14 Ocak 2022 Cuma

İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi

 

İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İrmikli muhallebi için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Karadut sos için

  • 4 su bardağı donmuş karadut
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Süslemek için;

  • Dövülmüş fıstık, hindistan cevizi, karadut, v.s…

    İrmik Muhallebili Karadut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bisküviyi ufalayın üzerine oda sıcaklığında olan tereyağını ve fındığı ekleyip iyice yoğurun.
  • Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın her yerini. İçine harmanlanmış bisküvili harcı dökün ve iyice bastırın. Hatta bardak altı ile bastırın.
  • Buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
  • İrmikli muhallebi için, süt, şeker, nişastayı karıştırın ve orta ateşte koyulaşana kadar çırpın.
  • Koyulaşmaya başladığında vanilya ve hindistan cevizini ekleyin ve göz göz olmaya başladığında 1 dk kadar pişirin.
  • Ocağı kapatıp sıcak sıcak ikinci katmanı için bisküvili harcın üzerine dökün.
  • Islak kaşık yada spatula ile üzerini düzeltin ve buzdolabında kahvaltılık bölümünde soğumaya bırakın.
  • Birkaç saat bekleyin irmikli muhallebi soğusun diye.
  • Soğuduğundan emin olduktan sonra karadutlu sosu hazırlayın.
  • Karadut, şeker, su, nişastayı orta ateşte pişirin. Kıvam alıp göz göz olduktan sonra ocağı kapatın ve blendırdan çekip püre haline getirin.
  • Sıcak sıcak irmikli muhallebinin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. 1 gün sonra servise hazırdır.
  • Servis aşamasında ıslak bıçak ile dilimlere ayırın. Islak bıçak sayesinde rahatlıkla dilimleyebilirsiniz. Böylece bıçağınız karadut sosuna yapışmaz, rahat kesersiniz.
  •  Hindistan cevizi ve dövülmüş fındık ile süsleyin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder