Malzemeler
- 3-4 adet kuzu incik
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5-6 adet ortaboy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3-4 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy havuç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1-2 adet defne yaprağı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ocağın altını açıp tabanı geniş bir tencereyi ocağa koyup iyice ısıtalım.
- Tereyağ ve sıvı yağı ekleyip oda sıcaklığında olan burası önemli kuzu incikleriniz mutlaka oda sıcaklığında olsun incikleri tencereye sıralayıp önlü arkalı her yerini iki üç dakika kadar iyice mühürleyelim.
- Çok yağ sıçrıyorsa tencerenin kapağını kapatabilirsiniz ama ocağın altını kısmayın.
- İyice mühürlenen inciklerinizin üzerine bir su bardağı 200 ml sıcak su ilave edin.
- Yağlı fırın kağıdını ıslatıp etlerin üzerine serin bu işlem buhar kaybı olmaması için önemli tencerenin kapağını da kapatıp en düşük kısık ateşte en az iki saat pişirelim bu arada tencerenin kapağını hiç açmayalım.
- İki saat sonunda üzerindeki kağıdı alıp incikleri fazla zedelemeden alt üst çevirelim.
- İrice doğranmış havuçları,patatesleri ve dörde bölmüş olduğunuz soğanları sarımsak ve defne yaprağı ekleyip baharatlarını ilave edip tencerenin kenarından bir çay bardağı sıcak su ilave edelim fazla su ilave etmiyoruz.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 40-45dakika kadar pişiriyoruz.
- Servis esnasında ince kıyılmış maydanoz serpiştirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet şifa olsun