17 Mart 2023 Cuma

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi

 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3-4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep (yoksa önemli değil)
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı oda ısısında yumuşamış tereyağ (en son ekleyeceğiz)

Arasına koymak için;

  • Kaşar peyniri

Bulamak için;

  • Yarım çay bardağına yakın pekmez
  • 1 su bardağı su
  • Bolca kavrulmuş susam

200 ml su bardağı kullandım. 

Yaptığım Anda Biten Kaşarlı Simit Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt, ılık su, şeker ve instant mayayı bir kabın içine alıp çırpalım.
  2. Daha sonra içine sıvı yağını ilave edelim ve elemiş olduğumuz unu azar azar ekleyerek karıştıralım.
  3. Bir miktar un ekledikten sonra yüz ve mahlebini ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim.
  4. Elimize hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. En son oda sıcaklığında yumuşamış tereyağınıda ekleyip, iyice yoğuralım.
  6. Hamuru toparlayıp, üzerini streç filmle sıkıca kapatalım ve bir örtüye sarıp, sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım.
  7. Mayalanan hamuru hafifçe çok söndürmeden gazını alalım.
  8. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle yuvarlayalım.
  9. Mayalanması için bir tepsinin üzerine koyalım be hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  10. Poğaçamızı yapmak için ilk yaptığımız bezeyi alalım ve alt kısmı üste gelecek şekilde düz bir zemine koyalım.
  11. Elimizle çok bastırmadan ve inceltmeden bir miktar açalım.
  12. İçine bir miktar dilimlenmiş kaşar peyniri koyacağım ve üzerini kapatalım. Daha sonra elimizle düzeltelim.
  13. Poğaçamızı birleştirdiğimiz kısımdan tutup, üst tarafını önce pekmezli suya daha sonra her tarafını bol susama bulayalım.
  14. Poğaçamızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizi yerleştirelim. Hepsi için aynı işlemi uygulayalım. Ortalama 16-17 adet poğaçamız çıkıyor.
  15. Tepsimiz üzerine bir bez örtüp 15-20 dakika tepsi mayası verelim. Bu çok önemli.
  16. Mayalanan poğaçalarımızın üzerine çok derin olmayacak şekilde 3 tane çizik atalım. Çok derin keserseniz poğaça kestiğiniz yerlerden patlar ve kaşar peynirleri dışına çıkar.
  17. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece alt üst ayarda poğaçalarımızın üzeri ve altı hafif kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Fırın Makarna Tarifi

 

Fırın Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • GarnitÜr (istenirse konulabilir, ben koymadım)

BeŞamel sos için;

  • 150 gram margarin
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

    Fırın Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna için; bir tencereye su ve tuz ekleyip, kaynadıktan sonra spagettileri içine koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  • Beşamel sos için yağı tencereye alıp erdikten sonra unu ekliyoruz ve kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca karıştıra karıştıra sütü ekliyoruz ve kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.  Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Pişen makarnayı bir borcam veya uygun bir tepsiye koyup (eğer garnitür kullanacaksanız makarnaya karıştırıp öyle borcama döküyoruz)
  • Üzerine beşamel sosu döküyoruz ve kaşar peynirini ekleyip 180 ° fırında altüst pişmeye bırakıyoruz.
  • Afiyet olsun 

Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi

 

Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) orta boy marul
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) limon suyu

Üzerine;

  • Zeytinyağı
  • Sumak

    Teretür Mezesi (Tahinli Marul Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle marulu ve maydanozu incecik doğrayalım. Üzerine tuzunu ekleyip elimizle ovalayıp suyunu çıkaralım.
  • Yoğurt sosu için; yoğurt, tahin, limon suyu ve sarımsak rendesini karıştıralım.
  • Eğer bu aşamada yoğurdun kıvamı size katı gelirse marul suyundan biraz dökerek yoğurdu açabilirsiniz.
  • Daha sonra hazırladığımız yoğurt sosunu marullar ile iyice harmanlayalım.
  • Servis tabağına alarak üzerine zeytinyağı gezdirelim. Ben üzerine sumak serptim.
  • Siz isterseniz kuru nane, kırmızı toz biber veya ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🫶
  • Not:Süzme yoğurdunuz o anda elinizde yoksa normal yoğurdu bir süzgece koyarak bir saat bekleterek de, yoğurdun fazla suyundan kurtularak süzme yoğurt elde edebilirsiniz

Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın)

 

Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın) İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 dolu çay kaşığı kekik
  • 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 dolu çay kaşığı köri
  • 1 paket krema (200 ml)

    Çok Lezzetli Körili Kremalı Tavuk (Tarifi Başka Tarif Aramayın) Nasıl Yapılır?

  • Tavaya zeytinyağı alarak kızdıralım, ocak yüksek ateşte olsun.
  • Jülyen şeklinde doğradığımız tavuk göğsünü tavaya alarak soteleyelim. Biraz suyunu salacaktır.
  • Suyunu çekmesine yakın tuzu ekleyelim.
  • Suyunu tamamen çektikten sonra birkaç dk kavuralım.
  • Ardından yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • Soğanın tamamen kavrulmasına yakın küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyerek 1-2 dk kavuralım.
  • Ardından baharatları ekleyerek karıştıralım, baharatların kokusu çıksın.
  • Son olarak kremayı ekleyerek birkaç dk bütün malzemeler birbirine girişinceye kadar pişirelim.
  • Görüntüsü de lezzeti de şahane oluyor kesinlikle deneyin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil sivri biber (iri doğrayın)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan (iri doğrayın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 adet domates (kabuğunu soyup doğrayın)
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1-1,5 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre)
  • Karabiber
  • Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 litre soğuk su

️️️Kıtır ekmek için;

  • 2 dilim küçük ekmek (60 gr.) (küçük dörtgen doğrayın)
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Biraz kırmızı toz biber

    Yalancı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını ve tereyağını eritip, soğanları, sarımsağı ve yeşil biberi kavurun.
  • Unu da ekleyip hafif kavurun.
  • Salçayı da ekleyip hafif kavurduktan sonra yoğurdu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Altını kısın, sürekli karıştırarak soğuk suyu yavaş ekleyin.
  • Sürekli karıştırarak çorbayı kaynatın.
  • Domatesi ve maydanozuda ekleyip kapağı açık yaklaşık 20 dk pişirin.
  • Blenderden geçirdikten sonra kapağı kapalı 30 dk çorbayı dinlendirin.
  • Kıtır ekmek için; tereyağını eritin.
  • Ekmekleri ve toz biberi ekleyip orta ateşte sürekli çevirerek ekmekleri kızartın.

Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

    Kıbrıs Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.Tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp şekerli vanilin ekleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım. Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Daha sonra galeta unu, cevizi (rondoda çok ince olmayacak şekilde parçala)
  • Hindistan cevizi, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştıralım.
  • Borcamı yağlayıp karışımı içine boşaltalım ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
  • Fırından çıkınca üzerini bir kaç yerinden çatal batıralım ve şerbetimizi boşaltalım.
  • Muhallebi için tencereye süt, nişasta ve şekeri alalım ve kaynayıncaya kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikser ile çırpalım.
  • Soğumuş tatlının üzerine muhallebiyi dökelim ve her yerine eşit gelecek şekilde yayalım.
  • En son olarak üstüne hindistan cevizi serpelim. Afiyet olsun 

Kolay Pasta Tarifi

 

Kolay Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 250 gram buzlu meyve
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı ile eritilerek)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

    Kolay Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına şeker ve yumurtayı iyice köpük olana kadar karıştırın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştın.
  • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip güzelce kıvam elde edelim.
  • Fırın kabını tereyağ ile yağlayıp karşımı dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım.
  • Kreması için tencerenin içine malzemeleri koyup tereyağ ve vanilya hariç hepsini çırpma teli ile karıştıralım göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve yağı ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada soğuyan keki dikkatli bir şekilde ortadan ikiye ayıralım ve soğuyan kremayı güzelce yayalım kenarları biraz boşluk kalacak şekilde ve üzerini kapatalım.
  • Sosu için meyvelerin üzerine şeker ve suyu ekleyerek kaynatalım ve robottan geçirelim ve su ile açılmış nişastayı ekleyip pişirelim ve vanilya ekleyip güzelce karıştıralım soğumaya bırakalım.
  • Kekimizin üzerindeki boşluk kısmını güzelce dökelim ve dolaba kaldıralım dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi

 

Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı isot
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Salçalı Yumurta Hem Kolay Hem Lezzetli (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kasede yumurta tuz ve baharatlardan istediğiniz miktar ekleyip bir güzel çırpın.
  • Diğer anda yağı ve salçayı tava alıp iyice kavurun.Salça kokusu çıksın.
  • Daha sonra baharatları ekleyin birlikte biraz kızartın.
  • Son olarak yumurtayı ilave edin çok karıştırmadan hafif dokunuşlarla pişirin yumurtamız hazır afiyet olsun.