23 Mart 2023 Perşembe

Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet maden suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç malzemeleri için;

  • 200 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Tuz karabiber kırmızı toz biber

    Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan malzemeleri karıştırıp yoğuralım ve üzerine örtüp dinlendirelim.
  • İçi için soğanı ve biberi rondodan çekelim. Domatesi ince kıyım yapıp içine katalım hepsini. Baharatlarını da ekleyip karıştıralım.
  • Hamuru tezgaha alıp 14 parçaya bölelim. Parçaları yuvarlak açıp içine harcımızdan sürelim.
  • Ay şeklinde ikiye kapatıp kenarlarını düzgünleştirelim.
  • Kızgın yağda önlü arkalı pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı Cevizli Hurmalar (Misafirleriniz Bayılacak) Tarifi

 

Çikolatalı Cevizli Hurmalar (Misafirleriniz Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kadar hurma (15-16 adet)
  • Ceviz içi
  • 160-170 gram beyaz çikolata
  • 30-40 gram kadar sütlü ya da bitter çikolata

    Çikolatalı Cevizli Hurmalar (Misafirleriniz Bayılacak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hurmalara uzunlamasına keselim ve çekirdeğini çıkartalım.
  • İçerisine ceviz yerleştirelim ve elimizle kestiğimiz yeri güzelce bastıralım.
  • Hurmayı bir çöp şiş ya da kürdana batıralım ve benmari usulü eritmiş olduğumuz çikolataya her yerini batıralım.
  • Çikolataya batırdığımız hurmaları yağlı kağıt sermiş olduğumuz bir tabağa aralıklı bir şekilde yerleştirelim.
  • Çikolatası donsun diye dolaba kaldıralım.
  • Çikolatası donan hurmaların üzerine sıkma torbasına koyduğumuz benmari usulü erittiğimiz çikolatalarla süsleyelim.
  • Tekrar donması için dolaba kaldıralım ve donunca afiyetle kahvelerinizi yanında tüketebilirsiniz.

Tavuk Suyuna Grip Savar Şifa Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyuna Grip Savar Şifa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet haşlanmış tavuk but (minik didilmiş)
  • 1 adet orta boy soğan (minik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (rende)
  • 1 çay kaşığı rende taze zencefil yada toz zencefil
  • 1 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 yada 2 su bardağı normal su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Terbiyesi için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2-3 damla limon
  • 2-3 yemek kaşığı su

    Tavuk Suyuna Grip Savar Şifa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup, ocağın altını açalım. Soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş havucu ilave edelim. 3-4 dk kadar kavuralım, baharatları ilave edelim.
  • Tavuk suyu ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakalım.
  • Su kaynayınca, tel şehriyeyi koyalım. Şehriyelerin pişmesini bekleyelim.
  • Ayrı bir kasede terbiye hazırlayalım. Un, yumurta su ve limon suyunu çırpalım. Eğer topaklanma olırsa, çay süzgecinden gecirebilirsiniz.
  • Şehriye pişince, çorbanın suyundan bir kepçe alıp, terbiyeye dökelim ve terbiyesini hızlı hızlı karıştıralım. Bu işlemi 2 kez yaptıktan sonra, terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edelim.
  • Haşlanmış tavuğuda ilave edip, çorbayı 5 dk kadar daha pişirelim. Çorba hazır olunca, üzerine dereotu yada maydanoz serpiştirip servis edelim.

Süt Helvası Tarifi

 

Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağı şeker 
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ 

    Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede vanilya ve tereyağ hariç tüm malzeme karıştırılır, ocağa alınır.
  • Bu aşamada fırın 250 derece üst ısıtıcı ayarında çalıştırılır.
  • Helva sürekli çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağ ve margarin eklenip, altı kapatılır. Tereyağ eriyene kadar çırpılır.
  • Helva sıcak sıcak fırın kaplarına paylaştırılır ve fırınlanır.
  • Üzeri kızarınca fırından alınıp, soğumaya bırakılır.
  • Not:Üzeri çok çabuk kızarıyor fırının başından ayrılmayın kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun

Ev Yapımı Kolay Yaş Pasta Tarifi

 

Ev Yapımı Kolay Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pandispanya keki

1 tanesi için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 vanilya 1 kabartma tozu

Islatmak için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

İç kreması

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Soğuyunca üzerine

  • 1 poşet kakaolu krem şanti

Kaplaması için

  • 2 poşet sade krem şanti

İçine

  • 1 adet muz

Dış süsleme için

  • Elenmiş kakao ve pasta süsü

    Ev Yapımı Kolay Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pandispanya keki için.Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır.
  • Üzerine sıcak su, kakao vanilya kabartma tozu ve un ekleyerek karıştırılır.
  • 175 derece fırında 25-30 dakika pişirilir.
  • İki tane ayrı ayrı kek pişirdim bu şekilde.
  • Pastacı kreması için.Süt, un,toz şeker nişasta karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca üzerine vanilya ve tereyağı eklenerek ocaktan alınır.
  • Soğuyunca üzerine 1 paket kakaolu krem şanti tozu ve yarım çay bardağı süt ekledim. Mikserle çırptım.Ayrıca 2 poşet krem şanti yine soğuk süt ile çırpılır.
  • Islatmak için;Süt ve kahveyi karıştıralım.
  • Kekleri kahveli su ile ıslatalım.
  • Arasına kakaolu kremadan bolca yayalım. (Üst süslemesi için 3te 1 i kadarını ayıralım. )
  • Orta kısmına bir tane muz dilimleyip yerleştirelim.
  • İkinci keki de üzerine koyalım.
  • Tüm pastayı beyaz krem şanti ile kaplayalım.
  • Kenar yüzeylerine biraz hindistan tozu serpebilirsiniz.
  • Son olarak kalan kakaolu krema dan pastanın üzerine süs yapalım.
  • Kakao serpip pasta süsü dekorlarını kendi zevkimize göre yapalım.
  • Pastamız bir süre buzdolabında dinlendikten sonra servise hazır.Afiyet olsun 

Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi

 

Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg un
  • 25 gram tuz
  • 50 gram şeker
  • 80 gram sıvı yağ
  • 300 gram süt
  • 300 gram su
  • 50 gram yaş maya

Üzerine

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu yada susam

    Hamburger Ekmeği (Sandviç Ekmeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Undan havuz yapıp tuzu etrafına serpelim.
  • Süt, maya, şeker ekleyip önce elimizle eritelim diğer malzemeleri ekleyelim. Unu yavaş yavaş karıştırarak yoğuralım üzerine streç film kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakalım.
  • Tezgahı unlayıp hamurumuzu alalım 12 eşit parçaya bölelim bezeler yapalım tepsiye dizelim.
  • Yağlı kağıt sermeye gerek yoktur.
  • 38 40 c ısıtılmış kapatılmış fırında 15 dakika tepsi mayasına bırakalım.
  • Mayalanan ekmeklere söndürmeden yumurta sarısını fırçayla sürelim.
  • Üzerine çörek otu serpelim 170 c ısıtılmış fırında 25 30 dakika arası kontrollü pişirelim.
  • (not her fırın farklı olabilir burda fırınınıza göre ayarlayın kızartmasını) hamburgerde sandiviç ekmeği olarak da kullabilirsiniz.

    Afiyet olsun. 

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı et suyu (600 ml)
  • 4 su bardağı sıcak su (800 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

    Hanımağa Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hanımağa çorbası için küçük bir tencereye yıkayıp suyunu süzdüğümüz yeşil mercimekleri alalım.
  • Üzerine su ekleyelim ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım. 15 dakika kadar haşlanan ve yeterince yumuşayan mercimekleri ocaktan alalım.
  • Ocağa aldığımız çorba tenceresine sıvı yağ ve tereyağını alarak tereyağını eritelim.
  • Üzerine yemeklik doğradığımız soğanı ekleyelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  • Ardından biber salçası ve domates salçasını da ilave ederek kavurma işlemine devam edelim.
  • 1-2 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış nohut, yeşil mercimek, pul biber, kuru nane, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.
  • Karıştırdığımız bakliyatların üzerine suyu ilave edelim. Çorbamızı ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tel şehriye ve erişteyi de ilave ederek çorbamızı pişmeye bırakalım.
  • Erişteler piştiğinde çorbamız pişmiş demektir. Bir kaç dakika dinlendirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi

 

Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gr margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su (700 ml)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için;

  • İrmik

    Vezir Parmağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir tencereye toz şekeri alalım.
  • Üzerine suyu ilave ederek kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyu ekleyelim. Bu şekilde 5 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Diğer yandan hamuru için yoğurma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağ alarak çırpalım.
  • Güzelce karıştıktan sonra üzerine oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağı, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kıvamını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
  • Toparladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
  • Avucumuzda yuvarlayarak parmak şeklini verelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurların her tarafını güzelce irmiğe bulayalım.
  • Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğimiz tatlılarımızı önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30 dakika süreyle pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tatlıları fırından alarak ayrı bir borcama aktaralım.
  • Sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
  • Tatlılarımızı bu şekilde oda sıcaklığında 1-2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken vezir parmağı tatlılarımız servise hazır. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!