve dövülmüş fındık ile süsleyin. Afiyet olsun
Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 adet büyük boy patates
- Kuru nane
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 dal taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağımızı tavaya alalım, üzerine küçük küçük doğradığımız kuru soğanı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
- Ardından domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Önceden haşladığımız ve doğradığımız patateslerimizi de ekleyelim.
- Üzerine kuru nane, tuz, toz kırmızı biber ve karabiberi de ilave edip 3-4 dakika kavuralım.
- Kavrulan patateslerimizi bir karıştırma kabına alarak üzerine doğradığımız taze soğan, maydanoz ve dereotunu ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Patates salatamız servise hazır. Afiyet olsun!
10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi (26 adet)
- 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su (120 ml)
- 120 gram sütlü çikolata
- 1 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100 gram)
Üzerini bulamak için;
- Hindistan cevizi
- Toz antep fıstığı
10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir bardağa granül kahveyi alarak üzerine sıcak suyu ilave edelim ve kahve çözününceye kadar karıştıralım. Sütlü çikolatanın üzerine kahveli suyu ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
- Diğer tarafta kedidilili bisküvileri rondodan geçirelim ve geniş bir kaseye alalım. Üzerine hazırladığımız çikolatalı karışımı ve labne peynirini ekleyerek karıştıralım.
- Kıvamına bakarak elimizle toparlayalım. Cıvık olursa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Şekil alacak kıvama gelince şekil verelim. Ben uzun bir formda şekil verdim, dilerseniz yuvarlak şekil verebilirsiniz.
- Şekil verdikten sonra dışını hindistan cevizi ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya da bulayabilirsiniz.
- Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor✅ sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacağını düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1/2 (yarım) çay bardağı mısır
- 1/2 (yarım) çay bardağı ceviz
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı normal yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
Havuçlu Kereviz Salatası Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kerevizin kabuklarını soyup rendeniniri kısmıyla rendeliyoruz kaseye alıyoruz. İçine yarım limon sıkıp, karıştırıyoruz.
- Kerevizlerimizin kararmaması için havucu rendeliyoruz, ilave ediyoruz, sarımsakları rendeleyip, ilave ediyoruz, mısırı ilave ediyoruz, cevizi ilave ediyoruz yağını tuzunu ilave edip, hepsini karıştırıyoruz.
- 1 adet büyük portakalı 8 eşit dilime ince yuvarlak olarak kesiyoruz her bir portakala iki yemek kaşığı salatadan yerleştiyoruz.
- İsterseniz portakal olmadan normal servis tabağı olarak sunum yapabilirsiniz. Salatamız hazır afiyetle.
Acılı Ezme (5 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane domates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane büyük biber
- Küçük demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Birkaç damla limon suyu
- Sumak
- Karabiber
- İsot
- Pulbiber
- Nane
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Domates, soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.
- Tüm malzemeleri rondoya koyun ve çektirin.
- Tabağa aldığınız acılı ezme üzerine zeytinyağı gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun 🤗.
Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram semizotu
- 2 adet rendelenmiş havuç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Nohutu kavurmak için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Nohutlu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Semizotunu ilistire alıp güzelce yıkıyoruz.
- Suyunu süzüp uygun bir kaba alıyoruz .
- Rendelenmiş havuçları ekleyip yoğurdumuza sarımsak ve tuz ilave edip güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra semizotuna ilave edip karıştıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- Zeytinyağ bir tavaya alıyoruz kırmızı toz biber ilave edip ocakta yağ kızana kadar kavuruyoruz .
- Daha sonra nohutu ilave edip bir iki tur karıştırıp salatamızın orta kısmına koyuyoruz deneyenlere afiyet olsun
Tava Böreği (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tane yumurta
İçi için
- Kaşar peyniri
- Lor peyniri
Tava Böreği (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sosu için süt sıvı yağı ve yumurtayı çırpalım. Yapışmaz bir tavayı biraz yağlayalım.
- İki yufkayı da 4 parçaya bölelim.
- Her parçayı bir kata serelim ve sostan üzerine gezdirelim.
- 4. Kata peyniri yerleştirelim.
- Kalan diğer katları da soslayarak tamamlayalım.
- Tavamızı en büyük gözlü ocağa yerleştirelim.
- Altını çok az olacak şekilde açalım.
- Tavanın kapağını kapatalım.
- Bir tarafı piştiğinde diğer tarafa döndürelim.
- Toplamda ocakta 45 dakikada pişti böreğim. Püf noktası ocağın çok kısık olması uzun sürede içini çekerek kızarması. Kullandığım tava 26 cm.
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- Yarım su bardağı erişte
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- Tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeğimizi yıkayalım ve üstünü geçecek şekilde şu koyup ocağa alalım mercimek yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ayrı bi tencereye sıvı yağ, salça, nane alalım kavuralım.
- Daha sonra mercimeği ekleyelim 2 su bardağı su koyalım.
- 15 dakika pişirelim ardından erişteleri ekleyelim 15 dakika daha kısık ateşte pişirelim (suyunu çektikçe sıcak su eklenebilir ) afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet kurutulmuş patlıcan
- 2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Beş tane kurutulmuş patlıcanı ve 2 tane kurutulmuş kırmızı biberi bir tencereye alalım ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayalım. Kuru biber yoksa kurutulmamış kırmızı biberlerden daha sonraki aşamalarda ekleyebilirsiniz.
- Haşlama işlemi tamamlandığında sebzelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı da ince ince dilimleyelim.
- Haşladığımız kuru patlıcan ve kuru biberi de dilimleyelim.
- Ayrı bir tencereye sıvı yağ alalım ve soğan ve sarımsağı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Bu aşamada isterseniz kıyma ekleyebilirsiniz.
- Ardından eğer kullanacaksanız yıkayıp doğradığınız kapya biberi ekleyelim ve güzelce kavuralım. Eğer kurutulmuş biberiniz varsa bu aşamayı geçebilirsiniz.
- Domates ve biber salçasını da ekleyerek kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavuralım.
- Doğradığımız kuru patlıcan ve kuru biberleri, bulguru da ekleyerek karıştıralım.
- Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu ayarlayarak karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Bulgurları güzelce pişen kuru patlıcan yemeğimiz servise hazır. Yanında yoğurt ile servis etmenizi öneririm. Afiyet olsun..
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sebze tozu yada bulyon
- Tuz,karabiber
Terbiyesi için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Misket köfte için;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
- Karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı su
- 2-3 yemek kaşığı un(köfteleri bulamak için)
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteleri hazırlıyoruz.
- Kıymayı bir kaba alınıp üzerine bulgur,baharatlar ve su ekleyip yoğuruyoruz.
- Misket büyüklüğünde toplar yapıp una buluyoruz (ileri geri hareket ettirilir heryeri unlanmış olur).
- Tencereye sıvı yağı alıp unu ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından rendelenmiş havucu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Sıcak su ve köfteleri ve baharatları ekleyip kapağını kapatıp bir iki taşım kaynatmaya bırakıyoruz.
- Şimdi terbiyeyi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yoğurt,yumurta sarısı ve limon suyunu alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Tencerede kaynamakta olan çorbadan 1-2 kepçesini terbiye karışımına ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Ardından terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp bir yandan da çorbayı karıştırıyoruz ki yoğurt ve yumurta kesilmesin.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatabilirsiniz. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz 🍵👌🏻afiyet olsun.