Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo salatalık
- 250 gram kırmızı biber
- 250 gram jelepeno biber
- 3 baş sarımsak
- Het bir kavanoz için 1 çorba kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Her bir kavanoz için 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Har bir kavanoz için bir çay kaşığı toz şeker
- Kaynar su
Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım acı biberler için eldiven takalımki acılıktan ellerimiz etkilenmesin.
- Hepsini doğrayıp uygun bir kaba alalım karıştıralım sarımsaklarımızı temizleyip doğrayalım .
- Kavanozlarımız ı önceden çok iyi yıkayıp kurulayalım ve kapaklarımızda yeni olmalı.
- Kavanozlara önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi ,bütün kavanozlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
- Her bir kavanoza bir çorba kaşığı kaya tuzu ,daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim.
- Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım .
- Büyük bir bıçakla kavanozun iki tarafına kontrol edelim.
- Boşluk varsa tekrar kaynamış su ekleyip kapaklarımızı sıkıca kapatıp kavanozumuzu sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim.
- Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz.
Not; kapaklarınız ve kavanozlarınız sağlam olduğuna dikkat edin deneyecek olan herkese afiyet olsun turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında saklayın.