28 Temmuz 2022 Perşembe

Küçük Pizza Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yaş maya
  • 1 kaşık şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Alabildiği kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Malzemesi için;

  • 10 çeri domates
  • 2 biber
  • 1 kalıp malatya peyniri yada eriyen herhangi bir peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Merhaba hamuru ılık su süt maya ve şeker ile mayayı kabartıp ununu, tuzu ekliyoruz. Bir saat bekliyoruz.
  • O arada domates, biber doğruyoruz. Peyniri rendeliyoruz.
  • Hamuru yağlanmış veya kağıt serili tepsiye küçük bezeler halinde diziyoruz.
  • Elimizi yağa batırıp, açıyoruz ve iç malzemesini ekliyoruz yumurta sarısı sürerek fırınlıyoruz.
  • 160 derecede fırına koyduğumuz gibi fırını açalım ısınana kadar mayalanır. Afiyet olsun.
  • Not: Ben peynirin tuzunu önceden alarak kullanıyorum.

İki Renkli Krep Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • Süt, yumurta ve unu bir karıştırma kabına alarak homojen bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Harcın yarısını ayırıp kakaolu yapalım.
  • İçerisine kakao ve vanilyasını ekleyelim.
  • Yanmaz yapışmaz krep tavasında istediğimiz şekillerde yaparak arkalı önlü pişirelim.
  • Krep hamuru harcı bitene kadar pişirmeye devam edelim.
  • Arasına sürülebilir çikolata veya bal sürerek yiyebilirsiniz.
  • İster dürüm olarak ister dürüm yaptıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Salatalıklı Patates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane patates
  • 1 büyük salatalık
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek demet dere otu
  • 10 yaprak kadar taze nane (yoksa kuruda olur ama taze nanen lezzeti harika oluyor)
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonezÜzerine arzu ederseniz;
    • Çok az sıvı yağ
    • 1 çay kaşığı toz biber

      Nasıl Yapılır?

    • 3 tane patates soyalım küp küp doğrayalım tuzlu suda haşlayalım.
    • Haşlanan patatesleri süzüyoruz ,kabımıza alalım.
    • O soğurken biz dere otu, neneyi yıkayıp doğrayalım .
    • Salatalığı da ufak ufak doğrayalım.
    • Şimdi geldi bu güzelleri bir arada buluşturmaya, bütün malzemeyi patatesin üzerine ilave edelim karıştıralım .
    • Servis tabağına alalım.
    • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ,ceviz de çok yakışır deneyecek olanlara afiyet olsun.

Limonlu Revani Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (800 ml)
  • Yarım limonun suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Limonlu revaninin öncelikle şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alpı karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyelim ve karıştırıp 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  • Keki için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek tekrar çırpalım.
  • Son olarak un, irmik, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, limonun kabuğunu rendeleyelim. Tüm malzemeyi tekrar çırpalım.
  • Orta boy yuvarlak veya kare borcamın tabanını çok az yağlayalım. Ardından hazırladığımız kek harcını boşaltalım.
  • Spatula yardımıyla harcımızı eşit bir şekilde yayalım.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen revanimizi fırından alalım ve soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Oda sıcaklığına gelen revaniyi buzdolabına kaldıralım ve bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini güzelce çeken revanimizi dilimleyerek süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Şekilli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3,5 su bardağı un

    Nasıl Yapılır?

  • Şekilli kurabiyelerin hamuru için oda sıcaklığında tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, kabartma tozu,  pudra şekeri,  unun bir kısmını ve tarçını uygun bir kaba alarak yoğurmaya başlayalım. Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru toparlayalım.
  • Hamurumuzun yaklaşık yarısını tezgaha alalım. Biraz un serperek merdane yardımıyla açalım.
  • İstediğimiz inceliğe geldikten sonra kurabiye kalıplarını kullanarak hamurumuzu keselim. Bu aşamada farklı farklı kalıpta kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Eğer kalıp kullanmak istemezseniz bardakla da hamurunuzu kesebilirsiniz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine şekillendirdiğimiz kurabiyeleri aralıklı olarak dizelim. Kalan hamurumuza da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım. Bu ölçülerle hazırladığım kurabiye hamurundan 2 tepsi yaklaşık 45-50 tane kurabiye hazırladım.
  • Kurabiyeleri önceden 180°C ısıttığımız fırında 12 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kurabiyeleri dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben kalp şeklindeki kurabiyenin yarısını eritilmiş sütü çikolataya batırdım. Üzerine fındık veya toz antep fıstığı serpiştirdim. Çiçek şeklindeki kurabiyelerin de yine orta kısmını eritilmiş çikolata ile kapladım ve toz fıstık veya fındık serptim. Siz istediğiniz şekilde süsleyebilir dilerseniz kalıplı kurabiyelerinizi sade olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kadayıflı Cevizli Kurabiye Tarifi

 



Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 8-10 adet ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3-3,5 su bardağı kadar un

    Nasıl Yapılır?

  • Tahin,sıvı yağ,vanilin ve şekeri karıştıralım.
  • Dövülmüş ceviz içini ve kadayıfı ekleyip tekrar karıştıralım. Kontrollü olarak un ve kabartma Tozunu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  • Varsa dondurma kaşığı ile yoksa elimizle şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • 180 derece alt üst ayarlı fırında altı pembeleşene kadar pişirelim.
  • Pişince üzeri un kurabiyesi gibi biraz ele yapışır şekilde oluyor bu sizi yanıltmasın içi kıtır ve pişmiş oluyor👍deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 

Kuru Domates Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 60 gram kuru domates
  • 10-12 adet kırma yeşil zeytin
  • 1 avuç çeviz
  • 1 avuç dereotu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Birazcık nar ekşisi
  • Bir cimdik tuz
  • Bir cimdik kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Kuru domatesleri sıcak suda 10dk bekletelim.
  • İnce dilimlere keselim.
  • Zeytin ve çevizleri kücültüp ekliyelim.
  • Diğer kalan malzemeleri ekleyip ekmek üstüne servis edebiliriz. Şimdiden deniyenlere afiyet olsun

Meyhane Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Su

    Nasıl Yapılır?

  • İnce ince doğrayıp soğanla kapya biberimizi sıvı yağda kavuruyoruz. Üzerine salça, tuz ve baharatlarımızı ekleyip kavuruyoruz.
  • Bulgurumuzu da ekleyip kavuruyoruz. İnce ince doğranmış domateslerimizi de ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son yaklaşık üzerine 1,5 su ekleyip karıştırıyoruz ve pişiriyoruz.
  • Suyunu çektikten sonra altını kapatıp tenceremizin üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatıp, demlenmeye bırakıyoruz.

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yeterince sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan yıkanıp soyulur rendelenir. Sarımsakta rendelenir.
  • Uygun bir tencereye alınır sıvı yağla birlikte orta harlı ocakta yumuşayana kadar kavrulur.
  • Tereyağ, un ilave edip kavrulur salça ilave edilir kavrulur.
  • Yavaş, yavaş, karıştırarak su ilave kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı şehriye ilave edilir ara ara karıştırılır, kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  • Tuz, nane, pul biber, eklenir şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir, suyuda şehriyeside kıvama gelince ocaktan alınır servis yapılır, afiyet olsun. 🌹
  • Arzuya göre et suyuda ilave edebilirsiniz.

Kızartmadan Köfte Patates Dilimleri Tarifi

 



 Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 3 adet orta boy patates
  • 2 adet domates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Köfte için bütün malzemeleri bir kap içerisine araya getirin ve güzelce yoğurun.30 dk buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlenen köfteli harcımızı yuvarlak olacak şekilde şekillendirin.
  • Sebzeleri dilimleyin ben tırtıklı bıçak kullandım siz normal bir bıçak yardımıyla kesebilirsiniz.
  • Fırın kabınıza arka arkaya olcak şeklinde dizin.
  • Ayrı bir kaseye yağı, salçayı ve tuz ilave edin, toplam 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.
  • Yemeğinizin üzerine yavaşça dökün.Su miktarı gerekirse arttırabilirsiniz.
  • 250 derece fırında yaklaşık 35-40 pişirin.
  • Deneyen herkese afiyet olsun 

Görüntüsüyle Hayran Bırakacak Köfte Patlıcan Sarması Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet patlıcan

Köftesi için

  • 1 kg kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeli yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yeterince tuz

Patlıcanları yağlamak için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Üzeri için;

  • Küçük domates

    Nasıl Yapılır?

  • Köftesi için derin bir kabın içerisine kıyma, rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş soğan,yumurta ,un,sıvı yağ, tuz ve baharatlar alınır iyice yoğrulur.
  • Üzeri kapalı yarım saat dolapta bekletilir.
  • Patlıcanlar yıkanır ve uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde bıçakla kesilir.
  • Dilimlediğimiz patlıcanları fırın kağıdı tepsi üzerine dizelim.
  • Patlıcanları yağlamak için küçük bir kaseye yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber karıştırılır ve bu karışım arkalı önlü patlıcanların üzerine sürülür.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 10 dk patlıcanlar biraz yumuşayıncaya kadar fırına verilir bu süre sonunda fırından çıkartılır soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan patlıcan dilimlerden biri alınır tezgaha koyulur köfte harcından küçük bir parça alınır ve patlıcan diliminin uzunluğa kadar çok kalın olmayacak şekilde yuvarlanarak silindir şeklinde yapıılır.
  • Patlıcan dilimin üzerine koyulur iki ucu ters yöne çevirerek kıvıralım ve içe doğru yuvarlayarak uçların açılmaması için kürdan batıralım ve fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Bütün kıyma ve patlıcan dilimlerini bu şekilde yaparak fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Sosu için 1 yemek kaşığı domates salçası,tuz ve kaynar suyu bir kasede karıştıralım ve tepsideki patlıcan köfte sarmaların aralarına gezdirelim.
  • Patlıcan köfte sarmalarımızın üzerinde ortalarına küçük domates yerleştirelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında 25 dakika pişirelim eğer fırında uzun düre tutarsanız köftelerinizde açılmalar olabilir fazla süre fırında bırakmayın.

1 Hamurdan 7 Şekil Tuzlu Kurabiye Pastane Tuzlusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta (Sarısını üzeri için ayırın)
  • Çay kaşığı nın ucuyla kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Üzerine

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Haşhaş
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağı,tuz, şeker, nişasta, yumurtanın akı ve sirke,kabartama tozu ekleyin güzelce karıştıralım ve unu ekleyelim kontrollü ekleyin sert bir hamur olmasın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olsun.
  • Hamur hazır şekil vermeye başlayabilirsiniz ben videoda gördüğünüz gibi baya şekilli yaptım siz dilediğiniz şekilde kurabiyelerinizi hazırlayabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine alın üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam çörek otu veya haşhaş gezdirip önceden ısıtılmış fırında hafifi kızarana kadar pişirin tuzlu kurabiyelerimiz hazır afiyetle yiyin.