27 Ocak 2022 Perşembe

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

 

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutulmuş patlıcan

İç harç için;

  • 250 gr kıyma
  • 2 su bardağı 350 gr pirinç (20 dakika suda bekletilmiş olacak)
  • 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
  • 1/2 (yarım) çay bardağı 50 ml. zeytin yağı (yarım çay bardağı)
  • 1 demet incecik doğranmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kurunane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ( yarım tatlı kaşığı)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4- 4 buçuk su bardağı su

    Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa alalım .
  • Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayalım, çok aşırı da kaynatmayın çünkü pirinçlede pişeceği için patlıcanlar parçalanır .
  • Kaynattığımız patlıcanları 2-3 su musluk altında güzelce yıkayalım kara ve acı suyunu atması için yapıyoruz .
  • Daha sonra patlıcanları süzgece alıp kenara bırakalım ve iç harcımızın yapımına geçelim.
  • Bunun için uygun bir kaba tüm iç harç malzemelerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Suyu süzülmüş soğumuş olan patlıcanların yarısına gelecek kadar iç harçtan dolduralım.
  • Patlıcanları doldurduktan sonra büyük bir tencereye ağız kısımları yukarı ve üst üste gelecek şekilde yan yana sıralayalım.
  • Tüm patlıcanları dizdikten sonra üzerine suyu yağ ve nar ekşisini ilave edelim.
  • Düz bir tabak ile patlıcanların üzerini kapatalım ve kapağı kapalı bir şekilde ocağa alalım.
  • Yemek kaynamaya başlayınca ya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve pirinçler ve patlıcan yumuşayıncaya kadar güzelce pişirelim ,deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
  • Not ;iç harç ve patlıcanlar tam geliyor ,suyunu tam çekiyor, kullandığım bardak ölçüleri Su bardağı 200ml.

    Çay bardağı 100ml.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy pırasa
  • 1 adet havuç
  • 4 -5 dal taze kereviz yaprağı
  • 2 -3 top karnabahar
  • 20 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Varsa kemik suyu

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm sebzeleri iri iri doğruyoruz.
  • Daha sonra tencereye önce tereyağını eritip bütün sebzeleri iyice kavurup üzerine varsa kemik suyu yoksa normal su ilave ederek kaynatıyoruz.
  • Tüm sebzeler iyice haşlandıktan sonra blendere veriyoruz ve taneleri kalmayacak şekilde blenderliyoruz .
  • Daha sonra kıvamını ayarlıyoruz yani katı ise biraz daha su ilave ediyoruz ve baharatlarını ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun

Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

 

Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 1 adet iri boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Ardından kuşbaşı eti ekleyelim. Etleri arada karıştırarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ben bu tarifte daha sağlıklı ve iyi piştiği için döküm tava kullandım ancak dilerseniz çelik tencerede de pişirebilirsiniz.
  • Ardından doğradığımız sebzeleri ve yine küçük küçük doğranmış sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Biberler ve soğan iyice kavrulduktan sonra, tereyağı, biber salçası, pul biber, kekik, tuz,  karabiber ve doğradığımız domatesi ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu tavaya alarak yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip pişen et sotemiz servise hazır. Üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Cennet Hurması Tatlısı Tarifi

 

Cennet Hurması Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı haşhaş

Üzeri için

  • 3 adet büyük boy cennet hurması
  • Az dövülmüş ceviz

    Cennet Hurması Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır

  • Malzemeleri tencereye alıyoruz.
  • Karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp tereyağı ve haşhaşı ekleyip tekrar karıştırın.
  • İstediğiniz kaplara eşit şekilde koyup soğumaya bırakılır.
  • Üzeri için,hurmaları robottan geçirip püre haline getiriyoruz.
  • İçine dövülmüş ceviz ekleyip soğuyan tatlımızın üzerine koyuyoruz.
  • Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun şimdiden ♥️.

İki Ayrı Çeşit Tavuklu Ve Sucuklu Pizza Tarifi

 

İki Ayrı Çeşit Tavuklu Ve Sucuklu Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Domatesli sos için;

  • 3 ortaboy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karışık salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

Tavuklu pizza için;

  • Yarım tavuk göğsü
  • Yarım paket mantar
  • 1 büyük soğan
  • Hafif tuz

Sucuklu pizza için;

  • Yarım sucuk
  • 4 adet sosis
  • 2 kalın dilim salam
  • Yarım paket mantar
  • 1 küçük kase mısır
  • Hafif tuz

Kenarları için;

  • 1 yumurta sarısı

    İki Ayrı Çeşit Tavuklu Ve Sucuklu Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru yapmaya başlayalım. Geniş bir kabının içine unu ekleyip içini açıp diğer malzemeleri az az ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Yorduğumuz hamuru üstünü kapatıp 1 saat mayalandırmaya bekletelim.
  • Sosu için küçük bir tencereye domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayıp atalım.
  • İçine sıvı yağ ve sarımsağı ekleyelim salçayı ekleyelim.
  • Tuz ve kekik ekleyip karıştıralım kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kadar kaynatalım.
  • Bilendır ile püre haline getirelim.
  • Tavuklu pizza için tavuk göğsünü çok küçük doğrayıp tencereye koyalım suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Mantarları soğanları ince ince doğrayalım.
  • Sucuklu pizza için sucuk salam sosis mantar ince ince doğrayalım.
  • Mayalanan hamuru tezgahın üzerine koyup eşit iki parçaya bölelim.
  • Her iki parçayı da oklava ile unlayıp açalım.
  • Domatesli harçtan her ikisine de eşit şekilde dağıtalım.
  • Tavuklu için önce mantarları tavukları en son soğanları dizelim hafif tuz üstüne serp kenarlarına yumurta sarısı sürelim 200°’de kızarmış fırına koyalım.
  • Sucuklu için önce salam sosis mantar en son sucukları dizelim mısırları serpelim hafif tuz kenarlarına yumurta sarısı sürelim.
  • Tavuklu pizza kızardıktan sonra sucukları atalım oda kızarana kadar pişirelim afiyet olsun….

26 Ocak 2022 Çarşamba

10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi

 

10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi (26 adet)
  • 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıcak su (120 ml)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 1 dolu yemek kaşığı labne peyniri (100 gram)

Üzerini bulamak için;

  • Hindistan cevizi
  • Toz antep fıstığı

    10 Dakikada Hazır İkramlık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir bardağa granül kahveyi alarak üzerine sıcak suyu ilave edelim ve kahve çözününceye kadar karıştıralım. Sütlü çikolatanın üzerine kahveli suyu ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Diğer tarafta kedidilili bisküvileri rondodan geçirelim ve geniş bir kaseye alalım. Üzerine hazırladığımız çikolatalı karışımı ve labne peynirini ekleyerek karıştıralım.
  • Kıvamına bakarak elimizle toparlayalım. Cıvık olursa biraz daha bisküvi ekleyebilirsiniz. Şekil alacak kıvama gelince şekil verelim. Ben uzun bir formda şekil verdim, dilerseniz yuvarlak şekil verebilirsiniz.
  • Şekil verdikten sonra dışını hindistan cevizi ve toz antep fıstığına buladım. Dilerseniz benmari usulü eritilmiş çikolataya da bulayabilirsiniz.
  • Buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis etmenizi öneririm. Lezzeti tek kelimeyle şahane oluyor✅ sürekli yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacağını düşünüyorum💯 deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi

 

Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet lavaş ekmeği
  • 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 çay bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri rendesi

    Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
  • Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
  • Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
  • Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
  • Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
  • Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
  • Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

 

Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • Orta boy yarım mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

    Turşu Tadında Mor Lahana Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım. Dilerseniz bu aşamada sebze soyacağı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine tuz ve sirkeyi dökerek  2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatalım.
  • Ardından dereotunu ve maydanozu ince ince kıyalım.
  • Yumuşayan mor lahanamıza doğradığımız maydanoz ve dereotunu ekleyelim.
  • Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım.
  • 10 dakikada hazırlayabileceğiniz turşu tadında mor lahana salatamız servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet pırasa (yarım kg)
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağından biraz az pirinç
  • 1 tatlı kaşığı şeker (2 adet küp şeker)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Tam Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye zeytinyağı alınır, ardından dilimlenen havuçlar sotelenir.
  • Salça ilave edilir güzelce kavrulur.
  • Ardından doğradığımız pırasaları ilave edilir, toz şeker ve tuzu eklenir.
  • Pirinç üzerine serpilir ve 2 bardak kadar su eklenir.
  • Kısık ateşte kaynamaya bırakılır lokum kıvamına geldiğinde altı kapatılır.
  • Afiyet olsun.

Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi

 

Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy pancar
  • 1 kase ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

Süslemek için;

  • Mısır ve maydanoz

    Pancar Tarator (Pancar Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancar soyulup dört parçaya bölünür ve rendelenir.
  • Suları sıkılır.
  • Cevizler iri iri kıyılıp içine eklenir.
  • Yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karıştırılıp pancara eklenir.
  • Hepsi karıştırılıp servis tabağına alınır.
  • Mısır ve maydanoz ile süslenir.
  • Afiyet olsun 😋.

Vitaminli Ve Lezzetli Brokoli Çorbası Tarifi

 

Vitaminli Ve Lezzetli Brokoli Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 top (400-500 gr) brokoli
  • 3 adet havuç (küçük)
  • 1 adet patates
  • 2 adet soğan ( büyük olursa 1 adet yeterli)
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 küp et bulyon ya da bir su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sebzeleri haşlamak için;

  • 2,5 litre su

    Vitaminli Ve Lezzetli Brokoli Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokolileri çiçeklerinden ayırıp, güzelce yıkayıp süzüyoruz.
  • Bir tencereye 2,5 lt su koyuyoruz.
  • Ayıklayıp yıkadığımız brokoliyi, daire şeklinde doğradığımız havuçları, küp küp doğradığımız patatesleri, limon suyunu ve bulyonumuzu koyup, tencerenin kapağını kapatıp, ocağa alıyoruz.
  • Brokolinin o pişerken kötü kokusunu alması için limon suyu eklemiş oluyoruz.
  • Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra altını kısıp yaklaşık 25 dakika, sebzeler haşlanana kadar kaynatıyoruz.
  • Küçük bir tavaya zeytinyağını ve küçük küçük doğradığımız soğanlar, hafif pembeleşinceye kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Pişen sebzelerin üzerine kavrulan soğanı ekliyoruz ve blendırdan geçiriyoruz. Tüm baharatlarını da ekliyoruz çorbaya.
  • Yine küçük bir tavada, tereyağını eritiyoruz.
  • Unu koyup, un pembeleşinceye kadar sürekli karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş ve karıştırarak içine sütünü ekliyoruz ve bu şekilde 1-2 dakika kaynatıyoruz. Blendırdan geçirdiğimiz çorbanın içine ekliyoruz.
  • Çorbamızı son olarak tekrar blendırdan geçiriyoruz. Tekrar ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz ki tüm malzemeler birbiri ile iyice özdeşleşsin.
  • Kaynayıp, güzelce tüm malzemeler özdeşleştikten sonra çorbamız hazırdır. Dilerseniz çıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz. Limon suyu da içerken çok yakışıyor isterseniz servis ederken kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :).