Malzemeler
- Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı su
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Nane
- Tozbiber
- Kekik
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, un kavrulunca biber salçası eklenir, güzelce karıştırılır, suyu azar azar verilip bir yandan da karıştırılır.
- Su kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış maydanoz ve arpa şehriye eklenir, şehriye pişene kadar kaynatılır, damak tadınıza göre tuz, baharatlar eklenip karıştırılır, sıcak servis edilir.
Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Un
Üzeri için
- 1 su bardağı su+ 1 tatlı kaşığı pekmez
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bi hamur elde ediyoruz.
- Hamurları eşit küçük parçalara bölüp elimizle uzatıyoruz.
- Uçlardan birleştirip önce pekmezli suya sonra susama bulayıp 160 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun
Malzemeler
- 5 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema için
- 3 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 ,5 kahve fincanı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Soğuduktan sonra
- Yarım paket krem şanti
- 50 gram krema
Ortası için
Kaplamak için
- 2 paket krem şanti üstündeki tariften yarım bardak az süt
Ganaj için
- 150 gram krema
- 2 paket sütlü çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurta sarısı ve akları ayrılıp şekerin yarısı ve limon suyuyla aklar köpük olana kadar çırpılır.
- Ters çevirdiğimizde akmayacak hale geldikten sonra sarılara geçilir.
- Kalan şeker eklenip beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıcak su eklenip köpürtüldükten sonra kuru malzemeler eklenir.
- Yumurta sarılı karışıma beyazlar yavaş yavaş eklenip spatulayla karıştırılır.
- 170 derece fırında 40-45 dk pişirilir. Krema için krem şanti ve krema hariç malzemeler koyulaşana kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra krema ve krem şanti eklenip çırpılır.
- Pandispanya soğuduktan sonra 3 eşit parçaya bölünür.
- Alt taban konup sütle ıslatıldıldıktan sonra krema ve meyveler eklenir.
- Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra en üstü de kapatıp sütle ıslıyoruz. Dilerseniz bu şekilde 1 gün dinlendirip sonra kaplayabilirsiniz. Boş yer kalmayacak şekilde krem şantiyle pastamızı kaplıyoruz.
- Ganaj için kremayı ısıtıp çikolatanın üstüne döküp karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra pastanın üzerine döküyoruz.
- Üstünü istediğiniz gibi süsledikten sonra pastamız hazır.
Malzemeler
- 3 adet avokado
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı dolusu bal
Süslemek için
- Nar
- İri ceviz
Nasıl Yapılır?
- Olgunlaşmış avokadoyu kaşık yardımıyla çıkarıp bir kapta çatalla eziyoruz.
- Üzerine bal ezilmiş ceviz döküp karıştırın.
- Sonra bir servis tabağına alıp ayıkladığımız nar ve iri cevizle süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1,5 kg kuzu kol
- 1 kase arpacık soğan
- 1 kase çeri domates
- 3 adet patates
Etimizin sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı tuz
- 4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosumuzu bir kaseye hazırlayıp karıştıralım ve etimizin üzerine dökelim her yerine yedirelim.
- Sarımsakları rendeleyelim etimizin üzerine dökelim karıştıralım ve eti yarım saat kadar kenarda bekletelim.
- Patatesleri gelişi güzel doğrayalım.
- Soğanları soyalım ve domatesleri de temizleyelim.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve etleri üzerine koyalım.
- Patates soğan ve domatesleri de ekleyip üzerine yağlı kağıt serelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecede ayarlı fırında pişirelim.
- Ara ara pişip pişmediğini kontrol edelim sıcak servis edelim. Afiyet olsun
Malzemeler
- 250 gram makarna (Yarım paket)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 100 ml makarna suyu (Yarım çay bardağı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 200 ml krema (1 paket)
- 100 gram rendelenmiş kaşar (1 kase)
Nasıl Yapılır?
- Makarnayı paketin üzerinde yazan süreye göre haşlayın.
- Zeytinyağı ile birlikte soğanı ve sarımsağı tavaya alıp kavurun.
- Domates salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Makarna suyu,baharatlar ve kremasında ekleyip karıştırın.
- Kaşar peynirini de sosa ilave edin.
- Son olarak makarnayı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun
Malzemeler
Sosu için;
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
İç harcı için;
- 350 gr peynir
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Unlu sirkeli böreğimizin sosu için karıştırma kabına sıvı yağ, un ve sirkeyi alarak güzelce karıştıralım.
- İç harcı için kasede ezdiğimiz peynir ve ince doğradığımız maydanozu karıştıralım. Bu aşamada peynirinize göre tuz ekleyebilirsiniz.
- Tezgaha yufkalardan bir tanesini alalım, yarısına unlu sirkeli sostan sürelim.
- Diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatalım ve üzerini tekrar soslayalım.
- 2 Katlı yufkamızı 6 üçgen parça olacak şekilde keselim.
- Üçgenlerin geniş kısmına hazırladığımız peynirli iç harcından koyalım. Kenarlardan içe doğru katlayalım ve hafif sıkı olacak şekilde saralım. Diğer parçaları da aynı şekilde sarara rulo haline getirelim.
- Kalan yufkalara da sırasıyla aynı işlemleri uygulayalım.
- Hazırladığımız böreklerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
- Üzerlerine bir fırça yardımıyla bolca yumurta sarısı sürelim.
- Son olarak böreklerimizin üzerine çörekotu serpelim ve önceden ısıtılmış 180°C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda güzelce pişen ve ilk sıcaklığı çıkan çıtır böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Malzemeler
- 1 /2 kırmızı pancar
- 1 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
Üzeri için
- Zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Kırmızı pancar ve havuç rendeleyip zeytinyağını ekleyip ocakta 5 dk kadar pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz, onlar soğurken yoğurt mayonez, sarımsak ve tuz güzelce bir kapta karıştırıyoruz.
- Soğuyan kırmızı pancar ve havuç ekliyoruz yoğurt karışımına.
- Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz servis etmeden önce.Afiyet olsun.
Malzemeler
İç harcı için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
- 1 adet soda
- 1 paket kabartma tozu
- Peynir yada patates
- Çeyrek demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- İç harç için malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştıralım. Yufkamızı tezgaha açalım.
- Hazırladığımız sosu kaşıkla üzerine döküp her tarafına yayalım.
- Ardından diğer yufkayı üzerine kapatıp tekrar sostan döküp sürelim.
- Yufkaların tamamını bu şekilde üst üste koyup sostan sürelim.
- Son kata tekrar sostan sürüp saralım. 3 e keselim yufkamızı.
- Ardından streç filme sarıp buz dolabında dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru buz dolabından çıkarıp dilim dilim keselim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Bütün yufkayı bu şekilde hazırlayalım.
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımını sürelim.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 1 adet küçük brokoli
- 1 adet havuç
- 1 avuç ceviz
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
Sos için;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
Nasıl Yapılır?
- Brokolimizi sirkeli suda bekletip küçük çiçeklerinden ayırıp az tuz atılmış kaynar suda 5-6 dakika haşlıyoruz.
- Havucumuzu ince uzun şekilde kesip 5 dakika haşlıyoruz.
- Soğumaları için bekletip mısır ve cevizi ilave ediyoruz.
- Sos için zeytinyağı limon nat ekşisi tuz ve ezilmiş 2 diş sarımsağımızı karıştırıyor ve salatamıza ilave ediyoruz. Afiyet olsun
Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet havuç
- 3 adet sivri biber
- 1 su bardağı bezelye donmuş
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz kara biber pul biber kekik
Beşamel sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Kara biber
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Tavuk etimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
- Uygun bir tencereye alıyoruz.
- Zeytinyağ ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Tencerenin kapağı kapalı orta ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Daha sonra salça tuz baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
- Biberler ,havuç, soğan, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz.
- Etimize ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar tekrar pişiriyoruz.
- Daha sonra bezelyeyi ilave edip 1-2 dk daha pişirip ocaktan alıyoruz güveçlere bölüştürüyoruz.
- Beşamel sos için.Yağ ve unu uygun bir tavaya alıyoruz ocakta hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra süt ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Tuz karabiber ekleyip kaynadıktan sonra etimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine kaşar peyniri serpip 220 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.