6 Nisan 2022 Çarşamba

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi

 

Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet çarliston biber
  • Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber, kimyon ve pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Patatesleri kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Maydanoz

    Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
  • Soğanı ve sarımsağı minik minik doğrayıp sıvı yağda soteliyoruz.
  • İçine kıymayı ince ince doğranmış biberi ve salçayı ilave ediyoruz.
  • Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kavrulan kıymamızdan yoğurdun üzerine ilave ediyoruz.
  • En üstüne maydanoz ekleyip sıcak servis ediyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi

 

Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 kg. pırasa
  • 1 adet soğan rendesi
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Sarımsaklı yoğurt

    Yoğurtlu Pırasa Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuç ve pırasaları ince ince doğruyoruz.
  • Yağı tavaya alıp soğan ve havucu birkaç dakika soteliyoruz.
  • Salçayı ekleyip kavuruyoruz.
  • Son olarak pırasa tuz ve pul biberi ekleyip pırasaları da birkaç dakika soteliyoruz.
  • Suyunu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı suyunu çekip sebzeler pişene kadar pişiriyoruz.
  • İhtiyaç duyarsanız biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
  • Sonrasında üzerine sarımsaklı yoğurt ilavesiyle servis yapıyoruz.

Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi

 

Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka

İç harcı için;

  • 3 adet patates
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Patatesli Sigara Böreği Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için öncelikle patateslerimizi haşlayalım. Bunun için patateslerimizin kabuklarını soyalım ve iri küpler halinde doğrayarak haşlayacağımız tencereye alalım.
  • Ardından tenceremizin üzerine su ekleyerek patateslerimizi haşlanmaya bırakalım.
  • Yumuşayan patateslerimizi ocaktan alalım. ve suyunu süzdürelim.
  • Daha sonra patatesleri geniş bir karıştırma kabına alalım ve üzerine kırmızı toz biber, karabiber, tuz ekleyerek patates ezicisi yardımıyla püre haline getirelim.
  • Yufkalarımızı üçgen parçalar elde edecek şekilde keselim. Ben 1 yufkayı 12 parçaya böldüm, siz kendi yufkanızın boyutuna göre bölebilirsiniz.
  • Elde ettiğimiz üçgenlerin geniş kısmına iç harcımızdan alalım ve iki yanından kapatarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada yufkaları sıkı bir şekilde sarmaya dikkat edelim.
  • Sardığımız ruloların uç kısmının pişerken açılmaması için küçük bir kaseye aldığımız suya batıralım. Tüm yufkalarımız bitene kadar bu şekilde sarmaya devam edelim.
  • Ardından tavaya sıvı yağımızı alalım ve ısıtalım.
  • Yağımız kızdıktan sonra patatesli sigara böreklerimizi yağın içerisine alalım ve orta ateşte çevirerek güzelce kızartalım.
  • Kızaran böreklerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım. Pişirmek istemediğimiz sigara böreklerini dondurucuda saklamak için buzdolabı poşetine dolduralım ve dondurucuya kaldıralım. Dondurucuda ki sigara böreklerini pişirmek istediğinizde çözünmesini beklemeden kızartabilirsiniz.
  • Patatesli sigara böreklerimiz servise hazır Afiyet olsun!

Tavuk Köftesi Tarifi

 

Tavuk Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo but ve göğüs karışımı tavuk kıyması
  • Yarım demet yeşil soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe bağlı maydanoz

Kızartma için;

  • Sıvıyağ

    Tavuk Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk kıymasını ve diğer tüm malzemeleri yoğurabilceğimiz bi kaba alalım.
  • Galeta ununu kıymanın yağ oranına göre arttırabilirsiniz.
  • Yoğurdumuz harcımıza şekil verip dolapta en az yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı pişirelim.
  • Tavuk kıyması çabuk piştiğinden sürekli alt üst yaparsak içi daha güzel pişer. Şimdiden denicek arkadaşlara afiyet olsun 

Karamelli Trileçe Tarifi

 

Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3,5 su bardağı süt (700 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 ml sıvı krema

Karamel sosu için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (200 ml)

    Karamelli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Trileçe tatlısı için öncelikle kekimizi hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına  yumurta ve toz şekeri alarak  köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek malzemeleri spatulayla güzelce karıştıralım.
    Kek hamurumuz hazır. Şimdi keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdının kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim. Benim kullandığım borccam 28/28 santimetre boyutlarında.
  • Kek hamurunu fırın kabına boşaltalım ve hamurun her yere eşit şekilde dağılması için kabı sallayarak güzelce yayalım.
  • Ardından 170 derece ısıttığımız fırında önce 10 dakika, daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirelim.
  • Karamel sosu için  toz şekeri küçük bir tencereye veya sos tavasına alalım, ara ara sallayarak şeker iyice eriyip karamel rengini alıncaya kadar bekleyelim.
  • Şeker tamamen eridikten sonra ocağın altını kısalım ve tereyağını ilave edip karıştıralım.
  • Tereyağı eridikten sonra sıvı kremayı ekleyerek sosumuz kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Sosumuzu hızlıca soğuması için ısıya dayanıklı bir kabın içerisine alarak bir kenarda beklemeye bırakalım.
  • Keki ıslatacağımız sos için süt, toz şeker ve sıvı kremayı bir kabın içerisine alarak şeker eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Fırından aldığımız kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerinden pişirme kağıdını çıkartalım.
    Şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla delikler açalım.
  • Sütün tamamını kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütü iyice çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
  • Krem şantisi için uygun bir kapta soğuk süt ve krem şantiyi mikser yardımıyla iyice çırpalım. Bu aşamada sütün soğuk olması krem şantinizin daha kıvamlı olmasını sağlayacaktır.
  • Ardından 1-2 yemek kaşığı kadar krem şantiyi ayrı bir kaseye ayıralım ve buzdolabına kaldırarak kalanını kekin üzerine dökelim. Her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Krem şantiyi eşit bir şekilde yaydıktan sonra tamamen soğuyan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Yine aynı şekilde pasta sıvama aparatı veya spatula ile üzerini düzeltelim. Karamel sosu dökmeden önce mutlaka soğuduğundan emin olmalısınız.
  • Ayırdığımız krem şantiyle tatlının üzerine ince ince çizgiler çekelim.
  • Son olarak bir kürdan yardımıyla çizdiğimiz çizgilere dik olacak şekilde çizikler atalım.
  • Tatlımızı güzelce dinlenmesi için birkaç saat buzdolabına kaldıralım.
  • Güzelce dinlendirdiğimiz karamelli trileçemiz servise hazır. Dilediğimiz boyutta dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi kaynaması için ateşe alıyoruz.
  • Şerbet kaynamaya başladıktan sonra süre tutun 15 dakika kaynasın ve ocaktan alın.
  • Yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra bütün malzemeyi ilave edip kek harcımızı uygun bir borcama dökererek önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  • Çıkan kekimizin ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbet ile buluşturuyoruz.
  • 2 saat dinlensin daha sonra süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz şerbet öncesi 1 çay bardağı portakal suyu revaninin üzerine gezdirebilirsiniz.

5 Nisan 2022 Salı

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi

 

Köfteli Avcı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 7-8 adet arpacık soğan

Köftesi için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kimyon

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber 

    Köfteli Avcı Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için; bütün malzemeleri yoğurup vaktiniz varsa yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde iri köfteler hazırlayın.
  • Patatesleri soyup, iri küpler şeklinde doğrayın ve yağda birkaç dakika kızartıp, fırın kabına alın.
  • Ardından havuçları soyup, iri halkalar şeklinde doğrayın ve patatesleri kızartmış olduğunuz yağda hafifçe kızartıp fırın kabına alın.
  • Biberleri ve soğanları da kızartıp diğer sebzelerin yanına alıp sebzeleri karıştırın.
  • Köfteleri de yağda bir miktar kızartıp, sebzelerin üzerine ekleyin, bezelyeleri de ekleyin.
  • Salçayı sıvı yağda kavurun sıcak suyu ve baharatları ilave edin yemeğin üzerine gezdirin.
  • Yemeğin üzerine ıslatıp, suyunu sıktığınız yağlı kağıt serin 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyet şifa olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

Naneli sos için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane

Diğer malzemeler

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir
  • Bir tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak

Üzeri için

  • Zeytin yağı
  • Dereotu

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını kızdıralım içine naneyi atıp karıştıralım ocaktan alalım.
  • Yoğurtun içine beyaz peyniri ezip katalım.
  • Doğradığımız dereotunu tuzu rendelenmiş sarımsağı ve hazırladığımız naneli sosu katıp karıştıralım.
  • Sunum tabağına alıp üzerine zeytin yağı gezdirip dereotu ile süsleyelim.

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi

 

Borcamda Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili
  • Islatmak için biraz süt

Kreması için :

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( silme )
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 4 adet küçük boy muz

Üzerine :

  • 2 poşet kremşanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • Hindistancevizi

    Borcamda Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kedidili bisküvilerini hafifçe sütle ıslatın ve borcama dizin.
  • Tencereye un, nişasta, vanilya, tuz, ve tozşekeri alın karıştırın.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek telle çırpın.
  • Karıştıra karıştıra koyulaşıncaya kadar pişirin pıt pıt atmaya başlayınca ocaktan alın içine tereyağını atıp telle çırparak yağı muhallebiye iyice karıştırarak yedirin.
  • Muzları dilimleyerek muhallebinin içine ekleyin ve muhallebiyi kedidillerinin üzerine dökün düzeltin.
  • Muhallebi soğuyuncaya kadar bekletin. O arada kremşantiyi soğuk sütle kabarıncaya kadar çırpın.
  • Soğuyan tatlının üzerine kremşantiyi sürün isterseniz üzerine hindistancevizi (ceviz veya fındık kırığı olabilir ) serpin.
  • Tatlınızı buzdolabında soğutun. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 

Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi

 

Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • ️1 kase yeşil zeytin halka kesilmiş
  • ️5 yeşil soğan ince kesilmiş
  • ️2 közlenmiş kırmızı biber ince kesilmiş
  • ️3-4 dal maydanoz ince kesilmiş
  • ️3 yemek kaşığı ceviz kırılmış
  • ️3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • ️6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ️1/2 (yarım) limonun suyu

Üzerine serpmek için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

    Efsane Yeşil Zeytin Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içine bütün malzemeleri alın ve iyice harmanlayın.
  • 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis ederken üzerine kuru nane serpin.

Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi

 

Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz sumak
  • 2 yemek kaşığı su

    Ezme Salata Enfes Pratik Yöntemiyle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates soğan ve biberlerimizi doğruyoruz, domates ve soğanı dörde bölmemiz yeterli olacaktır.
  • Doğradığımız sebzeleri robottan geçiriyoruz.
  • Salçalarımızı, limon suyunu ,tuz, biber, toz sumak ve iki kaşık kadar su ekleyip karıştırıyoruz.
  • Son olarak kıydığımız nane ve maydanozu da ekleyip son olarak robottan geçiyoruz. Afiyet olsun