7 Mart 2022 Pazartesi

Ballı Hardallı Somon Tarifi

 

Ballı Hardallı Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 parça somon
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan

Sos için;

  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 kaşık limon suyu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz karabiber
  • Zeytinyağı

    Ballı Hardallı Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini karıştırıp, çırpalım.
  • Somunu bir kaç parçaya bölüp, sosa batıralım.
  • Patates ve soğanları yuvarlak doğrayalım.
  • Patatesleride sosa batırıp, fırın kabına bütün malzemeleri alalım.
  • Üzerine hafif kekik gezdirip, 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Şekerli Simit Poğaça Tarifi

 

Şekerli Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta (1 i içine biri üzerine)
  • Aldığı kadar un

    Şekerli Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeler ve maya karıştırılır. Sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edilir.
  • Daha sonra un eklenir ve 1 saat mayalandırılır.
  • Yuvarlak simit şekli verilir. Yarım saat tepside mayalandırılır.
  • Üzerine yumurta sarısı ve pekmez karşımı sürülür.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun

Starbucks Muffin Tarifi Crumble Tam Ölçü Orjinal Tarifi

 

Starbucks Muffin Tarifi Crumble Tam Ölçü Orjinal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy oda ısısında yumurta(m)
  • 1 su bardağı şeker*bardak ölçüm(200ml)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı buttermilk(1 su barda süt ve sirke karışımı) veya kefir veya krema kullanabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram yaban mersini dondurulmuşta olabilir ama ben vişne kyllandım
  • 3 su bardağı un kontrollü olun

Üzerindeki kırıntı hamuru için;

  • Crumble
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı erimiş tereyeğı
  • 4 çorba kaşığı un

    Starbucks Muffin Tarifi Crumble Tam Ölçü Orjinal Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içine kullanacağımız sirkeli süt karışımımızı hazırlayıp, 10 dakika bekleyelim.
  • Uygun bir kabın içine yumurta ve şekeri alıp, iyice çırpalım. Daha sonra sıvıları ekleyelim, tekrar çırpalım, limon kabuğunuda ekleyelim.
  • Kuru malzemeleride ekleyip, elekten geçirip, çırpalım ve vişnemizide bir kaşık unla karıştırıp ekleyelim spatulayla karıştıralım.
  • Diğer yandan uygun bir kabın içine şekerimizi erimiş yağımızı ekleyip karıştıralım daha sonra 3 kaşık unu ekleyip karıştıralım ve dördüncü kaşığıda ekleyip, elimizle karıştırıp, kum gibi bir kıvam alacaktır.
  • Yağlanmış muffin kalıplarına 2 kaşık kek karışımımızı dökelim bütün bu işlemler bittikten sonra üstüne kullanacağımız crumbleyi eşit bir şekilde dökelim.
  • 180 derecelik ısınmış fırında önce alt üst ayarda 20 dakika daha sonra turboya getirelim üstü pembeleşince alalım soğuyunca servis edelim. Servise hazır.

6 Mart 2022 Pazar

Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi

 

Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 tane soğan
  • 500 gram makarna
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz
  • 3,5 su bardağı süt

Üstü için;

  • 200 gram rendelenmiş kasar peyniri

    Ispanak Graten (Makarnalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak makarnayı haşlayınız. Soğanı doğrayınız sonra ıspanakları yıkayıp, doğrayınız. 4 yemek kaşığı zeytin yağında soğanını pembeleşinceye kadar kavurunuz. Üstüne ıspanakları ekleyip, çok fazla öldürmeden kavurunuz ve kenara bırakınız.
  • Beşamel sosun yapımı için; geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı ekleyip üzerine ününü koyup rengi değişene kadar kavurunuz. Sonra 3 buçuk şu bardağı sütü ve baharatlarıda ekleyip, göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
  • Daha sonra haşlanmış makarnayı tepsinizin en alt kısmına yayınız üzerine aynı şekilde ıspanağını ekleyiniz.
  • Ispanağın üzerine beşamel sosunu her yerine gelecek şekilde dokunuz ve en son kaşar peynirini serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
  • Not: İsteğe göre makarna yerine patateslide yapabilirsiniz. Pişirme süresi fırından fırına değişir.

Sivas Katmeri Tarifi

 

Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Aralarına sürmek için;

  • 200 gram eritilmiş tereyağı

İçine;

  • Lor veya peynir

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta sarısı

    Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamurumuzu yoğuralım. Kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini örtelim ve 20 dakika kadar bekletelim.
  • 4 adet bezeye ayıralım. Bir bezeyi alalım merdane ile açalım. Üzerine eritilmiş tereyağ sürelim. Bohça şeklinde kapatalım.
  • Kapattığımız yerlerede erimiş yağdan sürelim. Yağlı hamuru bir kenara alalım.
  • İkinci bezeyide alalım merdane ile açalım. Yağı sürelim. Kenara aldığımız yağlı hamuru ortasına alalım. Ve tekrar bohça şeklinde katlayalım. Aynı işlemi diğer iki hamur içinde yapalım.
  • Bu şekilde 4 bezeden 2 adet yağlı hamur elde etmiş olduk. Yarım saat hamurları dinlendiriyoruz.
  • Sonrasında bir hamuru alalım. Merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açalım. Ortasına peynir lor karışımı koyalım. Dikdörtgen şeklinde katlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ve bıçak yardımıyla çizikler atalım 175 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim. Çok lezzetli oluyor. Deneyeceklere şimdiden. Afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Cevizli Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Damla Çikolatalı Cevizli Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 3 veya 3,5 su bardağı un

Süslemek için;

  • 80 gr çikolata

    Damla Çikolatalı Cevizli Susamlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemeleri güzelce mikser ile çırpalım.
  • Daha sonra unu, kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra sırasıyla damla çikolata ceviz ve kavrulmuş susam ekleyip, karıştıralım.
  • Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp çatal ile şekil verelim tepsiye yerleştirelim.
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Çikolatayı benmari usulü eritip fırından çıkan kurabiyeleri soğutup, ucundan çikolataya batırıp, tepsiye tekrar yerleştirelim.
  • Çikolatalar donunca servise hazır afiyet olsun.

Pazar Kahvaltılarının Olmazsa Olmazı Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Pazar Kahvaltılarının Olmazsa Olmazı Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 30 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım pak kabartma tozu
  • Biraz tuz dikkatli ekleyin peynirin tuz oranına göre
  • 8 yemek kaşığı un
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan

Tavayı yağlamak için;

  • Sıvı yağı

Kullandığım bardak ölçüsü 200ml

Pazar Kahvaltılarının Olmazsa Olmazı Peynirli Kaşık Dökmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın.
  2. Tavayı hafif yağlayıp fırça yardımıyla her yerine sürün.
  3. Kaşık yardımıyla kızmış tavaya hamurda porsiyonlar alıp, yuvarlak şekil vererek tavaya yerleştirin.
  4. Her bir tarafını yaklaşık 4 dakika orta ateşte pişirin. Harika bir lezzet ve yumuşacık bir dokusu var. Afiyet olsun.

Kaşar Peynir Dolgulu Baharatlı Pişi Tarifi

 

Kaşar Peynir Dolgulu Baharatlı Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Beyaz peynir (İstenildiği kadar)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kaşar peynir dilimleri
  • İstenildiği kadar susam
  • Alabildiğince un yaklaşık 3 su bardağı kadar kullandım

    Kaşar Peynir Dolgulu Baharatlı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kaşar peynir hariç diğer malzemelerimizi bir kaba alıp, güzelce karıştıralım.
  • Unumuzu ekleyip, yumuşak bir hamur yoğuralım.
  • Yağlı kağıt arasına alıp, yarım santim kalınlığında hamurumuzu açalım.
  • Çok büyük olmayacak şekilde kare yada yuvarlak keselim.
  • Kaşar peynir dilimleri koyup, hamurumuzu kapatalım ve sıvı yağda kızartalım. Afiyet olsun

Bisküvili Pasta Tarifi

 

Bisküvili Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket kakaolu bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 /2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için;

  • 1/2 (yarım) paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı süt

    Bisküvili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle muhallebisi için; vanilya, tereyağı ve kremşanti hariç bütün malzemelerimizi tenceremize alıp, kıvam alana kadar pişirelim ve ocaktan alalım.
  • İçerisine yağ ve vanilya ekleyip, çırpalım, soğuması için bekletelim. Soğuyan muhallebinin içine kremşantiyi ekleyip, iyice çırpalım.
  • Tepsimize bisküvilerimizin ilk sırasını dizip, üzerine muhallebimizin yarısını dökelim. Üzerine bir sıra daha bisküvi dizip kalan muhallebimizi üzerine yayalım.
  • Çikolata sosumuz için sütü ve sosu tenceremize alıp kıvam alıncaya kadar pişirelim ve tatlımızın üzerine gezdirelim.
  • Pastamızı dinlendirelim, dilediğimiz şekilde süsleyip, servis edelim👩🏻‍🍳 Afiyet olsun 😋

Makarnayı Haşlamaya Son Efsane Makarna Tarifi

 

Makarnayı Haşlamaya Son Efsane Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 350 gram makarna
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 domates (Püre)
  • 200 ml krema veya 200 ml süt
  • 3,5 su bardağı kaynamış su

    Makarnayı Haşlamaya Son Efsane Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak malzemeleri doğrayacağız. Kullanacağınız makarna şekline göre doğrama stilini değiştirebilirsiniz. Örneğin spagetti kullanacaksanız jülyen doğramanız daha güzel olacaktır.
  • Domatesi rendeledikten sonra suyunu ayırmak için süzgeçe bırakıyorum.
  • Üzeri için çeri domates, kaşar peyniri ve maydanoz uygun gördüm ve çok yakıştı. Tavsiye ederim.
  • Pişirme kısmına gelelim. İlk olarak soğan ve sarımsağı hafif soteliyorum. Çünkü soğan ve sarımsak tadını salmalı.
  • Soğan ve sarımsağı hafif soteledikten sonra tavuğu ekliyorum.
  • Baharat olarak karabiber, toz biber ve tuz kullanıyorum.
  • Tavukları güzelce pişirdikten sonra krema ve rende domatesi tavaya dahil ediyorum.
  • Tavadaki malzemeler kaynadıktan sonra 3,5 su bardağı kaynamış suyu ilave ediyorum ve kaynamaya bırakıyorum.
  • Artık makarnayı ekleyebiliriz. Makarnayı ekledikten sonra bir iki tur karıştırıp kapağını kapatıyoruz ateşi orta ateşe getiriyoruz. 5-6 dakika açmıyoruz.
  • Ardından açıp karıştırıyoruz ve tekrar kapağını kapatıyoruz. Ortalama 12-13 dakika da pişecektir. Ateşi kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun:)

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo pırasa
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, kırmızı toz biber, karabiber

Üzeri için;

  • Yoğurt ve sarımsak

Kullandığım bardak ölçüsü : 200ml

Pratik Akşam Yemeği Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize zeytinyağı, küp küp doğradığımız soğanları koyalım ve kavuralım. Bu aşamada soğanların üzerine 1 çay kaşığı toz şeker ve tuz ilave ederek soğanın daha çabuk kavrulmasını sağlayabilirsiniz.
  2. Soğanlar hafif pembeleşince 1 diş sarımsak ekleyelim ve kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine küçük halkalar halinde doğradığımız pırasayı ekleyelim ve 5 dakika kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçaları ilave edelim 2-3 dk kadar kavuralım. Kavurdukça yemeğimiz lezzetine lezzet katacaktır.
  5. Üzerine damak tadınıza göre baharatlar ve 1 su bardağı sıcak su ilave edelim özleştirelim.
  6. Tencerenin kapağını kapatalım ve pırasalar yumuşayana kadar ara ara kontrol ederek pişirelim (Bu aşamada suyu az gelirse azar azar sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
  7. Ben 20 dk da pişirdim. İlk sıcaklığı gittikten sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

Profiterol Tarifi

 

Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı vanilya

Çikolata sosu için;

  • 1 su bardağı su, 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı bir çimdik tuz 80 gram bitter çikolata

    Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kremayı hazırlayalım.
  • Yağ ve vanilya haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp, iyice çırpın.
  • Tereyağını da ekleyin, pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin, un kokusu gelmesin. Vanilyayı ekleyip, 1 dakika kadar çırpın ve soğumaya bırakın.
  • Profiterolün yapılışı için; su, tereyağı, şeker ve tuzu bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine elenmiş unu ekleyip hızla tahta kaşıkla karıştırın.
  • Hamuru en az 5 dakika daha, kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Biraz ılınınca içine vanilyayı ekleyin. Yumurtaları kırıp mikserle ılıyan hamura yedirin.
  • Bir tatlı kaşığı ile hamurdan biraz alıp diğer tatlı kaşığı ile hamuru kağıdı dizin ya da hamuru bir sıkma torbasına koyup fırın kağıdın üzerine ceviz büyüklüğünde sıkın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-35 dakika arası pişirin. Fırını kapattıktan sonra 5-10 dakika kadar daha kapağını açmadan kurumaya bırakın.
  • Pişme esnasında asla kapağı açmayın. Kuruyan bisküvileri ortadan kesin arasına krema sıkın yada ben krema torbasının ucuyla içine kremayı sıktım. Çikolata sosunu döküp, servis edin.