25 Mart 2022 Cuma

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

 

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 ,5 su bardağı şeker
  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 tane şekerli vanilin
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 ,5 su bardağı un

1. sos

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı toz nesguik

2. çikolata sosu

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu
  • 100 gr kuvertür çikolata

    Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek yapımı.Şeker ve yumurta beraber iyice çırpılır.
  • Yumurta beyazlamaya başlayınca süt sıvı yağ ve diğer kek malzemeleri ilave edip karıştırın yağlanmış tepsiye döküp önceden 170 180 derecede ısıtılmış fırında kızartın.
  • Keki fırından çıkarıp ilk sıcağı geçsin.
  • 1. Sos pişirilmiyor.
  • Tüm malzemeleri iyice karıştırıp kekin üzerine döküp kenara alın.
  • 2. Sosu da süt ve çikolata sosu karıştırıp ocağa alın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kapatıp içerisine çikolatayı da ekleyip karıştırın.
  • Çikolata eriyince üzerine sos dökülmüş kekin üzerine bu çikolatalı sosu döküp fındık fıstık ile süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi

 

Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane yufka

Sosu için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke

İç harcı için

  • 1 tane soğan
  • 5 tane patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Patatesli Çıtır Börek (El Açması Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için patatesleri haşlayıp ezelim.
  • Soğanı yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında kavuralım.
  • Üzerine patatesi baharatları ve tuzu ilave edelim.
  • Birkaç tur kavurup altını kapatalım ve soğutalım.
  • Sosu için tereyağını eritelim tüm sos malzemelerini çırpıcıyla karıştıralım.
  • Yufkayı tezgaha alalım. Heryerine sosu fırça yardımıyla sürelim.
  • Harcı içine koyalım ve rulo yapalım. Benim yufkalarım küçüktü ortadan ikiye bölmedim. Sizinki büyükse mutlaka bölüp yapın çok kalın olmasın.
  • Resimdeki gibi ruloyu kıvırıp fırın tepsimize alalım.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde tamamlayalım.
  • 185 derecede önceden ısınmış fırında iyice altı üstü kızarana kadar pişirelim 🥰 Afiyet olsun 

Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi

 

Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 50 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • 1 paket sade kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

    Kırılmadan Sarılan Saray Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri derin bir tencerenin içerisine alarak çırpalım.
  • Ocağın altını yakarak koyulaşıp göz göz oluncaya kadar çırpalım.
  • Vanilya ve tereyağını ilave ederek çırparak kenara alalım.
  • Fırın tepsimize streç filmle kaplayalım.
  • Hindistan cevizimizi eşit şekilde yayarak muhallebimizi eşit şekilde dökerek spatula yardımıyla yayalım.
  • Soğuyana dek kenarda bekletelim.
  • Kremşanti için gerekli malzemeleri derince kabın içerisine alarak mikserin yüksek devrinde koyuluşana dek çırpalım.
  • Soğuyan muhallebimizin üstüne eşit şekilde yayarak buzdolabında 1 saat bekletelim.
  • Buzdolabında çıkardıktan sonra yatay şekilde 6 şerite bölelim.
  • Ortadan da bölerek her parçayı spatula yardımıyla rulo haline getirelim.
  • Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Lokmalık Fındıklı Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi

 

Lokmalık Fındıklı Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik fındık unu
  • 1 su bardağı burçak bisküvi
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • Beyaz çikolata
  • Fındık kırığı

    Lokmalık Fındıklı Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 6-7 dk kontrollü pişirin.
  • Kurabiyeler soğuyunca, kurabiyelerin üzerini benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolataya batırın.
  • Üzerlerini fındık kırığı ile süsleyin. Kurabiyeler hazır.
  • Not: Fındık ununu, fındığı rondodan un gibi olana kadar geçirerek elde edebilirsiniz.

    Afiyet olsun.

Kısır Tarifi

 

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet küçük marul
  • Yarım demet taze soğan
  • 5-6 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin ve geniş bir kaba ince bulgurumuzu koyup üzerine sıcak suyu gezdirip karıştıralım.
  • Bir tavanın içerisinde incecik doğranmış soğanı ve kapya biberi zeytinyağda kavuralım.
  • Salçaları da ilave edip 1 dakika daha kavurup baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Suyunu çekip şişen bulgurlarımızın üzerine döküp iyice karıştıralım.
  • Üzerine incecik doğranmış yeşil soğan, maydanoz, nane ve marul ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Son olarak nar ekşi ve limonu da ilave edelim.
  • Yarım çay bardağı daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.Deneyen herkese afiyet olsun

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi

 

Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam maydanoz

    Salçalı Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye aldığımız sıvı yağ ve salçayı orta ateşte, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra sıcak su ekleyelim, karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Su kaynamaya başlayınca şehriyeleri, haşlanmış nohutu ve tuzu ilave edelim. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. Şehriyeleri paketinin arkasında yazan süreye göre pişirebilirsiniz. Benim şehriyelerim 10-12 dakikada pişti.
  • Arpa şehriyeler piştikten sonra çorbamızın içerisine ince kıyılmış maydanoz ilave edelim.
  • Son kez karıştırdıktan sonra salçalı şehriye çorbamızı kaselere alarak servis edelim. Afiyet olsun!

Leziz Makarna Salatası Tarifi

 

Leziz Makarna Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı küçük boncuk makarna
  • 1 küçük kase kornişon turşu
  • 1 küçük kase haşlanmış mısır
  • 1 küçük kase haşlanmış havuç
  • 1 küçük kase dereotu
  • 1 kase (350-400 gr) yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe göre 1-2 diş sarımsak
  • Tuz

    Leziz Makarna Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşladığımız makarnayı kabımızın içine alalım.
  • Üzerine haşlanmış havuç, mısır, kornişon turşu, dereotu, yoğurt ve mayonezi koyup karıştıralım.
  • Zeytinyağı ilave ederek salatamızı tamamlayalım.
  • Salatamız hazır, servis kabımıza alalım, afiyet olsun,

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

 

Çikolatalı Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek malzemesi:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Un (yaklaşık olarak  1, 5 su bardağı kadar)

Kekin üst sosu:

  • 1 kutu süt kreması (200 ml)
  • 2 paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1-2 tatlı kaşığı  kakao (isteğe bağlı)

    Çikolatalı Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu, kabartma tozunu ve vanilyayı derince bir kaba ekleyin.
  • Şimdi aynen normal kek yapar gibi ayrı bir karıştırma kabında şeker ile yumurtaları kar gibi köpük köpük olana kadar en hızlı ayarda  güzelce çırpın.
  • Üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyin tekrar çırpın.
  • Şimdi kakaoyu ekleyin homojen bir karışım olana kadar kekinizi düşük ayarda çırpın.
  • Unlu karışımı ekleyin çırpın. Kekinizin pürüzsüz hamuru hazır…
  • Fırınınızı ısıtmaya başlayın.
  • Tart kalıbınızı alın. Oda ısısında ki tereyağı ile kalıbı güzelce yağlayın ve süzgeç yardımı ile kalıbı unlayın. Kalıbın fazla ununu kalıbı lavaboya ters çevirerek çırpın. Dilerseniz sadece yağlayabilirsiniz.
  • Yağlanmış tart kalıbınıza kek hamurunuzu dökün ve 180 derecede ısınmış fırında kekinizi 10-15 dakika kadar pişirin (bu aşamada çok dikkatli olun kek 10-15 dakika da pişiyor kekinizi geç pişer diye fırında tek başına bırakırsanız yanar. Unutmayın !! Bu çok çabuk pişen bir kek)
  • Kekiniz piştikten sonra bir 5-10 dakika bekleyin. .
  • Şimdi kekinizi koyacağınız servis tabağını kalıbın üstüne kapatıp kalıbı ters çevirin. .
  • Bu sayede kekinizi servis tabağına aldınız kekiniz biraz soğusun siz bu arada üst sosunuzu hazırlayın. . .
  • Kremayı küçük bir tencereye koyun, içine çikolata parçalarını kırın, kakaoyu da ekleyin. Ve bu malzemeleri en küçük ocakta kısık ateşte kremayı kaynatmadan (kremayı kaynatmadan eriteceksiniz) kontrollü bir şekilde yapın. .
  • Kakao, çikolata kremanın için de erisin homojen bir karışım olsun.
  • Bu aşamada tencerenin başından sakın ayrılmayın ve karışımı devamlı bir kaşık ile karıştırın ki çikolatalar tencerenin dibini tutmasın, kaynamasın. Sos hazır.
  • Sosu bir çırpma teli ile güzelce 2-3 kez karıştırın homojen sosunuz hazır. Sosunuz şimdi biraz ılıklaşsın.
  • Kek ılık, sos ılık. . . Şimdi kekinizin orta boşluğuna 3-4 kaşık sos dökün sosu kaşık yardımı ile orta bölümünün her yerine  yayın.
  • 8-10 dakika kadar bekleyin yine 3-4 kaşık sos dökün ve yanlara akıtmadan sosu keke yayın yine 8-10 dakika bekleyin ve kalan sosun hepsini kontrollü bir şekilde kekin  üstüne dökün ve yayın… Bırakın sosunuz  kekinizin üstünde  donsun.
  • Şimdi ister bu halde ılık ılık isterseniz de 1 gün bekletip sos donduktan sonra kekinizi afiyet ile yiyebilirsiniz. Tercih sizin.
  • Ben sosu dök-dondur-dök-dondur-dök- dondur olarak 3 aşamada döktüm bu sayede sosun hepsi kekin üstünde kalıp gibi durdu yanlara akmadı. 7-8 saat bekledikten sonra nerede ise kekin üstünde 1 parmak kalınlığın da sosu vardı.

    Benim verdiğim sos malzemesi ile acı ve yoğun bitter tadında bir sos yapılıyor. Orijinal tarifin üst sosu daha hafif daha az acı. Ben bitter sevdiğim için 2 kutu bitter çikolata+  kakao kullandım benim kekimin daha yoğun ve keskin bir çikolata tadı oldu.

    İsteyen benim verdiğim sosu  yapabileceği gibi “ben acı sevmem, bu sos bana acı ve  ağır gelir” derseniz. .

    Üst sosunu Şeyda hanım gibi de yapabilirsiniz. Şeyda hanımın sosu  daha hafif daha lezzetli bir sos olarak tercih edilebilir. .

    200 ml (1kutu)Süt Kreması
    1 paket (80gr)Bitter çikolata
    1 paket (80gr ) Sütlü çikolata

    Dilimlenmiş keklerden de anlaşılacağı gibi sosu üstünden akan kek pişip sos dökülünce hemen kesilen dilim…… Üstünde sosu kalıp gibi duran dilim ise  bir gün beklemiş sosu donmuş  dilim.. Sizler görün diye ben her ikisinin de resmini paylaştım…

    Biz bu keki ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bir gece bekletip ertesi gün krema eşliğinde yemeyi çok daha fazla sevdik tercih sizin….

    Şeyda hanıma da bu tarif için çok teşekkür ederim…

    Afiyetler olsun …

İrmiksiz Şekerpare Tatlısı Tarifi

 

İrmiksiz Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı kokos
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

    İrmiksiz Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp ılıtmaya bırakalım.
  • Tüm malzemeleri karıştıralım iyice, unu yavaş yavaş ilave edelim. Yumuşak, sert hamur olmayacak, dikkat edelim.
  • Gelelim en zevkli tarafına ister yuvarlak yapın şeklini ister uzun şekil verin.
  • Önceden ısıttığımız 180°fırına atalım üstü kızarınca çıkaralım.
  • 10 dakika sonra üzerine ılık şerbeti dökelim. Dinlenmeye bırakalım.
  • Üstüne ister kokos ister fındık dökün. Afiyet olsun 

Mayalı Puf Poğaça Tarifi

 

Mayalı Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

    Mayalı Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Puf poğaçamızın hamuru için yoğurma kabına ılık su, ılık süt, sıvıyağ, yumurta, şeker ve yaş mayayı alalım ve maya eriyene kadar güzelce karıştıralım.
  • Ardından tuz ve unun bir kısmını ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu yoğurmaya devam edelim.
  • Hamurumuz kıvam aldıktan sonra tezgaha alarak bir süre de tezgahta yoğurarak toparlayalım ve tekrar yoğurma kabımıza alalım.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda kabaran ve mayası gelen hamurumuzu yoğurarak havasını alalım.
  • Ardından tezgaha alıp toparlayarak önce 2 eşit parçaya ardından her parçayı da toplamda 12 parça olacak şekilde keselim.
  • Kestiğimiz parçaları elimizle beze haline getirelim ve fırın tepsisine dizelim.
  • Mayalı poğaçalarımızın üzerine çırpılmış yumurta sürüp susam serperek 10-15dakika kadar tepsi mayasının gelmesi için bekletelim.
  • Ardından poğaçalarımızı önceden ısıtılmış 180°C fırında alt-üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Kahvaltı Pizzası Tarifi

 

Kahvaltı Pizzası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 dilim tost ekmeği
  • 4 su bardağı rendelenmiş Mis Tam Yağlı Taze Kaşar Peyniri
  • Yarım çay bardağı konserve mısır
  • 3-4 adet mantar
  • 12 dilim sucuk

Sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı Lio Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı Bizim Vatan Domates Salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

    Kahvaltı Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tavaya zeytinyağımızı alalım.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış sarımsak, domates salçasını ekleyerek karıştıralım, 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından doğradığımız domatesleri de ekleyelim. Üzerine tuz ve kekiği de ekleyerek tekrar karıştıralım.
  • Tost ekmeklerimizi fırın kabına yerleştirelim, üzerine hazırladığımız sosumuzdan alarak yayalım.
  • Ekmeklerimizin üzerine dilimlediğimiz mantarlardan ve konserve mısırdan yerleştirelim.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de ekmeklerimizin üzerine serpiştirdikten sonra sucuk dilimlerini yerleştirelim ve 175°C fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kahvaltı pizzamız servise hazır. Afiyet olsun!