İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Alt taban için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
İrmikli muhallebi için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Karadut sos için
- 4 su bardağı donmuş karadut
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Süslemek için;
- Dövülmüş fıstık, hindistan cevizi, karadut, v.s…
İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküviyi ufalayın üzerine oda sıcaklığında olan tereyağını ve fındığı ekleyip iyice yoğurun.
- Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini. İçine harmanlanmış bisküvili harcı dökün ve iyice bastırın. Hatta bardak altı ile bastırın.
- Buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
- İrmikli muhallebi için, süt, şeker, nişastayı karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar çırpın.
- Koyulaşmaya başladığında vanilya ve hindistan cevizini ekleyin ve göz göz olmaya başladığında 1 dk kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp sıcak sıcak ikinci katmanı için bisküvili harcın üzerine dökün.
- Islak kaşık yada spatula ile üzerini düzeltin ve buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
- Birkaç saat bekleyin irmikli muhallebi soğusun diye.
- Soğuduğundan emin olduktan sonra karadutlu sosu hazırlayın.
- Karadut, şeker, su, nişastayı orta ateşte pişirin. Kıvam alıp göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve blendırdan çekip püre haline getirin.
- Sıcak sıcak irmikli muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. 1 gün sonra servise hazırdır.
- Servis aşamasında ıslak bıçak ile dilimlere ayırın. Islak bıçak sayesinde rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Böylece bıçağınız karadut sosuna yapışmaz, rahat kesersiniz.
- Hindistan cevizi ve dövülmüş fındık ile süsleyin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder