15 Temmuz 2022 Cuma

Tepsi Kebabı Tarifi

 

Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Domates, sivri biber

    Tepsi Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymamızı yoğurma kabına alıyoruz.
  • İçine sebzelerin hepsini rondodan geçirip ekliyoruz;.
  • Baharatlarını ilave ediyoruz yoğuruyoruz, pişireceğimiz tepsinin üstüne çok az salça sürüyoruz.
  • Üzerine kıymalı harcımızı yerleştiriyoruz bastırarak eşit bir şekilde düzeltiyoruz. Dilim şeklinde bıçak yardımıyla kesiyoruz,.
  • Kenarlarına domates ve sivri biber dilimleyerek diziyoruz.
  • Sosu için malzemeleri bir kabın içine alıp karıştırıyoruz.
  • Tepsinin üzerine döküyoruz, ıslak fırın kağıdı kapatarak 200 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz (25-30 dk kadar ). Deneyeceklere afiyet olsun 

Köz Biberli Semizotu Salatası Tarifi

 

Köz Biberli Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 1 adet salatalık (büyük boy)
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 su bardağı haslanmıs mısır
  • 1 avuç ince kıyılmış dereotu

Sosu için

  • 7 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Karabiber, tuz

    Köz Biberli Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kapya biberleri 200 derece fırında yaklaşık 30 közleyin.
  • Közlediğiniz biberleri soyun ve küp küp doğrayın.
  • Semizotunu yıkayıp kalın dallarını ayıklayın.
  • Salatalıkları küp küp doğrayın.
  • Uygun bir kap içerisine tüm malzemeleri alalım.
  • Sosu için uygun bir kaseye malzemeleri birleştirip karıştıralım.
  • Sosu salatanın üzerine ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına alınır ve servis edilir.
    Afiyet olsun

Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi

 



Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet rendelenmiş orta boy havuç
  • 2 dal ince doğranmış yeşil soğan
  • 2 orta boy küçük küp doğranmış patates (Çiğ)
  • İnce kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı kadar un

Üzeri için;

  • Susam

    Tuzlu Kek (Sebzeli Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve yoğurdu tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ, küp küp doğranmış patates, dereotu, taze soğan, rendelenmiş havuç, rendelenmiş kaşar peynir, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serili küçük boy yuvarlak borcama kek hamurumuzu boşaltıyoruz.
  • Üzerine susam serpiyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıkan keki dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun….

Organik Erik Kompostosu Tarifi

 

Organik Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kırmızı erik
  • 2 litre kaynar su daha az vakit alması için
  • 1 dilim limon
  • 2 karanfil sevmeyen kullanılmayabilir
  • 1 su bardağı şeker damak zevkinize göre azaltır çoğaltırsınız benim eriklerim ekliydi

    Organik Erik Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Erikleri yıkayıp, tencereye alıyorum, üzerine kaynar su ve diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım 10 dk yeterli olacak ben 1 tane kavanoza sıcak doldurdum.
  • Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirdim kalanı içmek için ayırdım siz nasıl arzu ederseniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
  • Not: Üzerine çıkan kabukları çok ezmeden erikleri kaşıkla alalım.

El Açması Mekik Baklava Tarifi

 

El Açması Mekik Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 3,5 su bardağına yakın un

İç malzemesi kaymak için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik

Arası için;

  • İri dövülmüş ceviz, fındık, fıstık tercihinize bağlı (Ben ceviz kullandım)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 dilim limon

Üzeri için;

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hamuru açmak için;

  • 1 kase nişasta

    El Açması Mekik Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Kaymak için malzemeleri katı kıvam alana kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. Ceviz, fındık, fıstık olan iç malzemelerimizi iri kıyılmış şekilde hazırlayıp, kenara alalım.
  • Tereyağını eritip sıvı yağ ile buluşturalım ve beklemeye alalım. Hamur için tüm malzemeleri ekleyelim, ama unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim ve yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletelim.
  • Bekleyen hamurumuzu bezelere ayıralım. İlk bezeyi nişasta yardımı ile olabildiğince ince açalım. Açtığımız hamuru oklavaya gevşek bir şekilde saralım ortaya doğru kenarlarından sıkıştırarak saralım.
  • Sık pile olacak şekilde hamuru açalım ortasına iki parmak aralıklarla ceviz ve kaymak harcı ekleyerek kenarlarından katlayalım. Tek tek keselim ve yağladığımız tepsiye dizelim.
  • Aynı işlemleri diğer bezelere yapıp tepsimizi dolduralım üzerine tereyağı ve sıvı yağı karışımı ekleyip, 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan baklavamızın üzerine soğumuz şerbeti dökelim. En as 3 saat kadar dinlendirip servise hazır hale getirelim. Afiyet olsun.

Kekli Çikolatalı Truff Tarifi

 

Kekli Çikolatalı Truff Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 6 adet pop kek (Veya 1_1.5 paket baton kek)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı kakao
  • Bulamak için;

    • 2 paket sütlü tablet çikolata
    • Ufaltılmış gevrek
    • Ufaltılmış kavrulmuş fındık

      Kekli Çikolatalı Truff Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Burçak bisküvileri parçalayıp, bütün malzemeleri bir kaba alıp, elimizle hepsi birbirine geçecek şekilde yoğuruyoruz.
    • Sonra istediğimiz şekli verip, önce benmari usulü erittiğimiz çikolataya bandırıp, birazını ufaltılmış fındığa birazınıda ufaltılmış gevreğe bulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsimizin içine dizip, 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
    • Buzdolabından çıkardıktan sonra servise hazır afiyet olsun.
    • Dışını bulamak için ben fındık ve gevrek kullandım siz istediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz ama gevrekli ve fındıklıda çok güzel oluyor denemenizi tavsiye ederim.
    • Not: Benim sabahtan yapmış olduğum damla çikolatalı pop kek vardı ben onu kullandım eğer sizinde evde yapmış olduğunuz kekiniz varsa onu kullanabilirsiniz. Yoksa 1_1. 5 paket kadar hazır baton keklerden veya bir kaç paket hazır pop keklerden kullanabilirsiniz. Evde yapacak olursanız klasik kek yapıp kullanabilirsiniz. Benim bu ölçülerde tam 31 tane çıktı siz büyük veya küçük yapıp biraz daha az ve biraz daha çok çıkartabilirsiniz (Afiyet olsunn:).

Süprizli Muffin Kek Tarifi

 



Süprizli Muffin Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un (Kontrollü azar azar ekleyin)

İç dolgusu için;

  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 3 adet yumurta akı (Büyükse 2adet yumurta)
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsinz

    Süprizli Muffin Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hindistan cevizi toplarını hazırlayalım. Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta aklarını (Önce iki adet ekleyin yetmezse 3. yumurta akını ekleyin) Hepsini yoğuralım.
  • Küçük topcuklar yaklaşık 20 adet olacak şekilde ayarlayalım. Yaptığımız bu iç dolguları buzdolabına kaldırıp bekletelim. Kek için şeker ve yumurtayı iyice çırpalım. Sonra sıvı yağ ve oda sıcaklığındaki sütü ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak katı malzemeleri eleyerek ekleyip, spatulayla ya da mikserin düşük devriyle çırpalım. Kek hamurundan 1 yemek kaşığı tepeleme kalıba konulur.
  • Üzerine, ortasına bir adet hindistan cevizi topu bırakılır. Tekrar üzerine kek hamurundan 1 yemek kaşığı eklenir. Tüm kalıplar dolana kadar bu şekilde yapılır.
  • Ben üzeri için küçük şekerlemeler kullandım. Kalpli ve incili. Doğum günü konseptine uygun olması için. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede fansız alt-üst ayarda pişirilir. Afiyet olsun

İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi

 

İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 veya 3.5 su bardağı un(kontrollü ekleyin ,yumuşak bir hamur olmalı)

İçi ve üzeri için;

  • Tüm fındık ve dövülmüş fındık

    İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu kaynattıktan sonra 1 dilim limonla 25 dk kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Yoğurma kabına hamur için olan bütün malzemeleri ilave edelim ve yoğuralım.
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde olacak şekilde bezlere ayıralım.
  • Bezelerden bir tanesini tezgahın üzerine alıp üzerine bastıralım ,ortasına 1 tatlı kaşığı dövülmüş fındık koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
  • Yuvarladığımız hamurun üzerine kürdanla yanlarına bastırarak şeritler halinde şekil verelim .
  • En üstüne de tüm fındık koyup bastıralım.
  • Yağlanmış tepsimize şekil verdiğimiz tatlıları koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 170°c fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti dökelim.
  • (1 gün dinlenirse daha güzel olur).
    Afiyet olsun

Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

  • Kedi dili büsküvi
  • Islatmak için 1 kase süt

Tavuk göğsü için;

  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un (200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Çilek sosu için;

  • 1 kase çilek
  • 150 ml su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı şeker

Üzeri için ;

  • Beyaz çikolata

    Çilek Soslu Kedi Dilli Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı koyup eritin unu ilave edip unun kokusu çıkıp rengi hafif dönünceye kadar orta ateşte kavurun.
  • Sonra sütü yavaş yavaş ilave edin.
  • Şekeri döküp kıvamı yoğunlaşana kadar kontrollü karıştırarak pişirin kıvam alınca iki dakika daha kısık ateşte pişirin.
  • Vanilyayı döküp karıştırın.
  • Pürüzsüz kıvam olana kadar mikserden geçirin.
  • Çilek sosu için; Çilekleri ve yarım çay bardağı şekeri robottan geçirin.
  • Bir çay bardağı suya bir yemek kaşığı nişasta koyup nişasta çözülene kadar karıştırıp çileklerin üzerine dökün ocakta koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
  • Kedi dillerini teker teker süte batırıp borcama dizin.
  • Çok fazla suda bekletmeyin üzerine sıcak muhallebi dökülünce onunda nemiyle çok yumuşarlar.
  • Muhallebiyi döküp yayın muhallebi oda ısısında soğurken çilek sosunu pişirin.
  • Muhallebi soğuyunca üzerine sıcak çilek sosunu döküp yayın çilek sosuda oda ısısında soğuyunca buz dolabına kaldırın.
  • 4 saat dinlendirin ,üzerine çikolata rendeleyip dilimleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  • İsterseniz tek porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.

    Yada kedidili bisküvisiz de yapabilirsiniz.

    Çok hafif ve çok güzel oluyor.

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Sote için:

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Püresi için:

  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (60 ml)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 350 gr rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Püresi için patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız patatesleri uygun bir tencereye aktaralım ve üzerini geçecek kadar su ilave edelim.
  • Patatesleri iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzerek karıştırma kabına alalım.
  • Patateslerin üzerine tereyağı,  süt,  karabiber ve  tuzu ekledikten sonra patatesleri ezerek püre haline getirelim.
  • Daha sonra hazırladığımız püreyi bir borcama veya bir fırın tepsisine aktaralım.
  • Bir spatula yardımıyla patatesleri kabın tamamına yayalım ve üzerini güzelce düzenleyelim.
  • Tavuk sote için tavuk göğsünü küp küp doğrayalım. Ardından uygun bir tavaya sıvı yağ alalım.
  • Doğranmış kuru soğan, sivri biber vekırmızı kapya biberi ekleyelim, karıştırarak soğanları ve biberleri pişirmeye başlayalım.
  • Soğan ve biberler yumuşamaya başladıktan sonra göğüs etini ilave edelim.
  • Güzelce karıştırarak tüm malzemeyi kavurmaya devam edelim.
  • Tavuklarda kavrulup suyunu çekmeye başladığında domates, domates salçası, pul biber,  karabiber ve tuzu ekleyelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
  • Birkaç dakika daha kavurduğumuz tavuk soteyi patates püresinin üzerine aktaralım.
  • Soteyi patates püresinin her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Son olarak üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Püreli tavuk sotemiz artık fırına girmeye hazır. Önceden 170 derece ısıttığımız fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran patates püreli tavuk sotemiz artık servise hazır.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!