19 Mart 2023 Pazar

Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi

 

Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) lahana
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı soğan rendesi (ya da 1. 5 diş sarımsak rendesi)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı süt

    Coleslaw Salata (Lahana Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Merhaba arkadaşlar bu muhteşem salata için lahanaları yıkayıp oldukça ince ince kıyalım.
  • Havucu da lahanaya aynı değerde incecik kıyalım.
  • Karıştıracağımız kaba lahana ve havucu alıp üzerine diğer malzemeleri ekleyelim.
  • Orjinalinde soğan rendesi ile yapılan bir tarif ancak ben sarımsak kullandım.
  • Pişmeden soğanı yiyemiyorsanız ya da midenize dokunuyorsa benim gibi sarımsak rendesi de kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor 👍 tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 

Arap Tava (10 Dakikada Davet Yemeği) Tarifi

 

Arap Tava (10 Dakikada Davet Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 orta boy patates
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

    Arap Tava (10 Dakikada Davet Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sebzeleri yıkayıp soyalım minik minik doğrayalım.
  • Bütün malzemeyi derin bir kapta güzelce karıştırıp tepsiye yayalım.
  • Üzerine 1 su bardağı suyu gezdirip tepsinin üzerini ıslak fırın kağıdı ile kapatalım.
  • Bu şekilde yarım saat 190°fırında pişirelim.
  • Kağıdı çıkaralım üzeri kızarana kadar tekrar pişirelim sıcak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Havuçlu Mantar Çorbası Mantarın Varsa Mutlaka Dene Tarifi

 

Havuçlu Mantar Çorbası Mantarın Varsa Mutlaka Dene Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 300 gram mantar
  • 1,5 litre içme suyu
  • 3 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yumurta sarısı

En sonunda;

  • 1 avuç kıyılmış maydanoz

    Havuçlu Mantar Çorbası Mantarın Varsa Mutlaka Dene Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağını tencereye alın. Küp küp doğranmış, soğanları ve rendelenmiş havucu ekleyip, biraz soteleyin. Küçük doğranmış mantarları ekleyip, biraz daha soteleyin, içme suyunu ilave edin.
  • Kaynadıktan sonra daha sonra şehriye ekleyin, sonra kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin.
  • Diğer yandan ayrı bir kasede un, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyip, çırpalım.
  • Kaynayan çorbadan 1 kepçe yardımıyla alıp, kaseye ilave edip, çırpalım.
  • Daha sonra çorbanın üzerine ilave edip kaynamaya baslayana kadar karıstırın.
  • Kaynadıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın.
  • Afiyet olsun 

Bulgur Köfteli Ispanak Başı Çorbası Tarifi

 

Bulgur Köfteli Ispanak Başı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ılık ile sıcak arası su
  • 3-4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sulu yemek için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane küçük soğan
  • Yarım kg ıspanağın baş kısmı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

    Bulgur Köfteli Ispanak Başı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce bulguru su ile ıslatıp, irmiği ekliyoruz. 5 dk bekleyip baharatları ekliyoruz. Unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz.
  • Fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
  • Çorba için tencereye soğan ve yağı alıp biraz kavurduktan sonra salçayı ve ıspanak başını ekliyoruz. Biraz karıştırıp suyunu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
  • Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kaynayınca köfteleri ve haşladığımız nohutları ekliyoruz. 10 dk daha pişirip, servis yapıyoruz. Videolu tarifte tüm püf noktaları anlattım. Bakarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi

 

Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • Sıvı yağ
  • 8 su bardağı su (tavuk veya et suyu)
  • Tuz ( veya sebze çeşnisi de olur)

Terbiyesi için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı

Sosu için

  • 3 yemek yemek sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

    Bol Vitaminli Mahluta Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alalım üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş havucu ilave edelim ve kavuralım.
  • Diğer taraftan mercimek,pirinç ve bulguru güzel yıkayın,şeffaf su görünene kadar. Sebzeler kavurunca üzerine bakliyatları ilave edip 8 su bardağı soğuk su veya et (tavuk )suyu da kullanabilirsiniz.
  • Kaynayınca tuz veya çeşni de kullanabilirsiniz ilave ettikten sonra altını kısalım ve bu şekilde yumuşayıncaya kadar pişirelim yaklaşık 20 dakika.
  • Süre sonunda bir kasede terbiyesini hazırlayalım. 2 yemek kaşığı yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım üzerine çorbadan 1 kepçe alıp terbiyeye ilave edip karıştırdıktan sonra tekrar çorbaya dökelim,ve çorbayı karıştıralım.
  • Bu aşamada blenderden geçirelim az tanecikler kalabilir.
  • Diğer tarafta sıvı yağı kızdırıp salçayı kavuralım,üzerine baharatları ve nar ekşisini ilave edelim. Pürüszüz olması için yarım çay bardağı su ilave edip karıştırıp çorbaya ilave edelim. Çorbamız hazır.
  • Nar ekşisi kullanmak istemeyen kullanmaya bilir ama o çorbaya ekşimsi tad veriyor ,nar ekşisi yoksa sonradan çorbaya az limon sıkabilirsiniz.

Pizza Tadında Çıtır Patates Çubukları Tarifi

 

Pizza Tadında Çıtır Patates Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 3-4 adet sucuk dilimi
  • Yarım kapya biber ya da yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı dolusu nişasta ( buğday ya da mısır fark etmez)
  • Yarım tatlı kaşığı kadar tuz
  • İstediğiniz baharatlar

    Pizza Tadında Çıtır Patates Çubukları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler soyularak küpler halinde doğranır, tuz atılır ve haşlanır. Haşlanan patatesler ezilir.
  • Dereotu ve maydonoz ince kıyılır. Sucuk ve biber minik minik doğranır.
  • Doğranan malzemeler ezilen patatesler eklenir.
  • Üzerine tuz ve baharatlar atılır.
  • Nişasta eklemesi yapılarak karıştırılır. Hamur dan ceviz kadar parça alınır ve elde yuvarlanır. Hamur elde yuvarlanan bir kıvam almalıdır. (fazla nişasta hamuru dağıtır dikkatli koyunuz).
  • Hamur elde yuvarlanınca tezgaha biraz nişasta serpilerek hamur üzerine koyulur ve merdane ile açılır.
  • Açılan hamurun kenarları kesilir ve dikdörtgen hal verilir. Ardından bıçak ya da kesici ile 1 cm genişliğinde şeritler ayrılır. Kalan parça hamurlara da aynı işlem uygulanır.
  • Tavaya sıvı yağ koyularak kızdırılır.
  • Üzerine şerit halindeki patatesler hamur kesici ile alınarak dikkatlice yağa bırakılır. Renk aldıkça değiştirilir. Altın sarısı rengi olunca havlu kağıt serili tabağa alınır.
  • Mayonez ile servis edilir. Afiyet olsun

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi

 

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500-600 gram tavuk göğsü

Sebzeleri için:

  • 3-4 tane patates
  • 400 gram mantar
  • 1 tane büyük havuç
  • 7-8 tane çeri domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane arpacık soğan (isteğe bağlı)

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Çöp şiş 

Sırrı Sosunda Sebzeli Tavuk Şiş (Pratik Ana Yemek) Tarifi Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsü büyük küpler halinde doğranır. Derin bir kaseye sos için yoğurt, zeytinyağı, salça ve baharatlar eklenerek karıştırılır.
  2. Doğranarak hazırlanan tavuk göğsü hazırlanan sosa koyulur ve karıştırılır. Buzdolabında yarım saate yakın dinlendirilir.
  3. Patates ve havuç küp küp doğranır. Mantarlar ve soğan temizlenir. Büyük olanları doğrayabilirsiniz. Ben küçük mantar kullandığım için doğramadım.
  4. Yeşil ve kırmızı biberler şişe geçirilecek kalınlıkta ve genişlikte 3-4 parçaya ayrılarak doğranır.
  5. Dinlenen tavuktan 2 tanesi arka arkaya şişe geçirilir. Üzerine çeri domates takılır. Tekrar 2 parça tavuk şişe geçirilir. Üzerine biber takılır. Son olarak 2 parça tavuk daha şişe geçirilir ve kırmızı biber takılır.
  6. Tüm tavuklar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Tavukların dinlendiği kalan sosa tüm sebzeler atılır ve harmanlanır.
  7. Borcama önce soslu sebzeler eklenir. Üzerine hazırlanan şişler sıra ile dizilir. Yağlı kağıt su ile ıslatılır, sıkılır ve borcamın üzerine kapatılır.
  8. Önceden ısıtılan 190 derece fırında sebzeler ve tavuk yumuşayana kadar pişirilir.
  9. Sebzeler ve tavuk pişince üzerinin renk alması için yağlı kağıt alınır ve 10 dakika daha üstü açık pişirilir. Servis edilir.

Airfryer Da Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Airfryer Da Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ veya margarin
  • 1 adet yumurta akı içine, sarısı dışına
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep ( isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet küçük rendelenmiş havuç
  • Çörek otu üzerine

İçine;

  • Beyaz peynir, kaşar, izmir tulum, lor vs 

    Airfryer Da Havuçlu Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyoruz. Sonra kuru malzemeleri ekleyip, dereotu ve havuç hariç yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelince ince ince doğradığımız dereotunu ve küçük rendelenmiş havuçları ekliyoruz, yarım yemek kaşığı un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Un eklerseniz hamur elinize yapışmaz. Hamurun üstüne streç sarıp yarım saat bir saat arası buzdolabında dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve arasına istediğiniz peyniri ekleyin. Lor, izmir tulum, kaşar vb kapatıp hamuru kenarlarını iyice parmaklarınızla kapatın.
  • Ben kalan peynirleri de karıştırıp da ekliyorum çok güzel oluyor 👍 bir kaç çeşit olunca. Hazneye dizdiğimiz hamurların üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüyoruz.
  • Üzerine çörek otu, sumak damak zevkinize göre atıp hazneyi makineye yerleştiriyoruz.
  • Pişirme önerisi; karaca marka airfryer da; fırın ızgara seçeneğinden 160 derece de 15 dk pişiriyoruz 12. dk lütfen kontrollü olun bakın pişmiş olabilir. Deneyen herkese afiyet olsun