12 Temmuz 2022 Salı

Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi

 

Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo salatalık
  • 250 gram kırmızı biber
  • 250 gram jelepeno biber
  • 3 baş sarımsak
  • Het bir kavanoz için 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Her bir kavanoz için 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • Har bir kavanoz için bir çay kaşığı toz şeker
  • Kaynar su

    Kütür Kütür Yaz Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sebzelerimizi çok iyi yıkayalım acı biberler için eldiven takalımki acılıktan ellerimiz etkilenmesin.
  • Hepsini doğrayıp uygun bir kaba alalım karıştıralım sarımsaklarımızı temizleyip doğrayalım .
  • Kavanozlarımız ı önceden çok iyi yıkayıp kurulayalım ve kapaklarımızda yeni olmalı.
  • Kavanozlara önce biraz sarımsak, sonra karıştırmış olduğumuz sebzeleri ortasına tekrar sarımsak, tekrar sebzelerimizi ,bütün kavanozlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
  • Her bir kavanoza bir çorba kaşığı kaya tuzu ,daha sonra kalan sarımsaklarımızı kavanozlara bölüştürelim.
  • Limon tuzu, sirke ve kaynamış su kaynar kaynar olmalı dolduralım .
  • Büyük bir bıçakla kavanozun iki tarafına kontrol edelim.
  • Boşluk varsa tekrar kaynamış su ekleyip kapaklarımızı sıkıca kapatıp kavanozumuzu sallayarak karışmasını sağlayalım ve ters çevirip bir gün bekletelim.
  • Karanlık güneş görmeyen bir yerde saklayalım ister 5 gün ister aylarca saklayabilirsiniz.
  • Not; kapaklarınız ve kavanozlarınız sağlam olduğuna dikkat edin deneyecek olan herkese afiyet olsun turşunuzu açtıktan sonra buzdolabında saklayın.

Soğan Yoğurtlaması Tarifi

 

Soğan Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler

Soğan için:

  • 2 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tutam karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yoğurt için :

  • 1 kase süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz

    Soğan Yoğurtlaması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğruyoruz.
  • Zeytinyağında karamelize edip baharatları atıyoruz.
  • Yoğurda malzemelerini ekliyoruz.
  • Soğan sıcaklığı gidince yarısını yoğurda karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerini kalan soğanın yarısı ile süsleyip servis yapıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 50 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu (200 ml)
  • 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)

Pirinci ıslatmak için;

  • Sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 su bardağı pilavlık pirinci uygun bir kabın içerisine alalım.
  • 1 tatlı kaşığı tuzu ve üzerini geçecek kadar Ilık suyu ekledikten sonra pirinçleri yaklaşık 20 dakika beklemeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pirinçleri birkaç defa iyice nişastasından arınıncaya kadar yıkayalım.
  • Diğer taraftan tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alalım.
  • Yağ ısındıktan sonra yarım çay bardağı tel şehriyeyi ilave edelim.
  • Şehriyeler kızarıncaya kadar orta ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Şehriyelerin rengi yeterince koyulaştığında suyu süzülmüş pirinçleri tencereye ilave edelim.
  • Birkaç dakika şehriyelerle pirinçleri birlikte kavuralım.
  • Bu aşamada üzerlerine 50 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı tavuk suyu ve 2,5 su bardağı sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirelim.
  • Üzerine bir kağıt havlu örterek yaklaşık 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Nazikçe karıştırdığımız tel şehriyeli pirinç pilavımız artık servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Peynir Mayasıyla 750 Gr Peynir Tarifi

 

Peynir Mayasıyla 750 Gr Peynir Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı peynir mayası
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu

Peynir Mayasıyla 750 Gr Peynir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sütü derin bir tencereye alın ,iyice kaynana yakın gelince peynir mayasını ve tuzu ekleyin .
  2. Kesilene kadar yüksek ısıda ocakta bekletin.
  3. Kaynamaya yakın sarı su çıkana kadar bekletin .
  4. Sonra peynir torbasına suyunu süzün.
  5. 2 saat bekletin ,isterseniz 5 saatte bekleyebilir.
  6. Peyniri torbadan çıkarın, dilimleyin.
  7. Süzdüğünüz peynirler cam bir kapta 1 hafta dolapta bişey olmaz kalırsa tabi o kadar lezzetli ki kalmıyor;))5 litre sütten 750 gr peynir çıktı bende şimdiden deneyenlerinde afiyet olsun diyorum 😋😍

Not; peynir 1 kiloya yakında çıkabilir benim süttüm hazır süt olduğu için bu kadar çıktı



Fırında Misket Köfteli Türlü Tarifi

 

Fırında Misket Köfteli Türlü Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 700 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 küçük çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeleri için;

  • 4 adet patates
  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 10-15 adet çeri domates

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Fırında Misket Köfteli Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce köftemizi hazırlayalım kıymayı bir kaba alalım.
  • Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak sıvı yağ galeta unu ve baharatları ekleyip yoğuralım.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurup streçleyelim, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirelim.
  • O sırada sebzeleri doğrayıp kızartalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayalım ,tuzlu suda 15 -20 dakika bekletip süzelim.
  • Patates ve kabakları da aynı şekilde küp küp doğrayalım.
  • Sıvı yağını tavaya alıp kızdıralım, sırasıyla patates patlıcan ve kabağı kızartalım.
  • Havlu kağıt serili tepsiye alalım.
  • En son köftemizi misket şeklinde biraz büyük olacak şekilde elimizi hafif suyla ıslatarak yuvarlayalım.
  • Kızgın yağda hafif kızartalım, kenara alalım yeşil ve kırmızı biberi de sebzelerin boyutunda doğrayalım.
  • Hepsini tepsimize alalım karıştıralım, tepsiye yayalım.
  • Üzerine çeri domates koyalım, en son salçayı suda eritelim içine baharatları atıp karıştıralım, yemeğimizin üzerine dökelim.
  • Üzerine yağlı kağıt örtüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20 dakika pişirelim.
  • Sonra yağlı kağıdı alalım, üzeri hafif kızarana kadar 10-15 dakika daha pişirelim.
  • Deneyecek Olanlara Şimdiden Kolay Gelsin Afiyet Olsun.

Bayat Ekmek Köftesi (Leziz Ekonomik) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 somun bayat ekmek
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet soğan rendesi
  • Maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber
  • Köftebaharatı
  • Pulbibee, tozbiber (1 er çay kaşığı)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Bayat ekmekleri kabuğu ile doğrayıp soğuk su ile ıslatalım.
  • Avucumuzun içinde iyice sıkalım.
  • Soğanı rendeleyip aynı şekilde suyunu sıkalım.
  • Köfte için diğer malzemeleri ekleyip, karışmasını sağlayalım.
  • Pütür kalmayana kadar yoğuralım.
  • Vaktiniz varsa bir süre dinlendirip şekil verelim. Elinize yapışırsa, elinizi yağlı su ile ıslayabilirsiniz.
  • Tavada ki sıcak yağda kızartıp servis yapalım. Afiyet olsun.

Fırında Pratik Tavuklu Bamya (Bamyayı Sevdiren Yemek) Tarifi

 

Malzemeler

  • 700 gram kemiksiz tavuk eti (hindi eti de olur)
  • 450 gram dondurulmuş bamya
  • 4 adet domates
  • 1 baş sarımsak ( 10-15 diş)
  • 1 çay bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini kuşbaşı doğrayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun ve küp doğrayın.
  • Sarımsakları iri doğrayın.
  • Bir fırın kabına tavuk etini, bamyayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, baharatları alın ve güzelce karıştırın.
  • Sos için: küçük bir tencerede tereyağını ısıtın, domates salçası ve biber salçasını ekleyerek güzelce kızartın.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve 5 dk. Kaynattıktan sonra hazırladığınız tavuklu karışımın üzerine dökün.
  • Yemeği, 225° de, fırının orta rafında 40 dakika pişirin, sonra fırının en alt rafına alarak 10 dakika daha pişirin.
  • Pilav veya patates püresi ile servis yapın.
  • Afiyet olsun. 😊.

    Not:📌kullandığım fırın kabı 27×27 ebatında.

11 Temmuz 2022 Pazartesi

Kremalı Muzlu Magnolia Tarifi

 

Kremalı Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (yarım kutu)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
  • 1 su bardağı fındık
  • 4 adet muz

    Kremalı Muzlu Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız tencereye sütü alalım.
  • Üzerine  şeker, un, yumurta, sıvı kremayı alarak güzelce karıştıralım. Kaynayıp koyulaşana kadar muhallebimizi pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra üzerine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Hazır olan muhallebimizi ocaktan alalım, ayrı bir kaba aktaralım ve üzerini muhallebiye değecek şekilde streçleyerek soğumaya bırakalım. Bu şekilde daha hızlı soğuyacaktır.
  • Rondomuza bisküvi ve fındıkları alarak un formuna gelene kadar rondoyu çalıştıralım.
  • Soğuyan muhallebimizi alarak 1-2 dakika daha mikserle çırpalım.
  • Ardından servis edeceğimiz kase ya da kavanozların dibine hazırladığımız bisküvili karışımdan dökelim. Güzel durması için kaşığın arka tarafı ile düzeltelim.
  • Üzerlerine muhallebiden boşaltalım ve tekrar kaşığın arkası ile düzelttikten sonra muz dilimlerinden yerleştirelim.
  • Tekrar sırası ile muhallebi ve bisküviden koyduktan sonra dilediğimiz şekilde süsleyerek 3-4 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen muzlu magnolialarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Zebra Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un (sade hamura ekleniyor)

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  • Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin ve bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
  • Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
  • Diğer sade hamuru da un ekleyerek tekrar çırpın.
  • Yaklaşık 24 cm. çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına yaklaşık 1 kepçe kadar sade hamurdan dökün
  • Fazla bekletmeden hemen bir kepçe de kakaolu hamurdan sade hamurun ortasına dökün. Kek harcı bitene kadar devam edin. Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Aşağıda aşama aşama resimler eklenmiştir oradan inceleyebilirsiniz.
  • Hazır olan keki önceden ısıtılmış fırında 160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
  • Pişen keki fırından alarak soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığına gelen keki kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis edin. Dilimlendiğinde çok güzel bir görüntü ortaya çıkıyor…
  • Afiyet olsun.

Porsiyonluk Cheesecake (Bayılacağınız) Tarifi

 

Porsiyonluk Cheesecake (Bayılacağınız) Tarifi İçin Malzemeler

Taban için;

  • 1,5 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin

Dolgusu için;

  • 400 gr labne peyniri
  • 1 paket süt kreması (200ml)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Üzeri için;

    • Karamelli çikolata
    • Beyaz çikolata
    • Bisküvi

      Porsiyonluk Cheesecake (Bayılacağınız) Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Tabanı için; tereyağı veya margarini eritin. Bisküvileri rondodan geçirin. Teremyağ ve bisküvileri karıştırın.
    • Cup cake kalıplarına bisküvilerden bir yemek kaşığı ilave edin ve bardak ile bastırın, buzdolabında dinlendirin.
    • Dolgusu için labne peynirini derin bir kaseye alın, bir tur karıştırın.
    • Süt kremasını ekleyip, çırpmaya devam edin. Pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Yumurtaları tek tek kırın ve karıştırın. En son nişastayı ekleyip, karıştırın.
    • Bisküvilerin üzerine chessecake karışımını eşit bir şekilde ekleyin. Toplam 14 tane cheesecake elde ettim.
    • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dk kontrollü pişirin.
    • Fırını kapattıktan sonra fırın kapağını yarım açın var cheesecakeleri yarım saat bekletin.
    • Daha sonra buzdolabında 2-3 saat soğutun. Üzeri için çikolataları benmari usulü eritin.
    • Önce karamelli çikolatadan sürdüm. Daha sonra beyaz çikolata ile çizgi çektim.
    • Sonra kürdan ile ileri geri yaparak şekil verdim. Cheesecakeleri 4-5 saat buzdolabında dinlendirdim. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.